icon

Kámošky z Nitry a Modrého koníka

bystricanka
6. feb 2010

Ahojte
ja som sa s dovolením adminky rozhodla otvoriť pokračovanie našej témy. Kedže mi nešlo dobre prispievať do starej, tak som to musela riešiť takto.
Tak hor sa do písania a adminkám dakujem 😵 😵

helenkasabinka
6. mar 2010

ahojte 😀

ja uz mam po oslave,este ideme k svokrus spat,volal nas Michalov brat,ze aby som prisla k nim a pojdeme vecer oslavit do dediny do baru moje narodeninky,....tak si pojdem vlasy umyt a nachystat sa a pojdeme oslavit von trosku 😉

darceky som dostala peknucke 😵

zuzana76
6. mar 2010

Lela, ja som ten tvoj inzerat nenasla, fakt, asi 10 minut som ho hladala, inak asi by si ho mala castejsie aktualizovat, , aby ho mali ludia viac na ociach, lebo takto sa tie starsie inzeraty pozuvaju stale dozadu a to si uz asi nikto necita. ja som to presla az po vyse 90. stranu a nenasla som, tak mi prosim ta daj link na ten tvoj inzerat.

helenkasabinka
6. mar 2010

a aby som nezabudla

DNES sme sa ROZHODLI,ze na babatku zacneme pracovat uz v MAJI 😵 😵 😵 😵 je tam plodny den na chlapceka ale rozhodla som sa,ze parik bude peknucke mat a hlavne nech je zdrave to babatko-je jedno,co to bude a necham to na nahodu,aky darcek nam Pan Boh da ......ci to bude chlapcek,alebo dievcatko-budem ich milovat rovnako,hlavne aby boli zdrave deticky 😵 😵 😉

marianca
6. mar 2010

Zuzi jasan, že treba mať prehľad 😉 ale fakt je, že ono sa nedá niektorým kúskom odolať, aj keď to drobec oblečie max 2x. Teda ja som aspoň taká bola 😀
Lela som si dovolila hodiť ten tvoj link 😉
https://www.modrykonik.sk/bazar/index.php?vLogi...
Heli super , že všetko dobre dopadlo a uži si pekne aj večer 😵
A myslím, že si sa rozhodla dobre ohľadom toho bábatenka 😵Veď dievčatko už máš a presne ako si povedala oboje budeš ľúbiť rovnako, rozdiely by si nerobila. Ja keby som mala mať tretie, už by som v kútiku duše určite tajne dúfala, že to bude dievča, ale keby nie, aj tak by som horovnako ľúbila....

marianca
6. mar 2010

Ozaj zuzi, teda ten tvoj muž má divné sny, že Duck fresh 😀 a inak ja som ho tiež nedávno kúpila, ale ešte som to do WC nedala. Míňam staré, tak uvidíme 😉
Téda a gyndoš dostane z teba šok. Príde mu tam taká vymódená tehuľka. Hm, má to ťažkú robotu 😀

sasulec
6. mar 2010

ahojte,hlasim sa neskor,ale predsa,dnes som akasi rozbita,hrozne ma bolela hlava a bola som malatna..tak som len lezala a oddychovala,mala sa hrajkala,nechala ma,sem tam prisla,doniesla mi nieco ukazat..dnes aj piekla s babi strudlicku,jednu tvarohovu a druhu slanu,sunkovo-syrovo-vajickovu.. 😝
dnes mala mala zas zachvat kaslu a aj vrackala hlieny,pomenej papka,aj v noci ju to chytilo,vzdy ked lezi,aj som jej dala na vyssie vankusik,ale tym ako cestuje po postielke,tak dlho nevydrzi lezkat na vankusiku.. 😕
teraz sa troska hra,zchvilku pojde hajat 😉
idem vas docitat,este nakuknem,ked ju ulozim.. 😉
pekny sobotkovy vecer.. 😉
Dakujem Jajka.. 😉

zuzana76
6. mar 2010

marianca, vdaka, tak ja som hladala len po 4.marca, kedze lela napisala,ze to tam hodila vo stvrtok a to bolo 4.3. , dalej som nesla a tie inzeraty su zvacsa z 2.3.

marianca, no ked len po Duckovi tuzil, nech si ho ma 😀 , inak je to dobre, nezavadzaju tam tie zavesne somarinky a neusadza sa tam ziadna spina

jaj a este ku gyndosovi, pokial neurobim to co jedna baba tu na MK,ze sa strasne ponahlala a namiesto deodorantu si tam strekla spray na vlasy s trblietkami a nic netusiaca prisla k Dr. a ten ze - Fiha, ale ste sa dnes vyparadili 😀 😀

heli, veru, co tam po vypoctoch, ved ani to nie je na 100 percent a mozno aj v maji sa zadari bambulka 😉

sasul, sa ti necudujem ze si taka rozbita, ked je mala chora, dufam,ze uz budete coskoro obe fit.

