icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

nana776
30. máj 2012

@monika74 no skusim...dufam ze tam potom nebudu mat zmetky.lebo teraz sa vyznat vtych zakonoch a tak je hrozne 🙂

stinna
30. máj 2012

@liviana1111 ja sa tiež cítim nejak divne, v pondelok ma po celý deň nejak popichávalo v podbrušku a včera som skoro celý deň prespala, ale tak ja som to pripisovala zmene počasia. A od včera malý tak strašne silno kope, že mám pocit, že sa chce "prekopať" cez brucho vonku 😀 . Ja som teraz podľa PM v 31/5 týždni. Kedy máš prvý termín pôrodu?

bis
30. máj 2012

@monika74 30 km to je dosť,ja chodím zhruba raz do mesiaca a snažím sa zlúčiť poradnu s hematologiou,s mojimi problémami s nohami by som to asi nezvládla,nosí ma manžel a potom odchádza na poltýždnovky mimo mesta,dúfam,že po pôrode sa mi nohy polepšia..

liviana1111
30. máj 2012

@stinna ja mam prvy teramin porodu 4.7. a druhy este na 7.7. ale dufam ze to bude este skor ako toho 4.7. mne zase neustale trdne brucho a tiez pobolieva,hkvane spodok asi tiez ked to mam tak povedat tak podbrusko,alebo pod pukom ta oblast,neviem comu to pripisat,a vsemozne si snazim spomenut ake to bolo ked som dostala kontrakcie ale vobec si nepamatam 😀 😀 😀 😀 nejak mi to uz uniklo po tych troch rokoch od prveho porodu... 6.6. mi idu robit posledne sono na prietoky a velkost babtka a tiez na polohu konecnu ,ale uz pred dva a pol tyzdnom bolo babo uz otocene dolu hlavickou tak si myslim ze poloha bude bez zmeny.no uvidime co povedia dokotory 🙂

lubica773
30. máj 2012

@opica89 ahoj ja som myslela, že aké oblečenie pre nich a tak. Zdalo sa mi, že všetko viem, ale teraz ked to chystám, tak som pomykove, či niečo nemám zbytočne alebo či mi niečo nechýba. 😉

stinna
30. máj 2012

@liviana1111 mne keď tvrdne brucho tak si dám MgB6 (ale max. 2x denne, aby som nebrala veľa liekov) alebo si trošku oddýchnem. vieš čo, ja sa tak strašne bojím pôrodu (aj keď asi pôjdem sekciou) a toho všetkého okolo toho, lebo tie články čo napr. aj tu na MK čítam, tak mi teda veľmi nepomáhajú sa upokojiť 😨 . Môj bol pri poslednou USG otočený krížom cez celé brucho, ale 5. 6. idem na poradňu a uvidíme, že čo nám tam povedia... Už to chcem mať všetko za sebou ☹

liviana1111
30. máj 2012

@stinna ja sa porodu nebojim a ani pri prvom som sa nebala,ale netesim sa na tie dni po porode, ked sa mi rana hojila zo sitia,tk ja uz chcem mat za sebou aj porod aj sestonedelie a celkovo tie prve dva mesace.No co sa tyka clankov na koniku ,tak to netreba brat tak vazne,kazda zena ma rozdielny porod, a netreba sa necha vylakat,to radsej necitaj nic ak ta to ma rozrusit,prste oddychuj a nemysli nato a pri samotnom porode ti to ani tak nepride , to si povies potom ze ani to nebolo take strasne a ked by to aj bolo tak si povedz ze mohlo byt aj horsie 😀 neboj vse dobre dopadne a potom ti to uz ani nepride 😉 co sa tyka magnezka ja si davam aj to ale brucho aj tak tvrdne no nastastie aspo uz nemavam v nohach krce v noci 🙂

monika74
30. máj 2012

@bis ved aj ja chodím z mužom autom a aj decká majú dr. v žiline.Síce je to dalej no vždy sa tam skor vybavím ako tu v meste kam by som patrila podla obvodu 😀 Ja mám problem zo žilamy a tiež bolia a dnes obzvlášť

stinna
30. máj 2012

@liviana1111 už si fakt nebudem nič čítať a musím myslieť optimisticky 😎 . Ja som zatiaľ, našťastie, v nohách kŕče nemala, len tá chrbtica ma bolí.. a na MD kedy nastupuješ?

liviana1111
30. máj 2012

ja uz som nastupila na matersku od minuleho tyzdna od stredy som 🙂 tak uz vegetim..a este ani niesom kompletne pobalena do nemoicnice :D 😀 😀 aj by som sa mala uz ci co,ale akosi sa mi nechce nejak 😀 😀 😀 😀 😀 😀 stale si hovorim ze sak to ma cas... ako nieco uz mam nachystane ale nemam este ani tie porodnicke vlozky ,a hygienicke veci zbalene a tak 😀 😀 😀 no co uz ai to zajtra porisim 😝 ak vyda 😀 😀 😀 😀

stinna
30. máj 2012

@liviana1111 ja už mám kúpené všetko a aj pobalené, len neviem, čo zbaliť pre malého do nem. ešte si to musím niekde presne zistiť. .. tak prajem ti pekný zvyšok dňa a príjemné balenie 😉

opica89
30. máj 2012

@lubica773 ale tak hadam zakladne vecicky mas do porodnice na cestu domov pre babatko a aj pre seba. ja si to už pomalicky chystam do porodnice aby som nic nezabudla a bola pripravena ked to pride🙂 a ty prve cakas?

