Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
@sasulec aj ja davam malu az od septembra do skolky 🙂 buduceho roku
klbi
kapustne flaicky jednoduche
nastruahas si kapustu, aj som ju posekala v robotovi, vsak kto by struhal, ze? osolis a nechas chvilu nech pusti stavu, zatial das varit vodu na fliacky. Na oleji spenis cibulku / ja som cibulu nedavala/ pridas kapustu, cierne korenie / ak chces verziu na sladko, tak cierne korenie vynechas a pridas kryst. cukor/ a dusis, asi 20 minut, kym to trosku enzhnedne, ale nie zhori, pozor, len zhnedne, nech je to makke, potom odstavis a pridas uvarene fliacky a pomiesas, hotovo.
Varim kukuricu, dalsia pochutina, co potom budem moct akurat tak slintat 😀
zajtra mam v plane harulu, v piatok neviem co este a na vikend plnenu papriku
ja teraz stale ficim na melonoch, to musim mat kazdy den
maso mi v poslednom case strasne smrdi a varim ho len minimum, mi je az zle, ked si predstavim maso 😝
Ahojte. Luki uz dnes presiel asi pol izby sam. Aj vcera tak 3-4 kroky. Som zvedava, kolko este potrva, kym sam bude behat. Ide len ked sme pri nom a smeje sa pri tom ako saso, uteka ako divy a brzi bud padom alebo ho chytime. Ma z toho strasnu sradnu. Ale uz stoji bez problemov sam, aj sa sam postavi. Tak mozno to do roka stihne.
Klbka,
no tak aspon ze uz je chlapom lepsie. Ja som tiez na skapatie. Aj 3rocnu susedku mame v nemocnici, ze infekcna angina, ze to moze pecen napadnut, ale mala dobre testy, tak uvidime.
Čafte, berus malý dobrý, šikovný chaloš 😉
klbi no super, že už ste lepšejšie 😉 😉
Sasul, všááák ty to vieš, že babulka je tvoja pýcha malá veľká lilavá 😵 😵
Zuzi, užívaj si posledné kapustné chvíle 😀
Môj malý mal 3 roky v marci a do škôlky som ho dala od septembra, teda mal 3,5 roka. Ale robiť som išla keď mal 2,9 roka. takže tak.
A inak akurát som prišla z pohotovosti malý mal celý deň vysoké teploty, tak som sa bála na noc a má hnisavú angínu....super....krásne dni a noci pred nami 😖 Malinký je úplne mimo. Aj spinká tak trhano, má zimnicu....
@marianca
jujha, tak skore uzdravenie. aj susedka 3rocna ma ze infekcnu anginu, ta ze moze napadnut pecen, aj je v nemocnici. tak sa drzte.
Ahojte. 🙂
@marianca Kubko malý, teraz, keď má byť konečne teplo, jeho bude trápiť teplota. Nech tá hnusná angína ide rýchlo do kelu. 😠
@beruska113 Aký šikulko je Luky. 🙂 Moji lenivci mali dobre cez rok, keď začali chodiť.
@zuzana76 len si dopraj, teraz, kým ešte môžeš jesť všetko. 😉
Tánička bude mať 3 r. teraz v júli, ja nastupujem do roboty od septembra. V robote mi povedali, že ak nie je neplatené voľno dlhšie ako 3 mesiace, tak ho zvyknú schváliť. Ale budem si musieť za to obdobie platiť zdravotnú. Kedy som priniesla potvrdenie od doktora, že malá je chorá a nemôže ísť do škôlky, tak by som mala tú predĺženú materskú. Ale vymýšľať malej nasilu nejaké diagnózy, keď je zdravá, to ja nechcem, radšej zaplatím tých 44 euro.
ahojte babule, čítať všetko dozadu uznáte že nemá zmysel, dedo vševed mal viac vlasov ako by som mala ja kým by som to dočítala 😀
ďakujeme všetkým čo na nás mysleli a inak tú trúbu sestričku som včera stretla v tescu, skoro s košíkom zrazila neznámeho nakupujúceho 😀 asi ju straším aj v snoch 😝
@marianca skoré uzdravenie prajem, myslím na vás 😲
@zuzana76 len si dopraj, ja som vyžrala pol melona sama a skoro som si šerbel na zadok pripla, čo som mala svalovku od chodenia na záchod 😀
@veverca ty už ideš do práce? moja richard má tiež v júli narodky a už uvažujem ako to spravím byť do septembra doma 😠
@beruska113 tak vy už takto chodíte? človeče si ma nabalachala, už by som Lukina aj chcela vidieť, ale nechceme ho nakaziť, Riško ešte stále chrapčí jak astmatik 😠
caute
tak dnes nie je ta harula, ale leco s ryzou 😀 , harula bude zajtra az zase enzmenim plan
@beruska113 podla mna tak do mesiaca bude uz chodit sam
čaute krasotinky,
nestíhame, furt len po vonku beháme a večer sa mi už ani pc zapínať nechce. olča je u našich, že dnes sa tam chystá na výmenu sárinka, tak som zvedavá. boli sme doobeda v tescu na nákupy, dievčatá v pondelok odchádzajú do tábora tak sme boli drogériu nakúpiť, opalovák, taký lacnejší som vybrala, veď ako ich poznám, hlavne sárču furt sa budú gehniť, je to 25-ka faktor, takže stačí im zatiaľ.
