icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

nana776
29. máj 2012

@bis ahoj ja mam tiez termin 21.7. vcera som bola v poradni a asi to bude tiez skor aj ked by som bola nerada

bis
29. máj 2012

@nana776 ahoj🙂 aj ti niečo povedal dr,že skôr?u mna je to skôr o pocite..mám viac rokov,placenta skôr starne,a v noci sa budím na rôzne bolesti,cez den nič..

liviana1111
29. máj 2012

@nurili no tak to som mac rada, ze nejakym sposobom boli moje vety uzitocne apson trochu 🙂 hlavne treba mysliet pozitivne a nie nato najhorsie,nacom vlastne ceptra najviac baziruje.🙂 uz sa nam to zachvilku krati ,tak nech nam to dobre dopadne,ja uz zacinam 36 tyzdne velka som uz jak slon a dnes sme pisali test s Anglictiny a ja osm nad tym papierom jak som bola nahnuta ledva dychala ,citila som sa jak keby som medzi bradou a kolenami stlacala fitloptu , no konecna ☹ leda som sedela

nana776
29. máj 2012

@bis ahoj.no ja mam 21 ... babatko sa mi tlaci dole tak dr nebol moc nadseny a kazal mi lezat...ze vraj este aby som vydrzala zo 2-3tyzdne,ale to sa mi vobec nepaci....to musim potiahnut az do toho 21.ale co ked clovek potrebuje navarit,oprat,upratat...ach jaj.

veraba
29. máj 2012

@nana776 ahoj aj mne dr. povedala ze mam babo dost nizko a ze mam lezat a mat vylozene nohy ale ze by mal byt porod skor to nepovedala - ale zalezi ci sa budes otvarat.

bis
29. máj 2012

@nana776 len pekne oddychuj,lež..treba to vydržať,už to nebude dlho🙂

lubica773
29. máj 2012

Ahojte baby chcem sa vás opýtať, akú výbavičku si chystáte pre bábetká?

monika74
30. máj 2012

@bis @nana776 mne už tiež ako sa povie hlavička nalieha na vchod už od 30tt.A cítim,že je viac dolu tak uvidím čo bude dr.mi na poslednej poradni nič nehovoril teraz idem 7.6 tak uvidíme.Ja by som už radšej rodila skôr vydržať aspon so hoho 38tt . 😀Mne sa prvý dvaja tiež narodili skôr o dva týždne a bolo všetko o.k a až ten tretí presne na deň 😀No ja mám skôr obavu že bude drobec dosť veľký 😅 Veď to dr. povie oddychuj no keď sa to nedá nemáme arabelin prsteň aby sa nám všetko doma spravilo samo a ostáva to na nás 😀 😀

bis
30. máj 2012

@monika74 🙂no ten prsten by bodol🙂mna už moja dr chce na bud poradni vyradiť a že už k pôrodníkovi,to budem 35tt,aspon tak mi povedala,čiže pre mna bude potom smerodatné čo povie on..

opica89
30. máj 2012

@lubica773 ako to myslis?

opica89
30. máj 2012

ahoj aj ja mam termin až 23 alebo 29 jul a dufam, že to bude skor už keby som o 5 týždnov rodila by som bola rada. už nech to mam za sebou lebo sa volako bojim. vsetko sa mi pocas tohto tehu komplikovala tak budem rada ked to budem mat už za sebou

evening_star
30. máj 2012

Baby, ako je to s pediatrom - kedy sa treba ísť prihlásiť? A stačí to telefonicky?

stinna
30. máj 2012

@evening_star ahoj, neviem síce presne kedy sa treba prihlásiť, ale moja známa to robili tak, že keď sa malá narodila, tak manžel išiel za pediatrom a ten ho prihlásil. Takže asi to stačí až po narodení bábätka. Ja som však už bola za dr., ku ktorej som chodila ako malá a dohodla som sa s ňou, že budeme chodiť ku nej.

nana776
30. máj 2012

@veraba ahoj.no ale vzdy tam je to riziko...tak aj ty pekne lez 🙂 nech nam vtych bruskach este vydrzia.
@bis veru tak 🙂 uz len par dni ... mne to tak neskutocne rychlo uteka.a uz mas prichystane vsetko pre dietatko?
@monika74 ved to...a ako pozeram tak ty mas uz deticky...ja vas baby obdivujem...ja by som bola tiez rada kebyze mozno v niakom 38...ale ja mam problem stym ze aby mi vysla materska 26tyzdnov platenia dnp tak nemozem porodit skor ako 11.jula ale tak ked bude bude no co uz narobim.

bis
30. máj 2012

@nana776 zhruba mám všetko,aj vyprané vyžehlené,ešte pobaliť tašky a akurát mi volali z predajne,čo som so objednala madrac a stoličku a ešte niečo dokúpiť🙂a poskladať kočík a postielku.len pekne oddychuj a uvidíš,ešte budeš prenášať🙂

nana776
30. máj 2012

@bis ty si sikovna 🙂 mne treba este kadeco porobit .. a co si ides balit do porodnice...ty uz mas stym skusenosti no ja mam z toho mis mas ...

