icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

any395
10. mar 2012

@luga ovulácia môže výnimočne nastať aj mimo jej zvyčajného času - predčasne, pri napr. veľmi intenzívnom prežívaní pohl.styku a hlavne orgazmu, kedy sa vajíčko proste vylúči z flikulu oveľa skôr , ako to má hormonálne naplánované 🙂

luga
10. mar 2012

@any395 , oka, ale vtedy som mala ovulku nacas - ako vzdy - cykly mavam pomerne pravidelne .....
proste si nemyslim, ze ked je rozdiel BT pred a po ovu len 0,1 stupen, tak je to urcite zle .... aby sa "meracky zaciatocnicky" hned nelakali 😉

magnolie123
10. mar 2012

baby myslíte , že keď som si robila ovulačné testy rapiclear tie prúžky a vyšli mi 2 dni veľmi silné 2 čiarky ako ovulácia môžem sa na to spoliehať?mala som vtedy aj veľké bolesti, čo pripisujem ovulácii....len ma to zarazilo, lebo MC som mala 33 dni 2 posledné mesiace a ovulácia bola 14-15 deň.....čo som myslela , že to bude nejaký ten ďen neskôr...a ešte sa spýtam, keď mi vyšli tie prúžky tieto 2 dni kedy je vhodné sa snažiť ešte okolo týchto dni?skôr pred alebo aj deň-dva po je ešte môžné otehotnieť?......na niekoho hodia trenky a čaká dieťa, ja som skúšala 3 mesiace a nič, pritom myslím , že všetko je podla mna aj lekárky v poriadku, ale do veľkej miery tá psychika zohráva úlohu, pretože som sa na to veľmi upla ☹ Teplotu si nemerám, myslim, že keď mám tie bolesti dosť veľké, tak asi cca viem, kedy mám ovuláciu....náhodou nejaký tip alebo trik , alebo nejaké vitamínky , ktoré by bolo ako plus užívať?viem, že sú vitaminy ako kyselina listová čo je vhodné užívať pri plánovaní tehotenstva, ale tá otehotnenie neurýchli, počula som , že zinok , vitamín E.......máte náhodou niektorá nejaký tip?držím vám palce všetkým... 🙂

hanya1
10. mar 2012

Caute baby kedze sme sa este o babo nesnazili tak som si bazalnu teplotu nikdy nemerala ale poviem vam tak ze moja normalna teplota sa pohybuje okolo 36,4 a teraz mavam 36 ,8 ked sa rano zobudim to som predtym nikdy nemala

hanya1
10. mar 2012

Caute baby kedze sme sa este o babo nesnazili tak som si bazalnu teplotu nikdy nemerala ale poviem vam tak ze moja normalna teplota sa pohybuje okolo 36,4 a teraz mavam 36 ,8 ked sa rano zobudim to som predtym nikdy nemala

ylanee
11. mar 2012

dakujem zarady,fakt ste mi "velmi" pomohli....

magnolie123
11. mar 2012

@ylanee ahoj, to ma tiež zaujímalo, som sa pýtala lekárky v piatok, čo si ona o tom mysli, mne povedala, že mimo klasickej ovulácie môže prísť sporadicky aj spontánna ovulácia z niektorého z vaječníkov, že sa to sem tam stane a preto môžu ženy otehotnieť aj mimo ovulácie.....takže asi sa snažiť mimo normálnej ovulácie je plus, včera som niekde čítala, že žena veľmi intenzívnym orgazmom si môže privodiť ovuláciu a vajíčko sa vylúči, ale toto už neviem.......

luga
11. mar 2012

@ylanee , ahoj, neviem presne, co si myslela tou otazkou .... jasne, ze otehu mozes len po ovulke - cize ked sa vypudene vajko stretne so spermiou ... spermia moze prezit v maternici 3-5 dni a vajko moze zit max. 24 hodin ....
a mozno ma zmysel "vyprazdnovat" partnerove zasoby cca kazdy stvrty- piaty den, aby spermie neprestarli

ylanee
11. mar 2012

dakujem 🙂 to som chcela vediet

magnolie123
11. mar 2012

@ylanee ja som len prehliadla tvoj príspevok, by som ti skôr odpísala, pekný dník 🙂

verka9
12. mar 2012

najhoršie je to čakanie 🙂 niekedy by som bola rada keby 1 cyklus trval aj rok, išlo mi to na nervy, a teraz by som chcela aby 1cyklus trval 1 týždeň, aby som hneď vedela či sa to podarilo alebo nie 😀

severankaa2
12. mar 2012

@any395 ahojkaj chcem sa opýtať keď som bola na sono 01.03.2012 a videla doktorka vajíčka a keď som bola už 06.03.2012 povedala že tam už nič nevidí je možné aby sa vajíčka stratili alebo už vajko prasklo. A ešte sa chcem opýtať má anovulácia nieaké príznaky ako ovulácia? Ďakujem.

