Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
dnes som dala malej k mrkvičke zemiačik,držala to v puse,skúmala ale potom popapala všetko.no a mala som zaujímavý telefonát,tak sa s vami idem podeliť o info🙂
máme jednu rodinnú známu pani dr.alergologičku,chodí po kongresoch a seminároch,má súkromnú prax,volali sme spolu dnes ohladom jednej veci a reč došla aj na malú,kolko už má mesiacov a takči kojím,tak som povedala,že ano a že už aj niečo papáme,tak mi to hned schválila a povedala doslova toto,že deti medzi 4-7 mesiacom su v tzv hluchej zone,v ktorej toleruju všetko čo im dáme papať najlepšie,a že v tomto obd by mali začať papať všetko,zeleninku,ovocie,mäso kuracie a morčacie a lepok(spomenula aj piškotky,že už dávno neplatí že sú od 6 mes)..bola som sama prekvapená,tak sme sa bavili o tom a som sa rozhodla,že to teda takto aj budem robiť,každé tri dni jej pridám niečo nové aby to do konca 7 mes stihla všetko ochutnať a papať🙂
tak,názory na to sú rôzne,vyberte si..
@bis tak to nezakrikni. ja sa obavam ,ze po dnesku je koniec jedinemu spanku, ktory bol poobede v kociku. asi hodinku sme boli aj so psom vonku a akonahle som dosla domov, tak zacala rucat a uz sa mi ju nepodarilo utisit.. achh ☹ ale co uz, mozno len zly den...
@zuzkaamato aj buc rada,že jej nejdu ak by mala hrýzť ako naša Sofia 😖 😖 Ako mňa to tiež láka no bojím sa toho odstavenia a myslím ,že náš mladý by po príkrmoch skočil všetkými desiatimi . 😀 😀
@nina4 tak ja som rada, ze jej nedju, ja mam aj bez zubov stale nejake problemy s prsiami a bradavkami, tak je to super, ze este nehryzie 😀 😀
@zuzkaamato v polohe sediacej,lebo inak tam nechce byt
@saxana36 no tusim vyskusam zajtra aj ja sportak a uvidime.. 🙂
Jaj ako tu čítam ako vsetky detičky pekne papaju,naša Hanka nechcela spapat mrkvu ani za nič,skúsila som aj kašu a tiez bez úspechu a to som si myslela ako jej to bude chutiť. Ja nekojim tak som chcela zacat s prikrmami,ale asi budem musieť este počkať.
@bis tak to som prekvapena, lebo WHO tvrdi nieco ine ...mali by sa dohodnut na 1 verzii, bo sak to je cisty chaos toto ...
ale velmi by ma zaujimalo, ze co prinosne je na tych detskych piskotach, ze ich treba davat tak skoro ...
lebo zeleninu, maso, ovocie, cestovinky / chlebik chapem, ale teda piskoty su pre mna zahadou 😕 😕 😕
@zuzkaamato my sa tiez este vtrepeme do vanicky, takze pohodka ... ale ked to inac nejde, tak skus sportiak, ale operadlo daj do mierne zvysenej polohy, mozno to bude stacit 😉 ... sediet by som 4 mesacne dieta nedavala
@strasska ak sa dnes vytrepem na povalu, tak skusime sportak. Pozerala som si o nom video na webe a da sa dat uplne do lezata. Urcite by som ju este nedala saadnut, to sa mi zda fakt skoro a ona este nie je taka pevna a neudrzi sa sama. Ale co mame kamosku z porodnice, co sa v ten isty den narodila, tak ta je uplne ina, sranda. Ona sa uz aj z lahu vytiahne za ruky do sedu. Nasa uz ano, ale este tazko. No uvidim aj podla pocasia a dam vediet, ako sme dopadli.
