icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

lucia80
6. apr 2011

@veronikam ja na poradne budem chodiť až do konca k môjmu gyndošovi, ja si k pôrodu nikoho nezajednávam a prídem si len potom porodiť.

@zabkatt lebo ktovie kedy to na mňa príde, možno stihnem ísť porodiť kým tam ešte budeš, aj keď ako som hovorila, rada by som do mája potiahla 😉

kakakina
6. apr 2011

@lucia80 ja som bola 4dni,ked je vsetko v poriadku,a obaja budete ok nebudu Ta drzat ani tyzden 🙂

lucia80
6. apr 2011

@kakakina ja našťastie idem rodiť prirodzene, ak sa teda nič dovtedy nestane, to je len tak pre zaujimavosť. Pri malej som rodila prirodzene a bola som 5 dní a myslím že cisárske zostávali ešte dlhšie, ale asi je to individuálne

zabkatt
7. apr 2011

no ostava sa tak 5-6dni ak sa ma mamička aj babo dobre. DOhodly sme sa že v utorok nastupim, streda cisarsky a ak bude všetko v poriadku aj ja aj babo tak v nedelu alebo v pondelok by ma pustili tak dufam že už v nedelu budem doma sedieť pri stole s kačičkou lebo otec ma meniny 😀 a chysta party 😀
Ale dnes som mala na nohavičkach krv tak som taka nijaka a v noci zase kontrakcie sice nepravidelne ale boli tak neviem či vôbec do toho 20teho vydržim 😒

lucia80
7. apr 2011

@zabkatt moja, sa šetri a oddychuj koľko ti malý dovolí, a žiaden bazén !!! Určite to nejako dovtedy potiahnete neboj. Ale ak by čosi, radšej choď, nech ťa pekne sledujú.

froschka
7. apr 2011

ahojky babulky tusim sa nejako zacinate kinderka zozpolovat....ja musim zaklopat ze som total fit, vceta som hrablickovala zahradku a dnes pokracujem a este ani krcok nemam skrateny ani otvoreny...ja budem asi aj prenasat 😀 , keby som nemala planovanu sekciu s dvojickami tak verim ze ich porodim na termin.....

klop klop, aby som bezakrikla.... no drzim palceky vsetkym aby ste co najviac vydrzali cele 😉
@zabkatt ja som mala dvojicky v 38tt planovane a mali 2,8 kila obe zdrave tak nic neboj budete fit a mozes si uzivat drobceka nazivo 😵

froschka
7. apr 2011

este mam jednu taku blbu otazku....myslite ze ked darujem na porodnici nejake zavinovacky pre babetka tak to prijmu a vyuziju? ze sa budu trosku lepsie aj o mna starat sestricky? No nepotrebujem luxus ale len aby ma malinku nosili kedy budem chciet a nechali mi ju ako dlho budem chciet pri mne...alebo je to blby dar?ze radsej chcu vsetky kavy, konaky a peniaze?

anna249
7. apr 2011

@lucia2205 no neviem, kedy sa to robi, mne to este nerobili, buduci stvrtok mam poradnu a budu mi brat ster, tak sa opytam... daj vediet, co Ti povedal dr. na tie odbery kvoli protilatkam. inak, kde budes rodit?

henika81
7. apr 2011

Ahojte tehulky, dlhsie som tu nebola, tak vas nestacim citat, tak len to co so m stihla tak
@froschka ja si myslim ze oni radsej peniaze atd, dezertiky vies to vyuziju pre seba a zavinovacky asi tazko, aspon u nas to tak je, pride ti sestricka poobliekat babo pred odchodom a bude doslova cakat dokym jej daco nedas, no hnus. strasna korupcia este aj sestricky su.

baby mam na vas otazku, chuti vam jest???? mne akosi prestalo chutit, a ked jem tak uz nie tolko kolko predtym nechapem co sa deje, ci uz mam v bruchu vsetko take postiskane malym alebo co? 😀
maleho mam uz ulozeneho uplne dole nakonci zatial sa neotvaram ani krcok sa neskracuje, ale co som pocula tak to sa moze zmenit z minuty na minutu ze???

ktora z vas ma taketo skusenosti??? ze ste mali babo uplne uz dole a za ako dlho sa pytalo na svet?? ako dlho vam to takto vydrzalo???
🙂

honeybunny81
7. apr 2011

@froschka oblecenie resp.zavinovacky nechcu pretoze sa to perie, resp. vyvára na 90-100 stupnov, co dnesny material zvlada horsie. Tak preferuju tie stare. Ale skusit to mozes.

lucia80
7. apr 2011

@froschka no ja fakt neviem či by ťa potom viac obskakovali, u nás im dávali bonboniery alebo kávu. Ja som neplánovala dať nič, ale také mi to zostalo blbé, keď sme odchádzali napr. 3 naraz a bola som účastná toho, ako jej tie dve dali /a sestričky fakt že viditeľne na to čakali/, tak som potom dala aj ja, ale teraz asi nedám nič. /kamoška mi vtedy doniesla do pôrodky, že keby niečo, inak by som ani nič nemala pri sebe/.
Plánujete niekto niečo dávať?
@henika81 čo sa týka jedenia, ja mám pocit, že mne chutí viac, ale asi viac nezjem, lebo sa mi do brucha nevojde. Skôr ujedám všelijaké drobnosti a hlúposti počas celého dňa a to by som možno nemusela, ale čo už.

