Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
ahojte,
chystáme sa práve do mesta, ale decká mali zapnutý pc tak že nakuknem čo nové 😉
včera sme mali príjemné popoludnie, vanesku sme zo škôlky brali hrať sa so sárinkou a potom prišla i icerna s lili, išli sme ich potom odprevadiť domov, decká totál ko, prišli sme, umyli sa a zaľahli obaja krpci, to bol kľud 😅 😉
@beruska113 , dvere nie sú, teda jedny sú, ale druhé nie a zárubne ani jedny, takže marek im tam tie dvere nechal, však načo si ich zavesíme 😠 . kúpelka už celkom finito, ešte pračku preniesť a nové prkénko na záchodík a už to bude no a ešte vyrajbať, stále prach sadá 😖 , už som narobená 100 rokov dopredu 😒
@klba , tak vy takýto úraz ste mali ☹ , jáj je ten šimi neposedník jeden, aj marko len vymýšľa, včera utekal za mobilom, lebo zvonil a namieril si to presne do rohu stola ☹ , stále čosi.
@domyyy , včera som ti chcela crn, či sa k nám nepridáš, brali sme vanesku zo škôlky a potom prišla aj icerna, ale stále som čosi robila, že dorobím a zavolám a nedostala som sa k tomu 😠 , ale icerna vravela, že si aj tak bicie mala, tak snáď nabudúce. a vieš čo ti ešte prezradím, vyhrala som to, snáď vieš čo 😉
ahojte zdravím vás cicúšky..........
jaji kedy hodíme to stretko????
včera sme boli s heňou, dnes sme tetu domyyy stretli že jaká paráda???? ale už cestu do hypáča asi prejde riško aj spamäti čo tam stále brázdime 😀
my sme v pohode, ocino chodil na nočné tak som nemala kedy sem dobehnúť a na budúci týždeň ideme do podkylavy na víkendík, ježiši tak sa teším až mi cvrkne, len riško nemá plavky ale už nemám na to nervy ich ďalej hľadať, na jeho malú riť nie a nie zohnať vrrrrrrrrrr
Na znamost sa vsetkym dava mimoriadna krasna sprava,ze ja Alexandra Gorna som uzrela svetlo tohto sveta dna 4.10.2010 o 16:20 hod s mierami 3510g a 49cm 🙂
jéééj...Lenke gratulujem a malinkej prajeme véééľa mliečka 😵 😵
dnešný zážitok s mojim synom 😝 vždy ked som na záchode tak reve ak mám zatvorené tak sme sa začali hrať na schovku že nechám otvorené dvere a on od chodby sa skrýva, potom začal trhať toaleťák /od včera ho to baví a podáva mi ho/ a dnes som vyberala kotúčiky a malého nebavilo držať toaleťák v ruke a tak ma chcel tam dole utrieť on skoro som sa posrala od smiechu, ešte že som sedela na záchode - kde tie deti chodia na to že ich to napadne
😕
@bystricanka
@blazka24 dakujeeeeeeeme 😵
@beruska113 berus baba z kona,lenok mala nick 😵
Ahojte,rada by som vas pozvala na stetko vo stvrtok v parku,samoska ak nebude prsat 🙂
Poobede a cca kolo 15.30 by mohol byt zraz 🙂 ak aj niekto nestihate,koli spanku pockame radi aj ked pridete neskor,potesime sa.. 😉
ps cim nas bude viac tym lepsie,budeme sa fotit,tak pridte nahodene.. 😝 😀
@beruska113 moja richard sa len so mnou sprchuje a odkedy ma videl v sprche tak každému kuká do výstrihu a trieska ho po hrudi 😉 asi oznamuje že háááááá moja mama má väčšie 😀
inak dnes mám deň hovado, včera v noci žúrku o jedenástej začala, škoda že ste neprišli tiež by bola zábava, skoro som si hodila rektálnu trubičku a pretiahla ju cez hubu, dnes doobeda som mala chuť si natiahnuť zubadlo, šlahnúť cez seba opraty a vypáliť do riti odtiaľto.......vkuse sme revali a keď nie tak sme mali nábeh na rev, som totál hotová..........
robo spal tri a pol hodiny a to šiel ráno do práce, tak čakám keď sa teraz dovalí či ma niečím neovalí alebo nás vyhodí do dažďa z domu 😲
@blazka24
nuz, nech sa tatino stara. sak Ty za to nemozes.. Mne ked Peto ma nabeh ze sa ide vyspat do druhej izby, tak ho velmi rychlo stopnem.
