Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@sigrid7 ja nie som celkom tvojho nazoru...ze jest co chceme ked sme tehotne...mnohe si toto myslia a prezenu to tak ze su z nich ozaj 100 kilove buchty...a muzom sa pacia to ano ale myslim ze viacmenej nas muzi len utesuju....a potom co s 30 kilami navyse po porode? pridu opat vyhovorky ze sak kojim nemozem schudnut atd atd....a nakoniec predsudky, zla nalada, nervy na muza...a rozpadnutie manzelstva.....vela zien si to neuvedomuje a casto to byva pricinou rozchodu....nie to ze je zena tucna, ale to ze ako sa sprava ako sa citi, atd adt....
cest vynimkam ktore maju tehu obezitu z dovodu choroby stitnej zlazy alebo cukrovky ci ine choroby....ale tie co si za to mozu same napchavanim nezavidim.....
myslim ze by sme si mali davat pozor nielen pre svoje zdrave telo a dusu aby sme v tehu nepriprali, ale aj pre celkovy pocit stastia
@froschka Neviem, ale ja mám v tomto tehotenstve asi šťastie. Jem skoro každú chvíľku, čo som hladná a zatiaľ mám iba 67 kilo a to už pomaly končím 8 mesiac. Keď som čakala dievčatá, tak som pribrala ovela viac a mala som aj 80 kilo pred pôrodom. Teraz je to iné. A čo sa týka môjho MM, asi je tolerantný, keď sa mu páčim aj teraz. Hovorí mi, že som zlatá buchtička, bruškaňa a podobne... 😀 😀 😀 Uvidíme po pôrode, dúfam že sa to nezmení a ja znovu schudnem na tých svojich 56 kilo...
@sigrid7 ved je to je oki, niekomu proste aj viac chuti, ale treba to pak vykompenzovat pohybom...ja chodim s detmi pesi do parku, je to 20min chodze, aj to je lepsie ako len vysedavat...
ale zas chudiatka baby co musia lezat tiez im nezavidim....
napokon ide vzdy o to kto sa ako citi a aky ma pohlad na svet 🙂 je zbytocne mudrovat nad niecim co niekto nikdy nepochopi 🙂 alebo sa proste citi dobre tak ako to je....
@pepi_petra - juj ja som včera myslela, že idem rodiť.. také stavy som ešte nemala.. pravidelne každú pol hodinu.. dnes poctivo válčim doma radšej..
baby, to tak skoro mate poslickov? ja obcas zacitim taku bolest ako pri menstruacii, ale trva to len fakt chvilku, vlastne to ani neboli, je to len pocit. brusko mi obcas tvrdne, ale nie je to casto nastastie, vtedy uzijem magnezium. a nezda sa mi, ze by mi uz padalo dole. a to by som mala o mesiac rodit...
@michala1515 - ja to mávam už od začiatku 7 mesiaca.. také ako keby mi niekto nasypal do brucha kamene a potom ich vysypal 😀
Neviem to inak popísať.. bolí to čím ďalej tým viac a neviem ani dýchať poriadne vtedy.. predýchavam akoby som už rodiť šla 😀
@simonka99 no prave ze neviem co to je.Napadlo ma ci to nieje stikutka,ale neviem.
@monika0001 a dnes sa citis lepsie?Lebo take nieco som mala aj ja,ale mne to neustupovalo a tak ma radsej muz odviezol. ☹
@michala1515 no vidis ake my sme sikovne s poslickami.
@monika0001 No ja neviem, ale s niecim podobnym som lezala tento tyzden v nemocnici. Lekar mi pri sone zistil, ze mi mala hlavickou prilis tlaci na krcok maternice, tiez som citila tlaky a strasne casto mi brusko tvrdlo..... dokonca som sa par krat musela po piatich minutach vratit z prechadzky, pretoze mi tak stvrdlo brusko (citila som ako keby tam mam kamen) az som mala problem chodit.... Asi by si mala ist s tym ku svojmu gynekologovi a ten ta mozno tiez posle do nemocnice, vies aby sa ti nahodou popri tom neskracoval aj krcok maternice a neporodila si kvoli tomu predcasne..... v nemocnici ti vsetko skontroluju a dostanes zopar magneziovych infuzii proti krcom a tvrdnutiu bruska....
