Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
Baby, držte sa a v zdraví poroďte!! Dávam do pozornosti nového detského obvoďáka-dr.Bílik- na Spojovej v ambulancii po dr.Turňovej. Možno ho niektoré poznáte z nemocnice.
@petra1004 no mala by si to mat napisane na tom vytalcenom papieriku z uzv...tam su vsetky rozmery aj k tomu prisluchajuce tyzdne...
@avenev aj moj je vramci normy, ale na tych najvrchnejsich hraniciach...ale kedze sa mi dcera narodila takto velka tak sa obavam, ze aj maly bude cez 4 kg...a poviem vam ze je to teda poriadny zaberak...ja sa celkovo velmi bojim porodu, lebo mam zlu skusenost...po cisarskom som mala velke komplikacie, som alergicka na stehy a tak zo mna doteraz, aj po 4 rokoch, vychadzaju tie vnutorne stychy co mam zaistu maternicu...tak neviem co by bolo pre mna lepsie ci SC alebo prirodzeny porod..pri takom velkom babe sa bojim aby to tamoja sita maternica zvladla
@henika81 ja som to tak nemyslela, jasné že najdôležitejšie je aby bolo v poriadku a najlepšie by preň bolo keby bol do konca v brušku, ale myslela som že ti budem závidieť že budete už spolu mi o mesiac a pol sa ešte len budeme do toho dostávať a vy už budete zohratá dvojka a všetko čo s tým súvisí, určite nie v zlom som to myslela 😉
@mandy29 no tak to asi môžem byť spokojná ja stres nemám žiaden ale pohybu až až, keď už sa nám tak pekne vyčasilo nedá mi len tak sedieť a kukať do blba 😉, tak stále čosi robím, na konci dňa som rozbitá 😝
@petra1004 ja cítim pohyby neustále, nech robím čo robím zdá sa mi že ten môj drobec vôbec nespí, má síce "ešte len" 1700 g ale keď sa zaprie tak sa mi veľakrát aj oči pretočia je to riadna sila akoby s niekym bojoval mi to pripadá. Určite ti nešibe ak by sa mne také čosi prihodilo tiež by som mala neustále strach, ja mám strach z toho že či sa nezamotá do pupočníka keď je taký aktívny
baby chcem sa opytat, ci aj vam tak puchnu nohy, lenze mne cez noc neodpuchnu a rano ich mam take iste ako vecer, ledva chodim. zajtra mam ist na kontrolu, len neviem ci mam ist s tym na pohotovost alebo staci pockat do zajtra.
Ahojte ja mam tiez porod v Maji 17-Maja a strasne sa bojim... ☹
@erika12345 na oriesky som sa nepytala ale aj jem kazdy den mandle aby mi stiahlo kyselinu, a dnes ma pani doktorka pochvalila ze mam krasny cukor a ze mozem aj zhresit tak ma to potesilo 😀
@petra1004 @pran aj ja som tak na tom s tymi kilami tiez som doma od decembra ale kedze mi zistili cukrovku tak moc nevyjedam z chladnicky ani predtym som moc nevyjedala netusim kde sa tie kila beru 😉 ale nevadi chudnut budem po porode zaklad je nech je maly v poriadku 😀
@lucia80 takze ty uz od zajtra nastupujes na matersku, super, ja mam pred sebou este buduci tyzden a tiez koniec... a to co Čupino nevedel bez sestricky vypisať listok na matersku??? 😀 😀 😀 čo by ten bez nej robil... by hadam niekde aj zabludil 😀 😀 😀
@katakata ahoj, no tak my sme boli na sone minulý týždeň a to som bola 32tt a bábo malo 2340g, čo vraj zodpovedá 35tt. Takže 3 týždne dopredu. Pýtam sa ho a to vyzerá že porodím pravdepodobne skôr, alebo bude veľké bábo. Že nemusí byť skôr a ani veľké /myslím 54cm alebo tak/, ale že bude obézne, lebo má veľké brucho. Tak som teda zvedavá...
