Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
Ahojte dievcata, mozem sa k vam takto oneskorene pridat? My sme sa tiez narodili v juli🙂 Vsimla som si, ze sa tu bavite o tom ako vas drobci nenechaju vyspat, poznate knihu: Kazde dieta sa vie naucit spat? JE tam super vysvetlene ako funguje spanok a preco sa deti v noci budia, aj postup ako ich to odnaucit. Je to sice az pre deti od pol roka, ale u nas to napriklad fungovalo aj ked mame len 4 m. Ale my sme potrebovali len posunut spanok, lebo mala chodila spat strasne neskoro, inac celu noc prespi od svojich 2 tyzdnov. Jaj, a da sa to normalne stiahnut na uloz.to
@moniaak skusim si to stiahnut. minule som tu knihu zbadala v knihkupectve, ale nejako som jej nevenovala pozornost.. som zvedava 🙂 ty sa teda riadis radami z tej knizky?
@zuzkaamato ano, podlamna to uplne funguje a aj to dava logiku, ze preco, je to tam vsetko vysvetlene ako pre debilov🙂 A potom je aj taka, ze kazde dieta sa vie naucit pravidla, tak asi vyskusame aj tu, ked tato nam fugovala. Ale to az ked pride cas:D
@moniaak tal stiahnem, precitam a vyskusam, ved za to nic nedam.. nasa spavala pekne, budila sa tak raz na papanie a to bolo super, ale teraz v poslednom case je casto hore.. no som zvedava, vdaka za info 🙂
@zuzkaamato za malo, daj potom vediet, ci zabralo, aj ked pisu ze s istotou to vie kazde babo od pol roka, mozno zafunguje aj skor ;)
@moniaak jasne, dam vediet 🙂 a tebe babo fakt prespi celu noc?
@zuzkaamato fakt, fakticky a vravim, robi to od svojich dvoch tyzdnov, takze ja som take to nocne vstavanie k dietatu prakticky ani nezazila. Mozno zo dva/tri krat sa za ten cas zobudila nadranom. Prvy krat, ked prespala celu noc som sa s udivom zobudila az rano a hned som ju sla budit lebo som sa bala ze jej nieco je, ze to nie je normalne, take male babo🙂
ahojte, aj nas maly je julovy a neprespi celu noc. A preco by aj mal? ked je hladny, tak mu treba dat nie? ked je pokakany, tak prebalit nie? Sme predsa na materskej..Maly nespava velmi ani cez den, pravdupovediac, chcela by som sa vyspat celu noc, ale som zmierena s tym, ze to pride az neskor..
A kniha? Tato kniha uci deti zaspavat a spat metodou vyplakania - argumenty uvedené v knihe skutočne znejú veľmi logicky, vždy ma však mrzí, že ľudia si nepreštudujú, čo táto metóda skutočne obnáša, ale naopak, stále viac rodičov sa na túto metódu "namotáva".... Najskôr dieťa očividne dáva najavo, že potrebuje prítomnosť rodiča. Plače, ale na jeho plač nikto neodpovedá, prípadne, aj ak niekto príde, neberie ho na ruky, nepomôže mu zvládnuť stresovú reakciu, ktorá je odpoveďou na túto situáciu. Výsledkom tejto stresovej reakcie je nepravidelné dýchanie a tep srdiečka a vysoká hladina stresového hormónu kortizolu, ktorý priamo znižuje imunitu bábätka. Čím dlhšie dieťa plače, tým vyššie hladiny kortizolu má. Po pár nociach dieťa svoj boj vzdá a naučí sa, že pomoc nepríde, preto, keď ho položia samé do postieľky, neprotestuje, neplače a po čase zaspí. Navonok sa zdá pokojné, vyzerá to, že metóda zabrala. Realita je však taká, že štúdie dokazujú, že aj v čase, keď už vonkajšie prejavy stresu (plač a protest) ustali, hladina kortizolu bola stále vysoká a dokonca ešte väčšmi stúpla. Dieťa je teda v skutočnosti dlhodobo opakovane vystavené prežívaniu úzkosti z odlúčenia a výsledkom môže byť mimoriadna citlivosť na stres. Táto metóda je teda „výhrou“ z krátkodobého hľadiska, ale dôsledky tohto nácviku samostatného spánku dieťa a jeho okolie ponesie celý svoj život. Knihu rozhodne neodporúčam, resp. neodporúčam sa podľa nej riadiť aj v reálnom živote.