@pepi_petra A preco nie si s tym v nemocnici??? ved si este len v 34 tyzdni.... tak to fakt nechapem....... mna hned doky kvoli tomu poslal do nemocnice ked to zistil....
Dnes nám povedali dobrú správu, majú výsledky z Ba, a malý mal výsledky negatívne - kiahne nemá. verím že on ma tuhý korienok, asi bude po mne tvrdohlavý, ved je v znamení Barana (ja kozorožec) a čoskoro nám ho dajú domou.. mozno už aj za 3 týždne...
😲 Peťka nezanedbávaj to, mne ked začali kontrakcie, už nepomohli ani magneziové injekcie, doktori nie sú všemohúci oni na to nič nemajú. mne nemohli dať ani kortikoidy na dozretie plúcok malého lebo to išlo velmi rýchlo, a mala som v sebe silnú infekciu vraj som mala telo na 60% zasiahnuté vírusom (a bežne norma je do 10%).
😠 😠 ja som mala strašný pôrod, ani nechcem o tom písať. snažili mi zastavovať otváranie, len som nehybne ležala, o 3 h. ráno som prišla do nemocky že rodím, a porodila som až večer o 18,30. samozrejme to doktor nevzládol, som potrhaná, ked som dostávala posledné kontrakcie samozrejme že tam nebol, pôrod.asistentky pobehovali, volali doktorovi 2x že už rodím. zažila som taký šok, že po pôrode som nemohla 5 minút hovoriť a bola som v šoku ☹ myslela som si že v BB sú naozaj dobrý odborníci, ked vidia že im tam rodí riziková žena, že budú na všetko pripravený. pritom nijaká iná nerodila vtedy len ja. želám vám aby ste mali dobrého pôrodníka ktorý bude pri vás ked to začne, a povie aj nejaké povzbudivé slová ked bude treba...
@duracelko to si prosim ta koho mala pri porode?Si si uzila no nezavidim, ale uz to bude len a len lepsie. 😉
@zuzana0905 Jenčo ma rodil. mal službu aj molitoris ten je vraj na rizikové tehotenstvá, ale ten si ma veľmi nevšímal, mal asi iné zazmluvnené rodičky ktoré platili 😠 ten riešil jednu vec, a to že jenčo prišiel s tým že mám rodiť sekciou, a on riešil to že by už všetky chceli len sekciu, že si vraj máme za to platiť 😀 a jenčo neviem kde bol ked som začala rodiť boli tam dve pôrodné asistentky, jeho museli volať ... mala som pocit že som malého normálne vyvrhla lebo malý na poslednú chvílu vklzol doktorovi do rúk, keby som nerodila na posteli neviem neviem kam by vypadol.. aj sestry boli zaskočené len na mna kričali aby som nekričala od bolesti (ale v tlakoch sa ináč nedá zvlášt ked som nevidela doktora pri sebe) len mi hovorili aby som dýchala ústami) 😖 😖 strašné este aj v stredoveku by to bolo asi lepšie 😠 😠 😠
@zuzana0905 hnevá ma to že doktor tam mal pri mne byť neustále. boli tam dve čakatelky ale tie nerodili, sestry s nimi riešili to že im donesú jesť, lebo nič nejedli... neviem ale títo doktori majú akosi čas ked sa začína pôrod. to isté bolo aj pri bianke, už som mala tlaky a ja som kričala že kde je doktor že ho nevidím, ale to bol pri mne manžel tak to šlo trochu ináč... v zahraničí napr. v švédsku rodia pôrodné asistentky doktor príde len vo velmi nutnom prípade, lenže u nás to tak nie je, oni sú vyhúkané nevedia čo majú robiť... najlepší pôrod som mala pri najstarsom vo Zv, boli sa na mna pozriet 3 doktori aj primár, či je všetko v poriadku, dokonca jedna pôrod. asistentka trochu staršia odo mna ma celý čas držala za ruku... a kludným hlasom mi vravela čo mám robiť, ako dýchať, kedy príde dalšia kontrakcia, to bol ukážkový pôrod... ale nie toto čo predviedli tu v bb, každý hovorí že v bb sú odborníci, ale neviem či môj pôrod nasvedčuje tomu ...
