Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
@zuzkaamato ja mam tiez nakupene prevazne kratky rukav, akurat pyzamka mam dlhorukavove...ale ja velmi neplanujem "babuchat" maleho, ved si predstav seba, ked je vonku 30 °C a mala by si byt v zavinovacke? 😀 nevravim, tie prve dni, kym nema este vyvinutu termoregulaciu, ale potom je to podla mna zbytocne...
@stinna @adele15 no musim veru dokupit tie dlhe pyzamka. to su v podstate dupacky s dlhymi rukavmi aj nohavicami, ze? fakt, ze v noci spim v lete aj ja vacsinou v dlhych teplakoch alebo tak. ale chystam sa mat malu v spacom vaku na noc, tak mozno by stacili kratke gate... no bude to sranda s tym obliekanim 😀
@zuzkaamato 🙂 ja som kúpila také 3 overaliky (pyžamká s dlhým rukávom a nožičkami), tak snáď mi budú pre malého stačiť a mám kúpené aj také polodupky a k tomu chcem dávať body s krátkym rukávom, aby sa malý na chrbátiku veľmi nepotil v dupačkách.. no uvidíme aké počasie nám júl prinesie prajem peknú nedeľu 😉
@stinna musim tie dupecky nejake kupit aj ja. nabehnem cez tyzden do obchodov 🙂 ked kazdy stale vravi, ze toho netreba mat vela, lebo babo hned vyrastie, ale kolko to je "nie vela"? 😀 neviem, ako casto ju budem musiet prezliekat, takze to fakt neviem odhadnut.
a na noc budes davat body a na to este dupacky, hej? a bude spavat aj prikryte babo? ja budem davat asi do spacieho vaku, ak mi v tom bude chciet spat. ale asi musim kupit este nejaky tensi, lebo ten, co mam, je taky hunaty fleecovy..
kocky mozno sa spytam teraz hlupost ale nezvykne take male babo spinkat v noci v zavinovacke? 😅
@nurili ja mam termin 25.7 ale podla pohybov by to mohlo byť aj okolo 20.7.už som zo seba naozaj na nervy...keby som to už mala za tebou.doktorka vravela že by to mal byť chlapček...no neuverim kym neuvidim.ja mam doma dve byby...19 a 16...takže asi tak... 🙂
holky blba otazka, asi mimo temy, ale aj tak... po kupeli sa oze babatko utierat aj do frote uteracika alebo su lepsie plienkove osusky? dakujem 🙂
@zuzkaamato
novorodenci si nevedia regulovat teplotu tak ako my
v letných horúčavách (a v teplách všeobecne) si treba davat pozor,aby sa dietatko neprehrialo- netreba to prehanat s obliekanim..
všeobecne plati, ze babatko moze mat na sebe o jednu vrstvu oblečenia viac,ako mame my- a tou vrstvou je aj kočik 😀
@dulkagabulka no inac to je fakt, ved kocik je dost uzatvoreny a tam musi byt riadny hic. ale tak ked bude vonku teplo a bude v kociku, tak jej kludne stacia aj kratke rukavy a gate, nie? a ponozky asi. nebudem jej pod to davat este aj body? a na noc, ked je vnutri tak okolo 22 stupnov, tak by som dala asi dlhe dupacky... jaaaj, som jak dilino, ze? 😀
@zuzkaamato ahoj. ja rozmyslam ze na noc budem obliekat pyzamko a este davat maleho do ulitky. tie ulitky z tensej latky su podla mna na leto lepsie ako klasicka zavinovacka ktora je dost hruba. a babo vraj kludnejsie v noci spi ak je zavinute, lebo ho nebudi rozhadzovanie rucickami ktore este nevie kontrolovat.
@zuzkaamato a po kupani mam na zaciatok nachystanu plienkovu osusku lebo myslim ze na tu jemnucku pokozku je to zo zaciatku lepsie ako frote.
@zuzkaamato
ano, ked bude velke teplo, stači bodinko s kratkymi rukavmi , ponožky a prikryt ak chceš, iba niečim lahučkym, napriklad bavlnenou plienočkou....ja som porodila prvu dceru v tropickych horučavach a na radu svokry ju mala v zavinovačke- z čoho chuda dostala teplotu...až detska sestra,ktora prišla pozriet, mi ju celu povyzliekala do kratkych rukavov, plienočky a ponožiek a upozornila,že prehriatie je velmi nebezpečne
a pridavam dva inšiprativne porodne pribehy sloveniek, ktore rodili v zahraničí - velka škoda, že u nas to zatial takto neide, ale to iba dovtedy, kym si to VY, mamičky nezačnete žiadat:
@bublinka1972 tak ty mas uz doma dva baby a dospelacky......ako zareagovali na suredenca? Chlapcek by bolo ozivenie v babinci.... 😀 MM by mal posilu.... 😉 A aku vahu ma mimi? 😵
aj ja sa chystám dávat malého do zavinovačky, lepšie sa drží v rukách, do v zavinovačke vobec nemusí mat dupačky a ani polodupačky, stačí ked bude mat body a plienočku, a teplo mu nebude určite, ved ho tam nasilno nezaviažem, a ked budeme vo vnutri v domčeku, tak mi máme zateplený kamenný dom, takže je to chladnejšie ako v panelákoch na sídliskách 😉
@papuka Som tu zase riadne dlho nebola, ale klasika celodenne "vybavovacky" po doktoroch. Vidim ze nie som sama co sa vytesujem z MD, normálne nezvyk ze sa mozem svojvolne "flakat" po vonku, ale je to prijemne 😀
Jaska ze dame "rande", uz sa tesim 🙂 Len ak by ti to nevadilo, keby to bola az na buduci tyzden tak hruby odhad cca v utorok do obeda? Vsak sa este dohodneme presnejsie. Lebo tento tyzden mam este behacky po ďalších vysetreniach 😖 Mna snat picne 😀 Ale tak uz to nejako dobojujeme, len mam to ozaj vycerpava sediet cely den u nejakeho doktora. I ked je pravda ze tu v zh ked vidia ze mam brusko tak ma beru skorej 🙂
A vy sa ako mate? mate nieco nove?Ako ste vikendovali?