@beruska113 robo zase neni taký, okrem toho že nemá kam odísť, ani neviem kedy preniesol malého do postieľky, ja som už spala 😀
idem krpec je už hore a hladný ako vlk 😕
dobré ráno dievčence,
že jak mi je skvele, od pol štvrtej sme hore - malý sa zobudí a pýta sa ku mne do postele /čo som mu samoška zatrhla/ ale o pol piatej nás zase zobudil tatinov mobil, veď čože, som na dovolenke tak môžem vstávať aj s richardom ako debil každú hodinu a o pol šiestej sa riško rozhodol že zase vstane a už len plač, vytiahol ho robo z postieľky a malý utekal za skriňu a keď odtiaľ vyšiel len smrad za ním 😀
PREČO SA NECÍTIM BYŤ ČLOVEKOM V SLOVENSKEJ REPUBLIKE?
ZA DOBROTU NA ŽOBROTU!!!!!!????
Po ukončení štúdia som nastúpila do práce a niekoľko rokov som za svoju prácu dostávala minimálnu mzdu. Napriek tomu som to nevzdala a neskončila na UPSVaR ako väčšina z mojich známych z blízkeho okolia. Neurobila som tak ani napriek ich výsmešným pohľadom a poznámkam, že oni poberajú viac na sociálnych dávkach ako ja zarobím za mesiac a ešte si platím MHD. Oni nemusia ani vstať z postele a majú sa ako v raji. V médiách večne omieľaná priemerná mzda sa v mojom prípade zdá ako zasľúbená zem ku ktorej sa nikdy v živote ani len nepriblížim a predsa si zachovám svoju tvár a neskončím na úrade. Pýtam sa prečo ten kto pracuje je v podstate chudák a ten čo nepracuje je pán? Nebolo by lepšie a výhodnejšie aby sme prestali pracovať keďže si nezarobíme ani na suchý chlieb? Veď nech sa o nás postará nová sociálna vláda, veď jej nezáleží na tom, či niekto pracuje, alebo nie !!!!
PREČO JA MUSÍM PLAŤIŤ ÚVER ZA BÝVANIE A INÍ NIE?
To čo je už za volovinu, že sa niekto dostane k bytu za sumu od 315,- do 3899 ? Tak ja z môjho mizerného platu musím platiť hypotéku a poslanec Figeľ požiada o pomoc, lebo má štyri deti a potrebujú pomoc a preto získa byt za neuveriteľnú sumu? Tak potom my čo nie sme poslanci a máme minimálnu mzdu by sme mali dostať byty zadarmo nie? FUJ TO SA NEHAMBÍTE PÁM FIGEĽ. EŠTE BUDÚ OBHAJOVAŤ VAŠE KONANIE V TV AKO ZA OPODSTATNENÉ. HAMBA VÁM A VAŠEJ STRANE. FÚJJJJJJJJJJ !!!!!!!!!!
PREČO VYHADZOVAŤ ZBYTOČNE € Z PEŇAŽENIEK BUDÚCICH RODIČOV?
V čase, keď moje oči už neboli schopné vyroniť viac sĺz zo smútku, že ja nikdy nebudem mamou, nikdy nepocítim v brušku kopnutie bábätka, nikdy nebudem držať v rukách ten ružový voňavý balíček, stal sa zázrak. A tak po neuveriteľných 10 rokoch čakania som odchádzala aj ja hrdá budúca mamina do pôrodnice. Zbalila som všetky veci, ktoré žiadala pôrodnica: kojen. podprsenky, župan, noč. košielky, prezúvky, plienky, krémiky, lieh na pupček, vatové tyčinky, podložku do postele, jemnú kefku pre bäbetko, rukavičky aby si nepoškriabalo tváričku, poštolky, teplé ponožky, toaletné potreby, príbor, ... no proste zbalená ako na mesiac. Netuším koľko ma tento špás stál a v podstate bolo to jedno, veď to bolo pre moje vytúžené dieťatko.
Na vedľajšej izbe ležali dve rodičky 17 a 18 ročné, podotýkam trojnásobné mamičky. Ich výbava pozostávala z nohavíc, trička, krabičky cigariet a papierových vreckoviek. Ich deti boli rovnako prebaľované, ošetrované, dokrmované ako moje bábätko. Personál im bol nútený dať z oddelenia župan a mydlo. Cítili sa byť diskriminované, lebo im vrchná sestra zakazovala fajčiť a neustále ich nútila k čistote a kontrolovala či ležia a oddychujú. O dva dni po pôrode jedna z mamičiek bez súhlasu a vedomia personálu opustila nemocnicu, lebo jej zakazovali fajčiť, nemohla sa prechádzať po mestskom parku , ktorý nebol súčasťou nemocnice a bolo jej smutno za ostatnými deťmi. Tak si to zrekapitulujme.
