icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

helenkasabinka
27. máj 2010

zuzka juj nadherne cisielko mas 😵 a ano malinka mala kliesta na rucicke ☹ kontrolujem jej to,doktorka mi dala instrukcie ako jej ho vybrat,tak sme ho vybrali a hned kontrolovali ci je cely a riadne som jej to miesto vydezinfikovala,tak dufam ze nic horsie nebude,zatial sa to nemeni,ma tam od vcera len malinku bodku ako po ustipnuti komarom 😔

dupinka
27. máj 2010

Ahojte!

dnes som konecne bola na ortopedii, boli ma zapastie, co zdviham maleho, presilene az tak, ze nemozem pohnut palcom. MM si konecne zobral volno v praci, tak som obehala co potrebujem.

Klbi, skore uzdravenie prajem.
Juj, Heli, kliest.... To ja uz len pri myslienke na to sa bojim.

Ja tiez musim nabehnut do sportoveho obchodu, treba mi do Tatier trekove nohavice, tak dufam, ze do nedele nieco zozeniem, bo zase nejake extra premakane ja nepotrebujem a vsade len panske mali.
Aj ked, skor budeme asi oteplovaky potrebovat, ak sa pocasie neumudri.

Zuzi: pekne cisielko v profile.
(ja som este nedavno taketo mavala a kuk, uz ma drobec 1 rok)

klba
27. máj 2010

ahojte, uz sme doma. 😉
no sme tam kde sme boli, 😒 nosne mandle nema zvacsene, dala mu nejaku gazu do nosa, po 20 minutach vytiahla, ziadny nalez nebol, usi mu pokukala, maz vytiahla , lebo ja len tymi detskymi cistim a asi to nestaci 😅 , aj jej pekne kaslal, nech vidi ze je marod, aj sople mu tiekli, ale nic nezistili.

Mame pokracovat v uzivani Sterimaxu CU, to je na morska sol do nosa s obsahom medi a zo sirupom Sinupret a Calciovym sirupom, to vsetko uz uzivame 2 tt a ziadna zmena. 😒

A pridali nam k tomu zase ATB kvapky do nosa, ten Pamycon co bral 2 tt dozadu, (moze sa brat vzdy max. len 7 dni, potom pauza, vyhodit ho a kupit novy ked treba) aj sirup Triffed dostal, tiez sme ho uz brali, ale ani jedno nezabralo, takze pochybujem ze nam toto pomoze. ☹

Ak do 10 dni nebude ok, mame ist na kontrolu na ORL, potom k detskej a pravdepodobne nas poslu na imunologiu, co si myslim ze nas neminie.

A dnes ma viezol mily autobusar, 😵 hned mi zlepsil naladu zrana, ked som nastupovala taky pako ani do 40 rokov nemal na mna kuka ako sa s kocikom mordujem po tych schodoch do busu a rychlo mi dobehla jedna pani pomoct a autobusar isiel za nim vraj kde ma listok, ukazal mu nejaku neplatnu kartu tak ho vyhodil z busu a este mu povedal ze ani mladej pani nepomohol, no normalne som zirala, ze aj dobri ludia este nevymreli. 😕 🙂

A inak viete aky oznam som citala v tom buse?
Ze kocik moze ist len som suhlasom vodica a prednostne berie kociky co vystupuju na vzdialenejsich zastavkach 😕, to su mi novoty, aby sa clovek bal ze ho bus uz neodvezie. 😅

No idem docitat, ste sa rozsupli. 😉

klba
27. máj 2010

marianca ja tu stretavku spoluorganizujem, tak tam mam byt okolo 17, h, po oficialnych pripitkoch, papanici sa vecer odoberieme do mesta na disco, Juri s tym ratal ze pridem po pol noci, ved raz za cas si zasluzim 😉
A moja mama je vtedy v Ostrave, ona nemoze, tak este skusime dohodko zo svokrovcami, ti budu happy a ak sa nebude dat ja sa obetujem, fakt to Jurimu doprajem, aj ked by ma to asi trochu mrzelo, ale zase on sa chce vzdat vyletu kvoli mne. 😉 😅
A veru dobre padne ked spoluziacky hodia kompliment. 😵
A marianca, vyzera ze dnes mame aj my studeny odchov 😀, alebo sa teple kolaciky rataju? 😉 😅

majul ja by som ten dom aj brala, nebol spatny, fakt dobry stav, co aj Juri uznal, aj tie izby sa dali, ale toto je rozhodnutie dvoch a ked sa na to este Juri neciti nechcem tlacit na pilu, ved casom najdeme, ved ma poznas ze ja v akcnosti nepolavim. 😀 😀 😀

