Košičanky a ich letné detičky narodené v roku 2010
ahojte baby.
keďže sa nemal nikto k tomu,aby založil tému,tak som ju založila ja.dúfam,že budete prispievať tak ako v téme Košičanky na začiatku tehu.
@januliatko1985 dakujeme 😉 , za par tyzdnov budete na tom vy ako my teraz. Martinko je rozkosny, to kupkanie v mini bazeniku mu zavidime.
Dnes bude krasny den 🙂 🙂 🙂 tak si ho uzite, aj my sa pojdeme von vyvetrat.
Ahojte, jaaaaaaj tak tu strasne dlho nik nebo, maminky a drobcekovia co mate nove? 🙂 😉 🙂
Cafte.Ja tiez kuknem sem, a nikto nic a ani ja, sa mi nece 😀 😀
@ivkafu my sme od kermesu vo vlachoch, videla som tvojho ocka jak kocikuje Simonka a moja mamka ho videla jak niesol to krsielko z trhu take zlte, aj mamka ho malemu kupila, super je, Matkovi sa velmi paci.Inac uz ma poriadne stve to otrasneeeee pocasie, sak to ani vonku ani nic, uz mi zacina sibat, lebo ten moj Duracelko je stale v pohybe a uz neviem co s nim robit,wrrr. uz nech tepluckoooo 😎
Caute baby, ja tu furt len tiez nakuknema anikto nic, asi si vsetky uzivate teplo, lebo my tiez.Tak isto hned budeme oslavovat 1.rocik, tak uz sa veeelmi tesim, potom hodim foto uricte a
@ivkafu krasnu torticku mal Simonko, my by sme mali mat cervene auticko tak som zvedava, to mu babka dala upiect, takze ja si st ym starosti nerobim.
A uz mame 6 zubakov a dalsie na ceste, aaach to su nervy 😒
Ahojte baby.ja len na skok.my už mám 1.ročik za sebou a v sobotu sme mali aj oslavu.mám 7 zúbkov,cca 12 kg,83 cm 😀 už mám problém ho vziať na ruky,čo je taký ťažký.V noci sa nám stále budí na papanie.jeden čas som sa už tešila,že prespí celú noc,ale teraz opäť vstáva.skúšala som mu dať vodu,či nie je smädný,ale nepomáha.takže mu musím dať jesť.to jediné zaberie.stále spí Sebi s nami na manž.posteli.minule som sa snažila ho odnaučiť a dala som ho do postieľky.pospal asi tak hodinu a potom sa len prehadzoval vyše 2 hodín,začal plakať,tak som ho nakoniec vzala k sebe.tak sa potom ku mne túlil 🙂 On je celý taký náš ,,mojko,,Ku každému sa mojká,túli...Ale je pravda,že aj ja som si strašne zvykla ho mať pri sebe v posteli.
Chodiť ešte nechodí.akurát sa stavia popri nábytku,urobí pár kročkov,ale sám ešte nechodí.
Ahojte maminky. Uz som si povedala, ze si najdem cas a napisem aj ja 🙂
Mame sa celkom dobre, ale uz 2 tyzdne ma Brunko sopliky, nepomaha ani sirup na tu nadchu, tak nas uz dr. poslala na ORL, tak tam zajtra ideme, lebo manzel je alergik, tak ci nebude nahodou aj on 😒 A zrejme sa mu tlaci dalsi zubok, lebo par dni zase zle spime. Zo spanku zrazu rev, otoci sa na druhu stranu a spinka dalej... ale zatial nevidim nic, ze by mal navrete dasienka. Ale uz mame 6 zubkov - 2 dole a 4 hore tak uz riadne kuse 🙂.
