Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
ajojte,
marko v noci začal plačkať, ale tak strašne a ľútostivo, no neviem, čo to mohlo byť, nie a nie ho ukľudniť, po byte sme chodili jak cvoci, som už myslela, že ráno z horúčkou isto vstane, no nič, chválabožku, oki je, tak snáď len niečo zlé sa mu prisnilo.
zato ja som vstala so sopliskom obrovským, aj hrdlo trošku cítim, marek nám sem chorobu dovliekol, jemu to za dva dni prešlo, snáď ani mňa to dlhšie držať nebude, baby našťastie v porádku sú.
idem ešte druhé urobiť, bo ráno som len polievku stihla, pre nás stačilo zatiaľ, šak som sa zas športovo vyžívala 😅
ahojte
cez obed som tu nebola, lebo malý nechcel spať. Už druhý den nespí a ja padám teraz večer na hubu 😝
Ale dnes ste sa písaním nepretrhli. Isto ste boli v nejakom obchodáku, ked bolo tak veterno 😒
sasi...čo ja by som dala za to, aby mi dieťa tak dlho spalo 😵
jajka...tak žeby mal malý len zlý sen?
helka....aj si bola v lekárni po homeo?
ahojte bys mojko uz som bola v lekarni,kupila som si na oparu compeed a aj vitamin B-komplex mi dali a malej ten stodal som zobrala 😉
jajka a malinky uz vykakal ten peniaz? 😕 😕 😕 😕 😕
dnes som bola v maxe a mali sme sa tam stretnut s Estell 😵 😵 😵 😵 spolu sme pokecali trosku a Maximko a Stellka sa pekne hrali v gulickach ....to su uz riadny velkaci 😕 jaj ako to leti,Estell je kocka riadna 😉 som rada ze sme sa stretli a pokecali 😵
ahojte zabky,juuj Heli aj s ti chcelo do tej zimi? ja zvazujem ci zajtra ist do kostolika,ked bolo pocasko zle,nechodili sme a potom aj choroba bola,by sa patrilo uz..ale ak bude takto fujacit,budem ja len pekne doma v pelisku.. 😅
mala sa dnes naucila dalsie nove napodobnovanie zvieratok hadik je ssss,jastericka vyplazuje jazyk,krokodil je kodril..a robi vrrr,zima je brrr,listovali sme knizku so zvieratkami 🙂 ked nieco dohovarame a povieme ,,no,, tak to cely den opakuje..jaj zlata je.. 😅
a strasne zaujmave je ako si vie dat suvislosti dokopy,papucky si nosi hned ked sa vyspinka docupita z izby s papuckami..vecer ked jej povieme, ze ide hajat, spakuje si dudlik,flasku s mlieckom..,,meekom,,v jej reci a dunco nesmie chybat a uz cupita do izby..a plienky ma ulozene v izbe tak,ze ju poslem pre plienku a donese si sama..alebo pouzitu zanese do kosa..a flasku s malinovkou robi tcccccccc,tak jej musime stale otvarat flasku az kym vsetky bublinky nevypustime.. 🙂
a este som zabudla,vcera este dostala stipceky a vesticku,bude hviezdicka,uz len jari dockat a juhuuu do uliiic.. 😅
Heli tak ste mali pekny dnik moja 🙂
ozaj mne doki poradila probiotika imuno glukan,vraj je velmi dobry a cebion,tie moze pouzivat cele toto obdobie chripkove Sabinka.. 😉
a ak ta trapia opary,ja pouzivam zovirax ten si natieram uz ked citim take svrbenie az palenie, na zaciatku ked sa este len vytvara a zabera..inak je dobra aj tuha pasta na to na noc,alebo ked si len tak doma 😉
no vyrecnena som,mozem ist,hehe,v tv nic moc kuknem este na Fb a uvidim co daaal.. 😅
sasul mala je sikulka 😵 mne zovirax nikdy nepomohol a cebion malinka berie uz od zaciatku zimy,este ked tu hrozila prasacia chripka,ja sa musim tiez dopovat vitaminmi,asi mam oslabenu imunitu ked mam tie opary .... 😒 a ja si musim stale kremovat opary a nie vysusovat..ked ich vysusujem,tak to mam este horsie,inak si ich stale natieram tym hojivym zazrakom z oriflame a ten je svetovy-vzdy mi to pekne zahoji bez bolesti 😉
idem off a spat a vypotit sa do postele 🙂) papa
aha a to mas asi ten malinky v takej ruzovej krabicke? tiez to mam na bolacky..😉
no idem aj ja ofky,sak zajtra bude mala urcite od pol 8. hore 🙂
bru kvak..ozaj aj to sa mala naucila,ze knak..hehe kecalek moj,no bruu uz.. 😔
kvak.. 😉
dobré ránko,
my sme včera u švagrinej-marekovej sestry boli, decká sa pohrať šli, sa nevedeli dojašiť, jak besné vajcá boli a drobec medzi nimi, majú 2 malých havkov, no koniec sveta.