Zk, dobre si to vymyslela a dakujeeeeem. 😉 🙂

any, dakujem a ako sa dnes citis, je to lepsie?

heli, tak ten kliest ok, dufam ze to tak zostane. ja sa toho moc bojim, vzdy ked sme boli vonku ho pokukam, este ze ma blond vlasy a je bledy, aspon zbadam orlim okom. 😉

zuzi, dakujem, snad sa zadari obom ist tam kde chceme. 😉
a gratulka k 30 tt. 😵 😵

helenkasabinka
27. máj 2010

klbka je mi luto,ze ste nepochodili dobre u lekarky a snad nebude mat simonko alergiu 😕 ☹

klba
27. máj 2010

heli, tak v to dufam aj ja, ale mama sa potesila, ze aspon tie mandle su ok a co sa zistuje na imunologii?
ved uz mu raz posielali na imunologiu krv kvoli alergii a nic nezistili. 😕

helenkasabinka
27. máj 2010

klbka hej berie sa krv na imunologiu a tam mu zistia aj alergie a aj imunitu ci nema strasne oslabenu 😒

klba
27. máj 2010

heli, len ma zaraza ze mu to nezacalo na jar ale este vo februari, ked bola zima, tak si myslim ze by to nemal mat alergiu, kedze mu uz brali raz vysledky krvi a uviedla som aj vsetky potraviny ktore dovtedy ochutnal a tie mu aj testovali, ale ved mozno je tu zase obdobie alergii a nieco sa mu tam vyskytlo, zase ma uz dlhsie take pupaciky pod ustami a nehoja sa mu, to uz raz mal, ani mast od koznej nepomohla. 😒
no ved len cakat ostava, len ci dovtedy stihame dovolenku, ak nie musim to zrusit. 😒

klba
27. máj 2010

a este ma zaraza jedna vec, keby mal alergiu tak by nemal snad zahlienene priedusky ako stale ma 😒 a nemal by suchy, drazdivy kasel, ale mozno sa mylim.... 😅

helenkasabinka
27. máj 2010

klbka mne zacina alergia uz zaciatkom roka takze moze mat aj on 😔

klba
27. máj 2010

hm a myslis ze aj ten kasel moze k tomu mat? 😕 sopliky to mi je jasne, ale ten kasel, ved to je otrasne, fakt sa bojime velakrat ze sa zacne dusit, az ocervenie co ho tak nadrapuje. 😒

klba
27. máj 2010

a ozaj, posledne dni sa nam s jurim snivaju strasne bludy, obom sa nam v jednu noc snivalo o malom, ale kazdemu nieco uplne strasne, ani radsej nenapisem co 😒
a vcera sa zase jurimu snivalo ze mu vypadlo 6 zubov, to znaci smrt niektoreho vzdialeneho pribuzneho, ale az sest zubov, snad to neznamena sestnasobnu stratu. 😖

any23
27. máj 2010

klbka dakujem za opýtanie, je mi fajn klop klop klop 🙂 juj a mrzí ma ako ste pochodili, no ale aspoň že tie mandle sú ok 😉 a mne sa tiež snívajú všelijaké sprostosti, verím že ťa to dokáže vyviezť z miery, mňa to teda vyvádza kvalitne ked sa mi niečo také sníva 😒

