Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@sigrid7 A ako sa volá tá kniha o numerológii mien.. Takéto veci ma zaujímajú.. Mne sa páči meno Samuel, Adam a manžel by chcel Lukáša.. Viem, že Samkov a Adamkov je veľa, ale čo už keď sa mi zdajú najvhodnejšie k prizvisku Filip 😀 😀 😀 Lukáš sa mi tam moc nehodí.. Uvidíme..
@denimi Oliver je krásne meno, ktoré samozrejme môj manžel hneď zamietol keď sme sa bavili o menách 🙂
Tak to vyzerá, že tento ročník bude silný na chlapov 😀
aj ja mam taky pocit baby, lebo tu u nas je teraz tolko tehuliek a vsetky cakame chlapcov...tak dufam , že príde aj nejaka vlna dievčatiek, aby mali z coho vyberat 🙂 🙂 🙂 Inak aj my sme vyberalil tak trochu takticky k priezvisku lebo tiez sa mi hocico nezdalo...a Samka uz tiež máme, dokonca dvoch aj ja mám Samka z predošleho manželstva a priateľ z predošlého vzťahu...takže úspešne pokračujeme v línii moje, tvoje, naše, vaše... 😀 😀
@pepi_petra neboj mozes este vydrzat aj dlhsie..mne tiez casto tvrdne brusko..dokonca ma pri tom vzdy zaleje pot..je tu supa..a krcok ma skrateny, presiaknuty a otvoreny na tesny prst..minuly tyzden bol len na spicku prsta..takze tiez mi to postupuje rychlo...ale dr. povedal, ze to je indi vindy a u niekoho to vydrzi mesiac u niekoho tyzden..tak hlavne treba vela oddychovat a lezat, lezat a len lezat...ved si to musime este uzit 🙂 potom sa nabehame pri drobcoch 🙂 prinajhorsom si to odlezim aj v nemocke ak bude treba 🙂)
@pepi_petra "petka uplne ta chapem, ta bezmocnost a strach, čo bude s maličkou ked sa narodi takto skoro... mali by ta nechat v nemocke a nejak ta udržat este v kinderkovom stave pár týždnov... moja švagrinka sa narodila v 7.mesiaci a mala uctyhodných 2 400 g. ale ak máš malé babatko a nemá ani 2 kilá tak to nie je dobre... ja mám tiež teraz kiahne a už ma napadali kadejaké myšlienky, aj si poplačem, lebo sa bojím aby som tiež skôr neporodila ☹ držím hlavne palce, nech vám to dobre dopadne 😝
@henika81 mám len vyrážky, horúčky nemám, len zimnicu a totálnu slabost. musím vydržat tento týžden. dakujem za povzbudzujúce slová. ja som do škôlky nechodila tak som to dostala teraz . aj sestra dostala ked bola so starším synom na materskej. čo už, ked sa na mna lepí v tomto tehotenstve všetko ☹
a kolko má maličký v brušku, je už velký?? držím palce aby to aj vám dobre dopadlo v apríli 😕
@duracelko dakujem aj tebe, no co som bola minuly tyzden na poradni tak maly ma 1970g, a sme velky na 36tt, no aspon podla hlavicky co hovorila dr. a to som isla este len do 34tt, takze vselijako si to tiez musim potiahnut aby mal aspon tych 2500g ze velky by aj bol, ale vahu este nema. chvalabohu krcok sa mi drzi dobre, klopo klop, zatial bolesti nemam tak dufajme ze to dotiahneme do toho 37tt a bude uz mat maly tych 2500g, tak bude ok. tiez uz mam take divne sny vselijake, co sa zobudim zo sna a so slzami v ociach. tak potom sa vselico mozne napada, ale snazim sa nad tym nezamyslat, hovorim si malinky sa hybe , buntosi mi po bruchu tak snad je to ok. a keby ze nieco tak mam na svoju dr. co ma bude rodit cislo na mobil tak prinajhorsom dobehne do nemocky ked to bude surit., a urobi ten cisarsky. tak aspon to ma tak ukludnuje. 🙂
@pepi_petra a to si ťa už nechajú v nemocke? ak áno tak nič o tebe nebudeme vedieť, že ako ste na tom, budem držať prsty aby všetko bolo tak ako má.
@alena24 no tak na to som aj ja strašne zvedavá aká k nemu bude, zatiaľ to vyzerá dobre ale to je ešte v brušku a ona má mamku iba pre seba, ale čo príde potom........ ,no nič uvidíme keď to príde
@pepi_petra ahoj...aj ja ti drzim palce, neboj sa, vsetko bude dobre.... kamaratka mala termin v maji a malicka sa narodila uz teraz v marci takze v 7. mesiaci. .... mala mala len 1200g ... no teraz su uz v pohode, maju 1600g, malej sa dari vyborne a je zdravucka....
pokial je tvoje babetko zdrave, nemusis sa bat, ono to zvladne aj keby sa malo narodit skor... 🙂
U nas je to skor iny pripad, malickema choru oblicku a bojime sa, co bude potom....
Ahojte, ako ste na tom s pohybmi? Ja ich mavam niekolkokrat denne, neviem to ani spocitat, lebo niekedy trvaju par sekund, inokedy aj 10 min. Tiez vnoci casto citim babatko ako sa prehadzuje. Minule som klepala maso, zacala ma strasne kopat , tak som prestala a ona tiez. A ked som zacala znova, zase kopla 🙂 Takto to boli asi 4krat. Samozrejme som rada, ze citim, ze je v poriadku, len mam pocit, ze vobec nespi.
