Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@honeybunny81 @paula1234 no tak to je fakt vtipne, nakoniec mame rovnake zname 😉 Miska a naozaj, kludne mozes ist s nami, urcite by to slo, len daj vediet bud Petke alebo mne 🙂 spravime si taky predporodny meeting 😀
@henika81 Aha no tak to vam hrozne drzim palce aby vsetko dobre dopadlo nech maly pekne vydrzi uz to ma za par.
A ja ti potom poslem zopar mojich kileciek 😀
Baby prosim Vas, mam uz dva tri dni traviace tazkosti - je mi tak nejak zle od zaludka alebo co, citim, ze mi proste zle travi, chvilami mi je tak na vracanie, chvilami boli brucho, potom to prejde. Kupila som si acidko, vyskusam pit to. Mate nejaky tip niekto este pre mna? Asi to bude tym, ze maly je uz velky a tlaci na zaludok, alebo fakt neviem. 😒
@veronikam ano urcite je to tym ze uz je velky aj mne sa to niekedy stava ze ked sa najem tak ani nie hned, ale aj po hodine mi pride tak zle od zaludka ze hroza a to nevravim ked nieco zjem neskor vecer uz som neraz predychavala a este do toho ta kyselina teraz by sme mali jedt castejsie po mensich porciach, ale to ja by som jedla cey den 😀
@zuzana0905 diky krasneee 🙂 snad to zmakneme 😀
@henika81 jasne ze ano vsak co by sme pre tie nase babatka neurobili 😉
mne na trávenie pomáha feniklový čaj a coca cola. No a pohyb.
@erika12345 aj v horucavach staci len kojenie, ale aj kazdu pol hodinu-hodinu a hlavne ty musis vela vela pit
@aaddeell stahovacie nohavicky som nosila, ale moj syn bol velmi velky, tak mi aj tak ostalo brucho. Kupovala som si ich o 2cisla vacsie ako moja konfekcna velkost a bol problem sa donich "narvat". Teraz som si kupila aj elasticky tvarovaci pas-mali ho v akcii v lidli
@veronikam mne býva zle hlavne po raňajkách, tak do pol hodinky sa mi neskutočne rozbúši srdce a je mi na zvracanie, musím ľahnúť a predýchať, našťastie iba po raňajkách keby že ešte po obede tak to asi celý deň iba ležím 😠 a s tým preháňaním mám aj ja jeden deň dobre a druhý deň trávim na vecku, tak mám veľakrát strach že čo to, lebo také prehánky bývajú pred pôrodom kedy sa telo začína chystať, ale keďže do pôrodu je ešte ďaleko tak to musí súvisieť s niečim iným,
@henika81 och joj no máš to veru ťažké, tak dúfajme že do toho apríla vydržíte, len potom ti už budem závidieť že ste už spolu a doma a mňa to ešte len bude čakať 😝
@mandy29 nič iné ti neostáva už iba ležať a šetriť sa, a si aj čosi ťahšie robila že sa to takto rozbehlo alebo len z ničoho nič, ja teraz dosť robím kolo domu keďže sa už tak pekne vyčasilo, dnes už ani chodiť nevládzem taká som ubolená, musím ubrať aby sa voľačo neprihodilo
@erika12345 ja som sa len pytala ci treba taky krem nevedela som ako to je, kupila som kozmetiku Seba Med telove mlieko a obycajne mydlo ale zo zaciatku ho budem kupat iba v kamilkach a to mydlo asi az neskor, a chcem si kupit aviril olej aby som ho pomasirovala, na tvar som nekupovala nic
na zadocek mame sudocrem a este mi kamaratka poradila na bolave brusko masticku Pupik
@pepi_petra to su asi poslickovia ja som to uz raz mala, radsej sa setri
@erika12345 aj ja mam tehu cukrovku zachvilu idem an kontorlu k diabetologicke, ja som sa pytala na ovocie a povedala ze jablka mozem aj jahody , hrozno v ziadnom pripade ani banany to je cisty cukor, no ale poviem ti ze je to tazke nedat si nic sladke ale co neurobime pre tych nasich drobcov 🙂
@mandy29 tak super ze je to uz v poriadku tak teraz oddychuj a davaj na seba pozor
@paula1234 aj mna by zaujimalo kolko si mam kupit vloziek do porodnice
@aaddeell vloziek ma byt okolo 60 ks minimalne, zo zaciatku to treba stale menit 😅
@paula1234 tak si predstav ze svet je ozaj maly a my sme sa s alenkou fakt stretli v tej porodnici (cez tu istu osobu ) 😀 Bolo super, napisem ti potom viac do IP.
