Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
@karinka ked nebudem stihat tak požičiam na víkend. 😀
ahote babulky,
neviete nahodou ci v pondelok fungovalo pracovisko na USG klbikov v nemocnici? nie som priamo z Nitry a minuly tyzden boli zatvoreny, nerada by som sa zase zbytocne previezla, dakujem
@beruska113 my mame klasik baby vak este po malom, nam zatial posluzi aj ten, aj ked to satkovanie ma mooooc laka a uzly sa naucis, este sa budem od teba ucit viazat. 😉
@karinka no my slavit asi moc nebudeme, odlozime to na neskor, kedze mam cca vtedy termin porodu a nechcem sa zatazovat oslavou, vyzdobou, vybavovanim torty a pod... ale pre drobca uz darcek mam, je to darcek od Jasminky co mu dam ked ma pride kuk do nemocky aby nebol smutny. 😉
a ta prechadzka moze byt, 🙂 nech si Tamarka pokocikuje, aj sa pohra s drobcom, 🙂 uz mi chyba nejake stretko, len sa teraz bojim chodit na dlhsie prechadzky, vacsinou sa motam len po Parovciach, hrozi mi totiz predcasny porod a nemozem riskovat, uz mavam aj viac krat denne kontrakcie, staci ak cokolvek robim a uz mam bolesti a aj na wc-ko mi stale treba, 😝 tak musim byt nablizku nasho panelaciku. 😉
@klba ja chcem šatku len ked budem malého okolo domu nahánat. ale uvidíme, ako to využijem nakoniec.
@mandy55 ja by som to s tou nemocnicou moc neriskovala, ked nie si z NR. Aj mne sa stalo, že sme boli objednaní a nič z toho. Tak som na druhu kontrolu šla na Klokočinu, tam len zaklopkáš a ideš dnu prednostne s bábom a platí sa tuším 3,30 či ako. Ale expresné vybavenie oproti nemocnici. Je to doktorPetruška, ak chceš pošlem Ti číslo.
@beruska113
dakujem, ak mozes pls posli cislo, pre istotu 🙂
@mandy55 Petruska- 037 652 3455
@beruska113 nam maly zaspaval vo vaku snad do roku a pol, mozno dvoch, ale on bol mini tak sa vosiel, 😉 😀 a veru bolo to fajn, bud som robila veci okolo bytu s nim na prsiach alebo sedel v lehatku, nam to teda posluzilo. 🙂
@sasulec tiež som uvažovala čo jej na chlebe chýba 😀
@beruska113 jasné pri druhom sa toho veľa využije od Lukáška ako si písala hlavne tie praktické veci a verím že dokina už niečo zistí lebo tá neistota a tie choroby mi už lezú na kečku 😠
@beruska113 uzly som našla aj na nete ako sa robia k tej šatke sú videjká, človeče som padala na zadok z toho 😀
@mandy55 nemôžeš si tam zavolať? máš to jednoduchšie ako sa tam motať zbytočne a ujo doktor Petruška je fakt super vrele odporúčam........
@klba tak dúfam, že to nebude predčasný moja keď už aj kontrakcie takto u teba 😕
@blazka24
nemaju tam tel. cislo, doktor tam ambuluje len 2x v tyzdni, len par hodin
@beruska113
dakujem
@mandy55 nie je zač a nech pomože. ja ani s druhým nebudem chodit do nemocnice
@blazka24 pošli mi link na tie videá do Ip prosím
@beruska113
nas tam pri prvom poslala doktorka a pri druhom tiez, ani som nevedela, ze to vysetruju aj inde ☹
@mandy55 aj mna tam poslali, ale ked som sa tam dotrepala a neboli tam, tak som našla toto. tuším aj tu mi baby poradili sa mi zdá
ved uvidime zajtra, ak tam nebudu pojdeme skusit na Klokocinu
dobré ránko 🙂 vstávali sme pred 7mou, ale ešte si lebedíme s emkou v posteli, alexíka išiel dnes zaviezť do škôlky tatinko 😅 plazí sa mi tu po posteli hore-dolu a atakuje ma 😝 už ale ideme vstávať a niečo zmysluplné robiť 😀 zobudili sme sa s dobrou náladičkou, tak dúfam že aj zostane, že nebude ako včera - to jak sto čertov keby som mala doma 😝
@mandy55 Petrušku odporúčam aj ja, je zlatý, bábätká berie prednostne, ušetríš si pol dna čakania 😝 pri prvom som o nom nevedela, teraz sme chodili k nemu 😉
