Kámošky z Nitry a Modrého koníka
Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵
ahojte 🙂 ja som dnes bola oslobodená od varenia, varil maťo a teda skvelý obedík sa mu podaril 🙂 kuriatko piekol a bolo svetové - nič svetoborné s ním nerobil, len poriadne osolil, pod kožu maslo napchal a ku koncu slaninku naňho poukladal a bolo mňamkyyy 🙂 a k tomu ryžu a dusené nové zemiačiky, šikovného chlapa to mám, len keby po sebe aj upratal, kuchyňa vyzerá akoby tam tretia svetová prebehla 😀 😝 tak ale nemôžem čakať zázraky, že jo 😀 poobede chceme ísť do jelenca 😎
@miroslava44 no ani ja som nevedela že je tá míla, ono to bolo asi doobeda bo som to tam nijako nezaregistrovala 😝 ale ludí bolo veru požehnane, boli tam všelijaké súťaže pre detičky 🙂 ale ten môj zbojník len behať a vymýšlať, ale tak aspoň sa vybláznil 🙂 boli sme so sestrou mojou, ona vzala frajerovu neterku, tá má štyri rôčky, celkom si s alexom rozumeli 😅 domov sme prišli až o pol ôsmej 😝 to len rýchlo obidvoch okúpať, nakrmiť a šup šup do postielky 😎
veru, ja ešte teraz nerada malú ťahám do centier, no ale ako hovoríš, keď nie je iná možnosť, tak mi nič iné neostáva, ale tiež sa vždy snažím šup šup systémom a rýchlo preč 😝 vonku je nám lepšie 😅 nech vám rýchlo tie soplíky prejdú, snáď to nie je chorobou 😉 a teda pekný spachtoško bol včera 😎 aspoň si si aj ty vydýchla 😉
@zuzana76 my sme tiež už straaašne dlho neboli na žiadnom takom výlete, chystáme sa určite, chceme ísť aj do ba aj do bojníc ešte raz, myslím že aj emke sa bude v zoo páčiť, zo psíkov sa ide zblázniť od radosti 😅 😵 len musíme vyčíhnuť pekný čas a samozrejme tatinko musí mať volno čo neni zas až tak často 😝 cez týždeň nehrozí a víkendy teraz zase na chalupe budeme tráviť 🙂 neni nad to pracovať na svojom, že? 😅 počula som už aj všelijaké názory typu načo tam sadím zeleninu /na chalupe/ veď v obchodoch je toho kopec, ale tak svoje je svoje /teda ešte neni isté že mi tam niečo vyrastie 😝 😀/ to ste moc dobre spravili s tou záhradkou, bude vám tam super 😉
ja mám teraz trošku viac času pre seba, už je s malou trošinku lepšie, v poslednom čase sa celkom rada zahrá aj v postielke, síce len max. polhodinku ale tak aj to poteší 🙂 aj teraz sa hrá v postielke, už si síce polovičku hračiek povyhadzovala /to je jej mánia, všetko zahadzovať 😝/ spinkala dve hodky na balkone, síce pršalo, ale natiahla som jej na kočík igelit a natočila ju tak, aby na ňu nenapršalo, dobre sa jej hajalo 😵
ale teda ak je na zemi, tak musím stále za ňou skákať, plazí sa ako hadica a na všetko sa šplhá, v kuse len na nohy sa ťahá, o čo sa jej dá, o to sa postaví, len ešte nevie padať, keď sa pustí, tak letí dozadu, pár krát sa jej podarilo buchnúť tak musím dávať sakra pozor 😝 vy už štvornožkujete? emka sa pohupuje na štyroch, a špekuluje ako sa dostať dopredu, ale ešte jej to nejde, ak sa chce niekam dostať, tak sa hodí na brucho a odplazí sa 😝 ale teda peknú rýchlosť dokáže nabrať 😀 a je strašná nerváčka z nej...
