Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
@blazka24 a raz nejdem svokre a muž ta stretne? no pekne
@beruska113 jááááááááááj moja šak sme pokecali skoro hodinu 😀 robím si prdel, svekra zavelila ideme zbaliť veci a hajde ma zaviesť do práce a tak len čau, čau a boli fuč 😎
Ajoj dievcence,vas asi nemam sancu docitat,tak len v skratke z poslednej stranky
@bystricanka vsetko naj Matkovi velkacikovi 😀
@zuzana76 dakujeme..😉
@blazka24 naa mati,saak vitaj v klube,ze obdobie vzdoru ti nic nevravi?
Inak,je sranda,ze sa deti boji,neviem ako od posledneho stretka,ci sa nieco zmenilo,ale podla mna mu len chvilku dlhsie trva kym sa adaptuje,aproppo,ako zvlada skolku,ved aj tam je s detmi??? 😕
Skore uzdravenie Riskovi 😔
Vitam nove tvaricky,pekny den vsetkym 😵
@bystricanka ja som skorpion a s rakom si velmi dobre rozumiem tak dufam ze to vyde na raka 😀 a inak zatoal Matúško poslucha 😀
@lykos ajoj 🙂 vďaka za pochvalu 😵 práve som pridala nejaké aktuálnešie 😉 aj ty máš krásnučkú bambulku, len škoda že vidím iba jednu fotku 😅
nooo my sa síce nekojíme, ale tiež papkáme každé tri hodky 😝 ale my už aj ovocíčko a zeleninku s mäskom, priznám sa, že vonku som jej papu ešte nedávala 😝 párkrát sa síce stalo že som jej vonku dala mliečko, ale to bolo ešte v lete a na jeseň, to bola ešte malinká, bolo jej jedno kde je, hlavne že dostala svoju flašku 😝 no ale teraz už vymýšla, príkrmy nie sú až taký problém, ale to mlieko mi vypije len ak má úplný klud, tak neviem, uvidíme, vyskúšame 🙂
ahojte. 🙂
dnes je posledny krat drobec u maminy, potom bacujeme sami dvaja, rychlo som to vyuzila a od rana periem, upratujem a prehadzujem nejake skrinky s vecami, ale uz mam na dnes dost, 😝 dokoncim inokedy.
a dnes som bola v skolke, maleho prijali, 😵 sa moc tesim. 😵 😵 😵
baby a neviete ked mam na rozhodnuti zo skolky napisane ze maleho skolka prijima na mesiac na adaptacny pobyt to znamena ze ho prijali alebo este by sa mohlo nieco zmenit ked napr. nebude samostatny a pod...?
viem ze adaptacny pobyt je bezny a povinny, len ma to zmiatlo, vy ste mali na rozhodnuti co? 😕
@klba no super tak už máte oficiálne škôlkara doma 😵 😉 nepamätám že by na rozhodnutí bolo písané také niečo, ale už je to dávno 😝 počuj a nemáš ty náhodou oddychovať? 😝 a ako sa mávate s jasmínkou, už sa vám to parááádne kráti, že 50dní 😵 onedlho si budeš spievať "už len 22dní" 😝 😀 držkajte sa 🙂
@sasulec cicka v školke sa mu darí, ale asi máš pravdu že to osmeľovanie chvíľu trvá, včera sme boli u dokiny a jeden chlapec ho tam tak vyobjímal, keby mohol na gebulu mi vyleze 😀
Ahojte diovčence, je tu teplo, slnko a bezvetrie a mňa chytá nakupovacia máááááááááánia, ako chodím s Riškom von preventívne nechávam peňaženku doma 😝
@klba kukám jak debil, to máš na rozhodnutí že adaptačný pobyt? mne nič také nepísali, alebo som bola slepá jak pitón 😕
@any23
@blazka24
vdaka, 😵 dufam ze ho ta euforia zo skolky bude drzat a nebude tam chodit s placom. 😉
ten adaptacny pobyt je dany zakonom, dieta chodi do skolky ten prvy mesiac-zvacsa aj kratsi cas na par hodin nech si zvykne na kolektiv, prostredie a adaptuje sa, 😉 potom uz chodi klasika na cely den, resp. ako si rodic zela.