@klba no teda, už 35tt 🙂 to už bude coby-dup 🙂 tak sa pekne držkajte, a držím palčeky nech vydržíte pokope čo najdlhšie 😵 ako sa hovorí - všetko zlé je na niečo dobré, aspon sa nebudeš dlho trápiť s otváraním keď príde ten správny čas - aspoň u mňa to tak bolo 😝 na poslednej kontrole u dokiho týždeň pred pôrodom som už krčok takmer nemala, bol už skoro úplne spotrebovaný a otvorená na 3cm, poslíčkovia ma trápili celý týždeň /teda vlastne posledné dva mesiace boli moji verný kamaráti, ale ten posledný týždeň boli silnejší a silnejší/ a furt ništ, až nakoniec nadišiel ten deň D, ráno o 4tej prvá ozajstná kontrakcia /aj poslíčkovia boli dosť silný, ale na nu nemali 😝/ o 7mej sme išli do nemocky, o 9tej o mňa konečne niekto zakopol a vyšetrili ma - bola som už otvorená na 9cm, prepichli mi vodu, dali infúzku a o 10tej bola herečka naša na svete 😵
ahojte babule,
dlho som sa neukázala, akosik nestíhame 😅 , vidím aj zas nové tváre, no pekne sa to tu rozrástlo 🙂
u nás tak dokola, škola, škôlka, učenie, uf už nech sú letné prázdniny. olča býva stále chorá a to doháňanie ma vysiluje tuším viac ako ju samu 😒
@any23 , fíha emka už ako narástla, strašne rýchlo to letí, veĎ minule v parku ešte bábenko a ani sa nenazdáme a už prvé krôčky bude robiť 🙂
@klba , pekne ti to pribúda, len sa opatruj a oddychuj, ešte máte čas 😉 . aj som vás minule vykúkala, šli sme okolo vás, či ste náhodou neni vonku
@blazka24 , tak si užívaš čo, riško stále chorý ☹ , snáď sa polepší, markovi nasadili bronchovaxon na posilnenie imunity a musím klop, klop, klop, nebýva už často chorý, ale to nechodí do zariadenia, to keby do škôlky chodí, to by bolo asi iné kafe
@beruska113 , aj tebe to pekne pribúda 🙂
jáj strašne to uteká ten čas, naša sárča včera 6 rôčkov mala, ani sa mi to veriť nechce, že mi už tak vyrástla ☹ 😉 , oslavovať budeme až cez veľkonočné sviatky, to budú mať aj marek a marko meniny, tak to všetko naraz oslávime, terazky ani času neni na oslavu.
@jajka968 ahoj 🙂 no veru, nenormálne rýchlo to letí, z emky je už velká slečinka 😵 niekedy mi až smutno príde že je už taká velká, to miminkovské obdobie tak strašne rýchlo ubehlo 😅 ale jasne že sa z nej teším ako mi krásne rastie, je to naša šikulka 😵 len by mohla byť troška menej jedovatá 😝 😀
Sárke dodatočne všeeetulinko najlepšie k 6tim rôčkom, nech sa jej darí, zdravíčko poslúcha a nech vám radosť robí 😵 😉 dávaš ju od septembra do školy? náš alex sa už nevie dočkať, jemu sa vraj najviac lúbi to, že tam nebude musieť cez obed spávať 😝 😀 a že na desiatu mu budem robiť jedlo, ktoré lúbi, inak on v škôlke strašne zle jedáva 😒
ozaaaj chcela som sa ťa spýtať... našej Emke potvrdili intoleranciu laktozy, ešte ked mala štyri mesiace, pije bezlaktozové mlieko, kašu jej tiež dávam bezmliečnu - takú čo sa zarába do jej mlieka, s beruškou sme to raz preberali a spomínala že aj tvoj marko to má... doktorka mi spomínala že detičky niekedy z toho zvyknú vyrásť, odporučila mi vyskúšať dať jej normálne UM ale ja sa toho bojím, nechcem aby ju zase bruško bolelo... ako to je u vás? má to ešte stále? či sa to zlepšilo? a ako je to s jogurtmi? hovorila že môžem už dať bielu aktiviu, povedala že tak 3x do týždňa už môže jogurtík, skúšala som predvčerom, len pár lyžičiek som jej dala, nezdá sa že by jej to robilo problémy, a straaašne moc jej chutilo 😅
@any23 , väčšinou sa to deťom tá intolerancia do 2 rokov stratí, no nám naďalej ostala, akurát už nemáme nárok na mlieko, lebo poisťovne ho nechcú po 2-hom roku už preplácať, no preplácať ako preplácať, veď za 400 g som doplácala cez 6 eur, takže zadarmo mi nič nedali a ešte aj tá strašná chuť toho mlieka no humus. my chodíme do ba, ale už mám nervy z toho, lebo primárka čo tam bola taká fajn, odišla a teraz keď prídeme, zakaždým sme u inej, jedna mi povedala, že musí mať záťaž na mliečne, tzn. syry, biele jogurty, do pyré mlieko alebo do krupice, tak sme to tak skúšala, Ďalšia na nasledujúcej kontrole mi zahlási, že to kto mi povedal, že mu mám robiť záťaž, že to sa vylučuje s nárokom na mlieko, no hotová pakáreň 🙄 .