@any23 veru, na svojom je to ine a uz sa neviem dockat, kedy budeme mat vlastny hrasok, toho som nasadila najviac, cibulku mladu uz mame vlatsnu, tak to uz nekupujeme, a hrasok uz narastol, tak sa tesim, hadam v juni uz budeme papkat a luskat, ja hrasok zboznujem, taky mlady sladky. Aj si hadam namrazim , aj mamina u nich nasadila, takze hadam toho bude aj na celu zimu, na polievky. Este sme rajciny, kalerab, mrkvu, petrzlen, cibulu , tekvice na pecenie, kukuricu na varenie posadili. V podstate vsetko ja sama skoro, muz ten je tiez vecne v praci, ale tak kazdy den trochu. uz aj ovocie sa rysuje na stromoch, orechy, ceresne, jablka. Samko sa tiez dava na 4, on sa neplazi, max. dozadu, stavia sa uz tiez, ale pada este a stvornozkovat neviem kedy zacne, uz by mohol, trochu sa aj pohne, tak o krok, ale potom padne, ale stale sa stavia, ked sa mzoe niecoho zachytit, uz stoji.
este chceme hojdacku kupit, ale len taku najobycajnejsiu, kym tam nebyvame, tak sa nechceme vytrieskavat na zahradnom nabytku.
Ďakujeme za krásne spestretie míle pre mamu dupinke a henke - pozerala som aj fotečky sú úžasné, Maximkovi prajeme dodatočne krásne narodeninky 😉
Dupi jediné ma teší ale nenahnevaj sa, že nie som sama čo má také živé striebro doma ktoré neobsedí na tom krpatom zadku 😀
Ahojte kočky..vedela by mi niektorá poradiť dobrého gynekologa v NR?? Rozhodujem sa medzi Dr. Garayom a Dr. Kováčom.O Kováčovi takmer nič neviem a bola by som rada, keby ste mi o nich viac povedali 🙂
@zuzana76 ja tiež zbožňujem hrášok, toho sme si nasadili tiež najviac 🙂 tak si šikulka teeeeda, keď si to sama robia, my sme spolu s maťom sadili, alexík tiež pomáhal, aj rýloval 😝 síce len chvílu ho to bavilo ale tak aj snaha sa cení 😀 tiež máme toho kopu, to čo vy a ešte zeler, cviklu, uhorky, fazulu bielu aj strakatú, na polke zahrady máme jahôdky nasadené, na tie sa tiež teším 🙂 a ešte máme jabĺčka, hrušku, orech, vinič a ešte černice, máme super zlatého suseda, každý večer nám to tam polieva keď sme tam neni, sám sa ponúkol 😅 mňa to v záhrade celkom aj baví 🙂 ešte si chcem skalku v predzáhradke spraviť 🙂 my sa už veľmi tešíme na víkendy a na leto, keď sa bude dať, tak určite radšej budeme tam, ako tuna v nr 😝 tam je fajnovo v lete, je to starý dom a vnútri je super chladno, nie ako v tejto kotolni 😝 deťom vytiahneme bazénik, musíme zreparovať pieskovisko, chceme kúpiť také plastové, ktoré sa dá zakrývať, alex tiež mal také keď bol malý, ale zničilo sa 😝 emke teraz cez týždeň kúpime taký malý bazénik a také tie guličky doňho, teraz sa v ňom bude môcť hrať nasucho, a keď bude teplúčko, bude sa v ňom rochniť 😝 hojdačka funguje už na plné obrátky, už nech je piatok aby sme mohli vyraziť 🙂 tento víkend sme neboli, maťo mal v piatok ešte nočnú a to sa neoplatí tam ísť, v sobotu kým sa vyspí, kým sa potom vymotáme, tak to by bol už aj večer 😝 ale tento víkend nás nič neodradí - možno pôjdeme už vo štvrtok večer, ak sa podarí maťovi na piatok vybaviť volno a spravíme si super predlžený víkendík 😎
booožinku tak rýchlo nám ten čas letí, veď ešte prednedávnom sme tu spolu rozoberali naše tehu záležitosti a už majú naše detičky 10mesiacov, my presne dnes a vy tuším o 10dní neskôr, však? 😵 😉 už pomaly behať budú 🙂 posledné dni sa emka stále len na nohy stavia, keď ju chytím za ručičky, také kroky dáva 😎 zdvíha nohy ako bocian 😀 a presne ako samko, keď je na štyroch, tak sem-tam sa nejaký ten krok dopredu podarí, ale teda dozadu jej to už celkom ide - je to pravá račica 😀 ale väčšinou sa dá radšej na bruško a odplazí sa kam potrebuje, tak je to jednoduchšie 😀
kocky, chodi tu niektora k Dr.Turbovi? ak hej, mozete mi napisat pre a proti??? 😅 😅 😉 vopred dakujeeem 😵
som tu nova som z nr tak sa pripajam ak mozem
@jajuska1411 vitaj 😵 😵 a kdeže to bývate?? 😉
@jajuska1411 ahoj a vitaj medzi nami 🙂 prezraď nám niečo viac o sebe 😉
@domyyy tak ako cicka, už lepšie? 😅
@domyyy na klokocine a vy?
