icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

klba
29. júl 2010

vever, ved to neva, 😉 tak nabuduce, 🙂 ja uz som to drobcovi slubila ale keby bol nahodou niekto v meste rada vas uvidim. 🙂
aj tak planujem byt vonku max. do 18,h, zajtra rano o 7,h odchadzame z domu, drobca cakaju vysetrenia na imuno alergo, treba sa nachystat a najhorsie je ze maly ma rano povinnu hladovku, dufam ze tam nebudeme o hlade cakat az do obeda. 😅 😝

miklima
29. júl 2010

Ahojte.helenkasabinka robíš krásne torty,ja som vyučená cukrárka piecť má baví ,upečiem všetko ale torty nie,tých sa bojím. 🙂

klba
30. júl 2010

ahojte baby, tak mame za sebou velmi "prijemnu" 😠 navstevu na imuno alergologii. 😝
Objednani sme boli na 7:45, doktorka prisla o 8:15, bola riadne nervozna, hned v cakarni sa stazovala ze jej nedovolili parkovat tam kde chcela, lebo pri medicinskom prerabaju cestu, my sme isli prvi, tak sme to schytali, 😝 este mala otvorene okna a to zbijanie, strasny hukot, k tomu maly uplakany, nervozny, bol hladny, museli sme ist nalacno.

Najprv ma zvozila ze preco nemam podklady z nemocky a vysetreni od dr, co mi mohla aspon sestricka spomenut ked ma objednavala a obvodna mi to tiez nepovedala, (povedali mi ze nam idu brat krv), boli sme tam 1 x tak som netusila co treba, nabuduce jej donesiem cely sanon s diagnozami.

mala som len dva papiere z pohotovosti, aj to ma zvozila ze co chodime na pohotovost ci nemame doktorku, som jej vysvetlila ze sme boli vtedy na dovolenke, 1 x na pohotovosti v PD v piatok vecer po 21 h, nedostal ziadne lieky len ho vysetrili a kazali davat sirupy na znizenie teploty
ked mu 39 st. teploty nepresli ani v sobotu isli sme opat uz v NR po 22, h a dali nam ATB, potom nedela volno a pondelok statny sviatok, tak asi doktori neordinuju, aj si to kontrolovala v kalendari ci ju neklamem, 😖

Potom sa pytala na alergie, povedala som ze mama ma na nezistene potraviny, berie lieky a svokra na perie, pytala sa ci nieco berie a ci do nosa do ust, ako casto, no to som nemala sajnu, svokra nerada rozobera svoje zdravie, aj to ma zvozila ze ako to ze neviem. 😅

Potom sa pytala na vysetrenia z nemocnice co mal virozu, povedala som ze mal vysledky krvi negativne, robili mu 2 x a pytala sa ze co mu v krvi zistovali, ale v nemocke mi len povedali ze ma vysledky v poriadku, akoze nechapem ktory dr by mi povedal co mu testovali, aj to mu robili testy na moju ziadost.

A najvacsi gol bolo ked mi povedala ze asi robim niekde chybu, ze naco chodim s malym na kupalisko a nemam chodit do Centier, tak som jej povedala ze je na zlej adrese, ze to hovori akurat tej pravej co sa tomu vyhyba, 😝
napr. na kupku bol Simi tento rok prvy krat v zivote, boli sme dokopy 3 x, stale sme boli len v tieni, (Juri je na maleho haklivy a az to prehana, ved ho podaktore poznate 😉 ),
do Centier chodim minimalne, ved viete 😉 ze sa bojim aby tam zase nieco neschytal ked je casto chory, aj som jej to povedala ale napr. nakupy v obchode robit musim, tak sa tomu nevyhnem 😖.

Vysledky krvi budu o 3 tt, potom ma objedna na dalsie vysetrenia, zatial nam nedali vobec nic, ani na posilnenie imunity, akurat mam pokazeny den, aspon mama ma utesila ze ona vie ze davam na drobca pozor a staram sa o neho dobre,

