icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

zuzana76
30. máj 2010

uvidime heli, nech si precitaju aj ostatne baby a potom uvidime, ja ukazem aj synatorovi, ze ktory by sa mu pacil 😀

helenkasabinka
30. máj 2010

@zuzana76 zuzi ved jasne,nech sa aj ostatne rozhodnu a aspon bude postovne zadara 😉

zuzana76
30. máj 2010

dnes tu nie je ani nohy

ja sa prave ladujem zemiakovo-sampinonovou polievkou a prekladam melonom, ak ma niekto problemy so zapchou, odporucam 😀

a varim udene bravcove koleno, potom ho dam este zapiect, vcera ako sme boli v tych Piestanoch, tak sme sa zastavili aj v restike , najskor ze na obed v Rybarskom dvore, tak nas odpinkali,ze maju nejaku sukromnu akciu a ked ma casnik s bruchom a slinami az po kolena zbadal, tak nam aspon polievku slepaciu doniesol 😀 a neskor vo Furmanovi a tam som si vybrala to pecene koleno a nemali ho 😠 , tak zase slepacia a maso na hriboch 😖 , ale taku chut som mala na to koleno 😝

zuzana76
30. máj 2010

a cez tyzden mam na plane aj pecenu krkovicu so zemiakovou kasou a mrkvovym salatom, tazke zaciname " zdravo" tento tyzden 😀

helenkasabinka
30. máj 2010

ahojte ja som bola s Michalom,Sabínkou a s klbkou v parku .....trosku sme pokecali,deti sa ani nestihli pohrat,len co sme prisli nas chytil lejak,stihli sme sa schovat pod strom rychlo,ludi tam bolo kopec,bolo by tam uzasne keby ten lejak nebol....tak deturence aspon vyfasovali baloniky a aj im tvaricky namalovali,šimi sam maloval aj tetu na tvar 😀 bol uzasny 😵 😵 😵

boli sme tam vyse hodinku a potom sme klbku zaviezli domov,boli na peso ved by zmokli az do kosti 😅 aj krupy padali 😅

helenkasabinka
30. máj 2010

zuzi ja som dnes kupila hovadzie tak nieco s nim spravim,aj ked sa priznam,ze hovadzie som este nikdy nerobila na ziadny sposob 😅 ja to moc nemusim,ani michal ale kvoli malinkej som kupila aby mala vitaminy aj z hovadzieho maska 😉

zuzana76
30. máj 2010

heli, ja hovadzie lubim, najcastejsie ako steaky robime, ale mozes ho dat aj ako svieckovu, spanielskych vtacikov, ja ho zboznujem aj v hovadzej polievke, mnam, aj take spikove kosti by som si dala, ale to nie je zdrave, tak teraz nebudem vymyslat, ale veru dala by som si 😀

helenkasabinka
30. máj 2010

zuzi napis mi nejaky super receptik na hovadzie na stave 😵 dakujem 😉

zuzanakarolinka
30. máj 2010

ja som robila dnes na obed hovädzie, na červenom víne so slivkovou omáčkou a s knedlou, nič zložité, keˇfd máš mäsko tak napolovicu hotové, spravíš si omáčku a hotovo, ale teda malá neviem, neviem, to by bola rozjarená asi viac ako by bolo treba, že heli? 😉

helenkasabinka
30. máj 2010

zuzka juj to radsej nieeeeeee 😀

zuzana76
30. máj 2010

napr hovadzi gulas

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8381

alebo hovadzie na hrasku, to robim podobne ako bravcove, nieco taketo, ale davam len hrasok

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8233

hovadzie na hriboch/ sampinonoch
taketo nieco http://www.receptar.sk/index.php?ID=10&SubID=5&...

toto je taka jedalenska klasika zase - hovazdie na rajcinovej omacke
http://www.roberttkac.sk/2009/05/26/hovadzie-va...
to nam robievali v skole casto

alebo Stroganov, to lubi moj muz
http://www.skutocnachut.sk/recepty/detail-recep...