prišli sme domkov, ja decká dať na poriadok rýchlo a zasadla som k športu, som to ťahala až do 04-tej rána, tak som teraz jak po dákej fajn žúrke 😀 , no a marko mal zas v noci záchvat plaču, neviem čo sa deje, reval snáĎ 45 min, a potom ako z ničoho nič začal, tak aj prestal, neviem, nechápem čo sa s ním deje, ale to bolo strašné, dokonca ten debil sused mi aj na stenu zabúchal, idiot, že jemu o 2-hej v noci tv na plné gule hučala ho netrápilo, ale, že dieťa plače tak už sa mu nepáči, jáj, tak som napálená bola, som sa ráno strojila, že mu pôjdem riadne vynadať, no nakoniec som si to rozmyslela teraz ráno, bo on idiot na n-tú je, pri ňom človek ľahko k úrazu môže prísť, poštárka sa sťažovala, že ju sotil zo schodov, lebo mu niesla zásielku a on bol po nočnej a chudáka ho zobudila, povedala, že ak sa to zopakuje, ho na políciu udá. tak z tohto dôvodu som si to rozmyslela, ale ak ho vonku uvidím mu poviem, čo sa mu nepozdáva 🙄
no a na hovby sa cítim, z nosa mi teče, uši zalahnuté, hrdlo bolí a hlavu mi ide roztrhať, sa teším, jak ma to dostalo dokelu, teraflu si zalievam, snáď rýchlo zaberie, marekovi po 2 dňoch nič nebolo, snáď aj na mňa to bude mať taký účinok.
sašul, no musí byť zlatá sáška, aj markovi sa riadne jazyk rozväzuje, veľa slovíčok už vie povedať a najnovšie ho drží rátanie, že raz, dva, tri, štyri, včera celú cestu z andača rátal, sme sa nasmiali, no a pančušky je jeho nové slovo, sám od seba ukázal na sušiak a povedal pančušky. toto je veľmi pekný čas, keĎ začínajú rozprávať deti, to je už riadna zábava 🙂
heli, ešte nevykakal, ale doki vravela, že to kľudne aj týždeň môže trvať, aj dlhšie, ak do pondelku nič, tak tam zajtra pôjdem, nech ho radšej na sono dá,
no a mňa trápia opary hlavne v lete, mne slnko ich vyvoláva, aj ako sme v bulharsku boli mi až doktora na hotel volať museli, vysoké horúčky som mala a ústa jak černoch, hrozné to bolo a rozšírilo sa mi to až na nos. tam mi predpísal takú masť, no smrdela hovadsky, ale zaberala rýchlosťou blesku, no tu som to nikde nanašla, ako som to v lekárni hľadala, škoda
no dobre kuriatka, idem variť, dnes som si zmyslela kapustičku, pečené mäsko a knedlu, len či to zvládnem, lebo mi je fakt blbo 😒
ahojte
HELKA- DROZDOVA POLIEVKA
drozdie rozmiesame v masti, oleji, zlahka zohrejeme, pridame pokrajanu cibulu a zalejeme vodou. Pridame pokrajanu korenovu zeleninu - mrkva, petrzlen,zeller, pokrajany kalerab, osolime, okorenime a varime do polomakka. pridame bujon, ovsene vlocky, premiesame a uvarime do makka. Pred podavanim posypeme petrzlenovou vnatou.
ahojte 🙂 tak ja som chlapom napisala co maju nakupit a pomalinky peciem masko k obedu 😅 polievocku mame zo vcerajska,takze este upeciem neaky kolacik a poobede sa budeme hrat 😵
jajka - obed mame rovnaky 🙂 😉 ja som dnes dostala chut na cervenu kapustu tak sa uz neviem dockat obeda 😵 😵 😝 chudatko Marko ☹ nech to rychlo pominie.a nemoze to mat zo zubkov? 😕
sasul - teraz sa pusinka Saske uz nezavrie 😉
my sme vcera boli u svokrovcov na obede, tak som nevarila a dnes nas pozval moj brat, takzase nevarim 😀 , chcela som raznici robit, alebo zivansku, to je vlastne takmer rovnake, len jedno sa robi na spajlu a druhe do alobalu. Nevadi, bude to zajtra.
