Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
Dobrý večierik sa praje 😉
Pekná sobota za nami. My sme dnes boli v Tescu na nákupe a potom Stano staval ploty a ja piekla kuře 😀
Leli ty si asi mýliš mňa a mariynku, že? 😉
Zuzi, tak svokruška ťa serie? 😀 A inak ja svokre na varovanie Jakubka ani nedávam, ešte tak Fifa tam pustím , ale boba samého nie a to má 14 mesiacov....Neviem, ale v tomto verím len mame a ségre. No a svokra sa ani netrhá 😀 zaplať pánboh 😉 ale ona je hypochonder, tam ju bolí, tam ju pichá.... 😀 😀 😀
Ale máš spravenú peknú záhradku, aspoň na niečo to bolo dobré 😉
Inak my tiež riešime ako to porobiť okolo domu, ale ja stem niečo nenáročné. ja si predstavujem nejaké skaly, kôrovinu, takú tú malú vŕbu a tak. no uvidíme 😉
Sasul, bambula je zlatušenkavá 😵
A lela aký pes je shi-tzu? to som ani nepočula. Aj my steme havinka keď kokončíme ploty. Ale ja chcem niečo veľké 😅 labrador, alebo niečo také 😉
No a čo sa týka toho Poľska, otrasné. behom sekundy je všetko v prdeli 😔
Ahojte
maly ma horucku, boli sme doobeda aj na pohotovosti
davam mu cipky Nurofen a striedame so sirupom Panadol, ale velmi sa to nelepsi, aj zabaly davame, no nic, vcera mal 39,5 a dnes 38,4 najvyssiu
neviete mi poradit,ze co este robit na znizenie teploty? vraj je to asi nejaka viroza, zatial na nom nic nevidela lekarka, aj dychanie ciste aj hrdlo, este v noci a rano zvracal
Klbi vy ste ako dlho mali tie teploty, co si ajv nemocnici bola s malym?
Zuzi u môjho Jakubka zaberala len sprcha, alebo kúpeľ taký vlažný.Nič iné....A bolo to aj jediné čo pomohlo, je to síce drastické, ale v nemocke by sa nikto s ním nehral.
Ségrin malý má tiež problémy so znižovaním teploty a to mával ešte aj febrilné kŕče a jemu v nemocke dávali infúzky schladiť do chladničky a potom také studené mu ich napichli priamo do žily, ale to je už extrém...
A tie sprchy som mu robila tak, že som ho ospršila, nechala pár sekúnd tak a znova asi tak 5 krát po sebe. Potom som ho zabalila do županu a uteráku a skúsila odmerať či to pomohlo a keď nie tak zase a zase, až pokiaľ som nevidela, že to ide dolu...
A ešte k tomu zvracaniu, mne zvykne malý zvracať zo sirupu...
marianca a kedy si davala ten kupel? ked mal kolko stupnov? lebo maly teraz spi, my sme mu dali zabaly, ale zrejme nepomohlo, ma okolo tych 38 ☹
ak bude mta teda nad 38 v noci, mame ho osprchovat?
ahc ty si taka skusena, moj maly ma len 2x v zivote teplotu a ja tu uz panikarim
joo zuzi, my sme sprchovali v podstate len v noci..., lebo cez deň nemal také vysoké teploty, jemu to vždy vyskočí až navečer a potom sa to ťahá....
zuzi, pohodka...fifo bol taký bezproblémový bezchorobový tvor a Jakubko všetko tak nejak ťažšie znáša, ale neboj, keď som ho v noci sprchovala plakala som zarovno s ním....
A tá voda musí mať takú letnú teplotu. Keď sa niekde vonku kúpeš, taká trochen chladnejšia vlažná.
A ozaj, keď má malý studené ruky a nohy, vtedy sa sprchy a kúpele dávať nesmú, aby neprišlo k šoku...
ruky ma teple, hej, to uz mam nastudovane, ze vtedy sa nesmie sprchovat
no, tak pockame a ked sa zobudi, tak asi osprchujeme , u nas toto teraz robi muz nastastie, aby som sa ja nenadrapovala, ale teda nie je mi vsetko jedno, bojim sa hrozne
Skús ho premerať aj keď spí, počas spánku, keď mu nestúpa tak ho zbytočne nebuď. Tých 38 nie je nič strašné. Nech je len ľahko oblečený a prikry ho len s nejakou osuškou, aby sa zbytočne neprehrieval. A dávaj mu stále piť, a keď nechce tak nasilu aj keď len pár lyžičiek....
Neboj zuzi, v pohode to zvládnete...
A skús čo bude preňho lepšie. Niektoré deti lepšie zvládnu kúpeľ a iné sprchu. Mne sa už stalo aj to, že Jakub sa mi v noci úplne prebral, tak som mu skúsila napustiť vaňu, dala tam hračky a on to mal ešte ako ohromnú zábavku 😉
A deď je zlý, tak ho sprchujem, lebo to je rýchlejšie...
