icon

Ktoré babuľky rodia v júli 2012?

barborka1446
21. okt 2011

Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎

gabina23
3. apr 2012

@marakoli no ja viem presne ako je uložený :D a vkuse napchatý na pravej strane haha akoby nemal pre seba celé brucho 🙂)) dúfam, že mu je tam fajne krpčekovi

cerealka
3. apr 2012

ahojte maminky aj ja cakam babätko v juli a moja mala fesanda kope tak ze sa mi brucho dost hybe a uvidim ako bude otocena lebo vo stvrtok idem na poradnu

nina4
3. apr 2012

Kočeny ja som taká unavená tak aspoň som nakukla ako sa máte vidím ,že bábatká si to v bruškách riadne užívajú 😀 😀 😀 .Ja som dnes s manželom sadila cibuľku ale vlastne viac manžel 😀 ako som sa viac zohla našu mladú som asi zatisla a také kopance mi uštedrila .sme sa smiali,že ma šetrí od roboty 😀 😀

zizu38
4. apr 2012

@nina4 prezila som 🙂 len keby si to tu videla, ostal tu kopa chlpov miska s vodou vyliata. Ale smudlo bol spokojny 😀 sranda ze mas chut na susi ked ani nevies ako o chuti 🙂 Ja sa musim krotit v sladkom. Na zaciatku tehotenstva mi stacila sem tam nejaka sladkost, a teraz no to je hroza. vlastne sa musim krotit vo vsetkom lebo ja by som len jedla a jedla 😠 😀 😀 Ozik a Sofinke je uz lepsie?

zizu38
4. apr 2012

@nr_martinka no ako si to zvladla? dalo sa ze?! 😀 ozaj kolko tabletiek toho dopegytu beries denne... Mne lekar povedal ze 2tabletky za den je malo??? no co ja viem tlak sa mi upravil a co som si citala na nete niektore beru len pol tabletky.....podla mna to zasa netreba prehanat nech sa aj na nohy postavim 😀

zizu38
4. apr 2012

@papuka presne viem o com pises. My sme tiez boli vcera cely den u lekara. Taka som prisla unavena bolelo ma cele telo, ale konecne som do rana spala ako babatko 😀 Takze nam aj mudr. Molitoris potvrdil ze je to dievcatko. Este sa musim objednat na hematologii. A ked som sa pytala ci mozem aj tu v ZH neboli tomu velmo nadseni. Ale vsak mame slobodny vyber lekara ci ??!!! Tak asi budeme musiet ist zase do bb.😖
Tak super ze ste vsetci aj s murkom zdravi 😀 Este stastie ze mas tie vecicky kam davat. Ja sa nejako neviem rozhybat a urobit dalsi radikalny rez vo veciach a zbavit sa starych zbytocnych veci. Ale hadam dnes by som sa mohla nakopnut, milacicek je v sluzbe takze si aspon skratim cas. To som ostala prekvapena ked miocino vravel ze v bb napadol sneh. lebo tu sice v sobotu poletovali take malinke gulicky, ale len chvilocku... 🙂

nina4
4. apr 2012

@zizu38 No ja som sa včera vážila a pribrala som presne 6 KG no mama tá hned lamentovala že ako málo ale poznáš maminy 🙂 Ja si myslím ,že je to akurát .A ked ti chutí tak jedz aspoň ti nieje zle a teraz sa môžme aspoň vyhovoriť na bábatko 😀
Sofinke pomaličky ustupuje kašeľ zajtra idem po výsledky na alergologiu na imunitu no začalo ju bolievať bruško už ani neviem čo by som varila len aby sa najedla ona celkovo málinko papá ale teraz je to už ozaj extrém ale zas sa ani nečudujem spravili sa jej afty tak ju to musí bolieť .včera dostala na to aj vodičku tak hádam jej rýchlo zaberie .
Ak ťa môžem poprosiť hod sem fotku toho vášho kocúrika Sofinke som povedala ,že teta má kocúrika a ona je za mačkami pobláznená a je zvedavá ako vyzerá .

dulkagabulka
4. apr 2012

Otvoreny list Dr. Cupanikovi o bolestiach po nastrihu, prosim sirte dalej:

Vážený pán doktor,

v relácii Medicína, ktorá bola odvysielaná dňa 26.3.2012, ste ohľadom bolestí po nástrihu povedali: "...Tie bolesti v priebehu pár mesiacov ustúpia. A nepoznám žiadnu rodičku, alebo ženu, ktorá by si sťažovala, že pred piatimi rokmi bola šitá a v dôsledku toho má nejakú poruchu. Pokiaľ samozrejme... tam nebol iný dôvod...." Táto téma je pre nás veľmi intímna a nie je pre nás jednoduché o nej hovoriť a zdá sa, že je tomu tak pre väčšinu žien, keďže ani Vy ako gynekológ ste sa s takouto ženou nestretli. Preto sme sa rozhodli, ze je načase túto tému odtabuizovať a týmto listom sa Vám verejne zdôverujeme, že hoci od nástrihu ubehli roky a iný dôvod ako nástrih tam nebol, neustále nám jazva po nástrihu spôsobuje problémy (nielen) v intímnom živote.