Aj my sme uz oslavili 1.rocik, jaj, to bola radost z torty, skoro ju celu rozobral 😀 a este stale kojim, "uz len" 4krat cez den a v noci sa este stale budi 2-3krat, ale teraz mozno aj kvoli tym horucavam, lebo sa velmi poti, tak mu davam aj vodicku, ale niekedy to nestaci a musi aj prsko mat. Uz by som chcela trocha obmedzit kojenie, ale uz ma taky rozum, ze mi vytiahne tricko, alebo cez vystrih mi taha prsnik 😀 Sam este nechodi, len za rucicky, ale pri nabytku, uz sa ale pusti a stoji par sekund sam a niekedy sa mu podari urobit aj par krockov. Ale hovorili mi, ze deti, ktore lozia, aj neskor zacinaju chodit, tak na 13 mesiacov, tak uvidime 🙂
@lienka228 ahoj Livka, vsetko najlepsie Brunkovi k narodeninkam 😵 tiez mam tak isto zubky ako vy a tiez kojime sa tak ako vy, a tak isto taha tricko, ruky dava do vystrihu no srandaaaa 😀 vcera vecer som mu skusila nedat prsko ,len tolko kolko chcel a potom ani zaspat nechcel, tak to bolo revu, neviem jak ho odnaucim, cez den mu uz skusam davat UM a celkom chce, tak aspon cez den to skusim kojenie obmedzit, lebo tkedy to uz aj mne obmedzuje, nemozem nikam bez neho odist ked ma spinkat, bo len na cicke zaspi a nikto iny ho nevie uspat, a to este ani v kociku mi nechce spat takze katastrooofa. A uz skoro celkom sami hcodiime. no uz je hore l,letiiim,caft. 😎
@januliatko1985 dakujeme pekne 🙂 pridala som aj nove fotky nasho - uz ani nemozem napisat drobca 😀
no presne taky isty je aj Brunko ako pises. s nikym nezaspi, len so mnou a ked ide spat, musi mat prsko... v kociku ani za svet, moze byt unaveny aky chce, nezaspi...ja uz aj skusam mu hovorit a akoze pritom plakat, ze maminku boli prsko, tak sa pozrie na mna a smeje sa... a hovorili mi, ze treba vyskusat natriet bradavky kecupom, akoze ide krvicka... tak neviem, este som neskusila. ale manzel hovori, ze ten nas je taky exot, ze by to asi aj zlizal a mozno by mu zachutil aj ten kecup 😀
Ahojte, pekne citanie.
My mame rok tiez za sebou, od bodu k bodu uz Julka chodi sama, napr. odo mna k MM ale do priestoru este potrebuje jednu ruku.
Mliecko este stale papa moje, cez den pred spankami a v noci skoro furt...na porazenie je to. Ja len dufam, ze pojde v slapajam sv. braceka, ktory si to na 15 mesiacov zredukol na jedno kojenie o 5 rano, tak to by som si dala povedat 😀
@terina25 vy ste aky dlhy 😨 😨 😨 😨 ze 83cm, to mu na poradni tolko namerali? bude z neho chlapina a ani sa ti necudujem, ze nevladzes, ved Julka este nema ani 10kg a uz ju nevladzem 😅
@lienka228 nasa mala lubi kecup, takze u mna by to nezabralo 😉
Ahojte, jaj tak to je hrozne pocasie 😠 😠 😠, uz sa nevieme dockat slniecka, v tych bytoch je to strasne ako v klietke....kocky stretko by bolo super 🙂
My velmi zle v noci spavame ,jaj neviem cim to moze byt, ci zo zubkov, alebo ma drobec take obdobie, dufam ze ho to kym pojde do skolky prejde 😉 pocet zubkov sa nezmenil 8, a ty dvaja nezbednici ( spodne 3ky) nie a nie sa pretlacit 😖 , inak uz sam chodi po byte ako velky chlap, strasne sa bojim ze sa niekde udrie, ale vonku este palcek chce, tak uvidime kedy sa pustime aj von.
@lienka228 Livka ako ste dopadli s Brunkom na ORL?
@terina25 jaj tak to mas co dvihat 😉 , dodatocne vsetko naj 🙂
@januliatko1985 dakujeme za pochvalu, nasla som na nete....
@strasska Julke blahozelame k rocku 🙂
Ahojte 🙂 veru hrozne pocasie Ivka, dnes sme boli az podvecer vonku, ale aspon na balkon vyjdeme, ked tam neprsi...ale aspon sa v noci lepsie spi.
@ivkafu na ORL mu dr. povedala, ze ma trocha napuchnutu nosnu sliznicu a v hrdielku videla, ze ten soplik steka, tak nam dala iny sirupcek na tie sopliky a kvapky do nosa a odporucala v priebehu buduceho roka navstivit alergologiu, nech mu spravia zakladne testy, kedze manzel je alergik, lebo ze mozno to bude mat alergiu. Ale ked sme isli domov, ja som uz v aute citila, ze je nejaky teply, tak sme mu doma namerali uz aj teplotu a v noci uz mal vyse 38 teplotu. Chudacik nas, bol taky bezvladny... tak som v piatok isla k pediatricke a tam uz mal aj mandle chytene, tak nas poslala na krv, ci nebude mat nejaky iny zapal v tele, ale chvalabohu krv bola v poriadku, tak sme dostali antibiotika na anginu. V sobotu uz nastastie nemal horucky, tak bol znova vo svojej kozi a zajtra idem na kontrolu, ale uz je podla mna v poriadku, lebo uz ani nema sopliky, tak uvidime zajtra... a velmi dobre spava aj cez den aj v noci, tak zrejme od tych antibiotik.