zuzana76
6. mar 2010

lela, pekne vecicky, mzono ked bude druhe babeno tak vyuzijem a vedela by si aj podla navodu ustrikovat, teda myslim navod z casopisu?

sasulec
6. mar 2010

Lela,je mi luto ze mas take trapenie.. 😔
Dufam,ze ti budeme oporou,ked ti bude tazko.. 😔
Heluska,vsetko naj k narodeninkam,hlavne vela zdravia,lebo to je najdolezitejsie,a aj lasocky vela vela..
ty si take usko, 😕 ja ze sme rovesnicky,heh a ja uz na 27 taham.. 😕 😅
Zuzi,veru som rozbita,nevladzem,len sa modlim,nech ma nic nechyti,lebo zas choroba v dome,mna uz asi klepne 🙄
Zuzi,budes peknucka u gyndosa,aj ja sa chystam,som mala ist na preventivku v januari,no,nevydalo,ale asi pojdem,ked bude teplejsie,nech si mozem dat sukenku.. 😉 ked budes mat hod nechtiky hotove hod foto,aj ja si robim ozdobne,ale az na leto,teraz to nema vyznam,mozno ked pojdem ku dokimu.. 😅
Marianka,tak ste sa rozhodli pre tretie? heh 😅
Miska,ako je malej? dufam,ze ste uz zdravucke,ale asi hej ked ste boli na navsteve,posielam bocku 😲
Klbka tak mas velikeho pomocnika doma? hehe
aj my mame vymyslenu rozpravocku, taku o stratenom prasiatku v lese,to nam este mama rozpravala.. 😅
idem kuk tie vecicky lela 😉

sasulec
6. mar 2010

krasne lela,aj lilave som si tam nasla,podla mojho gusta,ale rozhodne vsetky vecicky su krasne,si sikulka 😉

beruska113
6. mar 2010

Zuzi,
ten Duck do Wc sme mali a lubilo sa mi, ale teraz som kupila ten zavesny a vonia z toho cela kupelka, nechapem.

Marianca,
maly je zdravy?

Sasul,
takto bez energie si dnes? Hadam to nelapne aj Teba.

Ja som dnes povedala muzovi, ze zijeme len na mase, teda hlavne on, ze idem uvarit aj nieco ine a vsetko mi ofrflal- dukatove buchticky, langose, palacinky......a asi 10 dalsich sladkych alebo nemasovych veci. Porazi mna z neho. Ze sa z toho nenaje.
Maly sa dnes tak pekne hral, uz sa pohra aj sam, ale musi ma vidiet. A na choditku uz chodi ako siron ked sa mu chce, ale davam ho tam malicko, max.15min. Ale uz teraz docahuje vsetko zakazane. No asi to bude coskoro zaberacka.

sasulec
6. mar 2010

Berus s tym choditkom naozaj pomalicky,ma este vela casu,nech sa najprv zacne sam stavat v postielke alebo hracom boxe,potom bude este casu dost na chodenie..
Miska co sem pise,mi raz vravela o jednej mamicke,ktora takto davala babo do choditka,sedelo hadam v 4 mesiacoch,no nakoniec malo uplne opotrebovane klbiky a musela mu davat taky korzet a muselo sa vsetko na novo ucit,teda stvornoskovat,stavat sa, a potom chodit..cos mu nemohla vobec dovolit na nohy,takze vies si predstavit ake je to tazke 😒
Naviac rehabilitacna sestra mi spominala o viacerych pripadoch,kedy deticky ktore boli skoro v choditku mali skoliozu,alebo ine postihnutie chrbatika ☹
naozaj nic neunahli,ved maly sa vsetulilinko nauci aj sam len to musi mt prirozenu postupnost,teda sedenie,posadenie sa samostatne,4nozkovanie,stavanie na nozky,chodenie kolo nabytku a potom samostatne krocky..
moja napr doteraz nestvornozkuje s nejakou oblubou,ale aspon stvornozkuje,to je hlavne..co sme sa po rehabilitaciach nachodili,lebo neurolog vravel,ze sa musi naucit po 4och,lebo moze mat neskor problemy.. 😨
skratka nechaj tomu volny piebeh,nevravim,ze musi mat vsetko presne do bodky takuto postupnost,hlavne pozor na klbiky a chrbatik..

