Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
baby myslíte , že keď som si robila ovulačné testy rapiclear tie prúžky a vyšli mi 2 dni veľmi silné 2 čiarky ako ovulácia môžem sa na to spoliehať?mala som vtedy aj veľké bolesti, čo pripisujem ovulácii....len ma to zarazilo, lebo MC som mala 33 dni 2 posledné mesiace a ovulácia bola 14-15 deň.....čo som myslela , že to bude nejaký ten ďen neskôr...a ešte sa spýtam, keď mi vyšli tie prúžky tieto 2 dni kedy je vhodné sa snažiť ešte okolo týchto dni?skôr pred alebo aj deň-dva po je ešte môžné otehotnieť?......na niekoho hodia trenky a čaká dieťa, ja som skúšala 3 mesiace a nič, pritom myslím , že všetko je podla mna aj lekárky v poriadku, ale do veľkej miery tá psychika zohráva úlohu, pretože som sa na to veľmi upla ☹ Teplotu si nemerám, myslim, že keď mám tie bolesti dosť veľké, tak asi cca viem, kedy mám ovuláciu....náhodou nejaký tip alebo trik , alebo nejaké vitamínky , ktoré by bolo ako plus užívať?viem, že sú vitaminy ako kyselina listová čo je vhodné užívať pri plánovaní tehotenstva, ale tá otehotnenie neurýchli, počula som , že zinok , vitamín E.......máte náhodou niektorá nejaký tip?držím vám palce všetkým... 🙂
Caute baby kedze sme sa este o babo nesnazili tak som si bazalnu teplotu nikdy nemerala ale poviem vam tak ze moja normalna teplota sa pohybuje okolo 36,4 a teraz mavam 36 ,8 ked sa rano zobudim to som predtym nikdy nemala
Caute baby kedze sme sa este o babo nesnazili tak som si bazalnu teplotu nikdy nemerala ale poviem vam tak ze moja normalna teplota sa pohybuje okolo 36,4 a teraz mavam 36 ,8 ked sa rano zobudim to som predtym nikdy nemala
dakujem zarady,fakt ste mi "velmi" pomohli....
@ylanee ahoj, to ma tiež zaujímalo, som sa pýtala lekárky v piatok, čo si ona o tom mysli, mne povedala, že mimo klasickej ovulácie môže prísť sporadicky aj spontánna ovulácia z niektorého z vaječníkov, že sa to sem tam stane a preto môžu ženy otehotnieť aj mimo ovulácie.....takže asi sa snažiť mimo normálnej ovulácie je plus, včera som niekde čítala, že žena veľmi intenzívnym orgazmom si môže privodiť ovuláciu a vajíčko sa vylúči, ale toto už neviem.......
@ylanee , ahoj, neviem presne, co si myslela tou otazkou .... jasne, ze otehu mozes len po ovulke - cize ked sa vypudene vajko stretne so spermiou ... spermia moze prezit v maternici 3-5 dni a vajko moze zit max. 24 hodin ....
a mozno ma zmysel "vyprazdnovat" partnerove zasoby cca kazdy stvrty- piaty den, aby spermie neprestarli
dakujem 🙂 to som chcela vediet
@ylanee ja som len prehliadla tvoj príspevok, by som ti skôr odpísala, pekný dník 🙂
najhoršie je to čakanie 🙂 niekedy by som bola rada keby 1 cyklus trval aj rok, išlo mi to na nervy, a teraz by som chcela aby 1cyklus trval 1 týždeň, aby som hneď vedela či sa to podarilo alebo nie 😀
@any395 ahojkaj chcem sa opýtať keď som bola na sono 01.03.2012 a videla doktorka vajíčka a keď som bola už 06.03.2012 povedala že tam už nič nevidí je možné aby sa vajíčka stratili alebo už vajko prasklo. A ešte sa chcem opýtať má anovulácia nieaké príznaky ako ovulácia? Ďakujem.