Inak uz nam zacina sam chodit, z bodu do bodu uz prejde, okolo stola si je uz isty... no uvidime, kedy sa pusti uplne sam, ale kazdy den robi pokroky 🙂 a rozumu ma pomaly ako dospely 😀
pekny dnik maminky 🙂 tak sme boli na kontrole u pediatricky... mandle nema este 100% zdrave, ale je to dobre uz, antibiotika berieme este do soboty. Takze som rada 🙂 urcite sa nakazil na ORL medzi tymi detickami, lebo sme tam stravili cca 3 hodiny. Ani v bazene sme uz 3krat neboli a odhlasim aj tuto sobotu, nieze nahodou ochorie znova. A cely august maju volno, tak plavat budeme zase az od septembra...
@januliatko1985 Janka, si sa pytala, aky je Brunko velky.... vazi 10 kg a meria 77-78 cm... teraz uz rastie velmi pomaly. ale tusim vas Matko je este vyssi, nie?
Ahojte zienky domace 🙂
@lienka228 jaj hrozne zasa prsi 😒 , Livka aj my chodime az neskoro poobede, alebo az ku veceru von, ale ked je take pocasie, tak ani vobec sa neda. Jaj tak to dufam ze dobde dopadnete na alerg.....ale sak to uz aj väcsi bude a mozno len teraz take pocasie, najhorsie je chodit po lekaroch a to este s deťmi. Tak super ze to hrdielko je uz lepsie 😉 , to hned matka vyciti ze nieco nieje v poriadku. Pekne mieri ma Brunko 😉 , my 10,60 kg a 77cm.
NO ahojte maminy jak sa mate?KOnecne nam svieti slniecko tak sup sup vonku, kedy dame stretko nejake.
Inac my uz veselo chodime, tak sa tomu velmi tesim, len vsade za nim beham jak strela, on uz normlane uteka, ale chvalabohu, sa este nejak vazne nikde netresol cupitko moj zlaty 😀
Zajtra sa chystame do zOO, to bude Matkova prva navsteva, tak som zvedava.
A chcem sa vas spytat, ze kolkokrat do dna vam deturence spinkaju a ako dlho, bo mi este 2x, teda sa snazim, bo ked len raz tak je to na nevydrzanie.Doobedu spi tak hodku a poobede tak 1,5, ale v noci nespi bars dobre, som zvedava kedy sa umudri, uz by som sa chcela konecne ajja vyspat 😀
A planujeme mu uz zriadit samostatnu izbicku, lebo mam pocit, ze ho v noci rusime a preto sa tolko budi 🤐
Ahojte maminky 🙂 @januliatko1985 gratulujeme Maťkovi k prvému rôčiku 🙂 veru, to chodenie je radosť, ale aj starosť. aj ja len behám za ním, lebo keď sa Brunko rozbehne (a to teda ešte nechodí na 100%) tak ide aj cez hračky, nič mu nebráni v ceste 😀 V ZOO sme boli aj my s nim, jaj, toľká radosť, že mohol krmiť zvieratka, hlavne kone a kozičky, dával mu trávičku... a ako sa páčilo Maťkovi? A ešte kojíš, či už sa ti podarilo ho odstaviť? Ja ešte stále, cez deň tak 3-krát a v noci sa budí ešte stále aj 2 krát, teraz hlavne, lebo mu idú dolne dvojky. A cez deň sa ho snažím stále niečím upútať aby na prsko ani nepomyslel, ale niekedy sa to vôbec nedarí a len mi trhá tričko 😒 jaj, neviem, ako ho odstavím...