Dovoľujeme si Vám taktiež zaslať knižku, ktorú vydala SKSAPA "Je rutinný, profylaktický nástrih hrádze opodstatnený?". Veľmi by nás zaujímal Váš názor na túto publikáciu.

S pozdravom,

Ing. Zuzana Krišková, PhD. (2009, Bratislava)
Mgr. Miroslava Kotríková Rašmanová (2009, ČR)
Ing. Ivana Antalová (2000, ČR Zlín)
.....
.....

Ak sa chcete aj Vy pod uvedené vyhlásenie podpísať, napíšte nám na zenskekruhy.oz@gmail.com, do predmetu uveďte prosím "Nastrih" a uveďte prosím, ako sa chcete podpísať. Napríklad len Zuzana z Bratislavy (ideálne však celým menom). A taktiež rok pôrodu a mesto, kedy a kde Vás nastrihli (prípadne ak ste boli nastrihnutá viackrát, tak aj tie ďalšie roky). List zašleme Dr. Cupaníkovi poštou spolu s publikáciou http://www.sksapa.sk/2009031159/Publikácie/nova.... List zverejníme na www.zenskekruhy.sk

papuka
4. apr 2012

@zizu38 ahoj, no padal sneh, ale či napadol vo vrstve to neviem, ale nad BB na kopcoch je to strašne vela, a tá zima čo fúka občas tak to ide odtial. Takže si spokojná s MUDr. Molitorisom? Čátala som že berieš dopegyt tablety, pamatám si že tieto brala aj moja starká ☹ hlavne aby ti pomohli. ˇano dúfam, že teda všetci sme zdravý, včera ked sme behali po BB, tak som stratávala kopec známych, tak som si sem tam kecla, bolo to prijemné, len skoda že sme boli na behu, lebo my furt máme čo vybavovat.majkova dcera nám pride vraj až v piatok poobede, patko v piatok doobeda pojde preč, takže dnes sa nemusím náhlit s upratovaním, celé sa mi to posunulo, možem si to všetko rozdelit na 2 dni 🙂 no neviem či mám kam dávat vecičky, lebo je ich tolko ako pre torjičky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , včera som ešte prezrela tu tašku čo mi dala sestra, a zaspomínala som si, lebo som tam našla ešte dupačky po patkovi, a fakt sú ako nové, a ani nemožem, uverit , že aj on bol taký malý, ked teraz je vyšší odomna a že je silnejší ani nehovorím ☹ dnes večer ked pride majkoz roboty, chcem ist na povalu, po velkonočnú výzdobu a kuknút čo je tam ešte pre malého maroška, ale nechcu ma tam pustit vraj už nemám čo lozit na rebríku, musím ho nejak presvedčit 🙂 tak sa maj pekne a zajtra

zizu38
4. apr 2012

@nina4 ja by som bola rada keby som pribrala len 6kg, ja uz mam 10kg a to som este pred otehotnenim chcela schudnut. Lenze mne to nejako neslo, ako som prestala sportovat tak zo dna na den kilecka sli hore 😖 .. Ale tak hadam po porode dam nieco dole. A veru aj dnes som spravila nepecenu tortu, ale ako vravis vyhovaram sa na nasu princeznicku :D
to sa aj mne robievali afty v ustach ked som bola mala furt som behala s fialovymi ustami... Hlavne nech to Sofinke rchlo prejde.
A tu su nejake fotocky 🙂
ten cierny s bielymi ponozkami je Modžo (10r.), povodne to bol moj kocurik, ale nakoniec si ho prisvojila mamina a uz ho nechce dat za nic na svete. tak my sme si zadovazili nasho Šmudlíka (bude mať 4r.) a to je ten sivý 🙂 Dufam že sa Sofinke budú páčiť🙂

nina4
4. apr 2012

@zizu38 Tak Sofinku si veľmi potešila Smudlo ja nádherný taká hrča strapatá a má nádhernú farbu.S tým chudnutím ja ked aj priberiem a to po pôrode som mala menšiu váhu ako pred otehotnením tak počas kojenia to na mňa naskáče potom zase schudnem a ked prídem na váhu 64 kg tak otehotniem 😀 😀 😀 a manžel ten mi minule povedal žiadne chudnutie po kojení 4 deti stačia ja som sa tak nasmiala 😀 😀 😀 😀

mirulka147
4. apr 2012

ahojte tak ja som musela zalahnuť do postele chytila som daku virozu mam kašel ,teplotu a boli ma cele telo dufam že drobček je v poriatku, ☹ manžel ma zasobil homeopatikami a naordinovala som si aj hedelix dufam že to zaberie ak mi viete niečo poradiť tak šup sem s radami.