zuzka jeeeej tak už máš 30tku 😵 😵 😵 gratulujem 😉 ja zajtra začínam 35tt a nastupujem na materskúúú 😎 no a či je všetko v poriadku u nás neviem, ale tak hádam hej 😅 malinká sa vrtí, krúti ostošesť, také rany pod rebrá mi dáva 😝 chudiatko, už asi nemá veľa miesta 😅 no ale nie túto, ale predošlú noc som mala také stavy že som myslela že sa už rozpadnem, taký hnusný poslíčkovia ma chytili 😒 odvtedy nič klop klop klop tak hádam je všetko ok 😅 ja mám poradňu 10.6. a potom že už budem každý tt chodiť, to mi hovorila sestrička minule a podľa všetkého nebudem chodiť do nemocky ale len k nemu, že on si to odsleduje, len keby bol nejaký problém, tak ma pošle do rizikovky, tak hádam vie čo robí, neostáva mi nič iné len dôverovať mu 😝 a uz sa nám skracuje krčok, 2,5cm mal pred týždnom 😒

helenkasabinka
27. máj 2010

dala som Vam fotku na moju druhu torticku ktoru som dnes robila 😉

domyyy
27. máj 2010

klba...je mi ľúto čo prežívate ☹ ja len držím palce 😒 😒 😒

beruska113
27. máj 2010

klbka,
to je sila, ze nic nezistili. ktovie z coho to teda ma. A muzika pustis takto na dovolenku? Zlate. Ale nech to aj tebe vyjde.

Any,
to dobre divoka noc. Ale uz to nejak dobojujete. Nemaj boja.

Dupinka,
no veru tie oteplovacky by som pribalila. A kedy idete.

Domy,
OK, tak uz len tu sa vidime.

Jajka,
to mate take spici mlieko? Aj moj bratranec ho maval. Ale on mal aj bezlepkovu dietu, tak aj speci muku, no zazili si, ale vyrastol zo toho.

Heli,
to zas k comu si piekla? mna by nikto nedonutil. ale raz za rok by som si z torty dala.

Blazka,
opatkova herecka. Nech konikova masticka zaberie.

helenkasabinka
27. máj 2010

berus len tak 😉 zamienka akoze k MDD 😀

klba
28. máj 2010

Ahojte. mne vcera drobec zaspal este cez svetlo, 😕 co je rarita, vzdy ho uspavame po 20,h, zaspi aj o 22,h a vcera zalahol o 20:15 a uz o 20:30 spal. 😵
Najprv vymyslal, cely den bol uplakany, ucime ho vecer na postielku miesto nasej postele tak sa jedoval, zvyknem mu rozpravat vymyslene rozpravky ale vcera som mu 1 x citala, (knizky citame ale nie pred spankom) z knizky Macko Usko a stale sa dozadoval nech mu spievam piesen z tej rozpravky, ale nakoniec sa zapocuval a uspala som ho rekordne rychlo. 🙂

a Juri bol pracovne v Galante, mali poradu, prisiel domov az o 22:30, ani som nemala chut pozerat tv, normalne som sa nudila, ta eurovizia ma nebavila ked sme nepostupili. 😝

berus, jasne ze ho pustim, ja mu doprajem, ved aj on mne. 😉 🙂
a svokrovcom som volala, uplne sa tesili, vraj neopovazime sa nic rusit, oni ho povaruju, aj tyzden by im bol malo. 😅

ja dnes idem gynovi, drzte mi palce, pls. 😉

zuzanakarolinka
28. máj 2010

no klbi to mi je ľúto, že ste takto pochodili, my včera na plávaní super, ako ryba vo vode, bola malá

no zlatý ujo šofér, to som nevedela, že iba do vzdialenejších zastávok, síce mi moc autobusom nechodíme, ale dnes plánujeme ísť poobede za mm do práce a odtiaľ do kauflandu niečo kúpiť

malá teraz spinká, mne perie práčka, pôjdem si urobiť preso

klbi, a už môžete chodiť aj von?