zajtra sa chceme ísť kúpať a aj v sobotu, v nedeľu idú babizne na oslavu dominike a ja budem baliť, už periem o 106, len kto to požehlí, jáj tá činnosť mi dáko nevonia 😠 .
no a ten môj kaskadér sa mi včera zrútil v tescu zo schodov voziacich, ledva som to rozdýchala, reval jak tur, som len kukala, či ho krv nezaliala, našťastie nič, som sa bála, aby mu prsty neodtrhlo, až večer som si všimla chrbát oškretý a dnes ráno už aj riadnu modrinu tam mal. no ale to mu nestačilo, potom liezol po múrikoch, oškrel si koleno a aby sme z cviku nevyšli, ešte si aj hlavu narazil, len-len, že si ju nerozbil, ja už mám z nemo nočnú moru, už ma tie jeho úrazy aj vo sne mátajú. ale je to nepoučiteľné dieťa, dnes už znovu vystrája 🙂
tehuľky, akooooooo, užívate si posledné dníčky, jáj veď aj ja pred 2mi rokmi som sa už dočka nevedela, kedy to už bude a ľaľa, pomaly už 2 roky sláviť budeme, strááášne to rýchlo letí.
klbi, tak to oboch tvojích chlapov skolilo, jáj sa vám darí tuším ako nám 😒 , hlavne že je už lepšie 🙂
vever, veĎ si môžeš predĺžiť materskú na prázdniny tú do 6 rokov, je neplatená, ale aspoň štát odvody za teba zaplatí 🙂
beruš, tak u vás sa už k chôdzi schyľuje, tak gratuľujeme 😉
ahojte 🙂
marianca prajem rychle uzdravenie a aj ostatnym marodom.
jajus vitaj po case, rada ta tu vidim. 😵
a uzite si kupko, super vam bude. 🙂
my sme dnes boli na prechadzke s drobcom, motali sme sa len tu po parovciach a na konci pesej zony, len v tieni sme boli, ale prechadzka sa uz ziadala, uz sme od piatka zavrety. 😝
a ta predlzena materska je neplatena?
ak som dobre pochopila to len odvody plati stat a kolko su odvody, hm? 😕 😅
zacinam nad tym rozmyslat, ked to takto pojde dalej budeme viac chory ako zdravy. 😒
@beruska113 jej tak drobcek uz takto pekne chodi? 😵 juj ha
@jajka968 No až takí ústretoví v tej mojej robote nie sú. Musím nastúpiť po 3 rokoch, dlhšie mi miesto držať nebudú. Jedine, že ak by bolo dieťa choré a mám papier od lekára. Takto to berú ako neplatené voľno, ktoré s materskou nesúvisí.
A to máš ozaj kaskadéra, čo stihne povymýšľať. Moje deti boli kľudné, také veci ani nepoznám. 😀
@jajka968
ja ked citam co pises, tak Ta obdivujem, ako to zvladas a hlavne sa psychicky pripravujem na toho mojho kaskadera.
Dnes sa maly pri muzovi hral a naraz sa postavil a spravil k nemu asi 4kroky. Ale inak nic. No ale nech sa radsej pomaly rozbieha, lebo on chodi aj po 4hlava nehlava jak stihacka, hlava dole a ide ako tank.
Nachcipana som, nos jak rajcina cerveny. Dnes sme ZK s nasou nevestickou stretli v meste.
Pomaly rozmyslam nad hostinou, chcela som ze mi tortu helka upecie, jednu objednava svokra. Ale rozhodla som sa, ze svoju prvu tortu v zivote upeciem pre mojho drobca, takze peciem ja. Uz teraz mam nervy. Ale marcipanove figurky mam uz kupene, tak aspon nieco bude na torte pekne, inak bude asi dovi dopo, ale co uz.
ahojte vsetci!!!
Volam sa Emka Repaska a narodila som sa dnes presne o 10.00,maminku som riadne vytrapila ale spolu s tatinkom sme to nakoniec vsetci traja uspesne zvladli... Som zdravucka a vravia mi ze som to najkrajsie dievcatko na svete a ja nemam dovod neverit im... A este miery-mam 3400g a 50cm-hotova modelka!
