Košičanky na začiatku tehotenstva
ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂
ahojte, baby touto cestou by som vam chcela z celeho srdiecka veeelmi podakovat za financnu a psychicku pomoc ktoru ste mi venovaly. Zvlast dakujem mojej svagrinke Olifcek,ona bola ta, ktora sa na to podujala.Ja by som nenasla odvahu o nieco take poziadat.
Slovami ani neviem vyjadrit aka som vam vsetkym zo srdca vdacna,ze ste mi takto pomohly. Velmi si to vazim....
Ked som o tom hovorila muzovi, obaja sme plakaly od pocitu dojatia a velkej vdacnosti...
Este raz vam velmi dakujem....
fecova,tak to je fakt hroza a hlavne smutne.vidis ja nemam v sebe tu guraz,aby som svokre povedala svoje.urcite ina nevesta by jej to uz davno povedala.mozno raz v sebe najdem dost odvahy a poviem jej co si myslim.
dianocka, praveze ja som asi jedina, ktora jej povedala do oci pravdu, lebo jej synovia sa jej asi boja, mi to pripada ako keby vsetci boli nou zmanipulovane, a este jedna svagrova zena sa s nou tiez nebavi, ale ako na noze som s nou len ja a moj muz, ale to je na dlhu debatu, to by tu nestacil ani cely modry konik, co ona vsetko urobila
fecova,tak to mame asi velmi podobne svokry.inak kde su ostatne baby?
kish, jani, kiwi - vy to už máte za sebou určite, keď tu tak dlho nieste 🙂 Čakáme správy 😉
rubinka - ty si sa tu tiež dávno neukázala
terasa - dúfam, že je všetko ok
maminky - máte určite plne ruky práce so svojimi drobcami 🙂 ako sa vám darí?
@beatushka ja som este zatial cela a aj kishinka pokial viem,a kiwi si myslim, ze uz to ma za sebou, lebouz tu dllho nebola.
@januliatko1985 pohodové dotehulkovnie a držím palce k pôrodu 😉
ahojte dievcence, nasla som si chvilku na nakuknutie 😀 maly nam zaspinkal, tak reagujem...
tie ktore ste este 2v1, tak drzimm palce a tiez ktore uz porodili, tak gratulujem a vela sil prajem 😀
kocky tie ktore ste este 2v1, tak hlavne veeeeeeeeeeeela spite, a naberajte sil pre male a aj pre seba 😉
my sa mame dobre zvykame si a ucime sa nove veci, rastieme a priberame, maly je nadherny, trosicku nas trapi brusko 😢 ,ale tak dufam ze tych dni bude co najmenej ... 😀 pridame aj nove foto len nieje kedy 😉
pekne tehulkovanie
Ahojte baby.
nestíham sem chodiť..tak len v skratke.blahoželám všetkým novým maminám a tehulkám držím palce a prajem rýchly porod.
my sa kojíme každú hodinu,čo je dosť náročné a ešte k tomu,keď mám aj 1,5 ročnú dcéru.v noci spím max.po 30 minútach a už je malý zase hore,takže žiadna sláva.presne týždeň po porode som dostala mastitídu,tak som brala ATB.teraz je to už chvalabohu v pohode.
inak stále rovnaký kolobeh.kojenie,grganie,prebaľovanie,nosenie...ani neviem aký je deň,koľko hodín...ja len dúfam,že sa to už konečne zlepší,lebo takto fungovať sa nedá.
tak sa držte.
ahojte baby 🙂 pripájam sa k čerstvým mamičkám... rovnaký kolobeh odkedy sme doma z pôrodnice. som už nesmierne unavená, ale už si zvykám, tak je to už lepšie. ivka, nás tiež trápi bruško, my máme na to Sab simplex kvapky, tak mu dávame 2x denne a je to lepšie. A zistila som, že mám málo mliečka, tak musíme aj dokrmovať. Malý má stále väčšie a väčšie nároky 😉 ale chvalabohu v noci spíme dlhšie a napapá sa a spinká ďalej, ale potom cez deň si vyžaduje pozornosť 🙂 ale sme šťastní, že ho máme. Mama aj manžel mi nesmierne pomáhajú, za čo im veľmi ďakujem 🙂
janka, kish, držím palce 🙂 a teraz ešte oddychujte naozaj koľko môžete 🙂
Ahojte baby, chcem sa opytat, neviete mi poradit, oplati sa ist na kociar do madarska? do polska sa vraj uz neoplati. Dikes
@janaspa kamoska minuly rok kupila v Polsku za 5500korun bolo tam vsetko aj to vajicko 😀 a nahradne kolieska tiez ako to je v madarsku neviem
ahojte babulky,
vsetkym cerstvym mamickam drzim palce a zelam vela sil ... zaciatky su tazke, este si to dobre pamatam ale jedno viem naisto...netrva to vecne 😀 toho sa treba drzat 😉
@lienka228 neexistuje ze mas malo mliecka, pokial nemas nejaky zdravotny problem...je dost mozne, ze mas len laktacnu krizu...treba prikladat co najcastejsie, aj kazdu hodinu a v noci ho budit, ak spinka dlhsie ako 2-3hod....ja viem, ze je pohodlne v noci sa vyspat ale zase kojenie ma svoje vyhody 😉 drzim palce a dufam, ze sa prikrmovania zbavite 🙂
baby ,ste aj na facebooku?ze si vas dam medzi priatelov.
ja som kupovala veci z kosickej predajne TEGEL v Barci,ale mam info od kamosky z v Madarsku to vychadza teraz velmi vyhodne
Ja som na FB
bre ranko,ja som mala konecne o trosku lepsiu noc,dost ma boli bedrovy klb a vkuse mam stiahnute svalstvo na lytkach,tak chodim ako kacka...
vcera som bola aj na obstrek s tym klbom,tak dufam,ze zaberie..lebo inak budem musiet chodit na infuzky....
joj a takuto kolobezku dostane nasa Stanka k narodeninam....
pozeram,ze vas tu chodi stale menej a menej,co je normalne,kedze vas uz naplno zamestnavaju vase babatka,ale napadlo ma,ze ked budu mat vase babatka okolo 6 mesiacov,mohli by ste si dat stretko u mna v detskom kutiku na zoznamenie.Verim,ze o par mesiacov uz detsky kutik budem mat.Co vy na to?