Asi je to v kazdej skolke inak, mozno nie v kazdej skolke to pisu priamo do rozhodnutia aj ked je ten adaptacny pobyt povinny, ja som volala priamo do skolky a u nas to pisu na kazde rozhodnutie,
a postup je taky ze cca po mesiaci sa hodi pokec s riaditelkou ako dieta zvlada skolku a ak by bolo extremne neprisposobive mozu rozhodnut ze ho neprijmu, resp. skratia dobu pobytu v skolke, ale kazdopadne to znamena ze dieta je prijate. 😉
@klba náš alex si celkom rýchlo zvykol na škôlku, aj keď trochu protestoval aj on - hlavne keď si uvedomil že to neni jednorázová záležitosť ale že tam bude chodiť každý deň 😀 😝 my sme nemali ten adaptačný pobyt, prvé dva týždne chodil na doobedie, potom tam už normálne spával 😉 ale to aj preto, že som už chodila do práce a nemohla som už poobede byť doma, keby nerobím, asi by tiež chodil najskôr len na doobedie 🙂 držím palčeky, nech je to bezbolestné 😉
ahojte kočeny 😵
@klba aj ja mám také rozhodnutie 🙂 Len po tom mesiaci som sa už ani s riaditelkou nerozprávala, lebo bolo očividné, že Matúš škôlku zvláda v pohode. Ale isto by ma zavolala, keby bol nejaký problém.
a gratulujem k prijatiu 😵 Budeme sa tam isto stretávať od septembra stretávať 🙂
@bystricanka vdaka za odpoved, 😉 si ma upokojila, 🙂 aj Henka to ma v rozhodnuti, Piaristicka skolka to ma asi tak zavedene.
A pred nastupom do skolky vas este volali co treba doniest, zaplatit a pod... resp. zaslali nejake info? Ja tapa som sa nic nepytala, som sa tesila ze ho prijali, kedze budem na druhej MD isla som tam s malou dusickou. 😅
a riaditelka dokonca nepytala ani ziadost o prijatie, (takmer som ho zabudla odovzdat 😝 ) hned hladala v papieroch, ona si normalne pamatala meno, som bola v soku aku ma dobru pamat. 😕
otázka: ktorá z vás chodí s dieťaťom imunologičke v nitre a ktorá je dobrá, mám totálnu dilemu akého doktora vybrať 😒
ahoj kočky, kto by mi vedel poradiť, hladám jasle v Nitre na Chrenovej
ahokte kočeny 🙂
@blazka24 my chodíme(teda chalani) k Mudr.Danielovej na Chrenovú...je to imunologička a alergologička....ja som s ňou spokojná,ale tuším @klba Klbka s ňou nebola trochen nebola 😒 ....a Riško už nie je v jasličkách?
@klba a kto je teraz riaditeľka škôlky? ...mne tam chodil Martin do škôlky a boli sme spokojný,až na jednu učiteľku ale tá tam možno už nerobí 😉 🙂
@klba no ona má veľmi dobrú pamäť aj na tváre. Poznala aj môjho kámoša ktorého videla naposled asi pred 20rokmi. 🙂
no a ak nastúpi malý až v septembri, tak až potom ti povedia, koľko budeš platiť. V prvom rade zaplatíš školné 8€, potom možno stravu....ak tam bude papať(ale to na začiatok nie, lebo tam bude len chvílku). No a potom prachy na pomôcky...atd. Mna v septembri zdrali o nejakých 80€. 😒 Nuž ale ak chceš, aby sa dieťa niečo naučilo a nesedelo v kúte, tak treba zaplatiť
@bodka13 ahojček tiež som na tú dokinu počula negatívuš reakciooooooo tak som chcela vedieť že kto čo napíše, ale ak nebude iná možnosť zahlásim ho aj ja k nej, richard je v jasliach a ja v robote 😉
kto bol včera s dieťaťkom vonku na klokočke pri kostole? tooooooooooooľko detičiek a ani jednu maminu som nespoznala tak neviem či tam bol niekto z písajúcich 😝
@blazka24 ten adaptacny je uvedeny sice mesiac ale vacsinou je to menej, zalezi ako sa dieta prisposobi, co mi vraveli ucitelky byva to max. 2-3 tt. 😉
@bodka13
@blazka24
k tej imunologicke chodime aj my, skor som pocula na nu dobre reakcie, my sme boli v ten den ked mala bojovu naladu prvi pacienti, najskor meskala cca pol hodku, k tomu tam prerabali parkovisko a ju vytocili robotnici tak sme si to zlizli aj za ostatnych, 😔 😝
druhy krat uz bola milsia, aj ked obavy ostali 😅 a odvtedy sme tam nemuseli ist, aj ked chapem ze nie vzdy ma clovek skvely den. 😉
