icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

any23
27. apr 2011

@miroslava44 no to ti verim ja som sa tiez stade pratala kade lahsie,ked mi rano na vizite povedali ze mozme domov tak som behom 5tich min bola pobalena a uz som stepovala pri dverach kedy nam daju papiere aby sme mohli vypadnut😝ja som rodila v piatok a stredu sme isli domkov,utorok nas este nechceli pustit,mala mala zltacku dost silnu a nepriberala,naopak stale chudla a mala problemy s glukozou tak som bola nestastnaaa,nariadili dokrmovanie nutrilonom,tak potom trosku pribrala no ale to bol koniec kojeniu bo akonahle mala flasu tak sa uz nechcela prisat ani nahodou,a ked aj,tak len aby sa nepovedalo,z toho mi samozrejme pribrat nemohla,a ked som zacala protestovat kvoli tej flasi tak ma zdzubala sestricka ze dieta je hladne a ked ho nedokazem nasytit ja,tak musia oni...aj som sa trapila odsavanim,pri alexovi to zabralo a mlieko sa spostilo naplno,jemu som vyse pol roka odsavala no ale tentokrat sa ani to nekonalo ☹ ked som odsala 10ml aj to bolo vela... Trapila som sa aj doma no ale nic z toho,teraz si aj vycitam ze som sa rychlo vzdala ale co uz,spat to nevratim... Som rada ze vam sa pekne dari s kojenim,bodaj by vam to dllllho vydrzalo...

zuzanakarolinka
27. apr 2011

@miroslava44 no super, som na )Vás zvedavá aj ja, dúfam, že sa stretneme, ono sa to všetko spraví, začiatky sú ťažšie a po SC, poznám, viem, aj ja som zažila, tak sa držte 😉

miroslava44
28. apr 2011

@any23 No veď to, ja by som tiež protestovala proti fľaši...ja som sa tak modlila, aby malý pribral, aby mu nestrčili fľašu, lebo som vedela, že to by bol asi koniec kojeniu. Tak sa teším, že pribral, hoci myslím, že len ozaj trocha, ale pribral a pustili nás domov. 😀 A mal tiež len slabú žltačku, tak to bolo v poho. Chceli sme sa doma slniť, ale slnko nikde a nikde... Ja som bola tiež zbalená za 5 min., len som čakala na tie papiere...no od gynekológa dlhšie, lebo ho niekam odvolali, tak už som normálne nervózna bola. Ale tak nevadí.
@zuzanakarolinka no veru mohli by sme sa tiež niekedy stretnúť 😉
Ale baby poviem vám, že dnes sme mali super noc, teda včera super deň, malinký krásne spinkal, akurát večer bol troška nervózny skrz kakania, ale prešlo to rýchlo. No a potom keď sa napapal, tak spinkal od 22:45 až do 6:15, no a teraz spinká zas, tak sa teším a dúfam, že už len takéto noci nás čakajú 😵

any23
28. apr 2011

@zuzanakarolinka @miroslava44 zuzi,mirus, ja som taka truba, vy dve ste sa vlastne uz videli, mirka ked sme boli naposledy spolu vonku, pri tych drevenych preliezkach,tam sa zuzka pri nas pristavila,mna to vtedy nenapadlo predstavit vas,no hovorim-trubka som 😝 mirka a super ti spinkal,to ani emka tak dlho vkuse nehaja,ona zaspi o 20.30, prvykrat sa budi o 1nej,potom o 5tej a este spime do 8mej-teda hovorim o tych lepsich nociach,niekedy je hore aj castejsie😝