papuka
4. apr 2012

@mirulka147 ahoj, tak len pekne ležkaj a lieč sa, aby ste rýchlo vyzdraveli 🙂

bis
4. apr 2012

@mirulka147 držím palce,aby to rýchlo prešlo,treba vyležať

veraba
4. apr 2012

Ahojte. zajtra idem na testy na cukrvku a bola som upozornena ze tam budem 3-4hod. neviete co budem robit nemusim sa bat ja som pocula ze nieco vypijem a zoberu mi krv. 😢

Ale aspon ze poobede idem na 3d-4d ultrazvuk tak snad sa mi moj drobcek ukaze 😀 moc sa tesiiiiiiiiiiim ze ho uvidim aspon na monitore

mirulka147
4. apr 2012

dakujem baby za povzbudenie hadam zajtra bude lepšie a to som chcela okna umyvať ale akurat davali v spravach že budeme mať upršanu velku noc 🙂

nr_martinka
4. apr 2012

@zizu38 ahoj tak dalo sa to zvladnut ale hodnoty som mala hranicne tak idem na kontrolu za mesiac a doktorka mi zakazala ze cokolady a sladke vody co vobec nepijem a nejem lebo mam strasne palenie zahy .ale nevadi a ze biele pecivo nemam jest.no tak to zvladnem.no ja so davam tiez dva krat za den a doky mi povedal ze to je malo a ze maximalna davka je az osem krat za den.tak potom my sme v pohodke. 😀

zizu38
5. apr 2012

@papuka ved toto je to na porazenie s tymi tabletkami, a ze 2x denne je malo?! ale ked si odmeriam tlak tak ho mam momentalne v pohode, ved som vcera rano ani nevzala jednu tak sa mi motala hlava. A dnes mam uz ten holter som si myslela ze to bude taky co robi ekg, ale tento mi kazdu polhodku meria tlak. To poznam to aj my ked ideme do bb tak sme viacmenej na behu. Takze budes drobceka prezliekaz kazdu polhodinku aby si uzil vsetky vecicky 😀 Taka malickost vecicky budes prat aj v nejakej avivazi? ci to sa nemoze?! Ja mam riadne otazky... 😝
Veru, veru davaj pekne pozor,na seba aj maroska, ale ja na tvojom mieste by som na tu povalu sla.pôúôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôôzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

zizu38
5. apr 2012

@papuka ups aj smudlo ta pozdravuje prave mi pred chvilkou "prebehol" cez klavesnicu a pootvaral take okna...To čo ako to zavriem?!...Este k tej povale nech ti pekne majko znesie krabicu a ty sa v nej pohrabkas🙂

zizu38
5. apr 2012

@nina4 😀 No ved sa nechajte prekvapit, co bude po "4tom" 🙂, ved skoro kazda zena chce mat o to kilecko menej. S tym musi tvoj manzel pocitat 😀
To si presne vystihla ze je to hrca a strasne chlpata, ktora sa nechce cesat, preto je to smudlo lebo vyzera ako keby prave vyliezol z kosa. Dnes som chcela trosku manzelovi pomoct na zahradke no nejako sa mi nedalo poriadne zohnut tak som len tak postavala 😠 v poslednej dobe sa mi to stava dost casto 😀 😀

zizu38
5. apr 2012

@nr_martinka ticha zavist ze nelubis sladke. Ja sladke mozem, a v poslednom case sa musim riadne brzdit lebo ja by som bola schopna zozrat za den celu cukraren 😠 Mna ti zaha palievala skoro hned od zaciatku tehotenstva a to v prvych mesiacoch som vobec sladke nejedla. A teraz snazim sa jest male porcie ale ani to moc nepomaha.
8 tabletiek??? tak to by som sa uz asi len plazila. Boze ja musim ist este tento mesiac na hematologiu a potom k mojmu doktorovi. Ved beham po tych doktoroch ako na klavir, a nakoniec mi povedia ze je vsetko v poriadku. comu sa aj tesim, ale tie behacky... Ved este mi nic nezistili aj ta glukoza dopadla dobre, a uz mi odporucaju nejake heparinove injekcie....Nestaci ze mi zabera ten dopegyt?!

