icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

katti77
8. nov 2011

baby ale cisarske uz robia nie v celkovej anesteze 🙂
ja chcem cisarsky, ja som strasny posero ja vidim len tie katastroficke scenare pri normalnom porode ☹

den22
8. nov 2011

@katti77 ja som mala tiez len spinalnu anestezu, takze som bola pri porode hore, ale po 30 hodinovom boji s kontrakciami, ktory som mala predtym, som zaspala... Ukazali mi drobceka a hned som od unavy zaspala a ani neviem kedy ma zasivali a tiez som na vyziadanie isla po 5 dnoch domov a citila som sa super...

den22
8. nov 2011

@daniwaugh akoto ze pojdes znova? Ja neviem ako to chodi, ak som mala pri prvom komplikacie, tak aj druhy bude cisarsky? alebo si ho mozem vyziadat?

katti77
8. nov 2011

@den22 no ale to je ine ako cisarsky ta sinalka, nie? ved pri cisarskom nemas kontrakcie

daniwaugh
8. nov 2011

@den22
mozes vyziadat ak predtym boli komplikacie.. nie je to povinne. ale ja som rodila 14hodin a malemu 2x zastalo srdiecko (lebo az do 12hod mi nepraskli vodu) a mala som 3druhy anestezy a ked mi zaviedli epi tak zasa prestalo bit tak ma brali aj s postelou na salu okamzite, trhali hadicky zo steny a okamzite cisarsky.. pekny stres, no.. takze dakujem, ale druhykrat si to dam bez tych stresov:o)

den22
8. nov 2011

@katti77 No, mne odtiekla plodova voda a to som uz mala kontrakcie, dali mi styry vyvolavacky, kontrakcie sa stupnovali a opat prestavali a ked po 30 tich hodinach pochopili ze drobcovi sa nechce ist von, tak mi rychlo urobili cisarsky. Necitila som si iba telo od bruska dole, inak som bola hore a nic ma nebolelo.. Oproti kontrakciam bolo to liecenie uplne nic...

nikkia
8. nov 2011

ahojte dakujem vam za privitanie @daniwaugh zijem v ruislip to je na severovychode londyna som tu uz 9 rokov

nikkia
8. nov 2011

@daniwaugh severozapade sekla som sa

den22
8. nov 2011

@daniwaugh aj ja si to asi tak dam, ak sa to bude dat, lebo stale hovorili, ze je vsetko v poriadku a ked ho vybrali, tak mal modry fliacik na hlavicke, ze vraj sa mi zakliesnil medzi panvove kosti a aj keby cakali dalej, tak sa normalnou cestou nikdy von nedostane... Takze asi tiez radsej bez tohto riskovania

daniwaugh
8. nov 2011

@nikkia
drzim palceky 🙂 tusim uz mame 3-4tehulky z uk :D

daniwaugh
8. nov 2011

@den22
no u nas ani neviem co bolo zle, nikdy mi nepovedali, maly bol zdravy a vsetko ale ked mu prestalo bit srdce tak mi nebolo vsetko jedno.. pojdem kratsou cestou tentoraz...
to si mala hrozne, neviem si to ani predstavit!

nikkia
8. nov 2011

@daniwaugh ja sa tak strasne tesim ze som tehu uz sa neviem dockat pohovoru s midwife buduci pondelok vies ako to prebieha co sa tam robi vsetko a ty si odkial ?

katti77
8. nov 2011

@den22 no vsak preto chcem cisarsky, nechcela by som zazit to co ty a potom rychlo rychlo ratujme a uz ani nevedia koho skor....

den22
8. nov 2011

@daniwaugh No vtedy som bola dost vycerpana, este mi hovorili, ze maly moze byt hyperaktivny alebo dizlektik, kvoly tym komplikaciam, ktore mi sposobili doktori, kdeze odmietali urobit cisarsky, ale tak zatial, je uplne v pohode. Buduci rok pojde do predskolskej a uz pozna vseky pismena aj cisla, takze si myslim, ze sme z toho vonku 🙂

den22
8. nov 2011

@katti77 ale takto to nie je vzdy, je to skor vynimka, ked mas bezproblemove tehotenstvo, tak je velka pravdepodobnost, ze aj porod bude bez problemov... Neboj, nemozes mysliet, hned na to zle...

daniwaugh
8. nov 2011

@nikkia
som z bratislavy ale minule som rodila v uk..
nechcem ta sklamat ale midwife je uplne useless. ja som tak nadavala a "vdaka" tej mojej som mala z hombirth emergency csection.. ale ne vsetky su take kravy..
na prvom stretnuti si prejdete zakladne veci, vaha vyska vek tlak moc krv (ak sa jej podari zobrat) a predchadzajuce tehotnestva, rodinnu anamnezu. o tyzden ta navstivi doma, prejdete si to znova vsetko (NUDA) a to uz budes mat aj termin na uzv v nemocnici. povie ti zakladne veci, ze do 20tt ak mas problem tak ides za GP (ziadny gynekolog, sak naco!) a po 20tt za nou. no comment. uk je podlamna na urovni uzbekistanu v prenatalnej starostlivosti.
@den22
urcite to bude ok, neboj sa 🙂

den22
8. nov 2011

Inak baby z Ba, chystate sa niektora do incheby cez vikend? Na to Expo dieta a rodina? Uz ste tam niekedy boli?

daniwaugh
8. nov 2011

@katti77
neboj sa, tak casto sa to zasa nestava.. a nezda sa mi, ze si "len tak" mozes vybrat cisarsky, ale mozno sa mylim..