@jajuska1411 ja bývam na Chrenovej 😉 ale sú tu kočky aj z Klokočiny 😵
@domyyy no dufam ze sa mi podari nejaku splasit co este nema s kym chodit kocikovat lebo vzdy samej sa mi nechce:(((
@any23 aa tak co mame malinkeho no malinkeho uz riadny chlap je to davidka tak teraz sa cely svet toci okolo neho ibnak som bola prvy rok na vyske teraz mam prerusene studium este neviem vobec ci sa vratim do skoly alebo nie mam 20 pomaly 21 byvam na klokocke ajs priatelom.a co ty
dobré ránko 🙂
@jajuska1411 no ja som pôvodne z klokočiny, tam som vyrastala, ale teraz už rok bývame na chrenovej 😉 mám 10mesačnú potvorku a 6ročného výmyselníka 🙂 ten už pôjde do školy od septembra 😵 kde tam bývaš? my najprv na baničovej a potom na beethovenke 😉 kde presnejšie bývaš? možno sa aj poznáme 😉
my sme sa práve vrátili zo škôlky, boli sme zaniesť alexíka, dneska majú poobede vystúpenie ku dňu matiek tak sa tešííím 😵 malinká je hore od pol 7mej a už začína byť jedovatá, ideme sa ešte pohrať a potom hajinkať 🙂 a maminka zatím zbúcha obedík, dneska bude karfiol vysmážaný a pečené zemiaky mňamky 🙂
@jajuska1411 inak ja som mala malého tiež tak ako ty - 20 som mala keď sa narodil 🙂 teraz máte príjemné starosti, ale hlavne radosti, okolo dávidka 😉 a aký je malinký? poslúcha? naša emka je strašne umrnčaná posledné dva dni, asi ďaľší zub na obzore, už máme osem 😅
@any23 asi nie lebo ja tu byvam mozno rok vlasne hej bude to rok a na skultetyho.
@any23 no tak my nemame este ani jeden ☹ ale uz aspon su biele dasienka 😅 tak hej cely den sa vlastne toci okolo neho ak neratm ked spi ze som chvilu za pc alebo este musim navarit upratat pozehlit oprat mu vecicky a tak lebo ammina mi to kazala prat v rukach a aj tak by som to neviem ako prala kedze ma asi vsetky farby sveta oblecenie okrem ruzoveej 🙂 .takze tak moje dni materskej zevraj dovolenky to urcite
@jajuska1411 a predtým si bývala kde? 😅 nooo nám vyšiel prvý zubček keď mala skoro pol roka, tak možno už aj vám čoskoro vykukne 😉 každý jeden nás hnusne vytrápil, pri alexovi sme ani nevedeli že mu zuby idú 😅 slovo materská "dovolenka" určite vymyslel chlap 😝 dá to zabrať, také dieťatko, no ale tak nesťažujem sa, dobre mi je 😵 mám, čo som chcela 😅 😎 no ja veci našťastie v rukách prať nemusím 😅 a spinká ti dobre?

@jarus1 jarus, ja nie sama a tento rok uvidime ako, este nemame ani nic zajednane, asi len chorvatsko na par dni.
@tadotami to neviem, ona sem obcas pise, cislo nemam na nu