klba
28. máj 2010

zuzi, bolo to len v jednom buse, tak neviem. 😅
a neviem ci mozme chodit von, doktorka ma dovolenku, musim skusit dnes cink sestricke, aj tak by som s nim nesla medzi ludi, jedine na dvor k svokrovcom, ale vyzera to tak ze toto nebude choroba ale skor alergia alebo nieco podobne. 😒

meloa
28. máj 2010

Ahojte!!!
Dlho som nepísala, ale nebolo času 😖
Klbi ja si myslím, že Šimonko ti bude alergik, ale konečnú verziu alergie ti môžu povedať až okolo 4-5 roku dieťaťa, moja malá má také isté problémy ako tvoj - chodí normálne do škôlky - všetky vyšetrenia má v poriadku, na zníženú imunitu berieme ribomunil, zodac sirup a normálne môžeme chodiť medzi ľudí - a sme objednaný na ORL - skontrolovať sliznicu nošteka nakoľko sme brali za posledné obdobie dosť často pamycon. Nosné mandle jej vybrali už v septembri v NZ. Pokiaľ nie je teplota - kľudne môžte byť vonku - a čo sa týka chodenia medzi detí - my nejako celkom poctivo obchádzame obchodné centrá - to naozaj nemusíme a chodievame len do parku.
Veverca - teda Tánička je aká veliká, Tamarka pri nej vyzerá ako špuntík.

blazka24
28. máj 2010

ahojte ozývam sa konečne, dnes mám upratovať, vysávať a vešať prádlo ale šak som tu zasadla, mám voľný víkend a má pršať tak budem mať čo teda robiť..........

klby to ma mrzí že nič nezistili 😒

ja som cez víkend samááááááááá - malého berie segra jak sa teším že bude pršať 😠

beruska113
28. máj 2010

Blazka,
vezme aj mojho. Ale sak on je mamina prisavka, tak u mojej segry reval uz po 10min a reval, az kym som nazad neprisla. Co bolo asi 2 hodky, ak nie viac. Sme boli mimo NR a teda stacilo mi, aj segre tolkeho placu.

klba
28. máj 2010

meloa, dakujem, kazda rada pomoze. 😉 🙂
inak uz sa zacinam na to pripravovat ze to bude asi v suvislosti s alergiou alebo imunitou, len ma stve ze sa to zbytocne natahuje, podla mna uz nebolo nutne mu davat dalsie lieky ale radsej nam mohli uz vcera poslat na imunologiu a nie cakat este 10 dni, beztak budem cakat kym nam daju termin, potom cakanie na vysledky, uz vobec neverim ze mu tieto lieky pomozu, ved ich uz bral a bez zmeny. 😒
a takto zbytocne len dlhsie trpi, vobec sa mu to nelepsi, kasle ako stary hrniec. 😖

Len ma to prekvapuje ze ma nabeh na alergiu, lebo ani ja ani muz alergiu na nic nemame, jedine ja na penicilin, ale to kvoli tomu ze som ho casto uzivala,
ale vcera som sa dozvedela ze svokra ma na paperie z vankusov, vajcia, vraj aj na streptokoky (to som netusila ze vobec moze existovat taka alergia 😕 ) a mama ma tiez ale este nevie na co, ale jej sa skor vyhadzu flaky, nekasle, nema nadchu, ale svokra ano.
A co sa tyka stravy nic som mu nedavala skor ako sa odporucalo, resp. aspon nie do 1.roku, to som fakt dodrziavala.

a volala som teraz zo sestrickou, pokial je vonku prijemne nie je problem ist von, nie su to celkove ATB, len nosne a to je vraj ok, len musim davat pozor na priame slnko a vietor a to davam beztak, tak snad poobede pojdeme aspon tu na Parovce, ak sa pocasie nepokazi, uz mu je dlho doma a aj to malo co bol vonku vcera ked sme sli od doktorky prespal. 😅

a pravdu mas Tanicka je kus kocky, je velka na svoj vek,ten moj maly drobec bude v troch rokoch vyzerat na dva. 😅

blazi, ja som uz o pol deviatej dve varky mala vyvesane, zase sme vstavali skor ako sme s tatom chceli, nuz drobec sefuje. 😅
a co si mala cez vikend na plane, ked budes bez drobca? 😉

klba
28. máj 2010

a ozaj jajus, mam pre teba dalsie malovane krizovky, pekna kopka sa ti uz nazbierala. 😉
uz len prist po ne a mas o zabavu postarane na cely rok. 🙂