Na ranajky som urobila prazenicu s fazulovymi strukmi, mnam a este sa dotlacam rohlikmi s rybacou natierkou.
Sme vyhrali hokej 😅 , ja som sice nepozerala , ale muz hej.
Baby na tie opary pozor. Opary, pasovy opar a kiahne sposobuje ten isty virus, vy ak uz mate ten virus v sebe, mate aj protilatky, ale je to velmi nebezpecne pre novorodencov a male babatka, ale najma take, co nemaju protilatky od svojej matky, ak ste uz mali herpesy pred tehu, tak mate protilatky a ciastocne boli chranene aj vase deti. Ja som herspes este nemala. Hlavne, ak si chytite ten opar, tak si nechodte tou rukou do oka, herpes v oku moze sposobit az oslepnutie, takze si casto umyvajte ruky.
Jajaka, mozno Marko spracuva nejake zazitky, nemusi to byt nic zle, len deti ked sa nieco anucia, tak potom to zvyknu v noci spracovavat a nepokojne spia.
Vsetkym chorusikom prajem skore uzdravenie.
Majul vitaj znova, ze si sa aj ukazala 🙂
ahojte my sme uz aj navstevu mali
ja sa citim veru mizerne,z nosa mi tecie,rano ma aj hrdlo bolelo 😒 a dala som si radsej paralen,lebo mne zvykne hned aj horucka vystupit 😒
a zazrakom sa mi opara uplne straca 😕 musim uznat je compeed na opary je priam zazracny,za noc mi takmer uplne oparu vyliecil,uz tam skoro nic nemam 😕 to sa mi este nestalo aby mi za 1 den zmyzla opara 😕
zuzi ja si davam veliky pozor ked mam oparu,aby to mala nedostala a imunna je uz urcite lebo ja som mavala opary aj pred tehu a to vacsinou vtedy,ked som mala nadchu nejaku a dokonca som mala nestastie a v 3.mesiaci tehu som dostala nadchu a ako na potvoru sa mi na pere spravila do rana opara a viem ze opara v tehu moze dokonca aj plod poskodit,tak som radsej na krv isla ci je mimi v poriadku 😉 a dakujem za receptik 😉
jajka ju ha malinky to moze mat zo zubkov podla mna ☹ a moc drzim palceky aby euro uz vykakal drobcek 🙂
sasul ano ten v ruzovej skatulke si davam hojivy zazrak 😵
ja dnes urobim nieco z udeneho kolena a aj polievku maskovu slizikovu 😉
ahojky 🙂 my sme na návšteve u maťovej maminy, dnes som ani nevarila - pozvala nás na obedík tak som mala pohodičku doobeda 🙂 včera som zemiakový šalátik majonézový robila a ona výborné plnené kuracie rezníky k nemu a slepačiu polievku - dali sme si do hrba 😝 😉
heli, sasi ja tiež hojivý zázrak používam 😉 s oparmi som mávala dosť oštary keď som do školy chodila - teraz už dlllho klud bol od nich tak klop klop klop nech sú tam kde sú 😝
sasul malinká musí byť podarená ako sa jej jazýček rozväzuje 😵 ozaj krásne obdobie prežívate - ja tiež rada na také spomínam 😎
všetkým choručkým skoré uzdravenie 😉
Zdravím babulky,
no heli Stano používa na opary tie náplaste compeed, či ako to je a to mu celkom pomáha. Stojí to okolo 10 EUR, čo mi prišlo dosť, ale hlavne že to zaberie. A on má opar každý druhý týždeň 🙄
Jaji, malý má asi nejakú nočnú moru, keby ho niečo bolelo, tak by asi len tak odrazu neprestal, no neviem a možno sa mu derú aj nejaké zúbky a bolí ho to len v noci.... 😕 A čo sa týky toho tvojho suseda, no dobrý debil....Najradšej mám takýchto premúdrelých inteligentov 😖
Marti, no čo drobca máš už domenka?