a bodka riaditelka sa vola Anna Lukacova a tiez som pocula ze je tam jedna trochu menej milsia ucitelka, ale snad budeme mat stastie na dobru ucitelku, co viem ucit nas bude Henka, to je nasa suseda z vchodu. 🙂
@bystricanka a ziadne info pred nastupom domov neposlu? 😅 ved ani nebudem vediet o kolkej ho mam 1x priniest a co mu nabalit do batozka, 😀 nakoniec ten prvy den aj zabudneme ze ma nastupit. 😝
@bodka13 inak ta riaditelka aj zastupkyna mi pridu velmi mile, 🙂 zatial mam celkovo z tej skolky dobry pocit, dufam ze ma nic negativne neprekvapi, 😅 skor som mala blby pocit zo skolky na Parovskej, bola som tam na DOD 2x este aj minuly rok a veru odradzalo ma to tam, 😖 aj pristup uciteliek aj ta skolka sa mi az tak nepacila, tu to posobi vsetko akosi utulnejsie a prijemnejsie az na tie nepodarene schody. 😝
a k Danielovej nechodime preto lebo zatial sa nam problemy nevratili, odkedy nam dala lieky na posilnenie imunity, (vo vysledkoch bolo ze ma len oslabenu imunitu, vtedy byval casto chory) a lieky zabrali, dufam ze sa nam to cez sezonu nevrati, mame tam prist len ak sa to zhorsi. 😉
@klba riaditeľka je naozaj veľmi milá,poznali sme ju aj ako susedu 🙂 so škôlkou som bola spokojná,dosť často sme síce platili všelijaké divadielka a predstavenia ale celkovo som bola spokojná,jediné čo mi tam vtedy vadilo bolo schody(bola som na tom tak ako budeš ty od septembra-kočík a čo s ním)tak sme vždy chodili spolu s kočíkovou kamoškou,ale hádam to už nejako poriešili-niekto tuším spomínal,že sa dá ísť aj zboku(z dvora kde sa deti hrávajú)
...David nám už chodil do škôlky hore na Klokočine na Zvolenskú a to sa nedá porovnať...keď som škôlky porovnala,bola som spokojnejšia s touto sídliskovou-menej platenia,viac akcií pre deti,celkovo iný prístup k deťom
Tak to je super,že to Šimimu pomohlo,pevne verím že bude OK a nič sa zhoršovať nebude 😉 🙂
@bodka13 mne to platenie az tak nevadi, hlavne ze budu mat nejaku action a paci sa mi ze chodia aj mimo skolky, na Parovciach su vacsinou stale zavreti na dvore, resp. rozne vystupenia, kuzelnik a pod... chodia priamo do skolky a mne viac vyhovuje ked dieta spozna aj svet pomimo skolky, resp. ked sa aj nieco nove nauci, za tie peniaze to stoji. 🙂
@klba to ano,ale keď si 3x za týždeň vypýtali na nejaké vystúpenie tak mi to prišlo trošku divné 😕 ..nie že by som chcela šetriť na vlastnom dieťati,ale ako by sa učiteľkám nechcelo vymýšlať pre ne nejaké činnosti ☹ ...s tými najmenšími zo škôlky nechodia preč asi nikde ,najčastejšie sa niekam mimo dostanú až predškoláci...ale však uvidíš,ako to tam bude(teda ako to vlastne je v každej škôlke) 😉 lebo okrem základných poplatkov sa toho ešte celkom dosť nazbiera 😒
ahojte 🙂
@blazka24 ja chodím s emkou k dr.Košturiakovi - do klokočinskej polikliniky, my tam chodíme viac-menej kvôli tým sprejom do plúc čo emka berie, čo nám naordinovali ked sme boli v nemocke so zápalom plúc... vraj preto musí byť sledovaná na imunol. ale vyšetrenia nám žiadne nerobili, vraj budú až keď dovrši 3roky - a dovtedy bude pravdepodobne brať tie spreje... tak sa minule vyjadril... vraj sa takýmto malým detičkám testy nerobia... @klba vám robili? ale to je asi iné keď býval často chorý...
no a ja som bola viac spokojnejšia so škôlkou na beethovenke ako teraz za humnami... niežeby som nebola spokojná, ale tam sa mi zdali učitelky také milšie, tie sa aj porozprávali, aj k tým deťom mali super prístup, tieto sú dáke chladné 😕 ale už vydržíme tie tri mesiace a potom hurá škola 😎

ahojte 😵
@zuzana76 Matúško dakuje
@any23 dakujeme za gratuláciu. Matúško si už zvykol...už sa do školky teší. Ale ešte stále tam nespáva, tak ktovie ako bude, ked tam bude musieť byť celý den. Ale možno si zvykne, ked to tam už tak dobre pozná 🙂
@malinovka333 no tak další rak do zbierky? Je nás tu dosť 😵