pritom ked ideme von beriem vzdy keksiky, jedlo, nahradne oblecenie, (kedze maly je smudla) a v pripade ze sa ochladi alebo otepli mam aj kratky dlhy rukav, kratke dlhe gate vzdy dvojmo, plus mikinu, nahr. ponozky a topanky
a co sa tyka jedla davam mu minimum sladkosti, cukriky este ani nemal, len keksiky, davam mu vela ovocia, (aj ked svokra neodola a sem tam kinder cokoladu kupi), papava to co mu navarim, aj ked zamrazujem(teraz uz sice asi 4 mesiace nemrazim) a prikrmy mu nekupujem, maximalne ked sme niekde mimo domu kde sa nedalo stravovat a varit drobcovi.
Nakoniec som z toho vysla ako nejaka nezodpovedna, neschopna matka, co moze za to ze je drobec chory, ale kde robim chybu neviem. ☹
Tak tot vse, som sa postazovala a mozem maleho vylozit na balkon, pojdeme sa pozriet ako prsi, nech riadne zmokne a mozme ist opat k doktorke nech nam da ATB aby mal zase ten neodolatelny zlty povlak na zubkoch z ATB a vysoke teploty v ktorych sa asi podla dr vyzivam. 😖 😝 (PS: jasne ze na balkon nejdem, keby niekto nepochopil ako som to myslela. 😉)

majulcek
30. júl 2010

@klba kasli na nu chudera to bola,nekaz si den

helenkasabinka
30. júl 2010

@klba to tak byva,ze nepovedz ty ,povedia tebe 😅

zuzanakarolinka
30. júl 2010

@klba ser na ňu, v noci jej nedal, ráno, jej tiež roboši nedovolili a tak sa na niekom musela "urobiť" bola si prvá na rade, na budúce jej to vráť, krave

sasulec
30. júl 2010

ahojte ja uz 2. den podctivo zarezavam,upartujem, co budem klamat,cakam tetku..:-P 😀
No a uz mi z toho statocne kape na mozek,koonecne som sadla k pc a za..hmm hmm mu,ale tak,ze mam chut ho vy..hmm hmm ven zatvorenym oknom..
Klbka je mi luto,ze som bola vcera mimo pc urcite by se sa Sasul pridali na vlacik 😔
A co sa tyka tej ,,doktorky,, tak nech sa nehneva,ale ani ,,pedavacka,, si nemoze prenasat svoje problem na pracovisko,ani ti neporadila konkretne ako teda mas maleho este viac chranit,iked popravde uz naozaj neviem ako este viac chranit deti.. 😔
jaaj no dnes srsim sa samym optimizmom tak idem radsej spat!! bruuu

domyyy
30. júl 2010

klba...ako strašný zážitok 🙄 🙄 🙄 nemám slov....nevybúrená krava si riešila komplexy 🙄 ja by som jej dala 😅 😅 😉 😠

klba
31. júl 2010

ahojte, co dnes porabate? 🙂
my sa chystame klasicky k svokrovcom, mam absenciu z minuleho vikendu ked som bola mimo NR, tak sa vcelku aj tesim. 😅
sasul kedy ti pride tetka, dnes?

baby, dik za povzbudenie. 😉 😵

klba
2. aug 2010

ahojte, 🙂
my sme sa pred hodinou vratili od maminy, zavarali sme uhorky, islo nam to fajn od ruky, maly asistoval - vyjedal z misky. 😀
vcera sme sa boli prejst na hrade, maly zavelil 😅 , aj pospacirovat po meste sme boli, svokra sme stretli, isiel z roboty, tak sme sli na dzusik a capovane pivko. 🙂

helenkasabinka
2. aug 2010

klbka aj ja som dnes zavarala uhorky ,taky mix v poharoch s mladou cubulkou a karfiolom,manmky 😵

klba
2. aug 2010

heli, mnaaaam, to lubim, tak zavara moj tato. 😵

helenkasabinka
2. aug 2010

je to velmi chutne ku vsetkemu 😵

a malinky spinka? moja spinka uz vyse hodinky 🙂

klba
2. aug 2010

heli, este spinka, cakam kedy sa uz zobudi, vcera naobed ani nespal, mali sme spankovy rekord, spal prvy krat do 9:30. 😕 😵

zuzanakarolinka
2. aug 2010

čaute, my sme prišli z plávania, pol cesty malá preplakala, čo nemohla zaspať, lebo som si myslela, že som doma zabudla dudel, a skoro ma porazilo, keď soms a doma vykladala a dudel v taške, to som ale mama, ťapa, a ona tak plačkala, mama - mama, moje zlaté, preložila som ju do postele a spinká ďalej, moje zlatko, musím ju polúbiť, keď sa zobudí 😉 ☹

zuzana76
2. aug 2010

ahojte

@klba , no niekto sa musel robit velmi dolezity, niektori lekari si stale myslia, ze su asi polobohovia, niektori su velmi mili, aj v nemocnici som stretla kopec milych lekarov na gynekologii , teda vacsina bola ok, aj vacsina sestier, ale obcas mala sluzbu nejaka ta potvora 😀 , ale takym treba tak isto, ako oni tebe, jednoznacne sa nedat