malinovka333
28. apr 2011

@m.a.r.t.i.n.a ahoj ja osobne na znamienka ti odporucam dr, madara ako pise zuzana76, ja s nim mam velmi dobre skusenosti, bola som u neho už 3 krat,a este sa chystam ale to neviem kedy,vyberal mi znamienka stalo to asi pred 5 rokmi 1500sk,ale to som isla na 3 znamienka a odstranil mi ich az 5 😀 da sa s nim aj dohodnut ze ked si das viac tak ti spravi cenu,moji bratia boli u neho a tiež velmi spokojny,ja by som si to nedala odstranit nikde inde ako u neho,a už vobec nie v nemocnici aj ked to je zadarmo, zakrok prebehol velmi rychlo, bola som tam aj s vyzliekanim pripravou asi 5 minut,je s nim sranda,a je velmi mily,ciste prostredie a nemam ziadnu jazvu,muz si daval odstranit z tvare arobil mu aj 2 štichy lebo to bola taka väscia sosovicka ale nebola vypukla,a tiež bez jazvy.tak drzim palce

miroslava44
28. apr 2011

@any23 no jasne, tak potom viem...teda, veď nevadí, nabudúce 😀 Spinkal teda pekne, dnes popoludní a predvečerom sa mu nechcelo, tak snáď teraz v noci potiahne zas. No uvidím, keby boli všetky také ako tá predošlá 😀

zuzanakarolinka
28. apr 2011

@any23 no teda any, nehnevaj sa, si 😀

any23
29. apr 2011

cafte🙂u nas sa pozera hokej,ja som doteraz umyvala riad,dnes uz piaty krat,tu je stale kopa ludi a teda aj bordelu,vidim to tak ze umyvacka riadu sa bude kupovat aj na chalupu,no co sfajnovela som😝
@miroslava44 tak aky ste mali dnik?nasa potvorka zase vymysla s dennym spankom,posledne tri dni mi spala tak hodinu za cely den co je na nu dost malo a potom je samozrejme nervna a upistana,ruky mam uz vytahane ako opica co by sa furt len vlacila😝nemozem ju ani na chvilu spustit z oci,len by lozila a na vsetko sa stvera,na nohy stavia,nohy ju este neposluchaju tak ako by chcela tak capne na zem😝a rozvezuje sa nam jazycek-uz vie povedat mama,tata,sem-tam baba,ked je hladna vykrikuje hammm a parkrat som o nej pocula kiki,to je krsny🙂

miroslava44
30. apr 2011

@any23 ahoj, ahoj, no my sme mali včera celkom fajn deň, malý je dobručký, teda pokiaľ ho netrápi kakanica, vtedy je troška nervózny kým sa vykaká, ale ináč super. Už síce nechce spať nonstop ale tak v pohode. Len mám pocit, že sa stále málo napapá. Totižto ho nechcem nechať jesť dlhšie ako polhodinku. No a potom on ešte pozerá naokolo, keď mu treba kakať tak sa ponerváči no a až potom zaspí. Lenže potom spinká dlhšie ako by som chcela. Totižto ja chcem, aby sa kŕmil cca. každé 3 hodinky. V noci to už máme tiež celkom dobre. Takže už sme aj pomaly udomácnený, no a dnes už máme za sebou aj kratučkú prechádzku. Bolo fajn teplo, tak sme trocha vybehli, len vôbec nezažmúril ani očká, len mu klipkali a zaspal až doma no a ešte spinká. Tak som zvedavá, že kedy zas vstane a bude papať. Akurát mám nervy, lebo sa mi chudáčik do rána vyhádzal na celom brušku, hrudi, trocha na rukách, nohách a chrbátiku. Asi som niečo "zožrala", čo som nemala (predpokladám, že orechy). Tak mi je to teraz tak ľúto. Alebo som mu v noci dala nové plienky, ale nemyslím, že by sa z toho až tak vyhádzal. Tak uvidíme, čo zajtra. A ešte mi aj nejako pokycháva, tak dúfam, že to prejde, chudáčik môj. Nerada by som, aby ochorel. ☹

any23
30. apr 2011

@miroslava44 ajoj aj moja potvorka prave spinka 🙂 my si ideme grilovat,sice to vyzera na burku,volako sa tu zamracilo a pofukuje vietor,no ale v altanku nam bude dobre,tam na nas nenaprsi,zajtra uz ideme do nr tak to treba este vyuzit 😝 nooo najskor asi vazne z tych orechov to bude, tie zvyknu robit zlotu, ved 5y sama si caasom odpozorujes co vam skodi 😉 jeeej tak ste boli trosku vonku? Chvilka urcite neuskodi,treba si postupne zvykat😉 a s tym papkanim,nooo casom sa to ustali uplne, emka bola sice na UM ale tiez nepapala vzdy po 3h,niekedy pytala uz po 2h a niekeddy vydrzala aj 4h ak spinkala,dokina hovorila ze je to v pohodicke ale vraj max.6h ju mam nechat bez papania,potom ju treba zobudit...