Ja som zaplatila niekoľko desiatok € za to, aby som mala všetko čo nemocnica požadovala. Dodržiavala som všetky pokyny, len aby sa mojej dcérke dobre vodilo a mala všetko len to najlepšie. ONI si nepriniesli nič, okrem cigariet. Ešte aj mydlo a toaletný papier jej dal personál a nakoniec aj tak ušla, lebo jej bolo smutno za ostatnými deťmi? Ako môže matka opustiť novorodenca? O 5 dní si prišla uvedená mamička ani keby sa nechumelilo po dieťa s otázkou kde má Pampersky? Zarazilo nás to!!!! Neskôr sme zistili, že tieto „ sociálne prípady“ nielenže nič nemali zo sebou, ale ešte aj pri odchode dostali balík plienok. Tak sa pýtam prečo majú ostatné matky kupovať veci požadované nemocnicou, podporovať obchodníkov, keď to môžu dostať od nemocnice tak, ako vyššie uvedené chuderky? Možno tu je odpoveď aj na to, prečo sú nemocnice stále v červených číslach pán minister.!?
PRE KOHO BUDE SPRAVODLIVÉ VYPLÁCANIE RP OD 1.1.2011?
Ako studená sprcha padla na mňa informácia o údajnom zrušení diskriminácie vo vyplácaní RP od 1.1.2011. Tak ja pýtam pani Radičovej, pána Miháľa a celej novej sociálnej vlády:
Ako sa mám cítiť ja, keď som robila za minimálnu mzdu a hen tie chudery si hliveli doma a mali viac na dávkach ako bol môj plat?
Ako sa mám cítiť ja, keď som minula aj posledný cent, len aby som mala všetko čo pôrodnica požadovala a nakoniec to mali aj oni a zadarmo ! Ešte dostali na cestu domov plienky, lebo sú chúdence sociálne prípady.
Ako sa mám cítiť ja, keď mám podľa Vás múdrych dostávať miesto 256 € iba 190,- € lebo vy chcete odstrániť diskrimináciu?
O akej diskriminácii pani Radičová a nová sociálna vláda hovorí ? Nie sme to náhodou my, ktoré sme pred MD pracovali, nemaródili, odvádzali do štátnej kasy odvody a dane ? Prečo nás poriadne chcete hádzať do jedného vreca s 2/3 neporiadnych mamičiek, ako ste uviedli.
Prečo ste urobili z capa záhradníkom pani Radičová? Keď neviete ako a komu treba pomôcť prečo sa neopýtate tých kompetentných, teda nás matiek ? Tu Vám nepomôžu VŠ vzdelaní odborníci, keď
nevedia čo je potrebné zmeniť a hlavne kto je tu diskriminovaný?
1.V prvom rade by bolo fér zistiť, koľko mamičiek je momentálne na Slovensku. Koľko z nich pracovalo a platilo si odvody. Koľko mamičiek z tých 2/3 ako sa oháňate má aspoň ukončenú ZŠ, SŠ a zistiť prečo pred nástupom na materskú nepracovali. Nebolo možné zohnať prácu, alebo boli už tehotné ešte pred 18 rokom. Potom z toho vyvodzujte závery !!!
2.Prečo neriešite to, aby matkám, ktoré opustia dieťa po pôrode v nemocnici boli odobraté akékoľvek dávky, ktoré poberajú alebo majú poberať. Potom by si rozmysleli či ujde z pôrodnice!!!
3.Prečo neuvažujete logicky ? Ten kto je zodpovedný má byť potrestatný ? Ten kto sa iba priživuje na dávkach má dostať viac a ten kto platil odvody a pracoval má dostať menej ? Ste pri zmysloch?
4.Prečo tá ktorá pracovala a má dvojičky, trojičky či dve detičky po sebe nie je zvýhodnená ?
5. Prečo sa po rozvode nemôžu o deti starať aj otcovia ? Poznám niekoľko oteckov, ktorí sú 1000 krát lepší ako ich manželky a nemôžu sa domôcť práva. Kto pomôže im ?