akira13
5. apr 2012

idem sa "pochváliť", svojou "krajčírskou" "nezručnosťou" 😀 😀 😀 Dnes som sa takto hrala--- pri Nicol som mala najprv drevennú postieľku se vším všudy, ale po pár mesiacoch sa z nej stala "nebezpečná zbraň" pri tých hodinách čo nacvičovala slečna, tak sme kúpili takú postieľku ako cestovnú, ale vhodnú na denno denné spanie, s úplne iným rozmerom, čiže všetky krásne súpravičky mi boli na dve veci 🙂 Drevennú postieľku sme požičali (aj tak sme plánovali používať od začiatku tú druhú (sama osebe hrá melódie, svieti, vibruje 😀 ) , lenže nijaké tie "baby sady" mi k nej nepasovali 🙂
Tak do zelenej spálne, zelená "postieľka" (tá je ešte na povale 🙂 , ale mňa už chytá akési uhniezďavanie 😀 😀 😀 ) Môže byť? (nedokonalá, keďže som okolo krajčíriny anilen nešla, ale o to viac ma teší 😀 )

bis
5. apr 2012

@akira13 pekné🙂

marakoli
6. apr 2012

aaaaaahojte............no ako vždy, ja rané vtáča, čože budem spať? jaaaaaaaaj.........včera poradňa dopadla super, výsledky z glukózového testu sú super, ale dal mi tabletky na železo, že som chudokrvná. na 4D sone malinké bolo kludnučké, a medzi nožičky nás nepustilo kuk, ale pani doktorka tvrdí, že je to chlapček, je kráááááásny, sladký.......moji chlapci boli so mnou, synátorovi sa to veľmi páčilo, 🙂)
a tu je náš pokladík, cmuk cmuk

akira13
6. apr 2012

@bis Ďakujem 🙂 Už ma to švaclo riadne, ale čo som si odzačiatku hovorila, že v tomto období už budem mať prichystané, to ešte ani kúpené nemám 😝 😀 (veci na zbalenie do nemocnice/ pôrodnice) 😀 Mala by som s tým niečo urobiť 😀

bis
6. apr 2012

@akira13 nemusíš sa plašiť,ja mám tiež zatial iba málinko,mám problém s nohou,nedá sa mi dobre chodiť,tak si stále hovorím,že šak je ešte čas,aj ked občas ma už chytí nerv či to stihnem🙂 ináč nad cestovnou postielkou som aj ja uvažovala,moja sestra pri druhej dcerke tiež odložila na povalu klasickú drevenu a vytiahla cestovnu,no uvidíme.

akira13
6. apr 2012

@bis vieš, ale z mojej skúsenosti, že som sa v 27 tt ocitla na pôrodnom stole 😝 a po pôrode som nemala žiadny uterák, iba asi pätnástore tangáče 😀 😀 😀 , mám z toho riadny bruchabôľ 😀
Ja klasiku proste vôbec nechcem, dcéra sa v postieľke otáčala ostošesť a tie "tupé" rany keď si buchla hlávku o tie drevenné tyčky 😝 Cestovku máme takú od narodenia (s vysokým poschodím), prebaľovacím pultíkom, hrazdičkou a aj s takým centrom na diaľkové ovládanie, ktoré svieti, hrá melódie, bliká, vibruje... jedinou nevýhodou je, že nie je "krásna". je to typický Chicco- béžovo, hnedo, modro, šedý 😝 , ale čo sa funkcií týka, bola perfektnáááá 🙂

bis
6. apr 2012

@akira13 tak to áno,ked máš takú skúsenosť so skorým pôrodom..a perčo vlastne si rodila v 27 tt?a dopadlo to dúfam dobre..

akira13
6. apr 2012

@bis po bezproblémovom tehu mi jedného dňa odtiekla plodová voda. Mali sme infekciu- to už ale ťažko povedať, či pre ňu sa spustil pôrod, alebo infekciu sme dostali v čase, keď už voda odtekala (ono to totiž vôbec nebol nejak ý žblnk, iba cvrkanie na WC a vlhké gaťky) takže som si hovorila, že mi miminko asi tlačí na mechúr alebo dačo také.
A dopadlo, Nicol bude mať 5 rokov, je to šikulka a že bola ani nie kilové bejbítko je už iba v našich spomienkach 🙂 Ale tentoraz kým nebude JÚL, rodiť NEJDEM a bodka! 🙂

dulkagabulka
6. apr 2012

nádherný porodny pribeh...možno raz aj na Slovensku taky ženy budu moct zažit

http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...