aj my sa snaziiime 🙂 nech sa nam dari baby 🙂
Ahojte! ja som v decembri potratila a teraz sa zase zaciname snazit, teda koncom mesiaca budu plodne dni u mna. Minuly rok som otehotnela hned na druhy mesiac co som chcela vdaka ovulac. testom aj ked to nakoniec nevyslo. Dufam, ze nam to bude vsetkym pekne postupne vychadzat 🙂 😉
Ahojte baby,my sa síce snažíme od februára,ale nevyšlo to,tak akurát včera mi skončila ms tak sa začíname snažiť znova.Síce mi dr.povedal,že prvý mesiac po vybratí Mireny sa nám na 90% nepodarí,ale aj tak so dúfala.Takže teraz je to druhý cyklus od vybratia a dúfam,že nám to tento mesiac vyjde.Tak nech sa nám všetkým podarí 🙂
@severankaa2 anovulačný cyklus znamená, že v období medzi dvoma menzes nebola ovulácia, a to sa dá zisťiť sledovaním BT aj hlienu- teplota ani hlien sa nijajko nemení ...ak dr. po týždni už nevidela žiadne folikuly, tak je možné že už bolo po ovulácii...záleží aj na tom, v akých dňoch cyklu boli tie USG robené...anovulácia nemá žiadne príznaky, skôr ovulácia môže mať príznaky napr. bolesť v podbrušku, alebo krížoch, či aj úplne mierne špinenie, či svetloružový výtok...ale dosť často ovulácia prebieha bez príznakov,záleží aj na žene, ako je vnímavá a citlivá
@any395 no ja som mala mrchu 23.02.2012 a ona mi robila sono 01.03.2012 a 06.03.2012 a od 04do 06.03 som mala také pichanie v ľavom vaječníku asi tri dni a potom to prestalo. toho 01.03.2012 povedala že tam sú vajíčka a 06.03.2012 už neboli.
@severankaa2 tak potom to podľa toho vychádza, že zrejme toho 6.3 bolo tesne po ovulácii - 15.deň cyklu
@any395 no myslím že to bol 13 deň cyklu. ešte že som mala priateľa celý týždeň doma a že sme sa snažili. Bože taká by som bola šťastná keby nám to vyšlo.
@severankaa2 ovulácia mohla nastať práve na ten 13.-14.deň MC 🙂 ...ja som myslela na druhý USG, ktorý bol robený 15.deň MC
ahojte baby, my sa ešte "nesnažíme" ale tento mesiac sme nechali tomu voľný priebeh 🙂 ovuka bola 29.2 a "snažili" sme sa v noci z 27na 28.2. od potratu mám 26DC tak nes čakám mrchu ak nepríde tak sa budem zatiaľ potichu tešiť 🙂 potom počkám na 28DC 🙂 a keď nepríde tak sa budem vééééľmi tešiť 🙂 ale nemyslím si, že nepríde :( mám síce pocity, že by som mohla byť tehu ale to si skôr nahováram 🙂 Ae tento cyklus už pôjdeme na to 🙂
@any395 aha a ďakujem za opoveď.
ahojte my sa snazime od konca februara a tak uz len cakam na koniec marca ze si spravim test a uvidim vysledok 🙂
@any395 a anovulácia môže mať príznaky ovulácie či ako?
@severankaa2 ovulácia môže mať príznaky, ale nemusí, a anovulačný cyklus je bez príznakov
@any395 no to mi odľahlo lebo ja som mala to pichanie vo vaječníku tak sa ukľudnujem že to anovulácia nebola. Joj ako nemám rada to čakanie.
@severankaa2 to si môžeme podať ruky 🙂 každý deň rátam dni 🙂
@verka9 tak aj ty si na tom ako ja super a kedy si mala ovulku?
v sobotu, takže sa ešte načakám 🙂
@verka9 ja som mala 06.03 ovulku na budúci týždeň by mala prísť mrcha dúfam že nepríde.

@luga ovulácia môže výnimočne nastať aj mimo jej zvyčajného času - predčasne, pri napr. veľmi intenzívnom prežívaní pohl.styku a hlavne orgazmu, kedy sa vajíčko proste vylúči z flikulu oveľa skôr , ako to má hormonálne naplánované 🙂