lolita.9991
30. apr 2011

ahojte kocky mozem sa kvam pridat,byvam sice vo vrabloch ale v nr som kazdy tyzden kedze odtial pochadzam 🙂

any23
30. apr 2011

@lolita.9991 ahoj vitaj medzi nami 🙂 jasne ze sa mozes pridat🙂ja som vo vrabloch pracovala,kym som isla na matersku 😉 a skade z nr pochadzas?

lolita.9991
30. apr 2011

@any23 byvam na klokocine na kmetovej

miroslava44
1. máj 2011

@any23 ahoj, no len čo som dopísala príspevok včera, tak malý už bol aj hore. No tak ste sa fajnovo napapkali ako pozerám. Mňam. Neviem z čoho to má, akosi mu to nemizne, tak neviem. Ale doktorka nám predpísala na pupok framykoin, lebo ho mal troška zapálený a čítala som prílohu a tam, že alergická reakcia môže byť aj začervenanie pokožky a tiež vyhodenie takých pupákov (ako potničky) a on to má presne také, tak mu to už asi nebudem dávať a uvidíme, že čo do večera, príp. do rána. Dúfam, že mu to vymizne, že nebudeme musieť navštíviť kožnú. No boli sme trocha vonku. Nech si zvyká, som myslela, že vybehneme aj dnes, ale je tam tak hnusne. Uvidíme ako si teda navykne v noci, túto bol hore o pol 12 asi o pol noci sme zaspali a potom bol myslím okolo pol 4 hore, tak celkom dobre. Potom až o 7:15. Tak keby to takto fajn bolo, tak super 😀 Ja by som mu aj cez deň dávala častejšie, ale keď mne ho je ľúto zobudiť. Len najlepšie je, že on papá asi 15 min. v pohode, potom zavrie oči a papá tak. No keď mu potom vyberiem cicik 😀 , tak sa trocha preberie, ale vôbec negrgá, ale akosi ani negrcká, tak neviem...Keď ho dám na plece odgrgnúť, tak je potom hneď hore a cucá si ruku. 🙂 Tak ho ani moc nedávam odgrgnúť, nech pekne spinká 😵 Zachvíľu by sa mal aj zobudiť, tak idem ešte na fb trocha.
Tak zatim a baby píšte

dupinka
1. máj 2011

Ahojte!

baby, ktorá z vás chodíte s deťmi k Jakubičkovej? Potrebujem mail, lebo vraj sa teraz objednávajú recepty predovšetkým cez mail?? 😕

blazka24
2. máj 2011

ahojte babiky, zabrzdená dorazila kooooooooonečne som uspala tú moju šelmu, taký je jedovitý až strach a hrúza, som normál penu u huby dnes mala kým sme šli von - on nereve on doslova piští a ziape na celú republiku........
inak nič nové u nás až na to že krpatý ožil, už aj vykecáva, už vie kopať do lopty, aj kresliť ja doslova padám z nôh čo sa v jasliach naučil.............
jediné čo ma fakt vytáča je že v jasliach nepotrebuje žirafu ani dudel a doma sa hádže o zem keď ho nemá 😝

blazka24
2. máj 2011

@dupinka že jaké novinky tí lekári zavádzajú už len čakám kedy začneme poštové holuby k ním posielať namiesto detí 😕

