Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
😎 Kukykuk 😉 Kde sta? 😉 Zas som tu ostala sama?Idem zatial si aktualizovat bazar.Pozerala som tam,tak idem na to mozno zatial tu volakto pride 😉 😉 😉
ahojte 🙂
zuzi, drzim patkovi palce, nech je rychlo ok a ako mu je dnes, ma teplotu? 😒
no a teraz k tvojej otazke:
nam teplota neklesala ani po podani sirupu, ani zabaly a sprcha nepomohla, teplota isla stale hore, preto nas dali do nemocnice a napichli na infuzie, ale teplotu mal este dva dni, dufam ze vam sa podari teplotu znizit, nam tiez zistili len blizsie neidentifikovatelnu virozu. 😒
ak bude mat teplotu aj po podani sirupu mozes podat lieky aj skor, treba striedat paralen s nurofenom, je jedno co mas doma ci cipok alebo sirup, mozes davat aj po 4 hodinach a nie po 6-8 hodinach ako sa uvadza v navode, len musi byt paralen a nurofen - kazdy je ina kategoria liekov a neomaju rovnake zlozenie, preto sa mozu podat aj skor, nam totiz teplota neklesla ani po tych 4 hodinach a ked tak len o pol stupna.
a ja davam cipok vtedy ked napr. vracia lebo by mi sirup vyvratil a naopak ked ma hnacku dam sirup, cipok by mi vykakal a cipok aj podporuje kakanie a preto mam doma aj sirup a cipky,
ale uprednostnujem sirup, kvoli tomu ze aj ked je drobec rozospaty a ma v noci teplotu je lahsie mu v polospanku dat sirup ked ti maleho muz drzi posediacky ako ho vyzliect a natlacat mu v polospanku cipok.
a samozrejme treba robit tie zabaly a sprchu, je to sice drastak ale pre zdravie to treba skusit.
a ak bude mat zase teplotu okolo 39,5 po odratani v ritke radsej mu dal diazepan proti krcom, to ti dr poradi ake mnozstvo, ci pol alebo celu tabletku, sice bude spavy ale aspon sa nemusis bat ze dostane krce z horucky.
ak sa budes chciet nieco opytat kludne napis alebo cinkni a drzim palce nech choroba rychlo odide.
sasul nedrazdi, vy ste nas zo zubami predbehli, 😝 nam este tie posledne styri chybaju, ale super to saska zvladla, ani si nevedela a uz su vonku. 😵
zuzankakarolinka verim ze ta ti svokrovci stvu, ale nestoji ti zato aby si sa kvoli nim trapila, jedine co ta moze tesit ze s nimi nebyvas, s tymi svokrami je to velakrat tazka rec. 😒
lela, tu su same majitelky shit-zu, jajus, domy aj moja mami ma shit-zu, ako fajn si nasla podobne milovnicky malych havinov, vratane mariynky, ani sme nevedeli a ty mas tiez. 😉
inak mami ma 9 rocnu fenku ale uz ma zdravotne problemy, tak potom sa obratim na teba a kupime havina od teba. 😉 🙂
a tiez som ju odrodila s pomocou ja, rodila od 20-09,h rano, bol u nas aj zverolekar do 22,h, potom som dokoncila porod ja, ale mala 7 steniatok a dostala zapal krvi, mala vsebe jedno mrtve steniatko, aj u zverolekara sme boli nezistil nic a na druhu noc odisla do nebicka. 😔
tak sme si nechali jedno steniatko, tuto Nely co mame a vychoval nam ich ratlik, ved mali len jeden den.
inak vcera sme prisli domov az po 20, h, maly zaspal za pol hodku, bezne nam to trva hodinu a viac. 🙂
dnes sa chystame k svagrovi na dom, vcera neboli doma, boli na vylete v Piestanoch, mali tu poliakov co si nimi robili v Anglicku, oni asi ani nevedeli co sa u nich stalo. 😒
dnes im ideme pomahat robit plot, teda ak sa pocasie nezhorsi a maly sa trochu pospaciruje po dedine.
vcera dostal hojdacku, ale zaujem ziadny, svokrovci sa tesili aku radost mu spravia a on mal oci len pre kamienky, strk a zeminu hladal a nakladal do traktoríka, tak mu slubili pieskovisko, pol dna o nom nebudeme vediet, jemu to k stastie staci. 😵
snad som na nikoho nezabudla, 😅 ale musim frcat, uz sedim dlho za pc. 😝
a dupinka vitaj doma. 😵
Ahojte. 🙂 Predpoveď počasia našťastie nevyšla, tak utekáme trochu von. Gabko išiel zo školy na výlet na Zobor, tato je zas v práci, tak ideme babku a dedka pozrieť.
zuzi...dúfam, že Paťkovi je už lepšie.