dori2
12. mar 2012

aj my sa snaziiime 🙂 nech sa nam dari baby 🙂

eileeen
12. mar 2012

Ahojte! ja som v decembri potratila a teraz sa zase zaciname snazit, teda koncom mesiaca budu plodne dni u mna. Minuly rok som otehotnela hned na druhy mesiac co som chcela vdaka ovulac. testom aj ked to nakoniec nevyslo. Dufam, ze nam to bude vsetkym pekne postupne vychadzat 🙂 😉

janka369
12. mar 2012

Ahojte baby,my sa síce snažíme od februára,ale nevyšlo to,tak akurát včera mi skončila ms tak sa začíname snažiť znova.Síce mi dr.povedal,že prvý mesiac po vybratí Mireny sa nám na 90% nepodarí,ale aj tak so dúfala.Takže teraz je to druhý cyklus od vybratia a dúfam,že nám to tento mesiac vyjde.Tak nech sa nám všetkým podarí 🙂

any395
12. mar 2012

@severankaa2 anovulačný cyklus znamená, že v období medzi dvoma menzes nebola ovulácia, a to sa dá zisťiť sledovaním BT aj hlienu- teplota ani hlien sa nijajko nemení ...ak dr. po týždni už nevidela žiadne folikuly, tak je možné že už bolo po ovulácii...záleží aj na tom, v akých dňoch cyklu boli tie USG robené...anovulácia nemá žiadne príznaky, skôr ovulácia môže mať príznaky napr. bolesť v podbrušku, alebo krížoch, či aj úplne mierne špinenie, či svetloružový výtok...ale dosť často ovulácia prebieha bez príznakov,záleží aj na žene, ako je vnímavá a citlivá

severankaa2
13. mar 2012

@any395 no ja som mala mrchu 23.02.2012 a ona mi robila sono 01.03.2012 a 06.03.2012 a od 04do 06.03 som mala také pichanie v ľavom vaječníku asi tri dni a potom to prestalo. toho 01.03.2012 povedala že tam sú vajíčka a 06.03.2012 už neboli.

any395
13. mar 2012

@severankaa2 tak potom to podľa toho vychádza, že zrejme toho 6.3 bolo tesne po ovulácii - 15.deň cyklu

severankaa2
13. mar 2012

@any395 no myslím že to bol 13 deň cyklu. ešte že som mala priateľa celý týždeň doma a že sme sa snažili. Bože taká by som bola šťastná keby nám to vyšlo.

any395
13. mar 2012

@severankaa2 ovulácia mohla nastať práve na ten 13.-14.deň MC 🙂 ...ja som myslela na druhý USG, ktorý bol robený 15.deň MC

ludka77
13. mar 2012

ahojte baby, my sa ešte "nesnažíme" ale tento mesiac sme nechali tomu voľný priebeh 🙂 ovuka bola 29.2 a "snažili" sme sa v noci z 27na 28.2. od potratu mám 26DC tak nes čakám mrchu ak nepríde tak sa budem zatiaľ potichu tešiť 🙂 potom počkám na 28DC 🙂 a keď nepríde tak sa budem vééééľmi tešiť 🙂 ale nemyslím si, že nepríde :( mám síce pocity, že by som mohla byť tehu ale to si skôr nahováram 🙂 Ae tento cyklus už pôjdeme na to 🙂

severankaa2
13. mar 2012

@any395 aha a ďakujem za opoveď.

dominika1516
14. mar 2012

ahojte my sa snazime od konca februara a tak uz len cakam na koniec marca ze si spravim test a uvidim vysledok 🙂

severankaa2
14. mar 2012

@any395 a anovulácia môže mať príznaky ovulácie či ako?

any395
14. mar 2012

@severankaa2 ovulácia môže mať príznaky, ale nemusí, a anovulačný cyklus je bez príznakov

severankaa2
14. mar 2012

@any395 no to mi odľahlo lebo ja som mala to pichanie vo vaječníku tak sa ukľudnujem že to anovulácia nebola. Joj ako nemám rada to čakanie.

verka9
14. mar 2012

@severankaa2 to si môžeme podať ruky 🙂 každý deň rátam dni 🙂

severankaa2
14. mar 2012

@verka9 tak aj ty si na tom ako ja super a kedy si mala ovulku?

verka9
14. mar 2012

v sobotu, takže sa ešte načakám 🙂

severankaa2
14. mar 2012

@verka9 ja som mala 06.03 ovulku na budúci týždeň by mala prísť mrcha dúfam že nepríde.