jajka968
6. mar 2010

ajojte,

tak my sme si spravili pekné rodinný večer, boli sme na večeru, skúsili sme hájovňu u hofera, dobre nám navarili, funíme jak prasiatka 😝 😉 a potom, že dietuj 😀
a na zajtra mám sľúbené nákupné popoludnie, som zvedavá 😉 🙂

lela, pekné vecičky, hlavne tie čiapočky sa mi páčia, na jar budem pre sárču potrebovať, ale len takú ako na okrasu 🙂

sašul, som rada, že si sa ozvala, hlavne aj zajtra oddychuj, využi toho, že je babi doma, viem o čom hovorím, ja keď som prišla z nemocky so sárčou som sa 2 týždne do kopy dávala. 🙂

heli, potešila si ma s tým májom a aj chlapčekom, počkaj ako bude michal rásť, ak sa zadarí, vidím to na marekovi, baby miluje, ale s markom to tak inak prežíva a hlavne teraz, keď už bežká, dnes mu drobec na kolenách sedkal a kukali na nete autá, no chalan sa nezaprie v ňom 😵
a pekne si užite vonku 🙂

beruš, aj u nás má úspech len mäso, ak sladké tak porcie pre armádu 🙂

zuzi, to sa ti upratovalo s takou pomocou 😀 , ja zajtra mareka zapriahnem jedna radosť sa bude s vysávačom zvŕtať 😀

sasulec
6. mar 2010

Wauu Jajka,ti zavidim.. 🙂
Tak dobre vela nakupte,a vecer sup sup spalovat kalorie..heh 😅

martulanr
6. mar 2010

Heli vsetko najlepsie k narodeninám 😀

sasulec
6. mar 2010

idem sa natiahnut pred tv a potom haji,dobru nocku 😔

blazka24
6. mar 2010

čaute babule, som myslela že tu ešte niekto bude, starý je na stretávke - vraj prídem o desiatej - tak kuknite kedy to píšem.......
dnes sme boli v kauflande a bolo údené koleno tak som rýchlo vzala a urobila prvý krát kapustnicu, tak mi chutila až strach 😕 do toho kuraťom som sa natlačila ale bez prílohy samoška, lebo ked som po včerajšom dni stúpila na váhu že dve kilá hore, skoro som tú kravu rozmlátila na márne kúsky........že nevie ani trochu ojekatovať svoju domácu paničku vrrrrrrr 🤐

bystricanka
autor
7. mar 2010

dobré ránečko 😵

helka...takže nakoniec aj chlapček bude? No tak to sa môžte aj teraz snažiť, nie? 🙂

blazka...no ty krásne chudneš. Že 2 kilá hore 😝 😀 Ale ani ja sa nemám čo smiať...aj ja po týždnovom pobyte pri mame budem mať min.2kg hore 😅
a inak ja som ešte kapustnicu nevarila. 😅 Nejako sa do toho neviem dotlačiť. Ved matúšovi také nedávam, muž potom len prdká...tak načo? 😀

bystricanka
autor
7. mar 2010

lela..pekne vecičky pletieš. A robíš aj pre chlapčekov? Lebo tam sú väčšinou pre baby

bystricanka
autor
7. mar 2010

martula...no že sa aj ukážeš. 😵 Aj ked na chvílku 😝

klba
7. mar 2010

ahojte,
heli takze zmena planu 😉 , tesim sa 😵 a ako pise jajus michal bude rad ze bude mat partaka, ale hlavne aby bolo babo zdrave, tak drzim palce nech sa zadari, nech mozme tehulkovat spolu. 🙂
a trochu s oneskorenim 😅 VSETKO NAJ k narodkam, hlavne nech sa ti splnia vsetky sny a nech ti zivot prinasa len stastie a spokojnost. 🙂

sasul podla mna 7 mesiacov na choditko nie je az tak skoro, teda pokial tam dieta nie je cely den, my sme tiez davali od siedmich mesiacov, ale to uz drobec stal sam ale niektore baby zacali davat teda podstatne skor. 😉
a ako sa citis, ty aj saska?

no idem, len som nakukla, tak prajem pekny nedelny den. 🙂

beruska113
7. mar 2010

Ahojte,

Sasul,
ved preto tak pomalicky ho tam davam, lebo viem, co to spravit moze. Ja som v jeho veku uz skoro sama chodila. Teda vraj.

