icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

dadulajda
16. mar 2011

boze to by bolo perfektne! 🙂 robi aj pobede prosim ta?

miroslava44
16. mar 2011

@any23 jasne, určite dám vedieť, aj nejaké foto potom. 😀 Jasne, že by som išla, veď ja chodím buď sama, alebo sa mi samej nechce, môjmu drahého dostať na prechádzku je umenie. Tak nie je problém. Ja som aj včera keď bolo tak pekne sama vonku bola. 🙂 Tak sa môžme dohodnúť niekedy 😀

lykos
17. mar 2011

@miroslava44
ahojky.no to viem ze je tu krasny park len je kus od ruky od klokociny.kym by som zasla dole do parku tak sa musim s malou aj vracat, aby sa mohla napapat v klude 😉 ale na leto je to super.vdaka za typ 😎

lykos
17. mar 2011

@any23
🙂 my byvame v trojke. a preco ste sa odstahovali?ci rodicia tam ostali a ty si prec s rodinkou?

zuzana_1
17. mar 2011

ahojte 🙂
je tu niekto kto chodi k dr. obertovi?

beruska113
17. mar 2011

@dadulajda myslis či Truska robi poobede? asi nie, nikdy ma poobede neobjednal.

any23
17. mar 2011

@miroslava44 tešíme sa na správičku a aj na fotečky 😵 😉 dúfam že bude pekne cez týždeň a vybehneme na tú prechádzku 😉
@lykos to si hneď vedľa 🙂 hej odišli sme od našich, oni sa potom cca rok na to odsťahovali tiež, predali 4-izbák a kúpili 3-izb. byt, na murániho, ale ani tam nevydržali dlho - po cca dvoch rokoch predali aj ten a kúpili si dom v jelenci 🙂 my sme taká sťahovavá rodina - sestra tiež najskôr bývala na čermáni, u martináka, a teraz sú na hôrke 😝 😀
inak ja stále spomínam na to, ako nám tam bolo super - obchody blízko, pošta tiež, kopec kamošiek z detstva a v tých domoch sa super býva - kedže sú tam dva výťahy a tá chodbička je tiež na nezaplatenie - my sme ju mali uzamknutú a to bolo úplne super, aj kočík som si tam mohla nechať a ked mi malý náhodou vybehol z bytu tak tamtie dvere neotvoril ani náhodou😝 ked sme sa presťahovali na beethovenku tak tam sme bývali v takom 7-posch. dome, kopec schodov som musela zdolať kým som sa dostala do bytu, výťah sme mali ale taký pidi že tam ani nemusel byť 😝 a zo schodiska rovno do bytu - to tiež nebolo bohviečo 😝 inak teraz bývame na chrenovej tiež v takom tom výškovom tak super ale neviem ešte som si úplne nezvykla - okrem pár kočiek tuna z koníka tu nikoho nepoznám...

miroslava44
17. mar 2011

@any23 no jasne, zajtra poradňa, tak uvidíme, čo povie doki 🙂 No tento týždeň pekne asi už nebude, aj cez víkend hlásia takto škaredo, no uvidíme. Vyčkáme na slniečko a dohodneme 😵

any23
17. mar 2011

@miroslava44 my mame tiez zajtra poradnu,emka sa ide ukazat dokine 🙂dneska som jej upratovala skrinu a triedila co je nam male,mala tam vecicky od narodenia,doteraz som to vzdy len odlozila na vrchne policky ale dnes som to odlozila pekne do tych zatvaratelnych obalov-a taaak som sa z tych mini veciciek vytesovala😵to uz ani pravda neni ze bola taka malinkataaa🙂tie 50tky su ako pre babiky😝

miroslava44
17. mar 2011

@lykos no aj pre mňa to bude od ruky, keď tam budem chcieť ísť s malým, ale tak na mestskej sa zvezieme a potom pokočíkujeme 😀 , a keď nie, tak aj tu na Chrenovej sa dá celkom dobre pokočíkovať... 😉

any23
18. mar 2011

@miroslava44 no ako dopadla poradňa? všetko v poriadku? 😅 😉

miroslava44
19. mar 2011

@any23 ahoj, no poradňa dopadla OK, až super by som povedala, doki zas spokojný, že je všetko v poriadku, krčok sa ani neskracuje, ani neotvára 😀 Tak najbližšie o dva týždne, teda 1.4., to už budeme začínať 39. týždeň, tak uvidíme 🙂
Voľajako nám tu moc fúka v tejto NR, zas....

