icon

Kto sa začína snažiť v apríli 2012?

jeny9999
25. apr 2012

Ahojte. My s mm sme sa rozhodli, ze uz je nacase mat bejby a tak sme nato skocili tento mesiac prvy krat 😀 ! ako ste na tom vy? je tu niekto rovnako nacasovany? tak sa povzbudme navzajom 😉

Strana
z4
anlady
25. apr 2012

Ahoj, ja som začala,potom prestala.A teraz neviem či začať znovu,či sa na to nevykašlať 😒 Čo si predstavuješ pod pojmom snaženie? - len také "snaženie" či meranie teploty, ovu testíky (??)

anlady
25. apr 2012
jeny9999
autor
25. apr 2012

@anlady ahoj moja..nekasli na to! no my sme sa najprv zacali snazit len tak, ale potom som nadabila na modreho konika a ked som si precitala niektore diskusie, nastudovala som si vsetko mozne a tak som si tento mesiac zacala aspon sledovat hlien aby som priblizne vedela urcite ovu. no a ked to nebude stacit dalsi mesiac skusim asi testiky a potom aj meranie teploty (ale tomu by som sa chcela vyhnut - v tomto som dost nezodpovedna - robit kazdy den nieco presne a pravidelne 😠 )

anlady
25. apr 2012

@jeny9999 ja tiež,ale keď sa namotáš na meranie a testovanie toho sa len tak nezbavíš. Asi to skúsíme poňať tak lahšie.Ale neviem či z toho niečo bude, lebo teraz mám duphaston a ovu nikde 😔

marecek1
25. apr 2012

@jeny9999 ahoj 🙂 aj my sa tento mesiac snažíme, takže sa pripájam do klubu.
snažíme sa už síce trošku dlhšie, dúfam, že tento mesiac bude úspešný.

ja ovu testíky nepoužívam, ani nemeriam teplotu, nesledujem hlien, mám teraz na ovuláciu nasadený clostil, takže chodím k lekárovi na folikulometriu, a ten mi odsleduje, či sa folikuly pekne tvoria/rastú/praskajú.

@anlady a ako si sleduješ ovuláciu? testuješ, meriaš BT?

anlady
25. apr 2012

@marecek1 ja???? testujem,ale nie každý deň ako voľakedy 😅 snažím sa aj toho zbaviť. Aj som merala,už nemeriam. Ale mala som dlhé cykly no ovu bola pekne. Lenže ja krava-prečo by som si nevypýtala lieky na upravenie cyklu?! však? tak teraz som pre zmenu bez ovu tento a aj budúce dva cykly. a budem rada,keď budem rada,keď sa mi to vlastne upraví.( takže po zistení nebudem Vám kaziť ovzdušie v tejto krásnej témičky )

jeny9999
autor
25. apr 2012

@anlady ??? po akom zisteni? neopustaj naaas!! aj ja mam dlhe cykly - cca 35-36 dni..posledny mi zacal 6.4. a teraz niekedy - tieto dni - by som mala mat ovu..takze po veceroch skusame jak sa len da 😀 😀 😀 uvidime.. a ste ma navnadili, dnes ked pridem z prace, tak si urobim ovu testik..som zvedava co z toho bude..pocula som totiz ze niektore cykly su anovu - bez ovu.

marecek1
25. apr 2012

@anlady duphaston ti spôsobil, že neovuluješ?

a určite nekazíš ovzdušie 🙂 my sa snažíme tiež už dlhšie, teraz mám od lekára clostil, a uvidím, čo ako, tiež nečakám zázraky a výsledky okamžite.

jeny9999
autor
25. apr 2012

@marecek1 vitam! a preco si si nasadila clostil? tak hned na prvy mesiac? ci si sa snazila aj predtym? 😒

marecek1
25. apr 2012

@jeny9999 my sa snažíme už dlhšiu dobu, a mala som anovulačný cyklus, tak mi lekár nasadil clostil. brala som ho minulý cyklus (len to sme sa nemohli snažilkovať, lebo som mala otrasný herpes na perách), a tiež ho beriem tento cyklus. potom by mal mať ešte 3 mesiace nejaký odrazový efekt.

počula som na clostil už veľa pozitívnych, ale aj negatívnych ohlasov - vraj sa po ňom vytvárajú cysty, pri dlhodobom užívaní je karcinogénny.. 😒 😒

anlady
25. apr 2012

@jeny9999 moja vôbec sa nestresuj testami fakt ! len si to znepríjemníš a časom ti to pôjde až moc do hlávky ! Povedz si,že sa snažíte,ale nemeraj a netestuje-zbytočne budeš. Pracujete na bábätku tak často ako sa vám dvom chce. prípadne viac ak máš hlienik - on musí byť taký priesvitný/jemne biely - no ale ako vajíčkové bielko. Vtedy nech sa trasie zem aj ráno aj večer 😀
Ale fakt,nezaťažuj si hlávku.