@saxana36 to uz je potom tazke ho udrzat v lahu, ale kym sa sam neposadi, tak tozial nie je zdrave pre jeho chrbatik 😒
a pololah by mu nestacil? aj daco uvidi a aj si nebude namahat chrbticu 😉
ale predpokladam, ze to uz mas vsetko vyskusane ... ja by som asi v tomto nepopustila, s dcerou som cvicila a na rehabilitacnom som videla vselijake vykrivenia tak to nestoji za to
@strasska no ja sama som bola prekvapená,ale na druhej strane som rada,že sme polu hovorili,pretože jej verím,všetky vážnejšie problémy s deťmi mi pomohla vždy vyriešiť.a na margo piškot,to nie,že sú prínosom,to len mi dala ako príklad,že kedysi platilo,že po 6mes a dnes to už neplatí a sú jednou z možností ako pridať lepok do stravy..ale v podstate sa zhodla s mojou dr,je to o niečo mladšia baba ako ja s tromi deťmi,odporučila mi dokrmovať,plus káala pridať lepok do stravy mesiac po zeleninke a ovocí,čo mi vychádza na 6 mesiac,čiže všetko do 7meho stíhame🙂tiež v tom mám chaos,lebo staršie deti sú už velké a nepametám si na všetko,a chcem malej len najlepšie🙂a nechcem nikoho poučovať,len som chcela vás oboznámiť s novými info..🙂
S tym lepkom je to pravda odporúča sa teraz skôr ako volakedy ja mam knihu od bukovskeho a tam sa to tiez tak pise.A ten je teda do zdravej vyzivy zazraty🙂
@saxana36 ako citam co "stvara" tvoje babo, tak moj synator je na tom velmi podobne 😉 lezat na chrbatiku je prenho nocna mora, to vydrzi len ked uz je velmi unavenyyy, inak vkuse sa hra len na brusku alebo sediet... akonahle je v lahu alebo pololahu tak uz dviha hlavicku 🙂 a sportiak tiez uz pouzivame 🙂
inak kocky moja svagrina davala malu do sportiaku od 3 mesiacov lebo inak jej nevydrzala v kociari a malej naozaj nic nie je 🙂 takze ja si myslim ze kazde dieta je individualne a ked ich do nicoho nenutime ale robia to sami, tak by to nemal byt problem - teda moj nazor 😵
@zuzzuli presne baby aj moja sa raz zo sedu vytiahla na nohy a chvílu stála,ale obe sme boli také prekvapené z toho,aj emka🙂)že hned sme sadali na ritku,som sa vtedy aj zlakla,či sa jej nemohlo niečo stať s klbikmi..ale dúfam,že nie,nebolo to nasilu,ona sama sa vzoprela a šup ho hore...
@saxana36 my tiez chodime vonku na spanok a ked sa zobudi skor a nepaci sa mu viac lezat, tak ideme domov ... a tiez v pololahu dviha hlavicku, ved to je super aspon si precvici svalstvo a aj na nohy by sa po pritiahnuti postavil, ale sa neudrzi 😉
ak ti dokaze sam sediet rovno, tym nemyslim, ze ho oblozis vankusmi a aha ho on sedi 😀 ale ak dokaze sediet sa bez opory, tak by som sa pre tych par minut v kociku vobec netrapila 😵 akoze samozrejme najidealnejsie by bolo aby si ho davala sediet az ked by si sam sadol, ale AK to je fakt iba chvilocka pocas dna ... tak sa netrap a bud stastna, ze mas doma takeho sikuliaka 😵
@zuzzuli uplne s tebou suhlasim, ze ak to dieta robi samo od seba, tak mu nemozeme ublizit, ale predpokladam, ze 3mesacne dieta samo nesedi a uz vobec si samo nesadne, ci? 🙂
@satko17
@bis
ja som pochopila, ze piskoty kvoli lepku ... ale teda ja by som si zvolila radsej lepsiu alternativu napr. chlebik alebo mixnute cestovinky 😉
a vobec som to nebrala ako poucovanie ... ja som len chcela aj kvoli ostatnym babam napisat, ze stale plati, ze mozete vylucne kojit 6 mesiacov a potom postupne pridavat prikrmy a je to pre babo super. pretoze dieta bude za podpory co najvacsieho kojenia lepsie tolerovat prikrmy, nehladiac na cas kedy s prikrmovanim zacneme...
a ten 17t WHO upravila aj preto, pretoze v zapadnych statoch je priemerna dlzka kojenia 6 mesiacov
cize zaver, ci uz zacnem s prikrmami v 17 t alebo po ukoncenom 6 mesiaci, dolezite je kojenie popri tom. 🙂
ahojte,dnes máme 5mesiačikov a ochutnali sme domácu jablčkovú výživku a vôbec nám nechutila,až ju striaslo a pritom je sladká akurát...uvidíme zajtra,alebo jej za lyžičku dám do večernej kašičky na ochutenie...

@zuzkaamato naša sa ešte mestí do vaničky a hned spinká,len čo sa kočík pohne,čiže som rada a nech tak vydrží čo najdlhšie🙂