beruska113
19. mar 2011

@miroslava44 super, že je všetko OK. MM mi hovoril už dávno, že NR je neviem či prve alebo nejak na rebričku najveternejších miest na SR. A u nás vždy extra fuka.

miroslava44
19. mar 2011

@beruska113 no ved áno, už som si to všimla a aj zvykla za tie roky v NR, čo už, je tu ten Zobor... 😀

beruska113
19. mar 2011

@miroslava44 ja tu byvam 28r a ešte sm si nezvykla.

miroslava44
19. mar 2011

@beruska113 😀 😀 😀 no veď ani ja, myslela som, že už som pochopila, že tu to ináč nebude 🙂

any23
19. mar 2011

@miroslava44 no to je super že je všetko v poriadku 🙂 tak si môžeš v pohodičke užívať posledné tt s bruškom 😵 hladkaj ostošesť bo potom ti bude dtak trochu aj chýbať 😝
moje osemmesačné slniečko 😵

miroslava44
20. mar 2011

@any23 no jasne, určite bude chýbať, ja si to vychutnávam, keď sa malinký tak vypučuje 😅 , to je také zlaté 😀 Určite bude chýbať, ale teším sa už na neho. Máš krásnu slečnu doma 😉
Dnes máme ale celkom pekne, ani som to nečakala 😀

dadulajda
20. mar 2011

@beruska113 zajtra ideme na sono, tak som straasne zvedava, na koho sa to budeme seci vyskierat 😀 uz sa nemozme dockat ze co to bude...tak sa dufam babo neotoci zadockom 😀 😉

beruska113
21. mar 2011

@dadulajda tak držímpalce.nám sa tiež nechcelo dlho uázat, ale bola tam len sestrička, tak sme ho posturchali a ukázalo sa.

lykos
21. mar 2011

@any23
no ano.je to tu super vo vchode vyriesene.ja som sem prisla z Brezna.take vchody tam nie su.tak to bola pre mna novinka 🙂)) na chreovej mne byva sestra uz dlhsie.prisla do NR predo mnou daky rok.....da sa tu niekde ist s malou aj do nejakeho centra detskeho?je tu take na klokocine?

lykos
21. mar 2011

@miroslava44
no ja som s kocikom mestskou este nesla.tak neviem ci aj dakto pomoze s kocikom.ja som z Brezna.to je male mesto.dost ludi sa navzajom pozname.tam to nieje problem, ze niekto pomoze s kocikom do busu.tu neviem este.

miroslava44
21. mar 2011

@lykos sú ľudia ktorí pomôžu, no sú aj takí, že len pozerajú, ale chodia aj nízkopodlažné autobusy, tak tie sú fajn, nemáš tam schody, len si to treba pozrieť, že kedy chodia a ktorý. Ja budem tiež chodievať do parku, no tiež asi len mestskou a potom budem tam kočíkovať, lebo keby mám prejsť celú chrenovú do parku tak to môžem ísť aj naspäť 😀
Na Klokočine máte detské centrum Klokanček, si to skús na nete vyhľadať, alebo to tu už aj baby písali tuším 🙂

klba
21. mar 2011

ahojte kocky, uz som doma z nemocky, hura. 😀 😵 😵 😵
si to teraz uzivam, doma je doma, 😵 aj ked ta NR nemocka sa v pohode da zvladnut, aj sestricky su super, strava sa dala, nemocka a izby su prerobene, ci uz na gynde alebo na sestonedeli, mala som cest byt aj tam aj tam ale doma mi aspon tyzdne pojdu rychlejsie. 😉

klba
21. mar 2011

@beruska113 a posepkaj do ip pohlavie, som zvedava a vdaka za odkaz, veverca odovzdala. 😉 🙂
@veverca ahoj cicka, posli mi cislo do ip, som si neulozila, uz ma pustili, stretneme sa tam dufam az v termine porodu. 😉