zuzana76
30. máj 2010

ale ved alkohol sa z vari vypari, aj ked tam dolejete vinko 😉

zuzana76
30. máj 2010

sice neviem, malemu som este s vinom nevarila, tak nemam odskusane 🙂

zuzana76
30. máj 2010

podla mna pre dieta najvhodnejsie je to na rajcinovej omacke, a aj to na hrasku a mrkvicke, pripadne este ten gulas

ten stroganov to je uz skor pre fajnsmekrov, a na hriboch by som amlemu dietatu tiez nedavala

zuzana76
30. máj 2010

aj toto je zaujimave a vhodne pre dieta

http://www.gurman.sk/recept-hovadzie-maso-na-mr...

helenkasabinka
30. máj 2010

zuzi ty si poklad dakujem 😵 😵

zuzanakarolinka
30. máj 2010

no zuzu

beruska113
30. máj 2010

Ahojte,
juj ani pisat sa mi nechce, ale aspon vas pozdravim. Som skoro 2hodiny nahravala fotky do happy foto. Prvykrat, ale tusim sa to podarilo.

Blazka,
Ty si sa mi opila? A bezomna. Hanba Ti.

jajka,
to viem ake je mlieko. Ja som si len myslela, ze uz to ma marko OK, ked si minule spominala, ze Zvolenske jogurty tusim jedava a ze cely den len jogurty jedol, ze nic ine nechcel. A kedy budete vediet, ci babula pojde toho 2.3.? A to v NR by ju operovat mali?¨

Veve,
ved ja som sa uz u Klbky cudovala, ze Tanicka nema este 3 roky. Ja by som jej aj 5 tipla.
Som sa smiala, lebo segrin maly na v sept. 5 rokov a boxerky ma ze 8-10rokov a ked som mu stehna videla, tak reku taku velkost bude Luki nosit, ked bude maturovat.

A v piatok som sa dozvedela uzasnu spravu, Lukaskova krstna s muzikom budu mat babo. Tak som z toho stale cela happy.

any23
30. máj 2010

ahojte baby🙂ja kukam tanecky,prave som si draheho odprevadila do roboty,tak uz slamienkujem ach jaj...alex bol navecer uz strasne unaveny,tak bol ako cert tak sa mi normalne ulavilo ked zaspal...aj malinka je dnes daka divoka,okopava ma jedna radost,citim ju volako nizko,nizsie ako doteraz...tlaci ma kvalitne,au au lubi sa jej lonova kost,furt ma tam kopcuje...tak sa nam asi posunula dole nizsie...no ale nezda sa mi ze brusko mam nizsie,aj ked je pravda ze sa mi nejako lepsie dycha a netlaci mi tolko na zaludok...jaaaj uz nech tie posledne tt rychlo ubehnu bo furt len rozmyslam ci je ok ked tak vyvadza...ach jo...

Berus jeeej budu mat miminko?juuuj to je super,viem ako dlho cakali,som stastna ze sa im konecne podarilo...ze ju pozdravujem a drzim palceky,nech je vsetko ok,tfuj tfuj tfuj no paraaada...

helenkasabinka
30. máj 2010

berus to je super ze budu mat babatenko 😵

any malinka uz kludne mohla nizsie klesnut 😵

klba
31. máj 2010

ahojte 🙂
len som vas prisla pozdravit, robota ma caka, Juri vymaloval wc, musim z kachliciek farbu zmyt a trochu to tu dat po vikende do poriadku. 😉

ako hela spominala boli sme kuk na MDD v parku, dobre bolo ale malo, 😅 no skoda ze nas lejak chytil, moc sme z programu nestihli 😅 , ale buduci rok snad pocasie vyjde. 😉

heli, dakujem za spolocnost aj za odvoz, neviem ako by som sa v tom lejaku domov dopravila, odkaz michalovi ze to ma u mna, skoda ze ste nebehli aspon na kavicku, ale nabuduce vas cakam 🙂 a mooooooc dakujem.