@nina4 Ved ja vravim ze nasa Ivka bude po tatkovi, furt bude vymyslat a navyse je uz od 30tt otocena dolu hlavickou tak dufam ze nebude na hlavu 😀 😀
No ja som ti zase v utorok v noci bezala do nemocnice ale nastastie mi "iba" zvysili davku liekov a poslali ma domkov. i ked sestricka naplasila manzela a poslala ho do auta po tasku 😀 Ale pan primar mi povedal ze sa mi ten krcek podvihol, no aspon ma dokaz ze naozaj nic nerobim iba vylihujem.
Vsak mi ten moj nic nedovoli spravit sa citim ako uplny debil. A co ked si na to zvyknem??? no chudacik si usil na seba budu 😀 😀 😀
Ako tak citam aj ty si si sla "omrknut" nemocnicu v predstihu 🙂 a hned sa ti dostalo mile privitanie od pana primara 😖 Dufam ze ste uz ok, aj deticky su uz zdrave?
Dnes sme boli kuknut na nasej zahradke, no nasa fazulka je ako sachovnica kazda druha je bud obzrata od vtakov alebo ju zozrali medvedici. Noo mrchy jedny. este ze mozem vytesovat na rajcinkach co su v skleniku dufam ze aspon s tych nieco bude 😀
@zuzkaamato nie, nie, na noc plánujem dávať len overalik, lebo keby som dala na to ešte aj dupačky, tak mu bude asi dosť teplo. Ale to fakt závisí od počasia aké bude. Lebo fakt je veľmi ťažké už teraz povedať, že mu oblečiem to a to, keď neviem ako bude. A ešte neviem, či budem prikrývať bábo, možno ho len nechám v zavinovačke v postieľke, to ešte uvidím. Dupačky mám dvoje tenké a jedné také teplejšie - na chladné večeri a potom mám ešte troje tie polodupky. Neviem tiež odhadnúť, či je to veľa, alebo málo, ale keby bolo málo, tak dokúpime 😀 ..
@stacy1 ulitku mam aj ja
ahojte, ako sa dnes mate?
ja mam od piatka nadchu chripku sama neviem. najskor len nadcha, vcera sa pridal aj kasel. tak si vyplachujem nos morskou vodou a pijem mlieko s maslom a medom. a zda sa ze sa to zlepsuje.
a inak naozaj tazko povedat co oblecieme nasim detom ked sa narodia, ja mam skor nakupene kratke rukavy, ale aj nejake to pyzamko na spanie a dlhe bodycko. myslim, ze ked bude nieco chybat nie je problem poslat manzela aby to skocil dokupit 🙂
@lili1985 ahoj 🙂
tak ja sa dnes mám trošku smutne, lebo to počasie je hrozné 🙄 .. Prajem ti skoré uzdravenie. Ja som si pred vyše mesiacom tiež prešla nejakým zápalom, ale ja som musela užívať antibiotiká, ale teraz už je dobre. Aj ja si myslím, že potom stačí manžalov poslať keby nám niečo chýbalo, nech to kupia 😉 .. neviem, či som sa ťa už niekedy predtým pýtala aké meno dávate drobcovi.. ale ak nie, tak aké? 😀 Prajem pekný dník
Ahojte Babulky, uspesny zaciatok noveho tyzdna prajem..... 😉 nech sa nam to pekne a v zdravy kotula do konca.... 😵
ahojte a ste uz zbalene do porodnice? ja uz mam vsetko nachystane aj pre babo aj pre seba 🙂))
ahojte,ja som sa pred chvílkou vrátila s poradne ,hematologie,prietokov a všeličoho možného a som zrelá do postele 😒 ,ale teším sa že malá je ok a pani dr nám povedala,že máme okolo 2400g+-,hlavičkou dole.v výsledky sú ok..
čo sa týka oblečenia,mám aj krátke rukávy nakúpené aj dlhé ,ale na spanie aspon v začiatkoch budem dávať malú do zavinovačky,bábetká lepšie v nej spinkaju a dajú sa polohovať.potom už netreba prikrývať🙂
@clauda2010 veru ešte nie akosi si to nepripuštam, 😀 no cez výkend si už všetko nachystám:dr na poradni povedal,že je všetko v poriadku tak akosi ešte otálam 😀
@monika74 , ja radsej dopredu nachystam , ako potom polku zabudnem , manzel sice potom prinesie 🙂)), a co cakas chlapca ci dievca? ja dievcatko, chlapce uz mam doma 🙂))
ahojte ja tiež rodím v júli nachádzaju sa tu baby aj s okolia PO a KE ? možem sa pridat do vašej témy 🙂

@zuzkaamato ahoj, tak ja osobne som kúpila body s krátkym rukávom - tie by som malému chcela obliekať keď bude veľmi horúco a potom mám aj body a košielky s dlhým rukávom a aj dupačky. A bábo sa chystám dávať do zavinovačky aspoň prvé mesiace.. ale tak je veľmi ťažké už teraz povedať ako budem svoje dieťa v lete obliekať, keďže neviem akú bude počasie. 🙂