any23
21. mar 2011

ahojte 🙂 emka spinká, tak si môžem v klude vypiť kávičku 😎 doteraz som žehlila a upratovala 😝
@klba vitaj domka 😵 super že ťa pustili, tak sa pekne držkajte a užívaj si brušenko doma 😉 určite ti bolo aj za šimonkom smutno, ako to zvládal? 😅 a už vieš, čo môžeš od pôrodnice očakávať, aspoň vieš do čoho ideš 😉 tak držím palčeky nech to dobojujete do konca - pekne doma 🙂
@lykos @miroslava44 môžme potom chodiť spolu do parku 😉 busom sa celkom dá, napr. č. 28 chodí nízkopodlažný, to je pre vozíčkarov, tak ja chodím tým ak niekam potrebujem 😉
@lykos mc klokanček je na klokočine, dá sa povedať že to máš viac-menej pod nosom, neviem či vieš kde je zš škultétyho, tak kúsok nad školou je bývalá škôlka a tam je to 😉 tuším nedbalova ulica to je 😉

beruska113
21. mar 2011

@klba no vitaj doma. teším sa. a čo tak náhle? sa to zlepšilo? a kde býva Šimonko? držím palce, nech vydržíš oddychovat, hlavne v takomto peknom počasí. A neprezradím, ved vydržíš.

beruska113
21. mar 2011

@klba a nevieš náhodou, či aj na tú VIPku za 10E možu chodit návštevy? Moc sa na VIP nehrniem, je to podla mna blbost a hlavne za 35E, ale ak by boli tie lacnejšie volne, tak možno by som šla len kvoli návštevám, nech može aj Luki prist.

klba
21. mar 2011

@beruska113
@any23
mali plno tak museli prepustat, mam mat kludovy rezim, tak sa budem snazit, aj ked mi to nedalo a nejake drobnosti co mi klali do oci som musela odpratat, ale robim fakt len tak dietne, akurat som si vymenila nejakle veci za nove, keby sa nahodou musim vratit do nemocky nech mam ciste veci a nic mi nechyba. 😉
Inak dnes ma vysetril prednosta, min. tt som mala u neho krcek 1 cm, (aj 2x u ineho dr) a dnes 1,5 cm a otvorena na spicku prsta, jasne ze krcek sa nedokaze predlzit, asi sa mu zmensili prsty, 😅 😝 😀 ale hlavne ze sa nalez nezhorsil a dufam ze to tak ostane este par tt.

Maly este nevie ze som doma, zatial je u babky, pride az poobede, uz sa na neho moc tesim, zatial si oddychnem, polezim a nieco odpracem, mamina ho bude bravat na doobedie a poobede s nim bude muz, nech klud. rezim dodrzim.

povodne ma chceli nechat do 36-38 tt, ale nemali miesto, presuvali nas zo sestonedelia na gynekologiu podla toho kolko mali rodiciek a operantiek na zakroky a kedze uz 2 tt je nalez rovnaky tak ma poslali domov, nech mam kludovy rezim doma,
vybavila som si opatrovnictvo drobca - babku, tak sa to snad nejako zvladne este par tt a aspon mi pojdu dni rychlejsie doma ako v nemocke.
Za 2 tt mam ist znovu do rizik. poradne na kontrolu, (kazde 2 tt rizik. poradna a kazde 2 tt k obvod. gynekologovi) v stredu idem na poradnu k svojej gynekologicke, tak budem viac sledovana, ale snad ma tak znova nehospitalizuju, pevne dufam, aj ked sestricky, starostlivost a strava boli ok, ale nie je nad domov. 😵

mne uz dali injekcie na plucka, aj magneziove infuzie, injekcie, tak aspon na nieco to bolo dobre, uz sa menej bojim.

a inak Simi to zvladal dobre, je zvyknuty ze chodi k babke, ale bolo vidno ze je z toho trosku vykolajeny, ale zvladal to skvele aj s tatinkom.

berus a aj na tie ostatne platene izby chodili manzelia, ale len ked sestricky dovolili, oficialne mozu chodit a aj prespat len na tej Vip izbe za 35 €, tam moze ist aj drobec, ale akonahle sa nadstandartne izby uvolnili hned ich obsadili dalsie rodicky, trebars aj tie co boli uz v nemocke a prestahovali sa na vipky. 😉
a v jednej izbe ta co je oproti jedalne nie je wc, iba sprcha a v ostatnych je aj wc, tv chladnicka a skladacie kreslo,(co po rozlozeni je postel) je na vsetkych nadstandardnych izbach.

maria61
21. mar 2011

any23 ahoj nedostala si spravu