@duracelko to je sila....... neuveritelne. Ale tešim sa, že malinky je OK, to je super sprava.
@mipolka lebo vraj krcok drzi a za 2tt som sa otvorila "len "na spicku prsta.Kazdy tyzden chodim do rizikovej a plus k mojej dr.Mam lezat,nic nerobit a cakat.Tak tak aj robim.Len je fakt ze dr nemaju nejaky extra zaujem.Nezaplatila som ,lebo moja sestra povedala ,ze si "musim"zahovorit dr co bude u porodu a on sa uz bude starat,takto som jedna z dalsich "neplaticiek" a ako tak citam duracelko,tak to taj asi aj bude! 😠
@duracelko Fuha, no ked to vsetko citam, tak mi je az do placu ☹ Ale hlavne ze je ten malicky zdravy, ze nema kiahne a vsetko ostatne sa urcite casom vyriesi 🙂 Ja som mala slzy v ociach, ked mi lekar v pondelok po sone oznamil, ze mi hrozi predcasny porod a musi ma preto poslat do nemocnice.....ked som si predstavila ze by som mala porodit take malicke babatko, nebolo mi vsetko jedno. Duracelko, ja by som na tvojom mieste zazalovala nemocnicu, ved si tam prisla predcasne rodit, to mal byt lekar predsa po cely cas s tebou.........
@pepi_petra U nas v TN sa lekar zazmluvnit neda...... primar to nechce dovolit......len neviem, ci je to dobre alebo zle.... Ale starat by sa o teba mali poriadne tak ci tak........ no niekedy zasnem nad tym pristupom........ 😠
Babule, od vcera mam tak krce v podbrusku ako pri menzesi, nie casto, ale sem-tam a aj dnes a aj v klude ked lezim,..ma to aj niektora z vas? V utorok ideme na prietoky, tak verim, ze vydrzime,..))) 😉
@mipolka u nas sa to da a je to nanic.Nepaci sa mi to.Lebo potom su velke rozdiele v starostlivosti .Chapem ze ta co si zaplati caka nieco nadstandartne,ale zanedbavat by nemali ani nas,ved platime ich z dani!
@paula1234 ja som to mala cca 3tt naspät stym ze mi hrozi predcasny porod.Usudzujem ze mas poslickov.Ja som mala take bolesti ,ze som ani zaspat nemohla a aj ked som zaspala,tak som sa na bolest stale budila.Nastastie som nekrvacala.Ale ako som sa zdvihla z postele brucho ako kamen.Na monitore ,zachytili par kontrakcii,ale ze vraj v norme.Ty si 36tt,tak si zbal tasku ak nahodou nemas 😀 ja som tiez uz zbalena,ale my musime vydrzat aspon do 36tt.Sleduj ci nespinis .a hlavne oddychuj vela.
@pepi_petra - dnes som ráno skoro dopadla, ale to skôr asi od tlaku.. neviem. bruško mi dnes tvrdlo asi iba dva - tri krát.. ale bolo mi nejako zle... ale teraz je to celkom O.K. a ty sa cítiš ako?
@mipolka - v piatok som bola na rizikovej poradni a tam usúdil, že sme O.K., že krčok drží a na tie kŕče sa iba pousmial.. uvidím ak by sa mi to zajtra opakovalo isto idem k svojmu dokimu...
@duracelko - veľmi som na vás myslela a som rada, že malinký má dobré výsledky 🙂 Super správička 🙂
@pepi_petra - no ja som tiež pre istou zbalená aj keď každý deň prosím malinkú nech ešte vydrží.. ešte má čas... strašne sa bojím aby nešla moc skoro.. ☹

@pepi_petra co sa tyka toho pulzovania-nema to babo stikavku? lebo my ju mavame aj 2-3x za den,tiez to dost dlho trva a je mi to az niekedy neprijemne 🙂