6.Tak budeme podporovať neprispôsobivých obyvateľov, alebo podporíme poriadnych ?
7.Ako sa majú naučiť poriadku tie žaby, ktoré do svojich 20 rokov majú päť detí, štát im platí, oni utekajú z nemocnice a ešte dostanú plienky a iné výhody ? Myslíte si, že ich takto zmeníte k lepšiemu?
Som zhnusená z toho, že som porodila svoju dcérku do tohto štátu, kde si poriadnych ľudí nevážia a podporujú hlupákov. Dúfam, že mladí ľudia budú mať aspoň trošku rozumu a opustia tento skazený štát len čo dokončia školy. Kto si myslíte, že bude robiť na Vaše dôchodky pani Radičová a spol.? Deti tích matiek ktoré sú v tej časti 2/3, alebo skôr deti nás matiek ktoré chcete okradnúť o viac než 60,- mesačne. ??
baby dovolila som si to skopirovat zo stranky https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/strajk-proti-znizeniu-rodic-prispevku/ takze ak vam nie je jedno ako sa o nas mienia"postarat" dajte vediet svojim pribuznym,znamym ze baby z MK vedia bojovat http://www.olifcek.info/peticia
čaute babizne,
@majulcek , dobrý článok, no to asi väčšina z nás dopláca na výmysel našej vlády, ja som nepoberala nikdy sociálku, ani podporu, ako som skončila školu som behala po brigádach, potom anglicko, potom som sa hneď zamestnala, olča mala 9 mesiacov a šla som makať, sárča detto. no jednoducho sa má dobre len podvodník a asociál 🙄
@sasulec , je mi veľmi preveľmi ľúto, ale ja zajtra asi nestihnem na stretko prísť, olča má rodičko, začína o 16.-tej, minimálne hodku isto bude, kým sa doterígame z klokočiny späť do mesta, už asi budete na ochode a to som sa tak tešila. skoro ma včera vystrelo, keď som kukla do toho jej oznamovníka, som na to rodičko úplne zabudla ☹
@blazka24 , nemboj, bude dobre, zlé obdobie prejde a bude aj riško kľudnejší 😉 . včera som na teba myslela, boli sme na klokočine, decká mali krúžky, ale nemala som srdce ťa ťahať do toho nečasu, šak fučalo tam jak o nervy 😒 , škoda, snáď next week 😉
ahojte
@majulcek ten clanok je napisany super, dufam ze ked sa tolko bab spoji snad to k niecomu prospeje.
ja som stale patrala ci niekto v NR nezbiera podpisy, my nemame tlaciaren tak som nemala kde vytlacit tu peticiu, tak som aspon podpisala cez net, aj ked ma to stve, radsej by som bola keby sa vyzbieraju aj podpisy a osobne sa tam kazdy podpise. 😒
@sasulec tak vyzera ze zajtra prideme, len asi budeme ´meskat, my sa budime az okolo 16,h, ale prideme. 😎
a @jajka968 skoda ze neprides, ale verim ze stretko este dame, maly sa uz teraz tesi na partacky a partaka. 🙂
@majulcek mna sa tiez vela tem netyka osobne ale pre dobro veci urcite veci podporujem, lebo zijem v tomto state a chcem mat pravo o urcitych veciach ako obcan rozhodnut, resp. suhlasit a nesuhlasit s tym, kedze to ovplyvni mnoho ludi
a aj moje deti budu zit v tomto state, tak mi na niektorych veciach zalezi, napr. aj co sa tyka dochodku, zamestnania a pod.... a aspon nebudem mat pocit ze stale len na vsetko frfleme a nic pre to aby sa to zmenilo nerobime. 😉

@klba
juj ten simiho zub ma mrzi, ale ved narastu nove. Aj Luki má z jedneho predneho odbite a to uz davno, len co mu narastol.
Peticiu potom precitam a podpisem, aj ked nie je nad papierovu, no ale kto ma cas s detmi niekde hladat podpisy. Mozno tak aktivne babicky deticiek. Skoda len, ze uz nie je leto, na akcii v parku...by bolo podpisov habadej.
Ozaj baby, uz sme celkom fit, kočík už máme, už len jesenne topanky a sme plne mobilní a pripravení na stretko. Lne ma teraz napadlo, ze som v tom nakupnom osiali zabudla na plastenku do dazda. Ach jaj, tak to zas do hlohovca nepojdem.
@jajka968
ako kupelka? Kde su fotecky? A dvere su uz komplet?