blazka24
28. máj 2010

berus tvojho asi nie, myslím že s malým bude mať čo robiť, vieš že môj malý vydrží aj s cigošmi 😀 to je taká kukučka v hniezde, jemu mama nechýba 😝

klby čo budem robiť? ani netuším asi sa v riťpätami kopať, lebo bude pršať, teda je hlásené a tak čo sa dá robiť 😖

blazka24
28. máj 2010

baby nepije niektoré bábo Hami? dostali sme z optivitalu trojku hami a my to nepijeme, takže kľudne napíšte rada darujem, je to škoda len tak nechať 😕

klba
28. máj 2010

blazi asi skoncis u pc a budes tu s nami. 😅
ale mari sa mi ze maju byt len ojedinele prehanky, tak snad ti vyjde vikend podla predstav, drzim palce. 😉 🙂

jajka968
28. máj 2010

ahojte,

dnes sme mali skorý budíček, šli sme ráno k doki na tie predoperačné, jáj dobre sárču vycecali z krvi, robili jej znovu vyšetrenia, lebo sa dajaká krv stratila v labáku, tým pádom čakáme darmo na výsledky. šli sme to do nemocky zaniesť, o 14-tej budú výsledky, tak pôjdem po to, aj v zdravotnej poisťovni sme po tlačivká na mliečko boli, sme si konečne užili dník bez daždu, ani domov sa nám nechcelo.

klbi, takže nič nové nenašli, jáj ha, som teda rada, že nič nenašli, ale keby aspoň niečo, mohlo by sa to už liečiť, teraz zas čakať. skús sa dokiny popýtať na tenbromchovaxon, tým nič nepokazíte, je to ako som ti už písala na posilnenie imunity. teda nám pomohol a doki dnes vravela, že nasadí markovi znovu, lebo je vyhádzaný po rúčkach a nôžkach.

beruš, marko má špeciálne mlieko alfaré, kvôli tomu, že má alergiu na bielkovinu kravského mlieka a laktózu, vraj sa to má do 2 rokov upraviť, no u nás nevidím žiadne zlepšenie, ako zje jogurt, alebo niečo mliečne hneď ho preženie. uvidím teda, či nám ešte dajú to mlieko, či už nie, som zvedavá.

blaži, ty neprovokuj, lebo tvojej sestre aj moje decká prinesem, aj ja chcem takú sestrúúúúúúú, ja mám len 2 bratov a tý sa veru v pomoci tak trhajú, že neviem, ktorému ich mám prv dať 😀
a nevieš čo s voľným časom?skoč na staničnú, dám ti moje veľhory žehlenia, môžeš sa činiť 😅 😉

any, ale ti to ubieha, super, jáj si pamätám aj ja v 7mom mesiaci čo som zažila, to bolo niečo hrozné, mne sa aj chrbtica zablokovala, dýchať som nemohla, na srdce mi to tlačilo, už som myslela, že budú musieť pôrod vyvolať, ale dáko sme to s dokinom zvládli, našťastie. len oddychuj veľa, veď robota neutečie, neboj, počká si na teba 😉

heli, zas vypekáš, no vravím, droga je to čoooo?

klba
28. máj 2010

ahojte, uz som doma od gyna, stihla som to na otocku, o 12:30 som isla z domu, o tristvrte mi isiel bus, mala som tam byt na 13,h, uz ma sestricka vykukala a uz o 13:40 som bola doma 😵 , to je parada, takto by mohli brat pacientov vsade. 😉

jajus, super ze sarinka ma uz predoperacne hotove, len dufam ze bude ok, nech to ma co najskor za sebou. 😉
ja tiez asi pojdem von ked drobec vstane, ved je fakt krasne, nech si trosku vzduchu uzije, luto mi je ze musi furt kvasit doma. 😔
no a dr ma dovolenku, tak nam ostava aj tak cakat, ale zase tam nabehnem asi vo stvrtok, nech nam aspon da papier na imunologiu, nebudem cakat do pondelku 😒 a spytam sa aj na to co pises. 😉