elsanka
7. apr 2011

@henika81 ahoj....myslim, ze mam podobne pocity ako Ty... jest mi nechuti, no a na poslednej ko v 34 tt mi MUDr. povedala, ze mam maleho uplne dolu, ze sa tlaci. Vraj mam lezat a snazit sa vydrzat aspon do 36 tyzdna, ja vsak dufam, ze to bude dlhsie a v poriadku. Som od 31.3. na MD, nikde nechodim lebo uz len mininakup mi robi problemy. Potom sa neviem zbavit tych hroznych tlakov. Ale doma byt zavreta je strasne....mam pred sebou este mnoho povinnosti, ktore za mna nik iny nemoze vyriesit, tak uvidim ako sa to zvladne a popritom neporodit skor....ozaj termin mame skoro ten isty....

froschka
7. apr 2011

@lucia80 ja by som dale keby mam dat tak na zaciatku....po odchode nemam za co co komu davat ak sa ku mne nespraval ako ma, resp to ma byt v naplni prace....ale ja sama som zdravotna sestra no robila som na internom oddeleni....tam nan davali vselico a vzdy pri prijme pacianta alebo pocas jeho pobytu....no niektore kolegyne boli doslova nechutne az si zobrali ocami volaco do vacku.....

pepi_petra
7. apr 2011

@elsanka
@henika81 baby to iste mam aj ja.Malicka mi hlavickou tlaci na krcok a pri postaveni ci chodzi mam pocit ,ze porodim.Ja som otvorena na spic prsta,ale krcok zatial drzi.Len nevladzem chodit ani obed uvarit.Velmi mi tvrdne brucho a dostavam silne bolesti.Mam nakazane lezat a zakazli mi cestovat.... ☹ Tiez mi povedali v nemocnici, ze mam vydrzat aspon do konca aprila...hmmm.

mia_m
7. apr 2011

ja som tiez dala hned na zaciatku, aby sa o mna a maleho dobre starali, tiez som si vsimla, ze davali na konci, ked odchadzali, ale tiez mi to pride "uz neskoro"

andysok
7. apr 2011

Podľa mna je dať niečo sestrickam prejavena ucta sú to tiež len ľudia a aj keď možno su uz na to naucene a čakajú to nemožeme im to vyčítať samozrejme nech sa zariadi každý ako cíti podľa mna je to prejavena ucta k ich nie ľahkej praci ;)

michala1515
7. apr 2011

ja ak budem spokojna s ich pristupom, dam im asi bonboniery, ci kavu, ale ak budu neprijemne, nie je dovod podla mna. je to ak s tringeltom 🙂

michala1515
7. apr 2011

dnes som bola na prietokoch, bolo to 0,6 vraj vsetko ok, malinka je uz dufam stabilne hlavickou dole. a vazime uz 2,7 kg, takze takych 3,2 kg budeme mat asi pri porode, podla mojich vypoctov 🙂 ved ja by som uz pomaly mohla aj porodit 🙂

lucia2205
7. apr 2011

@anna249 no, dnes som bola na poradni a vzali mi krv kvôli protilátkam a vraj asi naposledy. a ked som kukla do tehotenského preukazu, tak tam bola kolonka, že protilátky 34.týždni. Výsledky budú na budúci týždeň. Rodiť budem v NZ. Dnes ma už vypísal na materskú dovolenku, tak som si to bola hneď zaniesť aj na sociálku aj do roboty. Taká som prišla domov umlátená 😀 S tým mojím bruškom to už nie je na beh 😀 A ty kde budeš rodiť? Už máš aj tašku zbalenú?

weronika187
7. apr 2011

Ahojte, som tu dlhsie nebola a budem mat co robit, vsetko to docitat 😅
@henika81 @pepi_petra @elsanka ja mam to iste, ale uz od zaciatku marca. Chrustik je otoceny dole hlavickou a teda poriadne natisnuty dole, ze sa mu ani hlavicku nepodarilo poriadne odmerat ☹ Okrem toho mam krcok len 1,5cm, ale to od zaciatku a nastastie sa neskratil 🙂 Len keby siel aspon trosku hore, bo mam brusko uplne tak nizucko 😖 Dr. mi povedal, nech vydrzime aspon do 36.tt, tak mu kazdy den dohovaram 😀