A so spánkom je to u nás všelijako, ako keby sa mu zmenil režim, ked mal 12,5 mesiaca. Začal spávať už len raz a to 2-3 hodiny. Ale sú dni, ked spí dvakrát. Stále ho sledujem, kedy je unavený a snažím sa ho uložiť spať aj 2krát, ale on sa niekedy po 5 minútach tak preberie, že už ani nepotrebuje oddych. A potom spí len raz a dlho... a potom večer medzi 7 a 8 hod. sa okúpe a do pol až hodiny zaspí. A v noci by som sa rada už ja ja vyspala ale zatiaľ o tom len sníííívam 🙂
pekný víkend aj vám aj detičkám 🙂
@lienka228 dik za gratulaciu 😵 ja drobca este furt kojim, ale sem tam uz mu dam UM, aby si zvykol na tu chut, ale vela toho nevypije tak cca 70ml, nic moc teda, vydrzim s tym este kym nam neskonci dovolenka, ideme 2.septembra do chorvatska na 7dni, autom, tak sa az obavam cesty, lebo on nie velmi rad dlho cestuje, ale pojdeme v noci, tak dufam, to nejak prezijeme a uz sa veeeeelmi tesim, ze trosku oddychnem, lebo idu s nami aj svokrovci. Aj nas drobec beha jak sarkan, uz ani za nim niekedy nestiham behat po byte, ale si trosku niekedy oddychnem, lebo vie sa uz krasne sam zahrat, a ja len lezim na gauci a on sa okolo moce, zlaty moj 😝
Ahojte kočky tak aj ja som si konečne našla čas a píšem vám 🙂
Tak náš Šimonko bude mať v sobotu rok, všetko je Ok až na to že stále máme iba dva spodné zúbky :(
Rada by som sa s vami stretla aj s drobcami, ak navrhnete termín tak sa rada pridám 🙂
@kishinka Kati zubky buduuu, nebooj, my len 6 mame, lebo prvy nam vysiel na zaciatku 9teho mesiaca 🙂
aj ja by som brala stretko 😵 😎
ahojte dievčence 🙂 Janka, tak to ti verím, že sa bojíš cesty... my sme u svokrovcov pri Trnave, v piatok sme cestovali, ale Brunko nám 2krát zvracal počas cesty, sme sa prezliekali obaja, lebo už nechcel sedieť v sedačke, tak som ho vybrala na chvíľu a zrejme z toho tepla mu bolo zle ☹ a už máme aj siedmy zub vonku - dolná dvojka a už aj na druhej strane ju vidieť, len nie a nie sa prerezať...
stretko by bolo fajn, ale až keď sa trocha ochladí, lebo tieto horúčavy sú už na nevydržanie.... aspoň tu na západe je na slnku aj 40st.
majte sa krásne a Janka, krásnu dovolenku prajeme, nech si oddýchneš 🙂
Ahojte maminky.... po dlhsej dobe sa hlasim.....
My sa mame super, Šimonko je spokojne a kludne dieta, tak nemame starosti, len to spanie v noci, by mohlo byt trosicku lepsie, ale tak zase nemoze byt vsetko perfektne. Aj my uz lietame ako vietor, len sa bojim aby sa niekde nebuchol, tak lietame aj my s manzelom 🙂 🙂 🙂 🙂 . Citam ze tu pisete o stretku, suhlasim a rada sa pridam, ale ako pise Livka tak ked bude prijemnejsia teplota, my sme teraz na Gemery ( u svokrovcoch) a tu je asi 100 stupnov bleeeee 😒 😒 😒 , dufam ze sa ta teplota znormalizuje, na tyzden chceme ist do Tatier, do Zadielu 🙂, dufam ze nam to vide.....my sme uz po dovolenke, bola to slovenska dovolenka v Besenovej, bolo super aj sme si oddychli aj si uzili v trojici prvu krasnu dovolenku a mali sme krasne pocasie.... 🙂 🙂 🙂 🙂
@januliatko1985 pekne fotky, Matko je rozkosny 🙂 este raz gratulujeme 🙂 🙂 a peknu dovolenku prajeme.
@kishinka ako rychlo to ubehlo a uz maju fesaci 1 rocik 😉 , zubky su upne v pohode, ked sa to rozbehne tak to bude zachvilku plna pusa zubkov.
@lienka228 jaj tak to musela byt unavna cesta pre vsetkych troch, k zubku gratulka 😉 peknu dovolenku u starkych 😉
papa
Caute baby tak ja uz balim, stvrtok odchadzame vecer, tak pisem dlllhy zoznam nech nic nezabudnem, mam cestovnu horucku 😅
Ked sa vratim tak by sme mohli dajake stretko zorganizovat,hmm. V nesej sukromke augustoviek mame stretko asi 13mamiciek ,ideme na Liptov do jedenho penzionu na 2noci, cize tri dni, tak sa neviem dockat, budeme tam z celeho slovnska.Takze musime uz aj my sa stretnut, ved sme vsetky z ke a okolie.