@avenev ja mám niekedy pocit, že tam v brušku ani nespí, šantí si tam, kopká a kto vie čo všetko robí 😀 ale niekedy ho necítim aj niekoľko hodín v kuse. V noci sa pravidelne hlási asi o tretej, kopká si tam alebo vlní. Takže budme radi, aj kež už majú menej a menej miesta, tak sa pravidelne "hlásia." 🙂
@alena24 mas pravdu, je to tazke, stale sa bojim, ze sa nieco stane, to uz by som nezvladla..Vzdy som si myslela, ze ked drobec zvladne 1. trimester, tak je najhorsie za mnou, myslela som si, ze strach prejde, ale ten je tu stale. ☹ Tiez sa drzte, o chvilocku uz mas Adamka u seba. 😉
@pepi_petra Drzte sa , mozno malinka vydrzi dlhsie nez do aprila, hlavne poriadne lez. 😉 Mas nieco na tvrdnutie bruska? Dali ti magnezko?
@duracelko to musi byt neprijemne, ale je pravda, ze este ze si ich nedostala na zaciatku alebo na konci tehu, to by bolo horsie..Nechapem, preco ta mamina s nakazenym chlapcom isla do centra, vsak musi vediet, ze kiahne si infekcne a v centre je kopec deticiek a mamin, co mozu cakat babatka..Je to od nej maximalne nezodpovedne. Drzim palce, nech sa ich co najskor zbavis.
@sigrid7 Ja mam termin 27.5., ale tiez budem rodit inde. Ale pozerala som stranku tvojej nemocnice a vyzera super, poznas niekoho, kto tam rodil? Je to tam take perfektne ako pisu na webe?
@v.elen my sme tiez mali problem vybrat meno pre chlapceka, pre dievcatko sme mali vybrate uz davno pred porodom a meno pre chlapca bola hrozna dilema. 😉 Vybrali sme nakoniec Lukasa, ale ked aj druhe babo bude chlapec, tak to uz fakt neviem, asi to bude Lukas II. 😀 Mate vybrate pekne mena, podla mna sa kazde z tych, co si pisala hodi k vasmu priezvisku. 😉
@saeda to s oblickou ma mrzi. ☹ Prislo sa na to asi ultrazvukom, vsak? ? Budes rodit v nejakej specialnej nemocnici?
@erika12345 inak preco si myslis ze by malo vadit ked sa babo narodi len 2 kilove? mas skusenost? Po 32 tt su vyvinute vsetky organy, dostatocne na to aby dieta viedlo zdravy plnohodnotny zivot. Horisie je ked zachranuju potraty v 25-29tt ale to je lekarska etika proti ktorej nik nic nezmoze. Poznam 3 mamicky z mojho okolia co porodili pred 30tt a ziadna slava veru taky zivot ale clovek si nevybera...
v kazdom pripade 2 kilove mimi a po 32 tt bude fit 🙂 mam kamosto co tak rodila a jej dcera ma uz 8 rokov a je jedna z najlepsich v skole, neskuli, nekryva, ma dobru imunitu atd
inak ja to mam presne za mesiac, aspon teda teoreticky 😲 😕 😵
nemate niekto kontakt na peti_petru? pisala mi na skype vcera a citam tu ze mala tvrdnutie bruska tak sa bojim ze je v nemocke
ahojte 🙂) je tu niekto kta má termín okolo 2.5 a bude rodiť na kramároch ?
@froschka nie nemyslim si, ze to vadi, kde som to pisala?Lebo si na to ozaj nepamatam. 😉 Nemylis si ma s niekym? Myslim, ze pre babatko je najlepsie, ked vydrzi co najdhsie, pre istotu, lebo mozu byt komplikacie. Viem, ze sa daju zachranit ovela mensie babatka, ale pre dietatko je kazdy den v maternici k dobru, to je moj nazor. 😉
A este nieco - zda sa mi drsne nazvat dieta v 25-29tt potratom... ☹ Maminy, co v tomto obdobi porodili, by tak svoje babatko urcite nenazvali...
@erika12345 mas pravdu ze je to drsne a nechcem sa radsej na tu temu bavit, a nechcela som sa ani nikoho dotknut.....
@froschka ale vazne ma zaujima, kde som to pisala, lebo ani ja som sa nechcela nikoho dotknut...
@erika12345 ahoj ...ano, prislo sa na to ultrazvukom...najprv na morfologii v 21tt si moj gynekolog myslel, ze nieco s crievkami, ze su rozsirene...tak sme to skontrolovali neskor a nezmizlo to... tak som musela na konzilium k inemu lekarovi, myslim, ze jeden z najlepsich gynekologov v BA a okoli, robi hlavne rizikove a s UZV je macher... on je kolegom mojho dohodnuteho porodnika v Gynaexe. On mi potvrdil multicysticku dysplaziu oblicky maleho a ku tomu aj hydrocele testis... Tak teraz chodim ku vsetkym trom na striedacku, na pozorovanie a na kontroly a na poradne... moj porodnik rodi v Ruzinove, takze rodit budem tam... myslim ze od 36tt sa uz chodi len k porodnikovi do porodnice...dufam, ze to na mna ale pride az po majstrovstvach, lebo mam obavy aj z dopravnej situacie, ci sa nacas dostanem ak by boli nejake komplikacie s malickym...

@denimi Môžme v pohode. My čakáme už tretie... 😀