Ahojte,
Zuzi,jaaj prajem malemu skore uzdravenie,ja som sa minule bavila so zdravotnou sestrou,bola v domine a vraj cu cipky setrnejsie a odporucala skor tie ako sirup,lebo nezatazuje traviaci trakt,a hlavne ak je dieta haklivejsie striedat so schladzovanim,len pozor na tie rucky a nozky studene,vtedy sa nesmie,ako Marianca pisla 😕
dakujeme za pochvalu malej 😉
baby ja neveriiim,pol 9. a mala sa pobrala sma spat,teda sla som si s nou lazkat ale za 10 min bola k.o.,moje zlate,to asi z tej nahanacky dnes,sme sa blaznili 😀
No sasul, to máš dobré. Mne malý spí od siedmej, ale už bol tri krát hore 😝 😝 😝
no jooo Marianca,na to ze sme boli 2x ale len po chvilkach vonku,tu pred domom tak nejako rychlo zalomila 😝
zajtra ma volal svagor do lefantoviec,ide tam na dom,pokosit,vraj tam je daky podnik kde je aj decky kutik a vraj aj zvieratka tam maju,hmm,tak keby nefucalo a neprsalo by som aj sla 🙂
mala by sa tesilaaa 😵 😵 😵
😎 Uf vy ste sa,ale rozpisali mam co citat. 😎 Marianca tak sorry asi som sa sekla v nicoch.Shitzha je pes mensieho vzrastu k detom.Je to taky krpec. 😎 Zuzana tebe nezavydim,ze mate teploty,tak pevne nervy aby si sa aj vyspala v noci.My nastastie byvame malo chory,ale ked mala ochoria a ma teploty,tak nespim kvoli nej celu noc. 😎
no idem asi vypat komp baabi zuuri, ze jej tukam za usami,zajtra sa ozvam dako tak poobede,papa 😉
bruu 😔
Marianca no idem kuknut
Marianca uz som spravila kuk.Kubko je podareny 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Dík lela, a de ste všetky? háá??? 🙂 😅 😕
no uz aj ja koncim idem spravit kuk do telky 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
ahojte,
tak sme mali dnes dník zaberák, doobeda upratať ,navariť a to už decká stepovali pri dverách, že chcú ísť von, prišli aj naši, dnes strážili nicolaska švagrová robila, tak sa trošku decká vonku vyhrali, na slniečku sa celkom dalo, miestami až teplo bolo, len ten vietor nepríjemný, jáj na moje uši nič moc, už cítim, ako mi uši začínajú tiecť 😠 . môj drobec bol taký zmorený, že sa sám pýtal hajkať, tak som si potom pekne návšetevu pohostila, dedko ma do nebies vychválil za žemlovku, ale všetkým chutila, spravila som jablkovo čokoládovú, bola faaakt dobrá. no a potom sme šli smer mlyny, drobec vyfasoval 2 triká na leto, košuľku a gaťuše na oslavu, olča šaty, sukňu, blúzku a sárča šatičky a sponečky a gumičky do vláskov, potešení všetci, tak sme šli domov síce s plnými taškami, ale s prázdnou peňaženkou 😀
vonku je ohňostroj, fúúha, asi sa v meste čosi deje 😕
zuzi, tak paťko choručký ☹ , jáj rýchlo sa vyzdravte a prajem nôcku bez teplotky 🙂
veverca, tánička je veľmi peknučké dievčatko 🙂
marianca, chalani nemajú chybu 😉 🙂
sašul, saška tiež, pokladík, hlavne keď hajká, čoooo 😉
lela, my máme tiež shitzu doma 🙂 , júj tie šteniatka sú prekrásne, také malunkavé guličky 🙂
jajaka...chute mi tu robíš. Škvŕka mi v bruchu a ty o žemľovke...mňaaam. Ako robíš jablkovo- čokoládovú? Ja robím s jablkami a tvarohom, ale Gabko tvaroh nechce. Tak povedz kam s tou čokoládou... 😅
veve, no na tie jablká som dala škoricu a roztopila čokoládu a poliala to a ešte na vrch dávam sneh z bielkov vyšlahaný nad parou a keď sa trošku zapiekol a vybrala som to von tak aj vrch som tou čokoládou popolievala, bolo to naozaj veľmi chutné 😝 a len tak ma to napadlo, lebo mi ostala čokoláda roztopená v hrnčeku ešte od minulého týždňa ako som piekla, reku nech ju zužitkujem. no odteraz už vždy takto budem robiť 🙂 . ináč u nás tiež jablkovo tvarohová ee,
no idem sa asi pri toho môjho drobáka pritúliť, keĎ veľký je preč ☹
No veď aj ja chcem zužitkovať veľkonočných zajacov, čo Gabko vypolieval. Na budúci týždeň určite pečiem.😀 Dík.
Ahojte!
sme domaaaaa!!!!
Adamko zaspal "podľa plánu". Šoféroval MM, chcel to nahnať, aby sme boli čím skôr doma, lebo jaby som išla predpisovo, tak nám to ubehlo rýchlo, kecali sme....
Aj ja premýšľam, čo s čokoládou, lebo niektoré figúrky postúpali Adamkovi decká už priamo na oblievačke 😖
a ozaj, ohľadne fotenia detí: kamarátka má v Bánovciach novootvorený ateliér, fotí krásne veci, vie prísť aj do NR, tak ak chcete, kuk na FB skupinu Fotoateliér MOMENT

čaute baby, Karolínka už spinká, dnes sa im nevydarilo počasie, teda vydarilo, ale predpoved bola iná
tak sme boli na záhrade, začala som si robiť kvetinovú záhradu, nič iné, tak som sa realizovala, malá bola na varovke u svokrovcov, veď po takej dobe, malá 8 mes. a ....ale kašlem na to, len sa rozčúlim
tak som rada, že som si tú záhradku spravila, manžel mi pomohol. on je zlatý, trošku som po nom pokričala, aby to robil podľa mojich predstáv, ale máme to hotové