My máme nemeckého stavača, ale svokrovci aj švgrovci majú shit-zu . Tak pozerám, že aké obľubené plemeno. 🙂
😎 Klbi Shitzha je taky havino k detom.Ja som mala vela ras psov,ale tato je taka bezstarostna a hlavne k detom.Chcela by som zas velku rasu,ale nemozem kvoli malej.Presne o tyzden nasej Jessy zacina termin,tak uz ani kamoske nebudem moc ist aspon 2tyzdne.Ved umrem.Uf.Prehovaram muza aby sme sli poobede s malu do parku,tak dufam,ze pojdema a ze bude aspon take pocasie ako teraz.
ideme do mlynov, je tam o 15tej divadielko pre deti a potom neviem kam 😒
peknú nedeľu 🙂
ahojte kocky, mam tu neterku,tak sa venujem.. 😉 boli sme aj na detsku omsu 😵 krasna 😵 cestou som sa v deichmane stavila a slapky na leto kupila 🙂 🙂 🙂 aj lilajovy lak, zajtra pojdem za lilajku 😅 😵 fotime sa ucitelia k 30.vyrociu skoly 😉 tak chcem byt fesna 😅 😵
potrebujem radu, nevieme sa zhodnut, 😅 svadobne fotenie-sa robi pred obradom,alebo po? ja chcem pred, mamky,babky po obrade.. ale to budeme meskat z hostiny.. 😒 😉 tak nevieme co robit, ale ja si stale stojim za svojim 😅 😉 🙂 🙂
a, chcem vas "varovat", svokrinej kolegyne muz je statik, ktory sa stara o Mlyny, budova "sada", zatial o povolene cm,ale ak sadne nizsie, je tam riziko zrutenia 😒 ☹ pod celymi mlynmi su podzemne vody, co to sposobuju.. 😒 😒 takze kocky, davajte si pozor 😉 zdrziavajte sa len pri nosnych pilieroch 😅 😀 😒 😒 😉 ako nechcem nikoho strasit, len som chcela, aby ste to vedeli.. 😉
ahojte kočky....tak som doma 🙂 🙂 🙂 bolo fajn len som nevyspatá nejaká.... 😨 ako ste sa mi mali? 🙂
ahojte
dakujeme,ze ste na nas mysleli, patko je uz dobre na tom, teplotka sa pohybuje okolo 37.0-max. 37.5 a to je bez liekov cez den, na noc mu asi este nieco dam, dufam,ze uz zajtra bude dobre
v noci sme ho sprchovali, pomohlo trochu a o 1.30 dostal cipok do ritky a potom zaspal ako dudok a zobudili sme sa az o 7.00, potom som sa nezastavila, 3x som bola na nakup, lebo teraz nemozem nosit tazke veci, tak len v nasom obchode som bola, muz je tiez marod, ale on ma sennu nadchu, ale citi sa uplne na figu, aj teplotu ma trochu, tak ja som musela nakupit, navarit, este aj s patkom lezat, pohrat sa s nim, teraz je taky citlivy a len mna si pyta.
mariyanka: my sme sa fotili PRED obradom. Bola som cerstvo upravena a co je hlavne, necakali na nas hostia, kym sa pofotime, kedze to nejaky ten cas trva. Mne osobne by vadilo, keby som nebola na hostine, ved hostia pridu prave kvoli mladomanzelom.
My sme boli chvilku von, ale akurat sa zamracilo a fukal vietor, tak nie nadlho.
Zuzi, som rada, ze je Patkovi lepsie. 😉
😉 KUK? 😉 Idem vas precitat volako ste sa zas rozpisali 😵
😵 Jajka mi sme prave prisli s parku.Bolo fain,len kosa bola.Mas krasnu Shitzhu.Mna caka zajtra ostrihat nasu Jessy kvoli tomu koteniu,tak mi bude musiet muzik zajtra pomoct,lebo sama ju neostriham,lebo ona to neznasa.No divadielko to je supris napad ako zabavit deturence. 😵 Mariynka my sme sa fotili prd obradom a s tym Mlynom si ma vyplasila,lebo ja davam vzdy auto do podzemnej garaze,tak diky za varovanie. 😎 Domyyy,tak supris vykend za sebou mas,tak si si uzila 😵 Zuzana76,tak fain,ze vam klesli teploty.Uz aby ste boli fit.Tak aj noc si mala na prt.No co nespravime pre nase deturence 😵
u nas sa spi, som vedava co budu robit v noci, spi aj muz aj maly
sasul, krasne fotky, mala je zlata slecna , mali ste urcite krasny den
dupinka, dakuejm
lela, noc sa celkom dala, takych 6 hodin som si asi pospala
mariynka, my sme sa fotili tiez pred obradom, ale my sme nemali ziadne okazale fotenie, bol to uz oktober a prsalo, takze sme mali len atelierove fotenie
klbi dakujem, za obsirnu odpoved, my diazepam doma nemame, ani na pohotovosti mi ho nedali, hoci som vravela,ze sa bojim tych febrilnych krcov. Teda vy ste si vtedy vytrpeli a potom si este aj ty z toho ochorela, pamatam sa,ze aj jajkina Sarka mala nedavno take vysoke teploty. O tom striedani viem, to mi povedali, ze mozem striedat paracetamol a ibuprofenum dokonca aj po 3 hodinach.