Sasul, no a máš po chlebe, malá ti už bude do všetkého kecať.... 😉
Any, ty si napapkaná do pohody, čó? Ono te lepšejšie chutí, keď sa s tým nemusíš sama trápiť. 😉
Včera sme mali so Stanom romantikoš deň. Fifo bol u jednej babky a Jakubko u druhej. Fifo tam aj spal. Jakubka sme si zobrali večer domov. Ale bol super. Celý deň sa rehnil, hral, mama hovorila, že ani raz nemrnkol takže už vieme, že ho môžeme nechať a ísť niekam. nabudúce skúsim s ním aj nočnú 😀
Ja som dnes varila čevabčiči, varené zemiačky a k tomu cibuľu a zemiačky a kurací vývar.....
Jáj musím ísť, lebo decká mi spravia z detskej kúlničku.....Fifo skáče z postele a Jakubko rozhadzuje hračky po celej izbe... 😝
marianca ja prave mam nalepeny compeed prvy krat a som vysoko spokojna 🙂
dnes mame den otvorenych dveri,jedna navsteva odide a druha pride a to som dnes chcela taaaaaaaaaaaak oddychovat pod dekou pri telke 😒 😉 a to este jedna navsteva ma dnes prist 🙂
helenka no ty máš ale super pomocníčku 😵 kuk som fotky - sabínka je už aká zlatá kočka veliká a tuším celá maminka sa mi zdá 😉
marianca nooo dobre sa mi papkalo keď som pri tom nemusela stáť - keby hej, tak rezne by neboli plnené ale obyčajné - mne by sa s tým nechcelo piplať a mojim chlapom je jedno čo jedia, hlavne že je to mäso 😀 😝
any len nech je cela maminka 😀 😵
heli podarená je 😉
any dakujem, 😵 😵
Ahojtééééééééééééééééééééééééé 😀 ,
tak uz sme domka. Este som vas vobec necitala, veci som vybalila, krpca uspala, objednala pizzu a o chvilu mam muzika doma. Dnes uz asi nepridem, sme sa s drahym davno nevideli, tak sa budem venovat. Tak zajtra rano vas precitam. Ale dobre bolo, maly bol stale vyskereny jak leco.
beruska ahojky a gratulujem Lukaskovym 7.mesiacikom 😵
Ahojte, ahojtee,tak som tu na skok ale som..dnes som varila doobeda,robila som spiziky zeleninkovo maskove,mnam 😝
Poobede sme skocili do tesca autom na nakupy,jaaj to bude radost varit tolko toho mame.. 😵
samoska aj malej sa utrelo,kupila som jej gumaciky do barin,zajtra budeme testovaat 😝
🙂 🙂 🙂 este som zabudla,ze papucky su v reci malej ,papuky,,.. 😀
Inak to ze mi do vsetkeho vykecava som si uz zvykla,opakuje vselico..ked jej ukazujem,ze takto..zopakuje tatto,niekedy sa podari aj pekne cisto takto povedat.. 😉 a to jej nieeeeee!!zaplat panboh ked zacne vzdorovat niekde vonku,no cisty taliani 😝
Ale aj tak!sak je moja a celaaa jaaa!!!neviem sa jej nabazit,moja mala drzticka 😝 😅
Helka,Jajka len pekne oddychujte,ziadne makacky a ponocovanie 😅 😝
inak hokej co vravite? 6:0 HA! sme lepsi ako Cesi ti skoncili s Lotysmi tusim 5:2!!!
Marianca inak bola v Nr a ani sa neozvala!!!Bonznem ju,pche,NA! 😠
idem ju ulozit este nakuknem,pekny vecer vsetkym 😵
Domyy kde siii??? 😨
Beruskovcom velka gratulejsn setulinko naj k 7mim mesiacikom.. 🙂
baby nehanbite sa? nasa tema bola uz na druhej strane 😕 😀
ja som vas prisla len pozdravit a zazelat vam dobru noc.....my zajtra ideme k doktorke,potom sa ozvem pa zatial 🙂

ahojte,my sme mali upratovacie doobedie,teraz sa baby kupu,len spev a clapot pocut.. 😝 😀 😀 😀
a ja vegetim pri pc,zachvilku dam malu von a pojde hajat,he dnes sme vstavali o pol 10. no ja som sla neskoro spat,ale mala zaspala kratko po 20 tak nechapacky ze tak dlho v postielke vydrzala..
mnam zvazujem babovku robit 😝