icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

mandy29
14. okt 2010

@fecova k dr. Luptákovi a ty?

andrea0903
14. okt 2010

@fecova no vaha je krasna malinkej ale ci pana tak dufam ze to este ustojite .....hej to ten surfaktant ti bude pichat aby mala nemusela na kyslicek ale nevadi len nech si pod dohladom..........mne mala je priecne nechce sa otocit doktor kazal lezat len na jednom boku a jazvu mam 0,5 zatial ale musim aj ja ist o dva tyzdne na premeranie tak som velmi zvedava a mam ist v pondelok vtedy robi Rosakova tak uvidime co povie ona ............ty sa hlavne drz Rosakova vie co s tebou neboj bude dobre a ked uz to ma prist teraz tak radsej teraz jak neskor ale drzim prsteky bude dobre uvidis len vydrzat verim ze to ustojite co najdlhsie a teraz meria kolko tvoja jazva?

matulka616
14. okt 2010

Kočky, čo sa tyka 3D ultrazvuku, koľko krat ste boli? Ja som bola v 12tom tt a vtedy mi povedali že viac už nepridem, jedine že by som mala problemy, alebo si to hradila cele sama t.j. cca 40€ ☹

andrea0903
14. okt 2010

@matulka616 no na 4D sa objednava s vymennym listkom od lekara bud K Dankovcikovi za 23eur alebo do Sace k Dosedlovi a robi sa to v 20tt potom uz u svojho ale az v 30tt

matulka616
14. okt 2010

No ja som u Dr. Dankovica bola v 12tt a teraz 20.10 som objednana k mojej Dr. ale len na obyčajny ultrazvuk, tak ja neviem.

cukor
14. okt 2010

@matulka616 .... a na morfologickom ultrazvuku si nebola?to je čudné,lebo je dost dôležitý.ja som bola v šaci ,lebo vtedy mal dankovčík dovolenku a vlastne na tom ultrazvuku ti povedia či je vsetko ako má byt a ked je babo dobre otocené tak aj pohlavie.myslím ,ze do 23 tt sa robí.

matulka616
14. okt 2010

@cukor Celkovo mi robili prvy ked som otehotnela, to bolo vidiet len ze bábu bije srdiečko a že je tam, kde ma byt. Potom u Dankovčika pri žel. nemocnici a mala som autohavariu a este po nej mi robili usg nakolko ma stiahol pas a bala som sa ci sa dietatku nieco nestalo. No a teraz v utorok som bola na poradni kde ma moja Dr. ani nechcela dat na usg, kedze mi po havarke robili a vsetko je ok. A to som uz v 22tt. Je to normal??

cukor
14. okt 2010

@matulka616 .....no neviem.okolo 20tt sa robí ten morfologický a je dost dôležitý.a špecialny ultrazvuk na tu morfologiu ma len dankovčik a dosedla v šaci.stojí to okolo 25 eur.ja by som na tvojom mieste zavolala k dankovčikovi,ešte ti ho môzu spravit.tel.0905129129 a ked ti to nikto nebude brat napís sms a sestrička sa ti ozve.a ako sa volá tvoja dr?

matulka616
14. okt 2010

@cukor Ja na nich mam kontakt, len mi je divne že ma tam neposiela moja Dr. Chodim ku Dr, Kanabovej a kym som nezacala citat vase prispevky, myslela som si že je dobra 😒

cukor
14. okt 2010

@matulka616 ....no je to na tebe či chceš absolvovat ten utz.preto sa aj platí.ja by som nečakala zavolala tam.a triple testy ti robila.?

matulka616
14. okt 2010

@cukor No ale lekarka by mi o niecom takom mala povedat, ved vie ze som prvy krat tehotna. Triple testy mi uz robila, a vraj este nieco podobne bude, tie mam v poriadku. Tak 20teho idem k nej na usg tak sa jej popytam.

andrea0903
14. okt 2010

@matulka616 no ja chodim ku Kanabke uz dobrych plus minus 10rokov a je super len moze byt ze asi na to pozabudla takze jej to povedz lebo ona tieto veci dava uz niekedy vopred alebo zavolaj sestricke........

cukor
14. okt 2010

@matulka616 ....ale v dnešnej dobe si musíme doma vsetko nastudovat a potom davat pozor,či to lekári robia.je to smutné ale je to tak.

matulka616
14. okt 2010

@andrea0903 Ja k nej chodim uz tiez dlho, a bola som spokojna. Ale toto su veci ktoré ja nemam odkial vediet a ona ma strasne vela pacientiek tak asi uz fakt aj zabudne obcas.

andrea0903
14. okt 2010

@cukor tak to hej.............ja sa nezastavam len asi fakt jej to uniklo nejako co som este sice u nej nezazila...........ale aj majster tesar sa obcas utne.....i ked...no

andrea0903
14. okt 2010

@matulka616 hej ved jasne ja to chapem a ja ti poviem ze sa to furt meni priklad pred dvoma rokmi nebolo nic take ze musis ist len tam a tam na USG mne to tiez len kamoska povedala a kukala som na nu jak vyorana mys a ku doktorke ked som prisla tak uz som vedela kam mam ist tak som si to vopred vybavovala asi preto nedoslo k tejto nestastnej chybe

matulka616
14. okt 2010

@cukor Hmmm.....tak super 🙂 Skoda ze som az teraz objavila tuto stranku. Ale aj tak dakujem za rady 😵

cukor
14. okt 2010

@andrea0903 ....ved ja to tiez chápem,ze majú niekedy vela ale z vlastnej skusenosti a po rôznych peripetiach si radsej na internete zbieram infošky aby som bola v obraze.keby som surfovala po internete skor nemusela som 2 x príst o babo ale viem,ze je to osud a tak to beriem.