Ahoj dievčence 🙂 tak my sme už doma z dovolenky, v sobotu sme prišli. Ale ani som si neoddychla, len sme behali za Brunkom. odkedy sa naučil chodiť, tak len chodí a vlastne skor beha... 🙂 ale je veľmi šikovný a rozumný, za tie dva týždne, čo sme boli preč sa strašne zmenil a aj narástol. Tento alebo budúci týžden idem do poradne, tak som zvedavá, aké má miery. A dnes mu vyšiel 8my zúbok, konečne, strašne dlho sa trápil 😒
baby, pozrite si nový katalóg kreatívnych a rozvojových hračiek a dekorácií http://www.ctf-co.eu/cathalog_sk/Default.html a ak vás niečo zaujme, napíšte a urobím objednávku.
Ahojte 🙂 🙂 🙂
Kocky keby bolo stretko bolo by fajn, aj drobci by sa zahrali aj my by sme pokecali.
Inak tiez nic nerobim, len lietam za Šimonkom, aby bol v poriadku, teraz uz lieta na odrazadku, a len nasadat a zosadat, jaj 😉 😉 😉 😉, kazdy den sa nieco nove naucime, je to maly vymyselnicek a aj sikovnicek, ale tak to predpokladam ze ma doma kazda z vas 🙂 . Inak aj nas poriadne zubky potrapili 😖 😖 😖 hlavne v noci, nastastie teplota nebola, ale uz su dalsie 3 von, tak uz ich 11 🙂 konecne.
@lienka228 kukucnem hracky a dam vediet do IP .
Zdravim Vas. v sobotu v noci sme sa vratili z dovolenky a bolo perfektne, som oddychnuta , to som potrebovala jak sol.Matko zvladol cestu dobre, trosku aj popklakal, kym zaspal, ale potom uz bola pohodicka, inac cestovali sme 10hodin,A more sa mu pacilo velmi, ale najviac asi kamienky na plazi tak tie dokazal hadzat aj pol hodinu 🙂 A celkovo sa nam tam velmi pacilo, svokrocvi , co boli s nami tam uz boli po 4x, tak aj buduci rok ak to vide tak tam pojdeme zase. 😎
Ahojte 🙂 Brunko spí, tak mám chvíľu času. Niekedy spí ešte 2krát za deň, niekedy len raz ale aj 2-3 hodiny, ako sa mu chce, nášmu výmyselníkovi 🙂
strááášne zle spí ale v noci ☹ aj ho nechávam pri sebe, aby ma cítil, ale vôbec to nie je lepšie. Ale už pár dní mu dávam na noc espumisan, lebo som si všímala, že ked sa zobudí, tak sa len napína a krčí nohy a otáča sa na brucho a naspať, je to lepšie, teraz aj v noci sa vykaká ale ťažko mu idú vetry, normálne sa musí siliť, ja neviem, čím to je... veď dávam pozor čo mu dám jesť, ani ja nejem hocičo (lebo ešte stále kojím)... a aj stolicu má dajakú inú... takú hlienovitú... noštek mu odsávame pravidelne, takže sople by nemal hltať... tak ja neviem... myslím, že to bude zo zubov... v piatok sa chystám do poradne, tak to spomeniem doktorke. dúfam, že nebude mať voľačo s trávením 😒 lebo si už robím trocha starosti. cez deň len behá ani sa nezastaví a smeje sa... len v noci je zle.
ale inak sa máme super, vrátili sa horúčavy, tak sa ani nedá byť poriadne vonku, len neskoro poobede.
@januliatko1985 super, že ste to tak zvládli a ten oddych ti verím... a vitajte doma! 🙂
a to stretko sa snád podarí 🙂
Caute maminky 🙂
Kocky som tak rozmyslala nad tym stretkom, ze uz by bolo aj na case 🙂 , sak naposledy sme sa videli vsetky spolu, este v júni 2010 😵 😵 😵, a mohlo by byt stretko aj u nas doma, aspon by mali drobci plno hraciek a my by sme ich mali pod dozorom a hlavne nemuseli by sme sa trieskat po nakupnych centrach 🙂, co poviete? a nie, tak navrhnite nieco......@lienka228 , @januliatko1985 , @kishinka , @terina25.
Vsetkym mamickam a ich detickam zelam vsetko najlepsie k ich prvemu rociku.

Ahojte.
@ivkafu gratulujem k 11mesiacikom, uz iba jeden a mas doma krasneho rocneho chlapceka.inac na fotkach vyzera byt taky malicky, ale v skutocnosti e to uz riadny valibuk ti poviem, zlaty je fakt. 😉
@lienka228 gratulujem k dalsiemu zubku, nam sa dnes predaral uz piatyyyy, tak uz viem preco bol taky mrzuty a zle spal poslednu noc.
No hodim aj ja nejaku foto aktualnu: