Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
@liviana1111 Ahoj. Ja mám termín 26. 7., ale idem skôr na sekciu. Aj mňa strašne bolí chrbtica, ale u mňa je to už od 3. mesiaca. Ortopéd mi hovoril, že na tie bolesti nič nie je pre tehotné ☹ .. A tak mi poradil čo najviac oddychovať, ale ja už ani neviem ako si mám ľahnúť, aby ma nič nebolelo. Ináč, aj ja mám nejakú oslabenú imunitu, tiež som teraz bola chorá a ani po atb. mi to nejak slávne neprešlo. Už by som to chcela mať za sebou 😉 . Čo čakáš?
@stinna no ja mam uz ATB 4x za toto tehotnestvo uz mam toho ozaj dost posledne co som dobrala som dobrala 5.5. a od pondelka 21.5. mam zase lebo s ami to vratilo po dvoch tyzdnoch stale zapaly dutin a nemozem sa z toho vysekat ☹ tak sa uz aj bojim aby to male bolo zdrave.Ja cakam chlpaca 🙂 a ty? a preco ides sekciou? si sama chcela? alebo to inak nejde? ☹ lebo moja sesterka ta sama chcela tak si za to zaplatila a dohodli sa aj na termine ,ale u niektorych je to tak ze inak sa neda. Ja pojdem urcite prirodzene ako pri prvom teda pokial sa nic nestane nutne ,no celkovo uz nato cakam jak na spasenie,lebo uz fakt melem z posledneho,strasne som velka,ludia co ma vydia aj neznami s ama pytaju ze ci tu uz budem tak za tyzden, a ked im poviem ze este mesiac minimalne ,kazdy oci vyplesti ake mam velke brucho.. no co uz... ako likviduje ma to vsetko aj ta vaha aj tie choroby za sebou ... ☹ tak sa uz strasne tesim na porod,a kedy mas termin sekcie?
@liviana1111 ja som vybrala dvoje atb. a mala som toho dosť, tak ti verím, že už si aj unavená.. a neviem ako by som ťa mohla povzbudiť - snáď už len vydržať a veriť, že potom bude lepšie 😎 . Ja tiež čakám chlapčeka - Jakubka a už to tiež chcem mať za sebou. Pribrala som zatiaľ 8 kg, ale cítim sa ako súdok piva a je mi stále strašne teplo a ani vyspať sa poriadne nemôžem pre chrbticu 😖 . Ja kvôli chrbtici mám ísť na sekciu, lebo dr. si myslím, že by som mala problém vytlačiť bábo a aj som celkom chcela ísť takto, lebo ja veľmi zle znášam nemocničné prostredie.. Máš krásne fotky. Ten koník je tvoj, či to si sa len tak bola fotiť niekde? A termín sekcie ešte nemám pevný, ale dr. počíta tak okolo 12. 7. Je to taký zvláštny pocit, lebo si neviem nejak predstaviť, že už nás bude o jedného viac 🙂 , ale teším sa na to, keď už bude malý s nami. Dúfam, že sa skoro uzdravíš, lebo takto si fakt ani to tehotenstvo nemôžeš užívať. A prvé bábo čo máš? A nemerali malého, že koľko váži? Možno to bude valibuk, keď sa takto cítiš.. Drž sa pa
@jul12 u nas ju tiez davaju uz ked fakt musia a nie su tiez za to....ako pozeram ty to mas uz zapar, hodinky ti teda riadne tikaju, to je super, nech ti to len dobre dopadne a ste s mimi zdravucky...... 😵 😵 😵 Predpokladam ze mas vsetucko pripravene a zbalene, kociaik zaparkovany a uz len cakas.... 😀
@bis noooo, ja uz postielku mam poskladanu moj mm ten je netrpezlivy a jednoducho neodolal....a ze vraj zeny su take netrpezlivky.... 😀 dnes ma caka zehlenie maleho veciciek a sup s tym do skrini ze mam pokoj, skor ci neskor aj tak ma to neminie.....uz len kociar mi robi starosti, az ho snivam kazdu noc.... 😝
@stinna hehe tak obe jakubov? to je super 🙂 no co sa tyk kil tak ja nabrala zatial 19 😀 😀 😀 😀 😀 to by ta asi zlomilo,j 😀 a teda ledva zijem,ale ja som aj pi prvej tolko nbrala pri nej 20kg a schudla som potom 23 kg oblkiekala som veci este co so nosila na zakladke kratasi, alebo na strednej rifle.... 😀 😀 tak snad to pojde aj teraz dole tak isto 😒 konik neni sice moj to je kamaratkin ja kona nevlastnim,ale jazdim uz 15 rokov.... 🙂 no tak co a tyka tej sekcie tak moc ti nezavidim,ja mam kamosky a tie rodili sekciou a ze ich dlho brucho potom oolelo ani sa zasmiat nemohli a tak ,ale to je asi prast alebo uhod,lebo ja som si zase nemohla na rit pol roka sadnut co som bola taka dostopkana,proste to uz si len odserinkat srepacenim jedno alebo druhe a dako to potom rozchodit uz 😝 prve dieta mam dceru takze budem mat doma set 🙂 aj ked skoda brala by som aj druhu babu ale tak s chlapcekom to zase bude cosi nove 🙂
@stinna jaj este co sa tyka tej vahy maleho no je priblizne takych rozmerov ako ma byt neni nadmerne veliky ,aj dcera hoci som pribrala pri nej 20 kil tak mala 3200 g no najblizsie a posledne sono na prietoky a polohu budem mat *6.6. tak tam sa aj dozviem poslednu vahu tak snad bude v norme bo ma drbne ak bude velike 😖 .
@nina4 Joj tak si mala super prekvapko, my sme mali 15ho ľhe vyrocie tak sme ho oslavili na palacinkach 😀
nam tie spiny medvedikovske cukety obzrali. Uhorkam sa celkom dari,i ked zo zaciatku nam vobec nechceli vyrast tak sme zasiali nove semiacka a teraz ak vsetky zarodia tak budeme zasobovat celu rodinku 😀
@papuka No veru ja sa riadne vytesujem zo zahradky, i ked max. som schopna ju poliat ja sa ti uz ani poriadne ani hybat neviem ☹ 😀 No my sme s manzelom ale riadni farmari.. "co je toto burina? no neviem vytrhni to a potom zistime ze to bol nejaky kvietok". A co sa tyka zeleninky tak to pestujeme len take co sa nemusia pretrhavat, co len vopchas do zeme a bud vyrastie alebo nie 😀 😀
Ja budem mat tiez MD od 8ho tak sa tesim ze budem moct ist aj na dlhsie von, a hlavne pozriet znamych.
Len si davajte s Maroskom pozor, a uzite si sobotnajsiu party.
Aj nasi budu urcite robit, "party" ale az na buduci vikend. Mamina bude mat narodky a normalne som rada ze ma vynechali z pripravnych prac. Ja som ti v poslednom case neskutocne unavena. Takato "otapena" som bola na zaciatku tehotenstva ze som spala v kuse ako medvedik 😀
@liviana1111 to je super, že si toľko schudla, ja sa bojím, že neschudnem to, čo som zatiaľ nabrala. Snažím sa obmedziť sladkosti, ale niekedy mám takú chuť na sladké, že koniec 😅. Môj malý mal 9. 5. cca 1300g a dr. mi hovorila, že je to v poriadku. Dnes poobede som bola u dr. s tou chrbticou tak ma odporúčil na rehabilitácie, takže uvidím, že či mi tam niečo pomôžu. Pôvodne aj ja som chcela dcérku, ale teraz sa veľmi teším na chlapčeka 🙂. Sranda, že aj ty budeš mať Jakubka 😀. A dcérka sa ako volá? A čo sa týka tej sekcie, tak ja som s tým už zmierená a hlavne je pre mňa to, aby sa malý narodil zdravý a v poriadku a už nech je s nami, tak veľmi sa na ňho tešíme.. A nakúpené už máš všetko (neviem, či som sa ťa to už pýtala 😕 )? Pekný večer 🙂
@jankahreusova ahoj, ja mam termin 27.7. a tiez neviem ci donosim, lebo prvy syn sa narodil v 35 tt 🙂 . ako sa citis? ja sa dost bojim lebo mi brusko tvrdne uz od 17 tt, tak som z toho na nervy
@zizu38 noo pekne tak aj u vás sa medvede vybúria .ja som sa teraz ták zľakla toho nášho kocúra ked máme otvorené okno dole tak počuje ako sa rozprávame a skočí na parapet skoro som infarkt chytila 😀 😀 😀 😀 😀 tak gratulujem aj vám k výročiu ono je to pekné ked si tak človek zaspomína ked tak porovnám spolužiačky a to sú už niektoré aj 2X rozvedené tak len kukám ...
@papuka aaaahoj.......tak dnes idem vybavovať MD, som zvedavá 🙂)
no a veru popýtam sa, čo a ako s podnikaním. pokiaľ ja budem na MD, bude za mňa robiť moja mama, bez nejakého nároku na niečo, lebo je môj priamy príbuzný, takže pre moje krásne hnedé očká ma tam bude zastupovať, len tam treba mať papier s jej adresou, rod. číslom, potom osvedčenie o rekvalifikácii, že vie robiť pedikúru, dalej výmer o dochodku, a môj prefotený rodný list, že som jej dcéra.......volala som na Inšpektorát práce, a môže to takto byť, takže uvidíme, dúfam, že to bude OK
@stinna no dcera sa vola Taňa 🙂 nakupene mam vse aj ked som nic kupovat nemusela 🙂 vsetky veci mam po nej,my sme pri nej nevedeli co cakame, tak sme kupovali neutralnej farby veciciky 🙂 takze ja ani nemusim nic kupovat,len som to poprala a pobalila a neriesim 🙂 no a co sa tyka vahy ,to sa neboj ,ved *9 kg je skoro ziadne kg ,to porodis a s porodnice pojdes taka ako si bola predtym 🙂 ved ked si len vezmes ze babo bude mat cez 3kg plus plodova voda a zvacsena maternica len to ti spravi na vahe okolo 5 kg ,takze ked porodis tak do tyzdna si ako predtym nemaj strach. Horsie su na tom take ako ja co naberem cca.20 kg a viac to sa potom pol roka zhadzuje dole ,ale ide to samo tiez,teda aspon v mojom pripade 🙂 ja som sa neprejedala ani nijak specialne nejedla blbosti ,ja to mam asi geneticky dane ,lebo ja som sa uz zacala obalovat hned v prvych mesacoch ako som otehotnela,no co kaslem na to ,ja som si vedoma ze ja nadmerne nejem jem tolko kooko som vzdy jedla a neovplyvnim to ,takze sa musim len zmierit s tym ako vypadam a dufat ze to tak ako prvy krat poleze dole aj druhy krat 😀 😀 a ty budes mat teraz teda prve ? no neboj vsetko to dobre dopadne. Ja uz sa o maly davam dokopy ,dnes by som mqla dobrat vecer poslednu tabletku ATB.tak hadam to uz bude ok ☹ este trochu chrchlem,ale aspon mam uz hlas a neboli ma hlava ... 😝
@mg25 Ahoj. Tiez som mala presne taketo priznaky. Dokonca som to povedala aj na poradni ale mi povedali aby som si len lahla a oddychovala. Az ked mi zobrali krv a pozreli na krvny obraz, zistili ze mam velmi malo hemoglobinu - len 86. Malo by byt 120 (v tehu je normalne aj 110). No a odvtedy ako mi to zistili sa zacal kolotoc po lekaroch - hned ma vyslali na hematologiu. Este som bola aj zdzubkana, ze co som nepovedala ze sa zle citim...nuz asi takto to chodi v nasom zdravotnictve. Teraz je mi uz lepsie - beriem Sorbifer, homeopaticke Ferrum a pijem cviklovu stavu. Skus sa pozriet do svojich vysledkov krvi ci to tiez nahodou nemas z tejto istej priciny.