matulka616
14. okt 2010

@andrea0903 Ja sa na to opytam, uvidim co mi povie. Mozno to berie tak ze mam vsetko v poriadku a ze to nie je potrebne, ktovie. V tehotenskej knizke by mal byt zoznam vysetreni kt. by mala mamička absolvovat a bolo by po probleme 🙂

felicita2
14. okt 2010

ahojte kosicanky, mozem sa k vam pridat?
nie som uz sice na zaciatku, ale som kosicanka 🙂

neviete mi nahodou poradit kde este robia prenatalnu diagnostiku v 20tt ? Mala som totiz termin na 15.10. zajtra na tej Masarykovej vedla Zeleznicnej nemocnice, ale ze vraj tam nebudu lekari, tak ze ma preobjedna a na druhy den mi volala, ze nema pre mna termin, ze mam skusit sa objednat v novej na terase, alebo na rastislavke ale na rastislavke to vraj nerobia a v novej niemaju 3D ta co tam uvidia to co bude za diagnostika a este za to cvakat 29 € no porazi ma.
A dnes cely den sa snazim dovolat do toho centra na masarykovu a nikto nedviha

andrea0903
14. okt 2010

@matulka616 no malo by to tak byt je to katastrofa fakt ale co narobime ze? ja si myslim ze asi jej to vypadlo lebo viem ze sa to ma absolvovat povinne a mozno ze to je u prvorodiciek ine no neviem fakt radsej sa popytaj.............mna dokonca u Dankovcika objednali automaticky ja na tvojom mieste skoda no ze si nepisala o tom skor by som si uz len opytala od nej vymenny listok 😒 nevadi ona to urcite napravi verim tomu
@cukor no to poznam ved ja som tehotna uz siedmy krat tak uvidime zatial to vyzera dobre snad sa to nezmeni ako naposledy......mne pozri az po 10rokoch zistili kde je vada 😢 a kolko veci som uz muselka podstupit a vydupala som si svoje hladala a nasla tak uvidime mozno sa dockam

andrea0903
14. okt 2010

@felicita2 no moja chod do Sace robi to Dosedla za 22ecka aj s fotkou ked nemoze totiz Dankovcik tak si berie pacientky on

andrea0903
14. okt 2010

@felicita2 a uvidiet uvidia aj na obycajnom len na tom 4D to mas farebnejsie 😀 😀 😀 a podrobnejsie ale skuseny ultrazvukar to dokaze vycitat aj na obycajnom UTZ

felicita2
14. okt 2010

@andrea0903 a nvies prosim Ta tam kontakt ?
ja som tiez otehotnela po 5 rokoch aj to po IVF a cakam dvojicky tak nerada by som nieco zanedbala, ci nestihla kedze sa to robi len do 23tt, mam z toho normalne stres

andrea0903
14. okt 2010

@felicita2 moja cislo nemam ale na internete je stranka kde je to rozpisane pekne aje tam aj kontakt tak skus to najst a samozrejme ze bez za tym nech mas istotu ze su oriesky v poriadku

fecova
14. okt 2010

@andrea0903 a to co mi budu pichat nejake injekcie? a to dlho budem v nemocnici? jazva ma 4mm a vraj v tomto tyzdni je v norme 8mm

andrea0903
15. okt 2010

@fecova no to ti budu pichat raz denne myslim ze do zadku aby plucka vlastne tern surfaktant aby sa ako keby viac zacal rozvijat alebo ako to mam nazvat spravne a ked sa mala narodi aby vedela dychat sama a neboli plucka ochabnute no ja som lezala takto dva tyzdne ale u teba to bude zavisiet asi od jazvy ako dlho ta tam nechaju ale zial to je tak ze nechavaju az do konca 😖 cize ja mam 5mm teda ked mi pisal ze 0,5?no neviem a mne povedal ze to je v poriadku ze nemusim sa stresovat lebo je v hrubke ako ma byt a kamoska rodila s jazvou 4mm normalne dokonca prenasala.........uvidis no ale neboj nic bude vsetko dobre ak pojdes budu ti davat urcite aj infuzie len zalezi od lekarky kedy a ci ta este pustia domov...

fecova
15. okt 2010

@andrea0903 no tak ona mi povedala, ze tam budem len tyzden, a ked tvoja kamoska isla rodit s jazvou 4mm a bola v nejakom 38tt je to ok, ale ja som este len v 31tt a teraz sa bude jazva najviac stensovat a to mi povedala, ze este nevidi pod jazvu ake je to tam tenke, cize ked mi klesne pod 2mm tak tam budem lezat asi do konca, ale povedala, ze to nie je moj pripad, lebo vraj nedonosim malu, tak uvidime, teda v skratke v norme je jazva ked si v takom 38tt az 40tt 2-4mm a si zober ze my dve tu hodnotu mame uz teraz.

cukor
15. okt 2010

@andrea0903
@fecova ....ak smiem vediet o akej jazve sa vy dve bavíte?

fecova
15. okt 2010

@cukor o jazve po cisarskom