@zuzulienka51 Ahojky, no ja by som to na tvojom mieste samoliecbou neriesila. Treba s tym ist k lekarovi, mal by ti urobit vyter a poslat ho na rozbor...nie vzdy totiz musi ist o premnozenu candidu a treba to tiez preliecit. (vaginalne cipky alebo tabletky plus krem na vonkajsi genital). Ja uz mam mykozu (candidozu) treti krat od januara, co som tehotna. A zakazdym som bola pre istotu u gynekologa. V tehotenstve sa totiz vylucuje viacej glukozy do sliznice posvy a to su idealne podmienky pre candidu....potvoru jednu. Ja pocitam s tym, ze to budem mat mesiac co mesiac az do porodu..... A to sladke je dobre obmedzit na minimum, uzivat laktobacily....pit acidko...ale to same ta asi tazko vylieci 🙂
@grolina no ja mam uz skoromesiac mierne opuchy...cez den sa trochu naleju, aj ruky ale v noci odpuchaju, mne v podstate tie opuchy nijako neprekazaju, necitim sa byt skrz to obmedzena...ale moja gyndoska z toho robi vedu, zakazala mi jest cokolvek slane, ale vzhladom k tomu ze tvrdi ze sol je v podstate vsade tak by som nemala jest nic...tak som obmedzila sol, ale jem normalne...skoro mesiac som sa snazila riadit jej pokynmi a nijako to nepomahalo...len som bola nervozna z jedenia nic mi nechutilo a ani moja rodina nechcela jest co som navarila...a potom som nasla na nete info ze je to blbost ze tehtoenske opuchy suvisia so solou, vraj je tento nazor zastaraly a opuchy sposobuju hormony, trpi tym az 75 percent tehotnych...ale ked to mas zle a trapi ta to tak by som rozhodne sla k dr...nech sa na to pozru, ale ked mas tlak v pohode tak sa nestresuj
@duracelko ja som ti mala napísať ohladom váhy, lebo máme termín po sebe na druhý deň. Noo takže moja doktorka má akési "špeciálne" sono, čiže sono z roku dvadsať, lebo hned ako som si lahla napostel, tak sa jej hovorím, že by sm chcela vedieť koľko maličké váži a ona na to, že ona to nemá nastavené a že muselo by to kdesi hladať, ani nevie kde má hladať a bla bla...proste akýsi nezáujem z jej strany, tak som sa jej radšej ani nič nevypitovala navyše ohladom bábätka, lebo zajtra idem do inej ambulancie na morfologické sono a tam pekne uvidím maličkého na obrazovke a všeky údaje mi povie čo sa opýtam, tažke zajra budem vedieť viac a potom ti napíšem 🙂
@honeybunny81 @alena24 tak ako to vyzerá babulky v Tn nemocnici?? Som zvedavá na vaše dojmy a zážitky 🙂
Ozaj a čo tie prietoky, pôjdete do Cegysu na ne?? Ja idem zajtra do Cegysu na sono v 30. týždni, odporúčenie nemá od DR., tak si to zacvakám, ale stojím to za to vidieť maličkého, lebo moja dr.mi nepovedala a ani len neukázala malého na jej mini sone...a ťahať z nej infošky ako z "chlpatej deky" to je ako za trest...