Ja uz by som tam bola aj zostala, tak sa mi tam pacilo 😀
ahojte baby ja sa chcem opytat ci mate skusenost z bolestou na lavej strane podbruska ale to skor ako keby slabiny a odtial sa to tiahne az ku krizam cez bok ale neskutocna bolest ani pohnut sa nemozem 😖 az mi je do placu neviem ci to je pristiknuty nerv alebo co a nieje to vacsinou rano o 3tej neviem preco ale vtedy po 4 chodim po byte a potim sa ako prasiatko od bolesti kym to neustupi myslim ci to nieje aj tym ze som rizikova a musim vacsinou lezat aj ked sa snazim sem tam prejst ,ale aj sa bojim.... ☹
ako ste na tom z vahou kocky? 🙂 ja mam uz 14 hore 😒 co ma netesi velmi ale kedze musim vela lezet tak sa ani necudujem asi ma budu vytahovat zeriavom 😝 cez balkon do porodnice
@aaddeell ja viem len o javblkach, dobre vediet o jahodach. 😉 Nepytala si sa jej nahodou na orechy a mandle? Lebo tie mi idu na chut a neviem, ci maju vela cukru. Je to tazke, hlavne ked je nejaka oslava a clovek vidi kopec kolacikov...Potom si to vynahradime. 😉
@mystery7 dakujem, vidim, ze ty uz mas v tomto skusenosti. 😉 Som sa bala, aby mal dost tekutin.
@petra1004 Petra, tiez mam 14 kg nabranych a to tiez preto, ze som od noveho roku doma, tak len chodim okolo chladnicky, vychadzky mam kratke, ani prechadzku nestihnem, kedze treba ist do skolky, zo skolky, na nakup a uz je po vychadzke. 11kg som vlastne nabrala od januara :( Ale inac nastastie sa citim ok, aj nase 4. poschodie bez vytahu uz vyleziem bez infarktovych stavov posledne dni, jak si svaly a klby zvykli na tu vahu.
Dnes som bola na merani a maly ma 1680g, primerane tomuto tyzdnu tehu, ale je vraj dlhan. Od poslednej poradne sa otocil uz hlavickou dolu.
Cavte baby, ja tu nezvyknem pisat ale citam vas, tiez k vam patrim, termin mam 25. maja...chcem sa len opytat, ma tu niekto podla uzv vacsie babo? my sme boli vcera na sone bola som podla menzesu 29+6tt no a maly ma uz 2 kg...vsetky casti merania boli vacsie o dva tyzdne...kazdopadne je iste ze termin porodu bol vyratany spravne, lebo mam cyklus aj ovulu ako hodiny a presne viem kedy bol maly splodeny...takze vyzera to na 4 kg dieta...som z toho dost nanervy, kedze aj dcera mala vyse 4 kil a porod bol strasne narocny, dvojdnovy a nakoniec aj tak zakonceny sekciou
@majulienka27 no mne sa to udialo v práci, a to len sedím pri PC ale smiali sa zo mňa kolegyne že nie som tehotná, lebo ja pomaly som chodť nevedela a všade som sa plašila a stresovala...stres je neskutočný spúšťač pôrodu 😒
@majulienka27 ale preco zavidiet, cim dlhsie babo v brusku tym lepsie, no bohuzial u mna to tak nebude, len dufam ze bude zdravy a pojdeme domov z nemocky spolu a dufam ze budem aj kojit, tak nerada by som davala flasku. to vies ze uz som nanho zvedava nakoho sa podoba atak ale cim dlhsie vydrzi tak tym lepsie hlavne pre nho, aby si dotiahol cm, a aj trosku vahu, dufam ze ked ho vyberu bude mat aaspon 2800g aby potom nemusel vela dohanat aby bol silny. tak sa drzte aj vy 🙂 aa uivaj si dokym mas malinke v brusku 🙂
dievky ako casto citite pohyby lebo ja sa furt plasim ked dlhsie necitim ☹ a zase ked potom citim som ok ale uz ked velmi santi a dlho tak sa znovu bojim ci to je ok take su niekedy divoke odkedy som prisla o babo v 20tt tak stresujem stale aj ked niekedy si poviem je to ok ale za 5 min sa stresujem co ak ☹ ....asi mi sibe co?? 😝
mne este nikdy nepovedal vahu ani priblizne len ,ze na ten tyzden v ktorom som je vsetko ako ma byt ☹

@pepi_petra cau peta, aj mna pobolieva - presne tak ako hovoris - ako pred menzesom, trva to zatial asi tri dni, ale nie v jednom kuse, len obcas to zaboli ... hovorim si ze uz sme vo finale, tak asi toho bolenia bude postupne pribudat a radsej sa tym nestresujem kym to nie su nejake hrozne bolesti ... aj ked po tom vsetkom co uz si si preskakala ty sa necudujem ze sa hned vyplasis 🙂 hadam je to vsetko ok