Bys, Blazka,
akurat dnes rano muz kupil veci na kapustnicu ale aj dukatove buchticky. Ja kapustnicu tiez nerobim, to je jedna asi z 2veci, ktore vari muzik. A ja som sa konecnce pohla pod zacarovane cislo 70, takze mam 5,5kg minus. Ale nechapem, ked dietujem, tak prd dole a ked nie (vcera som zjedla 2 napolitanky a vecer slaniku a z dezertu poovicu, tak to ide dole. Zeby bodova dieta, co vidim, to zbodnem? 😀

sasulec
7. mar 2010

Ahojte,tak ja som uz postierala prach a zehlim,mam velku pomocnicku,to moje multifunkcne dieta predchvilkou obalovalo rezniky s babkou a teraz tu zehli so mnou..
Berus,Klbka ja som len opisovala moju skusenost,kedze som chodila po rehabilitaciach a takto ma upozornovali doktori..samozrejme kazdy ma svoj vyvoj,ja som len povedala svoj nazor a skusenost..
Nemyslela som to v zlom,len som chcela pomoct 😔
idem domakat,ach do.. 😠 uz kycham zas som prach utierala a som k.o. idem to dorobit a lahnut.. 🙄

klba
7. mar 2010

sasul, aj ja chcem taku pomocnicku, zatial mam kazisveta. 😀 😝
inak nebodaj sa ti uz hlasi alergia ked zacinas kychat... ☹
a s tym choditkom, ved vies ze sme sa o tom bavili ked to bolo pre nas aktualne, ved som ta sama odhovarala. 😉

berus mne vaha kolise, vcera som mala 50,5 a den predtym 54 kg 😅 kto ma tomu rozumiet, ked jem chudnem ked nezerem priberam. 😀

marianca
7. mar 2010

Čafte,
nó jaji, tak ste si dali do nosa, ale aj to je treba raz za čas 😉 Veď keď je človek stále len za tým šporákom, potom to ani tak nechutí jesť. Ale keď ti to niekto donesie, uprace po tebe, hm to hneď lepšejšie chutí 🙂
Beruš Jakubko ešte stále nie je v pohode. nemá teploty a tak, ale tie očká má stále také nijaké. Ráno keď sa zobudí, musím mu ich najprv poumývať čo ich sám nedokáže rozlepiť. Má ich totál polepené karpinami a od hnisu....
Doktorka mi hovorila, že keď mu to cez víkend neprejde mám prísť v pondelok. Tak zajtra tam asi vybehnem....veď Fifo je v škôlke toho ťahať so sebou nemusím... Hlavne , že Stano mal minulý týždeň voľno a tento zarezáva, takže musím ísť sama ☹
Ozaj beruš a u mňa je to s dietovaním nápodobne. Keď sa rozhodnem, že nebudem žrať tak priberám a keď to mám na háku a jem čo mi príde pod ruku chudnem....asi je to o psychike 😉
Ja som malého dávala tiež asi tak od pol roka do beháku a teda on má 13 mesiacov a s tým chodením je to bieda. Najprv sa plazil jak ranený vojak, teraz ide štvornožky, ale jak širón, dostane sa absolútne všade a keď nájde nejaký pevný bod už aj stojí, aj sa stavia pri nábytku a tak chodí, ale sám.....dúfam, že ho nebudem do 15ky nosiť 😝 a že vek na chodenie by už aj mal...
Sasul, nee nerozhodli sme sa na tretie bábo....ja len zatiaľ nehovorím, že nie...nožno raz za nejakých 4-5 rokov keď budeme zdraví a finančne to bude vychádzať.... 😉
A inak ja kapustnicu zbožňujem a aj ju často varím. Robím aj takú s údeným maskom, hríbikmi, klobásou a aj so surovými kosťami a maskom a aj s pretlakom, tak dosladka🙂
Moj Stano je skôr na také sladké ako sú parené buchty, nákyp, žemlovka, palacinky.. On keď má také, masko nemusí 😉
Blaži kašli na váhu, oteplí sa, budeš lietať po vonku s malým šarkanom a ono to pôjde dolu samé.... 🙂

any23
7. mar 2010

ahojte kocky🙂ja travim😝😀po vydatnom obediku sa nevladzem ani pohnut,tak sa vyvalujem,drobcekovi asi tiez chutilo bo kopcuje ostosest-a je to uz aj vidiet ako sa brusino nadvihuje-alex sa tu na tom rehoce,ma z toho uzasnu srandu😝ja z neho umieram niekedy-take hlasky mi pusta😝ze mami vsak chod uz rodit uz mas velke brucho tak uz mozes😝alebo vcera som musela na wcko ale nechcelo sa mi vstat z postele tak som frflala a mato si zo mna srandu robil ci mi ma zavolat zeriav tak som vstala a krpec ze pip pip pip uz ju zdvihol😀to pipanie bolo akoze ako ked auto cuva...alebo dnes som mu kazala nech si uprace hracky bo ich mal poroztahovane vsade a on mi zacal rapovat ako rytmus-to sa neda a neda to je konec tak to pochop😀