@moniaak Nepise sa to tam doslova...ale ked dieta place, obzvlast take male, tak asi fakt vyzaduje maminu pritomnost, jej ruky. Nemyslim, ze 6mesacne dieta je take vychcane, ze vie, ze ked zaplace pride mama a vezme ho na ruky. Take male babetko asi az tolko rozumu a prefikanosti nema. U starsieho to uz mozne samozrejme je....
@something osobne si myslim, ze ta metoda sa da aplikovat aj nenasilne, bez akehokolvek vyplakania sa. To ze tak malemu babatku treba uspokojovat vsetky potreby je jasne. Kazda maminka urcite vie posudit ci su na taku metodu zreli. Ved to tam aj pisu, ze ak sa vam to nezda tak treba pockat a pokusit sa neskor.
@something A nebolo to tam nahodou pisane pri pripade starsieho dietata? Niektore pripady boli vyslovene extremne, a myslim ze na tie je ta kniha ako usita ;) Nerada by som, aby to vyzeralo, ze tu niekoho nabadam, aby nechal svoje babo vyplakat, kedze sama by som to rozhodne nerobila. Ale ta kniha je minimalne dobra na pochopenie spanku dietata a toho preco sa budi. Uz ako si s tym kazdy nalozi je na nom, ale myslim ze drastickemu ponatiu tej knihy by zabranil uz len materinsky instinkt. A najlepsie rozoznat kedy sa jedna o potrebu a kedy vypocitavost/zvyk musi vediet mamina.
@something a toto čo si napísala, sa mi páči. prečo by som ho mala nechať plakať? ved mne srdce trhá, ked začne žalostne nariekať. radšej si ho utíšim na rukách, upokojí sa, a aj zaspí na rukách a netrvá to ani 5 minút. tak čo riešiť? a kojíme, tak samozrejme, že chcú jesť aj v noci, ved na to tie cicky máme, xixi
naša včera večer revala na raty,toto večerné vyplakávanie začalo iba teraz pár dní,smeje sa,do toho reve a už je potom taká unavená,že nevie zaspať a reve a reve,nechce v taký čas cicku,nechce ležať,vzpiera sa,nič ju nezaujíma,len sa nosiť vo vzpriamenej polohe...včera som už mala nervy riadne..uhojdala som ju nakoniec,ale bol to boj..dúfam,že tento stav nepotrvá dlho...
ale ináč sa v tej knihe spoznávam,zo staršími deťmi..ako opisujú uspávanie🙂))sme sa aj s mužom zasmiali..či to píšu o nás...ale všetko to prešlo,zvládli sme to a deti sú v poriadku,spokojné ..
Maminky,pretacaju sa už vaše detičky z chrbatika na bruško,nasej sa este velmi nechce.
ahojte baby🙂,tak sme doma z očkovania,to bolo revu a potom dalšia dávka plaču,dr sa podarilo malej strčiť dnu tú nešťastnú náušničku,tak som rada...
väcsina z Vas ma uz za sebou druhe ockovanie, my ideme az v decembri, neni to nejak neskoro?
my ideme tiez az v decembri na ockovanie.. na poslednom sme boli 23.10...
@saxana36

@marakoli nasa spava na chrbatiku odkedy som ju prestala polohovat na bok a hlavicku ma vacsinou na boku a pretaca si ju. a nema vankusik, este netreba...