zuzana76
2. aug 2010

@helenkasabinka
@klba teda vy zavarate vo velkom, ja nic, moja mama ano, potom ma zasobuje, ale mne aj tak niekedy viac chutia zavaraniny z obchodu 😀

klba
2. aug 2010

@zuzana76, uz som sa poucila ze kupovane leco stoji za nic, 😝 , je tam vela cibule a potom je to kysle, 😠 nie je nad domacu vyrobu, 😉 a take mlade cibulky s feferonkami tazko zozeniem, to ja zjem naraz cely pohar. 😅

zuzana76
2. aug 2010

@klba no ked si taky fajnsmeker, ja si leco robievam zvacsa len v lete z cerstvej zeleniny

majulcek
2. aug 2010

no baby zavarane uhorky z obchodu to je cisty grc 😝

zuzana76
2. aug 2010

@majulcek majul 😀 , ja ti neviem, mne aj take chutia 😀 , ale zase ja toho vela nepojem, ja radsej cerstve salaty uprednostnujem, ale kupovana csalamada v pohode, to mi chuti. Moja mama robieva aj lekvare a vselijake ovocne pyre a podobne, ale ja mam dokonca aj lekvar radsej kupovany 😀 , napr pomarancovy, alebo aj slivkovy kupovany mi chuti, ale nie taky najobycajnejsi.

majulcek
2. aug 2010

@zuzana76 zuzi slivkovy taky jak za komasov,ten klasicky v tom umelom tegliku,ten bol super...a kupovane uhorky su kysle jak slak,jak ti mozu chutit 😀 😀

zuzana76
2. aug 2010

@majulcek ano ten slivkovy, alebo potom taky miesany lekvar z roznych plodov v skle, mnam, to neviem ci teraz mozem, zajtra sa spytam doktorky, ale asi nie, kedze ani slivky sa nesmu, ale zase na jeden chlieb natriet ten lekvar by podla mna uskodit nemalo

ja neviem, zase nejedavam ich nejako casto tie uhorky, ale mne take kysle nevadi

majulcek
2. aug 2010

@zuzana76 mi to robis chute hned by som si dala slivky..take tie velke,tvrde...mnam 😀

zuzana76
2. aug 2010

@majulcek mi nevrav aj ja, a to amme plnu chladnicku vselicoho, ze melon, kukurica, broskyne , uhorkovy salat a ja mozem akurat tak prd makovy, rezne som jedla same so zemiakmi, bez salatu 😖 a na ostatne sa mzoem akurat tak pozerat. Dojcenie je uzasne, ale ja sa chcem najeeeeeest 😀 😝

Ale aspon nieco som si urobila na ranajky a aj muzovi to velmi chuti

hrianky z toastoveho chleba tmaveho a na to som natrela toto - 2 varene vajcia pokrajat na drobno, por nakrajat na drobno, sunku na kocky, tvrdy syr nastruhat, vyliat 2 biele jogurty, zamiesat a natierat na tie hrianky, bolo to uzasne a Samka z toho ani nenafukovalo, takze ten por je asi ok.

majulcek
2. aug 2010

@zuzana76 zuzi dobry tip,musim vyskusat bo my casto hriankujeme..i ked niekde som citala ze by sme nemali,ale uz si nepamatam preco 😀 😀 😀 a kedze ja som leniva vyrabat a vynyslat taketo dobrotky ,kvoli tomu chodim do lidl kupovat syrovo pikantnu pomazanku...mnaaaaaaaaaaaaam 😀 😀 😀

zuzana76
2. aug 2010

@majulcek hento som vymyslela v sobotu ako z nudze cnost, lebo sak jest kazdy den syrovy, alebo maslovy chlieb, aby maleho nenaduvalo sa mi nechce a v tomto su same celkom zdrave veci, jogurt , syr, je to plne vapnika a ten toast kupujeme ten tmavy, mal by byt zdravsi 😀 a aj ten por toleroval dobre a aj vajicka, sunka je bezproblemova, tu mozem tiez jest.

majulcek
2. aug 2010

@zuzana76 zuzi no ked si uz taka sikula daj daky tip na zajtrajsi obed lebo ma postihla hlboka kriza 😀 😀 😀

zuzana76
2. aug 2010

@majulcek tak ja robim zajtra tvarohove slize a slepaciu polievku, len taka rychlovka, lebo doobeda ideme do poradne, polievka sa bude varit sama a slize su par minutova zalezitost, musim ist, maly sa dozaduje cecku 😀

majulcek
2. aug 2010

@zuzana76 zuzi tu som robila dnes,som domci chute narobila 😀 bezkaj nech sa mlady nehneva ma kona