katti77
8. nov 2011

@daniwaugh
@den22 aj u nas sa da zariadit aby si isla cisarskym, aj ked nemas ziadne komplikacie, ked vies co mas kde a komu tak nie je problem 🙂, oni vedia ako to zaridit aby to bolo vsetko s kostolnym poriadkom
no a bat sa budem asi az do konca, ale to si myslim, ze je normalne 😉

daniwaugh
8. nov 2011

@katti77
no tak to je jasne ze ak vies co mas kde a komu, myslela som ze v normalnom pripade nemozes :D

nikkia
8. nov 2011

@daniwaugh no ja viem je to tu ozaj na urovni nevyspeleho statu a GP je uplne o nicom takisto ocakavala som ovela lepsiu starostlivost uz len preto ze sme mali problemy s otehotnenim a ziadala som o skory ultrazvuk zial povedali mi ze ak nekrvacam tak ze mi ho robit nebudu tak ja len dufam ze je vsetko v poriadku citala som o tvojom porode no riadne stresy viem si to predstavit dufam ze teraz budes mat ukazkovy porod

katti77
8. nov 2011

@daniwaugh hej za normalnych okolnosti nemozes

daniwaugh
8. nov 2011

@nikkia
no budem lebo to bude planovany cisarsky 🙂 a to si este necitala ostatnu polku z toho, ze asi pol hodinu nikto nic muzovi nepovedal a on si myslel ze sme zomreli obaja, ze midwife ma krmila cokoladou "proti bolesti" atd.. ze dovi

mary78
8. nov 2011

@nikkia presne tak isto je to aj v taliansku (niezeby to bola teda super vyspela krajina) my sme tiez otehotneli "zazrakom" napriek manzelovmu katastrofalnemu spg a aj tak nikto neriesi... a uzv az v 13. tyzdni rovno so screeningom. teda nikto to neriesi z verejneho zdravotnictva na ktore si platim odvody. Iste, keby som isla k sukromnemu a za kazde vysetrenie platila 100€ a za uzv € 150 tak by to mozno bolo inak. Podla mna je na Slovensku ovela lepsia starostlivost, aj zdravotna, aj socialna. Nevoem ako v UK ale tu nefunguje take ze rodicak, a materska je 5 mesiacov (2 pred porodom a 3 po)... 😖

nikkia
8. nov 2011

@daniwaugh planovany cisarsky je podla mna najlepsia volba ja som este o porode moc nepremyslala ale co pozeram dokumenty o porodniciach rada by som si ho asi vybrala ak sa da 🙂 a po tvojich skusenostiach a o tom chaose chudak tvoj manzel ten musel mat viac stresov ako ty no mam sa naco tesit ale to az potom

nikkia
8. nov 2011

@mary78 ano tu je tiez dobre len sukromne zdravotnictvo aj ked manzel pouzival prave sukromne a aj to bolo komplikovanejsie ako sme si mysleli a strasne drahe moj manzel mal tiez problemy so spg nastastie sa nam podarilo a to ma neuveritelne tesi

daniwaugh
8. nov 2011

@nikkia
no tak uz sa len modlit za tehotenstvo bez problemov 🙂 tentoraz uz ale bude fakt bez stresov lebo trvam na cisarskom a nikto ma nepresvedci na nic ine 🙂 pekne mi daju lokalnu anestezu, vyberu babatko a 3xhura 🙂
aj tie uzv v uk ze 2 za tehotenstvo, clovek by si myslel ze vyspela krajina ale je to len hnusna diera co dikskriminuje bielych a pracujucich!

mary78
8. nov 2011

@nikkia to je super, my sme tomu uz prestali verit a ked sa to podarilo tak sme zostali uplne v soku 😀 tak dufam a verim ze to dobojujeme do stastneho porodu

daniwaugh
8. nov 2011

@mary78
urcite dobojujete do stastneho konca!🙂

kostka211
8. nov 2011

@katti77 : No, ja som rodila 4 krat a poviem ti, prirodzeny porod nie je o nic horsi, ako cisarsky. nejde o samtony porod, ale o jeho nasledky. Zakazdym, ked so mnou lezali na izbe zeny po cisarskom reze, neskutocne som dakovala Bohu, ze ja som rodila prirodzene. Kym ja som uz po cca 3 hodinach od porodu pomalicky chodila a do dvanastich hodin som bola uplne fit, oni sa takmer dva dni nehybali, ked aj vstali s pomocou sestricky, to bolestive stukanie, a pomale zhrbene chodenie bolo strasne. Ovela neskor sa im nalievali prsia, mali velke problemy kojit deti, lebo ich vsetko bolelo, deticky tych matiek mali vacsinou nejake problemy, lebo pri cisarskom reze je zvysene riziko, ze sa dieta napije plodovej vody, tiez maju tieto zeny vacsi nabeh k depresiam po porode o zapche ani nehovorim. cize som pochopila, ze mojich cca 6-7 hodin bolesti bolo oproti ich niekolkym dnom bolesti uplne nic. Ja by som ti neodporucala rodit cisarskym rezom, pokial si v poriadku a mas moznost rodit prirodzene. Prirodzeny porod je pre matku aj dieta tym najlepsim.Dieta zaziva pri cisarskom reze ovela vacsi sok, ako pri normlanom porode, kde sa na porod ma cas pripravit kontrakciami a celkovymi hormonmi,ktore vylucuje matka. Aj pre zenu je to ovela lepsie, pretoze ta bolest pri porode je dolezita na vytvorenie akehosi blizsieho puta, matka , co rodi prirodzene ma zriedkavejsie pocit odcudzenia voci dietatu, ako zena, co rodi cisarskym, to puto sa vytvara uz kdesi pocas porodu.