any23
3. máj 2011

ahojte 🙂 my dnes strašíme už od 6tej, akože som nadšená z toho 😝 alexík je v škôlke, emka potom od 8mej do 10tej ešte hajala, ja som zatial obed navarila a upratala tak teraz už mám veget 😅 včera som myslela že nastal môj posledný deň - strašne mi bolo zle 😒 neviem či som niečo pojedla či čo, ale celý deň som mala krče v bruchu, akoby som tam kamene mala, grcala som kade som chodila, nič som v sebe neudržala, za celý deň som dokopy zjedla jeden banán a jeden suchý rožok, aj to išlo hneď von... navečer som už bola zúfalá - už mi bolo zle aj z vody 😕 snažila som sa piť koľko sa dalo, hlava ma bolela ako koňa, ešte aj teraz ma bolí, o svaloch ani nehovorím, tak asi nejaká viroza či čo 😕 dneska už je lepšie, zjedla som polku rožka a k tomu čaj na žalúdok, neni mi síce najlepšie, stále mám žalúdok ako na vode, ale oproti včerajšku je to nič...
@miroslava44 ani emka vôbec negrgala, vždy po papaní som ju dala ale málokedy sa jej to podarilo, a nezdalo sa mi že ju bolí bruško, ak by ho to ťažilo tak by sa určite zobudil a bol nekludný 😉 aj teraz ked jej dávam v noci papať tak ju nezdvíham, to by sa mi úplne prebrala a bolo by po spánku, ona papá na boku a pomalinky tak sa asi ani vzduchu nenahltá,niekedy sa stane že tak hodku po papaní začne trochu mrnčať, tak ju jemne prevalím na bruško, ona si odgrgne,chvilku ju tak nechám a otočím naspať, na toto sa nezobudí. ale ked ju vyberiem z postielky tak je hned hore 😝 a vyražky vam už zmizli? 😅
@dupinka to vážne? ešte som o tom nepočula, o dva tt máme poradnu tak sa spýtam, my chodíme k holecovej ale 😉
@blazka24 no to je super ako mu jasle prospievajú 😎 zdraví ste_u tej imuno ste ako dopadli?či ešte ste neboli? 😅

any23
3. máj 2011

@lolita.9991 ahoj 🙂 ja som pôvodne tiež z klokočiny, najprv sme bývali na baničovej a potom na beethovenovej, ale teraz už asi tak rok sme na chrenovej 🙂 ty máš tiež malé bábenko? ako staré? 😅 v pase ti to nevidno 😉

dupinka
3. máj 2011

@blazka24 jasne, dá sa aj osobne, ale je to praktickejšie, ak napr. pravidelne predpisuješ lieky, prísť v určitú hodinu a sestrička len strčí recept do ruky, nemusíš čakať v čakárni plnej chorých detí.
Ja zase kvitujem snahu eliminovať čakanie. Doky sa dá volať na mobil, ale tiež to niektorí zneužívali a vyvolávali kvôli sprostostiam. 😖
@lolita.9991 jeeej, my bývame na Petzwalke

@miroslava44 ak ti malý prospieva a pekne pije, tak nerieš to nočné kŕmenie. Aj Adamko bol prvé týždne spavý, v noci papal zo 2x, potom sa to ale zmenilo.
Na pupok skús framykoin zásyp. A dôkladne umyté ruky pred aplikáciou.

slavkav
3. máj 2011

ahojte, mozem sa opytat? budeme sa stahovat do NR a hladam lekara pre deti a aj pre dospelych.

na detskeho by som mala taketo predstavy - CRP v ambulancii, na poradne objednavanie nacas. a aj v pripade chorob - ze rano zisti, ze niektore z deti je chore - tak rano zavolam sestricke a ta jej povie, kedy priblizne moze prist - aby som zbytocne necakala v ambulancii cele doobedie s chorymi detmi.
nejaky poplatok - rocny mi nevadi.
aka je mudr. Gallusova?