anlady
25. apr 2012

@marecek1 nečítaj hovadiny ! u niekoho to byť môže u niekoho nie. Nečítaj nič-to nerobí nikomu dobre. A ak ti to lekár dal/alebo dá - kašli na to.Povedz si,že mu dôveruješ,dam si to a všetko sa upraví. (nemyslím to v zlom)

marecek1
25. apr 2012

@anlady
@jeny9999 presne tak, treba si užívať snažilkovanie a zbytočne nestresovať testovaním/meraním, niekedy, keď človek veľmi-veľmi chce, tak to ako naschvál nejde podľa jeho predstáv.

jeny9999
autor
25. apr 2012

@anlady jaka zlata!!! dakujem moja..hej, aj ja si to stale hovorim, ze najlepsie je velmi sa nekontrolovat.. som pocula, ako mnohym co sa snazili mesiace aj roky, najviac im prospelo ked sa prestali kontrolovat a privelmi snazit. no ale hlavke dakedy nerozkazes... 😀 tuzba je, tak dufam, ze to pomalicky vyjde! drzim ti palce.

anlady
25. apr 2012

@marecek1 hej, bo mi skrátil cykly. ja som mávala cykly tak 40DC,ovu na 25 DC a keďže beriem duphaston od 18DC ovu nemám.Ale niekomu neblokne vôbec.Je to na organizme. Ale po vysadení by sa to malo upraviť,tak v to dúfam.

anlady
25. apr 2012

@marecek1 presne tak ako píšeš. 😉

marecek1
25. apr 2012

@anlady hovadiny to určite nie sú, sú to možné nežiadúce účinky. nečítam to preto, aby som sa zbytočne stresovala, ale aby som bola v obraze. je mi jasné, že u každej z nás sa užívanie liekov prejaví inak - dúfam, že u mňa žiadne cysty, už len vytúžené mimčo 🙂

snažíte sa s partnerom o prvé dieťatko, alebo už nejaké máte?

anlady
25. apr 2012

@jeny9999 lepšie bude ak táto tému bude o tom,že snažíme sa,ale netestujeme a nemeriame- proste pohodové snažilkovanie. keď to bude bude to tu.

jeny9999
autor
25. apr 2012

@anlady presne tak! suhlasim! tak vela stastia! 😲

marecek1
25. apr 2012

@jeny9999 vy sa snažíte ešte veľmi kratučko, takže naozaj zaťažovať si hlavu tým, že niekomu to trvá roky, je zbytočné.

anlady
25. apr 2012

@jeny9999 aj tebe.Takže nie že keď prídeš spravíš test 😠 🙂

jeny9999
autor
25. apr 2012

@anlady asi nie..totiz je to prvy cyklus. a ja nemam bolesti ani pri kramoch, nie to este pri ovu, takze nemam sajnu kedy mam ovu..ale zacala som si sledovat hlien a vyzera to takto: http://www.fertilityfriend.com/ttc/calendar_mod... 😒 takze neviem neviem, myslim ze by ma ten test akurat odradil, ak by nevysiel!
@marecek1 hej aj ja si vravim, ze to nema cenu. ked som minule citala ako dlho sa niektori snazia tak som z toho mala depku. tak som si do googlu dala vyhladat tych, ktorym to vyslo na prvykrat - a to ma riadne ukludnilo. dufam ze budem niekde v strede 🙂

basikes
25. apr 2012

Ahojteee. Aj ja sa pridavam k aprilovemu snazeniu, aj ked to nam uz vela casu neostava 🙂

anlady
25. apr 2012

@jeny9999 miláčik,ten graf mi nešiel zobraziť, otvor si ho ty a nakopíruj ten link zhora.
Hej presne tak - nerob ho. a to meranie tiež ti prerastie cez hlavu...uvidíš....nechcem ti nič také priať,ale pak sa toho len ťažko zbavíš. Bodaj by to ale tak nebolo.

jeny9999
autor
25. apr 2012

@anlady zlatik, vobec nic ti neotvorilo? lebo ja ked nato kliknem tak mi to pekne otvori, ja tam ziaden graf nemam, iba si zapisujem hlien a nase domace snazenie 🙂 😀 😀 😀

anlady
25. apr 2012

@jeny9999 ahaaa, no nejde - stále mi tam hádže prihlasovacie údaje

jeny9999
autor
25. apr 2012
anlady
25. apr 2012

@jeny9999 moja už to vidím,len ja akosi nerozumiem tým skratkám a teda nikdy som nerozumela 😅

kacenkaharris
25. apr 2012

My teda zaciname naostro az v maji, ale povedala som si, ze v aprili si dame take "predjedlo", ze na to nebudeme mysliet a uvidime 😉 Mate niektora taky zvlastny pocit, ze cele tie roky "od puberty "ste sa snazili neotehotniet a teraz sa snazime otehotniet? 😅

iwi9
25. apr 2012

pridavam sa do temy, my sme tiez zacali tento mesiac 🙂)) ovu by som mala mat az buduci tyzden ( asi), ale my si to pekne uzivame stale 🙂 nastastie nas aj po tych krasnych 8 rokoch 'tulenie' velmi bavi 😉 😉 😉 😉
takze prajem nam vsetkym tu krasne snazenie, hlavne prijemne a bez stresu, ja si meriam teplotku, kedze naozaj netusim, kedy mozem mat ovu... tiez mas 35-37 dnovy cyklus...

Strana
z4