no a marko je teraz v stave, že mlieko nepije, resp. minimum, kupujem mu bezlaktózové v obchode, ale nechutí mu, je také nasladkasté 😖 , ale zato ľúbi syr, nenormálne a naša decká doki povedala, že to je tiež náhrada za mlieko, jogurty mu dávam klasické, ľúbi ten nitriansky, sójové nemalo zmysel kupovať, lebo to už nechcel, normálne ho to napínalo na zvracanie. našťastie už nemáva bolesti bruška, čo mával, jemu to spôsobuje riedku stolicu a to, že viackrát denne kaká. a to je Ďalší problém so škôlkou a tak dokola, tak som zvedavá, ako sa to dorieši 😒
sárinka by mala ísť do školy, je zapísaná, aj sa už teší, ale všetko bude záležať čo v máji na kontrole s boreliozou, tak uvidíme 🙂. a Ďakujeme za blahoželanie 😉
@any23
s tym mliekom robi aj mne moja mala take problemy.ale idu jej aj zubky tak aj chapem ze odmieta niekedy 😒 rychlo si zvykla tiez na prikrmy takze odstavit ju od mlieka nebude problem daky.az na vecerne zaspavanie ☹ zaspava len prisata na mne.a nedari sa nam nejako ju od toho odnaucit ☹
@jajka968 nooo tak to je naprd keď každý hovorí niečo iné 😒 😠 my pijeme od france lait - a to poistovňa neprepláca vôbec 😒 400g krabica stojí 6-7eur, ako kde... a je problém ho dostať - u nás v lipe vôbec, najbližšie v maxe... od nestlé to AL110 grcala ostošesť a ani to piť nechcela, tak sme zmenili a toto chvalabohu znáša 😅 no ale nepretrhne sa s pitím, keď vypije 500ml za 24h tak oslavujem 😝 aj to polku z toho vypije v noci - večer okolo ôsmej, potom okolo polnoci, okolo štvrtej a ráno o ôsmej - a max. 120ml na jeden krát, cez deň mlieko ani za svet 😒 by ma to netrápilo keby mi aspoň príkrmy jedla normálne, ale ani s nimi sa nepretrhne, zeleninu s mäsom ešte ako-tak, ale ovocie jej moc nejde 😝 zo vzduchu mi nepriberie 😒 v 8mich mesiacoch mala 7220g, pozajtra má 9mesiacov a 7300g - doktorka na poradni nás asi nepochváli, 16.5. ideme, dúúúfam že sa rozpapá dovtedy 😅
ahojte baby, tak ako?Ja som tu dlhšie nebola, dva dni návštevy, troška upratujem, kontrola na diabetológii....no a tak, hlavne, že zajtra už začíname posledný týždeň a ten môj malinký Matej nie a nie vyliezť vonku, nejako sa mu nechce 😀 No čo už, musíme ešte čakať... 🙂 Niekedy mám pocit, že už už a nič...
@any23 nič neboj, Emka to dobehne raz-dva...ona sa rozpapá, budem chodiť na prechádzky, čerstvý vzduch a ona bude pekne papkať 😀
Ja len dúfam, že budem čo najdlhšie kojiť, aby sme sa vyhli týmto umelým mliečkam 🙂
@miroslava44 držím palce. už sa musiš riadne tešit a bát zároven trochu
@miroslava44 neboj však on raz vyliezť musí 😝 😵 ešte si užívajte život vo dvojici, už to dlho nepotrvá 😎 dneska sme ťa chceli zavolať von, ale prišla mi sestra akurát ked sme sa chystali von, tak sme nikam nešli 😝 došla na kafičko a pokecať a samozrejme nepohrdla mojím obedom, tak aj najesť sa - cestou zo školy 😝 😀
@beruska113 Ďakujem, no teším sa, teším, veľmi, neviem či sa bojím, skôr len možno to, že čo ak to na mňa príde, už len rozmýšľam, že kedy, ako, či kontrakcie, či odtečie voda....no a tak, len rozmýšľam...ale tak báť sa až tak nebojím, jasne, že sú tam nejaké obavy, ale snažím sa na pôrod až tak nemyslieť 😀
@any23 no musí, musí, zatiaľ si užívame, no ale už mi je ozaj dlho, aj som na vás dnes myslela, že či idete, alebo nie, ja som nakoniec aj tak varila...síce až neskôr...aj trocha upratovala, uvidíme, ako bude zajtra, tak ak bude pekne môžme vybehnúť nachvíľu. Chcem síce ešte vysávať a umyť dlážky, ale tak prechádzke na čerstvom vzduchu neodolám 😀
ahojte maminky, prepáčte, že som sa Vám do diskusie votrela ...no potrebovala by som od Vás poradiť, kde v Nitre sú predajne s veľkým výberom kočíkov? Chceme kúpiť nejakú bugynu pre malú, cez net objednávať veľmi nechcem, potrebujem si ten kočík odskúšať "na živo" 🙂. Napadla ma predajňa Pre deti v Mlynoch, ale to je tak asi všetko.
ďakujem Vám.

klbka ani nic noveho,zachvilu tak ako aj vy budeme oslavovat tri rocky,o den po vas tusim alebo o dva....uz sa tesim na babo moja,ked pojdeme na prechadzku...
berus ved je to na tebe,len nech uz to je,chcem si prist popestovat he he