ahojte baby, chcem sa spytat kedy planujete zabalit tasku do porodnice a kedy oprat ozehlit pre babo vecicky a prichystat do skrine? mam dilemu ci este pockat alebo to zacat riesit 😝
@majcika Nám budúci týždeň dovezú novú skriňu a včera som začala prať...Ja sa už úprimne neviem dočkať, lebo mám strašnú kopu vecičiek, čo som podostávala z druhej ruky, a je to všetko vo vreciach. Takže u mňa je pranie, žehlenie a ukladanie už skôr nutnosť, aby sme to tu neobchádzali. Ale aj sa z toho teším...Podľa mňa nie je skoro, ak máš čas a chuť, porob si teraz, veď ide leto, čím ďalej budú väčšie horúčavy a pritom ešte žehliť...
Ale tašku do pôrodnice ešte nemám, to začnem riešiť tak o mesiac.
@evening_star diky 🙂 no mne sa vsetci vyhrazaju kedze mam vela plodovej vody ze si mam tasku zabalit skor kedze aj mala sa vraj bude ponahlat ale teda neviem, snazim sa ju presvedcit, ze treba este dlho ostat v domceku 🙂
@stinna ahoj ja neviem co cakam chceme prekvapenie aj pri prvom sme mali a mame krasnu dcerku tak uvidime co budeme mat teraz 😉 aj mne sa tazko zaspava neviem si najst polohu stale sa prevalujem no hroza 😒 aj ja som mala problemi stale mi tvrdlo a hrozne na bolela panva tak teraz uzivam horcik a je to uz lepsie 🙂
@kabulko aj mne tvrdlo brusko a bolela ma panva ale dal mi doktor horcik a uz je trosku lepsie ale ked vela prejdem tak mi zase stvrdne brusko tak mam troska obavi,ale ze vsetko je v poriadku tak uvidime 🤐
@majcika ahoj ja uz preistotu som sa zbalila a pomalicky uz idem chystat postielku a vecicky pre babo,aj pri prvom som sa zbalila skor a este ze som sa zbalila lebo som porodila 36tt tak neviem ako ty ale ja uz som sa zbalila 😉
baby nesmejte sa mi ale neviem presne co mysliste tym, ze tvrdne brusko? ja nic necitim take okrem karate kopancov a premiestnovania sa malej?
@nurili kiezby! 🙂 byt hore nohami kvoli rekonstrukcii, kocik este nedosiel, ale uz je objednany, pre mimi mame len par ks oblecenia a masticku na zadocek 🙂... Davam si nacas, ale stale verim, ze sa vsetko stiha.... Hlavne ten byt, ale kym bude uplne funkcny, este ro aspon 2 tyzdne potrva, a potom zacnem rad radom chystat veci pre malu <3
@jankahreusova ved aj ja beriem horcik, ale toto teplo ma zabija, okrem toho mam doma 21 mesacneho drobca a ten tiez dava zabrat 🙂 . ja mam tasku zbalenu od minuleho vikendu, teraz periem akurat vecicky pre miminko a zbalim aj dalsiu tasku
@majcika ja to vnimam tak, ze zacnem citit take pnutia na brusku, taky akoby tah a brusko mam tvrde na dotyk asi ako celo... Trva to niekolko sekund, potom to prejde a takto sa to opakuje niekolkokrat za den... Vacsinou viac krat za sebou... Ale podla vysetrenia je vsetko ok, stale zatvorena

Ahojte ja mam termin 10 jula tak uvidime ci to donosim lebo aj moju dcerku som porodila skor v 36 tt tak uvidim....