@dianocka ahojky, fakt si chystas otvorit detsky kutik? to by bolo super. velmi ti drzim palce.
uz som tu davnejsie nebolka lebo sme boli na dovolenke a predvcerom sme sa vratili. som si citala posledne strany no neprajem nikomu take zazitky ako mala fecova. vsetkym uz mamickam blahozelam. my sme boli vcera akurat na USG ale dokina nevie na 100percent ze co to bude, vraj asi dievcatko tentokrat.... aj sa tesim aj nie... maly tolko chudak omiela ze on ho bude volat Lukasko, ze mi je aj luto, ze ho musim sklamat... ale hadam aj sestricku zvladne, este ma dost casu na presvedcenie, termin je stale 31.12...
@kvojtanikova,ano chystam sa otvorit kutik ,tak snad je to uz na 90%.dakujem a potom dam samozrejme vsetkym vediet,ked otvorim.bude pre deticky od 6 mesiacov do 12 rokov.tu spodnu vekovu kategoriu si este musim overit na hygiene,ci sa to bude dat.
Ale neboj sa maly sa bude urcite tesit aj na sestricku.Bude velky brat.Kde ste boli na dovolenke?
@kvojtanikova no bud rada, ze dievcatko, nas maly nechce braceka, iba sestricku, ja neviem co bude ked to bude chlapec, ale na usg idem az 13.8, tak uvidime, snad to bude holka
Ahojte baby, ja len na rýchlo s nemocnice, Janka v pondelok porodila, nám zstili nový termín, že 21.08 hahaha takže mám čas, držte sa idem zas na infuzu 😉
@kishinka to je akoze januliatko?blahozelame srdecne.a co je s kiwi82 nevie nik.......vy sa drzte tiez moj manzel je 20.8,uz len vydrzat drzime prsteky
blahozelam januliatku, idem sem len rychlo cosi napisat lebo vonku co je toto za uragan, asi radsej vypneme vsetky elektrospotrebice.... @dianocka - dovolenka Cierna Hora, cesta 14h s tym ze sme 2 hodky spali na odpocivadle, ale tam bolo super, ubytko aj s jedlom nas vyslo cca na 300E pre nas dvoch a maleho na 10 dni... aj more bolo krasne ciste, len maly chudak nevedel pochopit ze preco "vidi na druhu stranu" lebo to bol zaliv a bolo vidno oproti pevninu... isla by som znova hned.
@fecova - no ved ja sa aj tesim, na druhej strane mozno bude fajn ze budem mat parik, vyskusam si jedno aj druhe... hlavne nech je zdrave a ma dve ruky a nohy.... ja som napriklad mala 6 prstov na jednej ruke...
@kvojtanikova, to myslis vazne,ze ubytovanie a strava na 10 dni len 300eur?
aj my sme boli pred dvoma rokmi v Čiernej hore a boli sme maximalne spokojny
@dianocka hej vazne to myslim, ubytko bolo 6E/noc a platili sme len za dvoch, maly sa neratal a to sme este mali aj stvorpostelovu izbu (co bolo dobre, aspon sme si mali kde vylozit veci, lebo zas v skrini neboli policky len vesiaky🙂) Stravu sme mali vecere po 4E a zase sme platili len za dvoch ale mali sme polievku v mise kde sme si mohli nabrat kolko sme chceli aj dvakrat, druhe jedlo, zeleninovy tanier, ovocie a keksiky, cize maly sa pri nas v pohode prestravoval, a ranajky a obedy sme si kupovali (alebo varili, bola tam kuchynka), ceny ako u nas, chleba za 0,6E, jogurt 0,4E, hned pri nas bol obchod kde mali vsetko, aj sunku, vajicka, zeleninu, cestoviny, ... takze sme jedli normalne ako doma. Obed na plazi bol tiez za 4E ked sa nam nechcelo varit a tiez 3 chody, zmrzlina kopcek za 0,4E...
Akurat ta cesta bola drahsia, lebo vsetky tie dialnicne poplatky v Chorvatsku a benzin, cesta tiez vysla asi na 300E, ale aj tak ked to vezmem ze za 600E sme mali dovolenku na 12 dni (2 dni cesta) tak to nebolo najhorsie...
moje babo sa konecne hybe... som si myslela ze pri druhom to budem citit skor a zase az v 20tt... ozaj neviete poradit aky baby phone by som mala kupit... pri prvom babatku som nemala, ale teraz by som chcela taku nejaku vysielacku co vysiela signaly napriklad cez 2 poschodia - mam susedov kde sa maly hrava a ked pojdem po neho aby som pocula babo...alebo ked sme v zahrade a som na jednom konci a kociarik by bol na druhej aby som vedela ked sa zobudi... a aby sa dala potom pripadne pouzit ako vysielacka na hranie pre deti... dakujem za radu...
som si konecne dala aj fotku...
@kvojtanikova,tak to je super.a kde presne ste boli?a cez cestovku?fotky tu nemas nejake?diky

dianocka, no ja si zo svokry nerobim nic, raz som jej opravnene vynadala a odvtedy mam pokoj, jej vlastny syn ju nezaujima nieto este vnucata, hroza