A baby Sabinka je teda riadny kus kocky, je od Simiho minimalne o pol hlavy vyssia, aj sa za rucicky drzali, no podareni boli, 😵, Sabinka vyzerala pri Simim ako starsia sestra 😅.

zuzanakarolinka
31. máj 2010

klbi, no vidíš, staršia sesta, treba kúpiť mladšiu sestru 😉

klba
31. máj 2010

fiha, tu to ako "zije" na to ze je vonku taky necas. 😕 😅

my sme mali vzacnu navstevu, bola u nas veverca aj s tanickou 😵 , deti boli zlate, 😵 😵 😵 krasne sa pusinkovali, 😵 Simonko sa nahol a vyckaval kym mu Tanicka boztek opatuje. 🙂
Vever, aj nabuduce vas radi privitame, ale slub ze sa zdrzite dlhsie, ok? 😉 🙂

meloa, rada som ta videla a dakujem za rady k tej alergii. 😉 🙂
a vidis aky je svet maly, musis castejsie pisat. 🙂

zuzi, snad aj mladsia sestra bude, posnazime sa na dovolenke. 😉

a este sa musim pochvalit, uz sa mi zda ze omnoho menej kasleme a soplime, 😵 dokonca vcera po kupani ani dnes cely den som nevyberala sopliky, a pritom po kupani sa nam sami pustia, tak som happy, klop-klop aby to tak zostalo. 🙂

a este jedna chvala 😉 😅 , maly mi uz druhy den po sebe zaspal na obed v postielke, co je velky uspech, my sme cez den len ten kocik pouzivali na spanok 😅
a vecer uz spava asi tyzden v postielke, uz sa ani nebrani ked ho tam dam, ani boje-place nie su, 🙂 hned lahne, pyta sa zakryt a caka kym mu zacnem citat rozpravku. 🙂

helenkasabinka
31. máj 2010

klbka veru Sabínka je vyssia od tvojho malinkeho ale ved on ju este dobehne 😵 a dam foto na konika zo vcerajsku len som nemala cas 😅

som rada ze simonkovi je uz lepsie,mozno mu pomohla vychadzka a ten plac vcerajsi mu sopliky vytiahol 😀 😉 😵

helenkasabinka
31. máj 2010

klbka tak veverca bola u teba 😵 aj ja by som ju uz rada spoznala 😵 😉

helenkasabinka
31. máj 2010

keby boo pekne,tak by sme mohli mega stretko dat co vy na to? 😵 ale v parku alebo niekde vonku 😉

klba
31. máj 2010

heli, fotecky daj aj na FB, tam sa daju zdielat, pls, tesim sa. 😵
a divila by si sa, ze ani vcera uz nesoplil 😕 a dost som sa bala, kedze ten dazd nam nezapasoval, este ze sme boli schovani a ani kvapka na nas nepadla, akurat ked som z auta vysla ma druhe auto oprskalo, ale malemu sa nastastie neuslo. 😉

a na to megastretko, no neviem, ved pocasie moc pekne na leto nehlasia, tak snad sa nam nieco podari zbuchat skor ako any a zuzka budu dvojmamicky. 😉

helenkasabinka
31. máj 2010

klbka ja som si ved vsimla ze malo kasle,ved som ti vravela -.....a videla som ze vas ten somar na aute ofrkal 😠

klba
31. máj 2010

no heli, vcera to uz bolo menej a dnes skoro vobec, intenzita kaslu klesa a fakt uz len par krat za den zakasle ale tak slabucko, v duchu sa tesim, ale este stale nemame vyhrane. 😉
no a z toho dazda som mala este dnes mokre botasky. 😅

klba
31. máj 2010

a ozaj, rano som pisala zo sasul na FB, tak sasul pozdrav veverce odovzdany a kedy uz napises na kona? 😉
cakaaaaaame ta tu!!! 😵