bis
30. máj 2012

@nana776 tak chcela som mať všetko nachystané,keby sa náhodou niečo zomlelo nepredvídané.no do pôrodnice...tiež som si musela tuto popýtať zoznam🙂naposledy to už bolo veru dávno..ak chceš,nájdem ho a napíšem🙂

monika74
30. máj 2012

@nana776 ja si tiež dnp platím no poslednú pladbu mám 2.6 teda na MD v pohode nastupujem 9.6 😀

monika74
30. máj 2012

@bis ja som chodila vždy až do pôrodu k svojmu doktorovi len pri poslednom som chodila aj na pásy do pôrodnice a potom normálne na poradňu.Tak uvidím ako to bude teraz 😀 Ja by som najradšej prijala len poradňu aby som nemusela dva razy do týždňa chodiť do mesta.Je to odo mna 30km no uvidíme

nana776
30. máj 2012

@bis to by si bola hrozne zlata..ja neviem co citam na nete a co mi potom povedali baby co porodili tristvrte veci nepotrebovali tak zase neviem co presne.ale budem rada ked napises.
@monika74 no super takze ty mi poradis.mna uz doktor vypisal na matersku od 9.6. ja nechapem nevadi to?potom co treba doniest do socialnej?

nana776
30. máj 2012

@monika74
ja mam 21 jula datum porodu.ked som bola v socialnej tak mi povedali ze tych 26 tyzdnov splnim 11.jula ale ten ma uz vypisal.myslis ze som mala cakat do porodu?

monika74
30. máj 2012

@nana776 ano stačí ti to potom v piatok 8 zaniesť na socialku ja idem tiež tak.A s tými vecičkami do pôrodnice to fakt moc preháňať netreba.Potom je toho veľa na nosenie 😀

stinna
30. máj 2012

@liviana1111 Ahojky. Ako sa máš?

nana776
30. máj 2012

No dufam ze mi to tam nepopletu,lebo priatelovi teraz tak doplietli socialne ze otras.Neviem co tam robia tie zeny.No veru pojdem tak okolo 9.teho.To mas fajn a co cakas?

papuka
30. máj 2012

@zizu38 ahoj ahoj, no party dopadla na výbornú, tie pripravy ma zmorili poriadne, to ti poviem, ale už máme aspon všetko potrebné na leto vonku, bola som aj na povale, ale ked sa to majko dozvedel riadne ma sprdol 😒 bála som sa počasia ale tiež mám žičilo, troška podvečer chcelo popršat, no padlo len pár kvapiek, naštastie, naši sa zdržali až do nedele večera aj so sestrou, a musím sa ti pochválit, už sme zabehli aj postielku, malá emuška muška v nej spala a pri dvaja pri nej, majko sa zobudil na každé jej otáčanie, ale bola velmi dobručka pespinkala elú noc. v pondelok som bola celý den v bb, majko bol na rybačke na sucháči a ja som si vybavovala doporučenú poštu kozmetiku pedikúru, no ale v noci z nedele do pondelka som veru nespala nič, neviem či som nemala falošné kontrakcie, až som sa zlakla aj majko so mnou či to už na mna neprišlo, ale v daka bohu, nad ránom prešli a zaspala som. v piatok mám zase vybavovací den tu v zh, idem si menit trvalý pobyt aj patkovi, tak to bude paráda po uradoch a policii, kedže nový OP, VP, auto je na mna, živnost mam atd 😠 chcem aby som to mala v poriadku kým pride maroško, no a zabudla som ti napísat, že moj majko, dnes vyfasoval antibiotiká, tak dufam že to nechytime od neho, tolko odo mna, dlho som tu nebola vidím že ani ty, napíš ako sa ti darí čo nového,, papapa

papuka
30. máj 2012

ahojte júlovky, vidím že za tých pár dní čo som tu nebola, naša rodinka júloviek sa rozrástla 🙂 tak vitajte 🙂 🙂 🙂 🙂 , nejak som toho mala vela a kým som sa dostala k PC už som bola vyčerpaná 😉

bis
30. máj 2012

@nana776 tento zoznam som aj ja dostala,tak podla neho som chystala🙂: balik plienok ten menší, balik vložiek, tampony do podpsenky, podprsenky, oblečenie pre bábo v nemocnici / body, čiapočky, rukavičky /, utierky na zadoček pre malé, mydielko a ostatnu drogeriu ku kupaniu, klasické plienky pod hlavičku / do perinky /, pribor, pohár, utierku, niečo na pitie, malé na jedenie-keksik, jablčko, prezuvky, prezuvky do sprchy,župan,vreckovky,podložky do postele..samozrejme druhá taška pre babo na cestu domov,ja si neberiem oblečko pre malé v nemocnici,lebo u nás všetko babetkám dávaju,ale pre istotu to tu nechávam,lebo asi všade je to ine.tak isto drogeriu na kúpanie..joj a ešte uterák samozrejme,popôrodné nohavičky jednorázové..a doklady-teh.knižku,sobašny list,OP

liviana1111
30. máj 2012

@stinna no nejak tazko ,poslede tri dni mi byva akosi cudne an to neviem zadefinovat,ale dorbe to nieje 😀 a ty ako? ja som dnes zacala 36 tyzden...tak sa uz vidim na porodnom stole, no mam pocit ze to este potrva ,tento mesiac je jak cela vecnost 😒

monika74
30. máj 2012

@nana776 vieš čo čosi mi hovorí že to potom ani vyplácaju spätne no skús babám napísať na fore dobrovolne nemocenske poistenie sú tam fakt super žienky ktoré ti poradia.jedna je po nickom Gapa a a tu druhú si nepamätám,ale ja som s nimi tiež už komunikovala lebo mne končí teraz v máji rodičak a nastupujem na MD a lieta mi tam pár dni 😀

nana776
30. máj 2012

@bis 🙂 dakujem pekne.no musim si este kupit tie podprsenky atd...aj v martinskej nemocnici asi davaju babetku veci az potom z porodnice si ho oblecies.ja mam aj trosku obavy vies budem na vsetko sama no s ptiatelom ale ten chodi do prace.dufam ze si poradim.