henika81
7. apr 2011

@elsanka no ved to aj ja som od
31.3 na md a este stale robim, vypomaham manzelovi s papierami aj svokre, ta furt hovorim ze ma odvezu rovno z roboty rodit. 😀 ked este ani 3 tyzdne pred porodom mi nedaju pokoj. tak isto ako aj tebe mi chodza robi problemy, chcela som ist na nakup do billy ta kde dojdem po dvere a konec, uz len doma aspon to ze na zahradu vyjdem bo byvame v dome, ale inak nic, tiez mi dr. hovori vydrzat, v utorok 12.aprila idem na odbery a predoperacne odbery a vysetrenia, keby ma nahodou chytilo skor este do toho maja, tak aby ma mohli rovno operovat, mam planovany cisarsky na prvy majovy tyzden, ale kedze je maly tak nizko tak to urcite nevydrzime tak dlho. dneska mam akosi teplotu dufam ze to nebude nejaka chripka este to mi chyba.
@pepi_petra len sa drz, s tymi bolestami uz len fakt lezat musis a potiahnut to aspon do toho 37tt a budes za vodou 🙂

henika81
7. apr 2011

@weronika187 tak tak musite vydrzat aspon do 36tt a dohovaraj mu on ta isto pocuje 🙂 aj ja svojmu som tak dohovarala v siedmom mesiaci, lebo moj je otoceny uz od 7.mesiaca by ste neverili nezmenil polohu., tak som mu dohovarala ze uz ked ssa tak otocil nech vydrzi do 9.mesiaca nech sa netlaci von ze este plucka mu musia narast a tak pod. 🙂

macka381
7. apr 2011

@pepi_petra hej, dneska som bola u dr., povedala že mám málo železa, takže beriem železo, ale vraj to spôsobuje zápchu, takže si dávam zatial jednu denne a uvidíme čo to bude so mnou robiť, lebo ak by som nebrala laktobacily, tak by som nešla na veľkú potrebu aj týžden...
Ty si ako dlho brala to železo?? Ja len dúfam, že to nebude až do pôrodu, tak sa snažím jesť kade-čo, aby som mala dobré výsledky pri najlibžších testoch.

alena24
7. apr 2011

@macka381 ahoj matka, ja beriem zelezo cca 3 tyzdne a zapcha sa zatial nehlasi a to som s nou mala problemi cele tehotenstvo. Je to urcite individualne ale velmi vela tehotnych je chudokrvnych, babatka si jednoducho tahaju trosku viac 😉 Ja sa snazim jest aj zelezo v prirodzenej forme ale tiez beriem jednu tabletku denne 😉 a keby mas moc silnu zapchu, su tu glycerinove cipky 😉

pepi_petra
7. apr 2011

@macka381 Ja som ho brala od zaciatku tehu,ale velky vyznam to nemalo,lebo som dost grcala a teraz ho velmi neuzivam,lebo tiez mam potom problem ist na velku. 😖 Ja idem v pondelok do rizikovky a v stredu k mojej dr,ma mi robit odbery,tak som zvedava.
@weronika187 no moja mala sa natahuje na vsetky strany.Hlavickou dole tlaci na krcok,rucickami mi tlaci na vajecniky a mocovy mechur,ritkou do pupka mi tlaci,co ma dost boli a nozickami sa zapiera do rebier,tak ze ani dychat uz nevladzem.

lucia80
7. apr 2011

@froschka
@mia_m
@andysok
súhlasím v tomto s @michala1515, ak by som niečo dala, tak až na koniec, podľa toho ako by sa o mňa starali, lebo klobúk dolu pred takými, ktorí sa dobre starajú aj bez toho, aby popredu dostali niečo do vrecka. Je to vlastne ich práca, za ktorú sú platené. Netvrdím že to je ľahká práca alebo že sú dostatočne ohodnotené, ale takýmito pozornosťami si ich podľa mňa kazíme, oni spohodlnejú a bez prezentu už o nás ani nezakopnú. Ja budem rada keď sa mi dostane toho "štandartu", na to máme predsa všetci nárok, tak uvidíme ako to bude.

lucia80
7. apr 2011

@macka381 neviem aké železo ti predpísal, ale vraj Maltifer je najlepší a nespôsobuje zápchu, je dobré si ho dať na obed a nie hneď ráno, potom by to malo byť OK. Ja som mala tiež takéto obavy a jedna holka tu mi toto poradila, že si to baby chvália, tak ja to začínam brať zajtra a uvidím čo to so mnou spraví.

hoota
7. apr 2011

@macka381 ahoj, ja som mala tiez zly krvny obraz, zelezo beriem odzaciatku tehotenstva kazdy den, @lucia80 ma asi na mysli Maltofer Fol. ja ho uzivam a cely cas som nemala problem zo zapchou. davam si ho vzdy poobede, a dokonca mi strasne chuti, je to ako cokolada 😀

lucia80
7. apr 2011

@hoota presne, sorry za preklep. No tak dúfam, že to bude aj u mňa v pohode, ale posúdiť môžem až neskôr, až zajtra to začínam užívať a keď to chutí ako čokoláda, tak sa na to začínam tešiť 😀

hoota
7. apr 2011

@lucia80 no jedine co som postrehla bolo dost tmave zafarbenie stolice, ale zapchu nie. neviem ci ten maltofer existuje aj v inych formach, ja mam take tablety co sa rozpustaju v ustach.. a vazne ako taka cokoladka mnam 😀