@mathildica168 no, povedal, že nemá tlačivá, ale možno mal toho aj dosť, lebo musel aj brať krv, kontrolovať moč a tlak, a vlastne všetko čo sestrička. Ale celkom dobre mu to išlo, len na ruke mám ešte modrinu od odberu 😉 A voľno nám začína, aj tebe to už rýchlo ubehne, už to ten týždeň vydržíš 😉
@majulienka27 ja viem ze nie v zlom si to myslela 🙂 no a co sa tyka tej aktivity maleho tak toho sa aj ja obavam ze ked je taky culy zeby sa nezamotal do pupocnika, no tej noci vystrajal jak o dusu, som taka unavena z toho akokeby som bola na turu v tatrach 😀 😀 ale tak aspon viem ze zije 🙂
@michelle13535 ja idem do novej asi zatial tak to vyzera 😉
@macka381 ahoj macka, TN porodnica vyzera v pohodicke, su tam tri miestnosti v ktorych prebieha porod, vraj najmenej podarena je ta oranzova tak od tej radsej vsetky utekajme 😉 aj moja sesternica rodila v te oranzovej a skoncila sekciou. Ale je to tam celkom pekne, akurat tam jedna mamicka porodila dietatko tak som jej aj zavidela ze uz ho ma pri sebe 😉 A celkovo ze su tam vyborni doktori takze sa celkom tesim, uz aby bol maly na svete a ja nemusela vssade nosit to brusisko 😀
Vcera som prvy krat pocitila co su to opuchnute nohy, som bola na skuske v Ostrave a ked som sa vratila, nohy som si nepoznala. Hrozne nieco. Jedno stastie ze do rana odpuchli bo neviem ako by som existovala.
Co sa tyka Cegysu, tak moja a Petkina Dr nam nehovorila vobec nic suvisiace s Cegysom takze predpokladam ze asi si aj prietoky spravi sama. Na kontrolu mam ist buduci pondelok a to by som mala byt v 35tt tak snad mi povie viac 😉 Ja som tiez rozmyslala ze si dam este jedno sono v Cegyse ale uz asi vydrzim do porodu, nech si maly este uzije sukromie 😉
@petra1004 a prečo nová vyhrala? Ideš si tam aj dohodnúť lekára?
Dievcata neviete mi poradit, kde sa daju v TN kupit podprsenky na kojenie...resp. kde maju celkom dobry vyber? Zatial som bola len v detskom obchode v Laugariciu...a 70 eur za podprsenku sa mi veru davat nechce. Hladala som aj na internete ale bez odskusania sa spodne pradlo bojim objednavat. Moc dakujem 😉
@paula1234 Dakujem, ale ja budem potrebovat asi 85E pripadne 90D...ako sa tak sledujem, uz teraz mam velkost 85D a to som ani velmi nepribrala, len 6 kg ale prsia mi riadne narastli. Skusim tie zdravotnicke potreby. Pocitam s tym, ze do tych 50 EUR ma stat bude, pretoze ju vzhladom na velke prsia potrebujem vystuzenu a vytvarovanu.... inak by mi tie prsia asi spadli az ku kolenam 🙂 ...ale 70 eur sa mi uz zda vela, ved ja nepotrebujem taku co vraj nosia tehotne celebrity, ako mi pani predavacka povedala....mne staci ze bude splnat svoj ucel 😉

@petra1004 to mas dobre bud radaa aspon si trochu oddychnes, moj je strasne aktivny neda mi pokoj ani 15min, a v noci, len tak tak sa nesmiem ani pohnut, ked chcem aby nekopal, staci ze len nohu abo ruku si v noci natiahnem ako lezim a uz kopka, musim lezat bez pohnutia a na boku. A ked idem jest alebo jem , tak to ma v bruchu doslova prevraty to len take velke kopceky sa mi prevaluju cez brucho a ver tomu ze nie je to prijemne, je to dost bolestive a kedze mam este aj zrasty v bruchu po slepaku a jak tam zabludi tak na mna az horucka vyjde, tak si myslim ze bud v pohode, horsie by bolo keby si ho necitila cely den ale ako ho citis rano aj na obed aj vecer aaj v noci tak v pohode. Len si davaj velky pozor na seba nestresuj a vela oddychuj a nohy hore, ako mi prizvukuje dr. pri kazdej navsteve...... nohy hore. 🙂 Ak nemas bolesti tak si to uzivaj a papaj to co ti chuti. Drz sa 🙂