Tesiiime sa z Emusky😵
jeminenkoooooooooooooooooo babatenko je na sveteeeeeeeeeeee nadherny darcek dostala any 😵 😵 😵 😵
any vsetulinko najlepsie zelame si uz stastna dvoj maminka a zelame vela mliecka juj ha 😵 gratulujemeeeeeeee 😵 😵 😵 😵
uz som volala s any a uz je na izbe,len Emku nema zatial pri sebe...ved ona vam viac napise 😉
@any23
velikanska gratulacia k najkrajsiemu darceku na svete, nech vam rastie v zdravi a do krasy. a maminke samozrejme krasne narodeniny. Na tieto urcite nikdy nezabudnes. 🙂
Any obrovska gratulka k Emke 😵 😵 😵, mas najkrajsi narodeninovy darcek, 😵 Emka vitaj medzi nami 🙂
a ake ma krasne miery a bala si sa ze bude drobna a hotova modelka uz teraz. 😉
prajem vela sil po porode, odychuj a uzivaj si Emku, iste sa na nu nevies vynadivat, 🙂 a tesime sa na vas ked budete uz domka. 🙂
@any23 any gratulujem , nech ste zdravi, tebe skore zotavenie a nevadi,ze vytrapila, ale uz ste spolu, mala ma krasne miery , Emka je poslusne babatko, narodila sa presne na termina este aj ako darcek na narodeniny maminke.
Any aj tebe vsetko najlepsie k narodkam a uprimne zavidim,ze to uz mas za sebou 😀 , ale tesim sa s tebou, mna to caka onedlho 😵
any, tak prijmi odo mňa dvojnásobnú gratuláciu, nech sa vám obom darí a zažívate už len šťastné dníčky 😵 😵 😵 😵 a miery, no hotová paráda, jáj už sa teškám ako nám modeločku maličkú vonku predvedieš 😵
boli sme sa kúpať tu na nr kupku, som bola prekvapená aká teplá vodička bola v detskom bazéne, supiš bolo 🙂 , aj švagri moja bola s nami a tam sme aj sašulice a vevercu stretli 😉 🙂
zajtra deme zase, kým počasie dovolí 😉
@any23 supíš gratulujeme 😉
jeeej tak ale co to tu ciiitam,mame prirastok do konickovskej rodinky,taaaak zelame hlavne vela zdravicka,stasticka,anjelika strazneho a nech vam rastie dievka do krasy..😉)) GRATULKAAA k Emuske ANY 😵 😵 😵
My sme vcera boli na kupku,dnes si davame pauzu..😉
Ideme pozret pri zimak,vraj tam bude nejaka on-line show,tak baterky nabite,fotacik nachystany,baby zladene a ide saaa!!!!
ahoojtee,sme mali zas super dnik,kuknite fotecky,tak papa a peknu slnieckovu nedelku..😉
ajojte,
práve som dožehlila, zajtra ma čaká ešte jedna várka a balenie, šak už včuleky mi je smutno 😒 .
boli sme aj dnes na kupku, zo začiatku som sa tááák vytočila, aj som sa sťažovať bola, detský bazénik bol totál ľad, vymieňali vodu, ale tam sa nedalo ani nohu strčiť, nieto ešte dieťa 😠 , tak sme opáčili aj veľké bazény, potom sme zakotvili akože v tom pre drobcov, kde je vždy studená voda, dnes tam oproti tamtej bola jedna báseň. no neviem, či zabrala moja sťažnosť a vyhrozenie sa, ale potom začali napúšťať aj teplú vodu do bazéna a ku koncu sme sa tam aj okúpali 🙂 , decká sa vyjašili, ani domov nechceli ísť, od bazénov sme s plačom odchádzali, ale čo už, veĎ aj budúci tt má byť krásne teplúčko tak pôjdeme 🙂
caute, 🙂
maly je u svokrovcov, kupili velky bazen tak ma drobec domace kupalisko aj z obsluhou 😀
dnes mam prac. nedelu, varila som zivansku, prala, umyla vsade zem, povysavala byt, kupelnu upratala, aj koberec a sedacky som v obyvacke vytepovala, len som mala len jeden tepovac, tak budem musiet este niekedy pretepovat, nevydalo mi. 😝
Aj v pivnici sme boli, nejake veci pozanasat, kocik, trojkolku, este sa chystame do baumaxu a do lidla na nakup, len si musim trochu vydychnut, to teplo ma znicilo. 😝
zajtra este poutieram v izbach prach a vylestim kuchynu, dnes sa mi to uz nechce. 😅
Prajem peknu nedelu, uzite si slniecka. 🙂
ahojte
klbi, tak super si si zaupratovala, my sme vcera obaja s muzom makali az sa nam z kecky parilo 😀 , ale uz je takmer vsetko nachystane, vyglancovane, okna umyte, zaclony oprate, uz to len udrziavat, posledny tyzden pred porodom nachystam uz aj postielku, zatial nechcem, aby na nu sadal prach, vecer som si sice necitila nohy, bedrove klby ma boleli, ale nevadi, ved uz aj keby nahodou daco, tak sme takmer v termine.
Uz fakt len nejake somarinky nachystat a pokupit ako dudle, este hracku, co prinesie Samko akoze Patkovi z porodnice , a mozem ist rodit, uz sa tesim.
Taska do porodnice je nachystana hadam uz 3 tyzdne 😀
Ja som dnes varila plnenu papriku, zaniesli sme aj svokrovcom- pricestovali dnes doobeda z dovolenky, som za cely vandel navarila, ale nastastie mi aj na zajtra zostalo.

@sasulec ☹ 😔 😢