mirulka147
30. máj 2012

ahojte julovky čo chystate babetkam na oblečenie na cestu domov s porodnice ? neviem či mam zbaliť aj daky tenky svetrik alebo len bodynko a dupačky a tenku deku na autosedačku ?

stinna
30. máj 2012

@mirulka147 ahoj, ja počítam s tým, že bude teplo 😎 . Ale beriem body, dupačky a bábo plánujem dať aj do zavinovačky, takže deku neberiem na cestu domov. A čiapočku tiež.

lubica773
30. máj 2012

@opica89 no do nemocnice mám pripravené košielky aj body, dupačky, čiapočky, rukavice, plienky a mám aj svetrík, len neviem ako obliect na cestu domov. Ani neviem kolko toho mám mat doma pripravené, či viac na dlhý rukáv alebo aj na krátky rukáv a tak.

evening_star
30. máj 2012

@mirulka147 @stinna Baby a beriete to najmenšie číslo do pôrodnice- 50, či radšej 56?

lubica773
30. máj 2012

@opica89 a ešte som zabudla ti odpovedat na otázku, áno ja čakám prvé bábo 🙂

lubica773
30. máj 2012

@mirulka147 ahoj no ja mám tiež takú istú dilemu, ako ty, že aké oblečenie pripravit pre bábo.

lubica773
30. máj 2012

@evening_star ahoj ja mám pripravené č.56

mirulka147
30. máj 2012

@stinna ked ideš brať zavinovačku tak male daš do vaničky? ja beriem autosedačku tak preto som rozmišlala na tou dekou že ho prikrijem alebo tenkou plienočkou ja som mala zymne deti a domov išli fest naobliekane tk teraz neviem

bis
30. máj 2012

@mirulka147 ja plánujem body alebo košielku,tenký svetrík som kôli tomu kúpila a dole iba plienočku okolo nožičiek a zavinovačku a samozrejme čiapočku.a podla toho ako bude teplo aj tenkú deku

stinna
30. máj 2012

@evening_star ja veľkosť 50 ani nemám kúpenú, najmenšie mám č. 56, takže beriem to. Keby bolo veľké, tak mu to vykašem. A beriem body aj s dlhým aj s krátkym rukávom, lebo počasie sa stále mení. No a keby trebalo ešte dačo naviac, tak to mi manžel donesie do nem. 🙂

clari
30. máj 2012

@mirulka147 ja som mala tiez obe deti zimne, a z porodnice isli vo vanicke, co sa mi zda teraz hroza 🙂 Ja planujem vziat autosedacku a do nej taku tensiu deku s takymi tymi otvormi - do autosedacky urcenu

stinna
30. máj 2012

@mirulka147 ja ešte nemám deti, tak s tým veľmi skúsenosti nemám 😕 , ale bývame neďaleko od nem., tak by som malé len tak podržala na rukách. Aj keď teraz každý dáva do autosedačky. Ale manžel plánuje vziať aj vaničku, tak uvidíme s čím po nás príde 😉 .

mirulka147
30. máj 2012

@bis ahoj som sem davno nenakukla ako sa máš ja som bola dnes na prietokoch tak je všetko v poriatku len mali je stale hore hlavičkou tak asi ma pošle na interne ,deti sa uč tešia na surodenca moje sa nevedia dočkať a jua takisto dako mi to ide pomali 🙂

monika74
30. máj 2012

@mirulka147 ja to do pôrodnice brať nebudem ,Nachystám mužovi kôpku a tú mi pri prepustení donesie.Body dupačky čiapočku a tenký svetrík a niečo do autosedačky uvidíme aké vyjde vtedy práve počasie 😀 Ja mám dvoch junových no vtedy autosedačky povynné neboli takže tý išli domov v perinkách a na rukách 🙂

mirulka147
30. máj 2012

@stinna ja sa chystam do Banskej Stiavnice čo je od nas asi 50km tak určite tu autosedačku mali tam bude podareny 🙂

clari
30. máj 2012

@monika74 aj ja sa tak chystam, ked pojdeme domov, muz prinesie nachystane vecicky, dovtedy je zbytocne ich tam mat, ja predpokladam, ze pojdem uz koncom juna, ale snad uz bude teplucko 🙂

bis
30. máj 2012

@mirulka147 ahoj,čo sa týka tehotenstva je to ok,akurát ma hrozne bolia nohy,dole členky,všetci mi hovoria,že po pôrode to prejde,tak v to dúfam,aby som sa vedela o malú a zvyšok rodiny postarať🙂na prietoky som ešte nebola,asi až po poradni o dva týždne.moja malá je zas priečne dolu hlavičkou,tak snád sa tiež otočí normálne,uvidíme,moja dr mi nerobieva utz,naposledy som bola na utz v 29 tt.naši sa tiež tešia,len majú poznámky,že všetko sa zmení,ked sa malá narodí..ja by som bola najradšej aby bol už júl🙂 a ty sa máš dobre?

mirulka147
30. máj 2012

@monika74 tiež to mm nachystam nech mi to potom donesie aj s mojimi vecami možem sa ťa spitať ako reagoval toj doktor na to že čakaš dalšie dieťatko mne sa to velmi pači aj mm ma tri sestri len moj doktor ma furt dake pripomienky že som treťorodička a čo tak neskoro som sa rozhodla pre tretie a to mam len 36 rokov 🙂