Inak asi nakupim poriadne zasoby, sirupy aj cipky z oboch skupin, nech je doma vsetko po ruke
ja akurat pozeram Noc v archive, to rada pozeravam, davaju tam videa z 50,60,70,80 rokov min. storocia, niekedy sa dobre zabavame na tom s muzom a niekedy spominame,ze aha, to si pamatame 😀
teraz davaju aj Petru Janu z Agrokomplexu 1978 a vidno tam aj nas cinziak, my sme vtedy byvali na chrenovej pri agraci, sranda, to som mala 2 roky 😀
mamina vzdy spomina, ze vtedy agrac trval v auguste aj 3 tyzdne a boli tam na tom amfiteatri aj rozne vystupenia a mna to vraj budilo 😀
Diky Zuzi, je ich o mnoho viac,ale nedalo sa dat vsetky,mame foto aj s novym frajiirom,bol tam taky maly podareny chlapcek,ktory stale za nou chodil,tusim Tadeasko sa volal,tak sme si urobili spolocne foto,heh,ale to dam na Fb radsej a este sme tam stretli aj jednu Sasku,bola asi o rocik starsia,ale tiez vo fialovom,sme sa smiali s jej mami ze dve lilave Sasky 😵
🙂 Sasulec supris fotky prave som dopozerala.A ako sa ti smykalo?Ja ani neviem kedy naposledy som sa smykala.Musis mat silny zazitok oprasit smykanie po tolkychh rokoch od detstva.Normalne ti zavydim. 😎 Zuzana76 aspon,ze si si trocha pospala.A aspon si oddychnes,ked ti chlapi spia,teda ak su uz neni hore,tak sa drzte a rychlo liecte 😉
😎 kde ste? 😎 Idem brnknut tete potom vas tu pozriem 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎
zuzi, to čo pozeráš dávali aj poobede, my sme to tiež s manželom pozerali, dobres me sa nasmiali
dnes bol fajn deň,
baby svokrovci k nám prišli, zobrali aj malú von, čistá amerika, ale to zase aspoň 5 mesiacov nebude nič, mužovi som povedala, že tam dnes nepôjdem, ak chcú, nech prídu oni, a tak prišli,
potom sme išli spolu von mi traja a zobrali sme aj psa, Kajku som večer okúpala, teraz zaspinkala, tak som si zapla net, že čo ste popísali a ako ste sa mali
šašula, pekné foto, muselo byť fajn, počuj, čo sa malá za mladi naučí nastarobu akoby našla - s tými fľašami
Lela robis si srandu? 😀
saaak mne sa tam ritka zasekla 😝 😀
|Zuzi tak malemu je lepsie,aj teplotka klesla? tak som rada,uzdravkajte sa 😉
baby, kde ste, vy už tancujete, veď ešte nezačali, alebo ste také aktívne, že predtancovávate?
Jaaaj marianca chlalani su jaki partaci,hehe dobru zabavku mali,inak kukala som tie foto pred tym maly Kubko na vsetkych fotkach mllllsaaa 😝
inak viac foto baby su na fb,bo tu by som to nahravala storocie 😝 😖 😀 😉
mari my sme sa tiež fotili pred obradom, vieš si predstaviť aké by to bolo, keby si odišla z hostiny a išla sa fotiť, alebo po obrade a ostatní čo, necháš ich len tak, alebo si pôjdu sadnúť a bez vás a vy sa budete fotiť, no neviem, ale máš pravdu by som povedala že ty, s tým naopak skúsenosť nemám, a neviem ako by to vyzeralo
marianca, čistí fešáci, jeden krajší ako druhý
Jaaj a Zuzi,vineu moooze 🙂
v primeranom mnozstve saaamoska 😀

🙂 Ahojte 🙂 Jajka ak mas foto Shitzhe posli foto.Som zvedava aku mas 🙂