dakujem 😉

zuzana76
3. máj 2011

ahojte

@lolita.9991 jej lolit, caf

lolita je z nasej snazilkovekej temy

ja nejako nemam cas nakukat

@miroslava44 gratulujem k babatku dodatocne, nech vam pekne rastie a robi vela radosti

akurat som chatovala so sestrou, ale uz pojdem, idem ucit, tak pekny den zelam

@dupinka my chodime sadeckej

zuzana76
3. máj 2011

@slavkav ja pre dospelych odporucam Mudr Kunikovu , caka sa ale dlho, ale je dosledna a pacientom sa dost venuje

detsku nesplname kriteria co si napisala, CRP sice ma, ale nerobi ho casto, to z pocutai, nastatsie ja nechodim s nimi casto pediatrovi, poradne objedna na nejaky termin, niekedy dodrzi, ale niekedy sa to natiahne a caka sa 10-30 minut, zvacsa dodrzi cas, no ale stane sa, neplati sa nic, je podla mna fajn ta nasa - Mudr Sadecka- Selecka

zuzana76
3. máj 2011

@slavkav a dohodnut sa da, ze zaplatis a prides na urceny cas

slavkav
3. máj 2011

@zuzana76 to ze sa to natiahne - tie poradne, mi az tak nevadi - ale aby tam bol nejaky termin aspon priblizny. dakujem zatial 🙂

zuzana76
3. máj 2011

@slavkav ale je ochotna, ja som mala napr po porode dost problemy, krvacanie, plus mam stale zdravot. problemy, tak sama zavolala gynekologovi, ze co mi daval ake lieky atd.. proste spolupracovala, volala do nemocnice na detske, ze mne dali nejake lieky a ci nema malemu robit nejake odbery a kontrolovat aj jeho, ci to nema na neho vplyv, atd... plus beriem lieky a zisovala, ci sa mozu brat pocas dojcenia, mne dost pomohla.

zuzana76
3. máj 2011

@slavkav gallusova je mama mojho ziaka, ale nemam skusenost, takze neviem aka je

slavkav
3. máj 2011

@zuzana76 dakujem 😉 a v ktorej lokalite ma ambulanciu? my sice este nemame byvanie - ale tak budem mat auto - tak to by sa malo dat zvladnut.

a da sa jej napr. aj len zatelefonovat? ak ano - aj mimo ordinacnych hodin? asi nie,vsak? ja sa pytam len preto, lebo teraz mam takeho dr. co toto vsetko robi - ale tu je poplatok samozrejme. takze nepredpokladam, ze to je tak u vsetkych 🙂
ja si zatial robim prieskum 🙂

ozaj a atb nepredpisuje hned?

dupinka
3. máj 2011

@slavkav my chodíme k detskej k Jakubíčkovej. Poradne presne stanovila, kedy máme prísť. Rovnako ani pri chorobách (čo u nás nebolo často), nečakali sme dlho, malé detičky majú prednosť. Dá sa u nej za príplatok objednať na určitú hodinu, no nikdy nebolo treba. Ak sme čakali, tak len kým ošetrila pacienta pred nami.
Adamkovi zakaždým brala výter na rozbor, potom sme sa len dohodli, kedy zavoláme pre výsledok. Prístup perfektný, vysvetlila, poradila, kedykoľvek aj cez telefón.

Dospeláckeho máme Mattu. Nezdržiava zbytočným vykecávaním sa s babkami, nikdy sme u neho nečakali dlho, príjemný, odborný prístup.

k Gallusovej chodia susedia s detmi, aj kamaratky z ulice, je to nasa "rajonna" lekarka. A nemam pocit, ze je nejako extra dobra. Lebo velakrat su deti zasoplene a ona im neurobi ani vyter, posle ich do skolky, alebo ockuje aj napriek nachladeniu... No neviem, mozno krivdim, ale to su moje postrehy. 😖

slavkav
3. máj 2011

a este to vyuzijem - pozerame si byvanie domy/byty - byt 4 izbovy - Klokocina nam velmi nie je odporucana ... viete mi na nu povedat svoj nazor? dakujem. 😉 ja by som mala predstavu aby tam bolo nejake ihrisko pre deti a tak ..