any23
7. mar 2010

sasul inak ja mam tiez doma super pomocnika😉ked sa mu chce tak mi aj zemiaky ocisti-ma svoju skrabku,riady "poumyva" ale len umele misky a pohariky a lyzicky alebo varesky mu dovolim-ostatne by mi roztlkol😝minule ma videl ako som utierala prach tak pytal aj on handru,namacal do vody,zmykal a utieral si svoje policky ostosest😅aj do vysavania sa sem-tam pusti,s babkou kolaciky a pagaciky vypekaju-lubi vykrajovat😅ale musi sam chciet,keby som mu to kazala tak to just nespravi😝

any23
7. mar 2010

heli a super,to sa tesim ze zacnete snazilkovat skor😵ved veru,to je jedno co to bude,podstatne je aby bolo zdravucke😉budem vam drzat palceky,aj tebe,aj klbke,aby sa rychlo zadarilo

jajka968
7. mar 2010

ahojte,

tak už máme spratané po obede, drobcec hajká, tak som vás prišla kuk.

no a mňa včera skoro ranilo, tak kopec jedla sme v reštike nechali, čo sme už nevládali, čašníčka, že zbalím vám to, marek, že nie, nie, to už nikto nebude jesť, no a prídeme domov, decká dáme na poriadok a on že, tuším som hladný, čo mi dáš, no nezabijem ho, ja že nič, tak si dal mega misku muslil 😀

beruš, ja som tiež dávala deti do chodítka cca od 7 mesiacov, ale to je aj podľa toho, či má stabilitu, pevný chrbátik, aby tam nebol pokrútený ako paragraf, pokiaľ má pevnú chrbtičku, kľudne môžeš na pár minút. veĎ naša generácia bola vychovaná na chodúľoch a to vôbec neboli ani také stabilné ako teraz a sme tu, len deti čo chodítko používajú, zvyknú po špičkách chodiť. a aj do chodítka mu dávaj pevné topánočky, aby bola nôžka fixovaná 🙂

blaži, veď nechaj tak, príde jar, teplúčko, budeme ťa znásilňovať, budeš do parku za nami chodiť každý deň, hneď pôjde váha dolu, neboj moja 😉

klbi, ako ste, už lepšie 🙂

any, jáj máš to doma mudrca 🙂 , aj tá moja sárča, toľko hlodov hodí, vždy vám to chcem napísať, ale kým sa sem dostanem zabudnem, ale riadne sa na nej narehoceme. no a tá jej povaha, čistý baran a ešte aj na n-tú

martinka1704
7. mar 2010

pekne popoludnie 😵

vitam novu tvar 😵 🙂 😉

prisla som vas na chvilu kuk,zacala som sa trapit pracou na prax.Mame napisat 5 stran a ja neviem vobec o com 😝 😝 😝 akoze, 3 hodiny citam rozpravku, 2 hodiny si kreslime??? 😕 Najhorsie,ze este aj riadkovanie nam nastavili a aj velkost pisma,takze fakt to budem musiet neako obkecat 😒 Vcera sme mali skolu,maly bol u nasich,dedko je doma na par dni tak sme odchadzali az navecer.Neako ho dnes zacal kasel trapit,tak dufam,ze nebudeme zase chori 😖 Neda sa vsetko precitat za tie 2 dni co som tu nebola,bo pisete akoby vas za to platili 😀 😉
Ale v piatok co som bola na konkurze nic-moc,akoze neviem ani kde som sa vlastne zaujimala o miesto,ani ako prisli na mna.Bolo to cele take zahadne,ze som sokovana.Pani ma uvital,achcela vediet o ake miesto mam zaujem,o aky plat mi ide.A ked som sa spytala,ze aka su oni firma tak mi povedala,ze to mi nemoze povedat,ze az ked sa dostanem do uzsieho vyberoveho kola. 😕 😕 Kukala som ako puk 😕 Tak som podakovala,ze mi zavolali,ale ze nemam zaujem.Ako aby som ani nevedla,ze kde som bola na pohovore??? 😕skoda reci

Tak trochu som sa vykecala a idem dalej rozmyslat co s tou praxou 😝 😝 😝 Pekny den Vam vsetkym prajem 😵 😅