icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

irenea
8. apr 2011

@elsanka dakujem 🙂

mirka5633
8. apr 2011

Ahojte no ja som v 36tt a som uz otvorena na 2 prsty doktorka mi povedala ze maly je dost nizko a mam obmedzit chodenie a dvihanie tazkych veci .. cize odych .. aj ked premna je lezanie skor trauma a poriadna nuda .. magnezium sa moze brat do 38 tt potom uz nie takze ak vam tvrdne mozte ho kludne brat ... mame vydrzat 2 tyzdne takze dufam ze maly este vydrzi aj ked v noci spavam zle a ked sedim mam bolesti v krizoch a na Wc ked idem mam taky tlak od bruska von ... na kontrolu idem o tyzden ... tak som zvedava .. maly kope ako divoch hlavne ked sa zapríe o rebra 🙂

simonka99
8. apr 2011

@henika81 spinalu sa absolutne neboj,ja som tak rodila pred 3ma rokmi a 21.4.ma caka dalsi...Tiez som a bala toho,ze necitit bolest a citit dotyky,ale je to uplne v pohode,ja som okrem mojho manzela a anesteziologa,ktory sa s nami rozpraval a uplne inych veciach,ako o cisarskom,nepocula ziadne ine zvuky 🙂 az ked mi povedali,ze teraz trosku so mnou zatrasu ,lebo idu vytiahnut babo-a potom som pocula uz len detsky plac.Dost som sa bala toho,ze ked spinal zaucinkuje,ze ako to bude,ked si nebudem citit telo,ale ja som ho ''akoze '' citila,len tak tazke a akoby lezalo...tak ma dost prekvapilo,ked som si zbadala uz po zakroku nohu mimo postele 😀

katkanova
8. apr 2011

@macka381 ja jem zelezo uz asi 4 mesiac a to konsku davku - 3 tablety denne, neskor dve a teraz jednu a zapcha nic, asi je to u kazdeho inak, ale mne sa dokonca zda ze mi dokonca vsetko lepsie fungovalo cim viac som ho brala
😉

macka381
8. apr 2011

@pepi_petra @katkanova no ma iba moja mama strašila, že budeš mať zápchu, nejedz to 2-krát denne, ale myslím, že v pohodke, jem vela vločiek a kadejakých vlákninových produktov + tie laktobacily, tak je to v pohodke zatial. Len dúfam, že sa to upraví do pôrodu, lebo som čím ďalej viacej a viacej unavenejšia, som už aj rada, že som na MD, lebo takto si pekne aj 2-krát denne poležím a oddychnem.

macka381
8. apr 2011

@veronikam tiež som o tom počula, že ku konca sa má magnézium vysadiť, ja som tak urobila pred dvoma dňami radšej, aj keď mne tvrdne bruško len pri namáhavej činnosti a niekoľko krát za deň po 10 minút. Tak som ho radšej vysadila a čuduj sa svete, že mi prestali kŕče v nohách, čo je maximálny super pocit pre mňa 🙂

honeybunny81
8. apr 2011

Neviem uz komu idem odpisovat, ale zelezo same o sebe sa uziva nalacno inac sa z neho vstrebe do tela len 10 percent. Kedze nie kazdy je schopny prijimat tento liek nalacno tak je jasne ze ho bude uzivat po jedle. Ak vsak ma niekto zelezo a primes inej latky tak davkovanie bude zrejme odlisne. A uz uplne ine ak uzivate sj magnezium a ine pripravky.
Ja mam na pribalovom letaku nalacno aj vysvetlene preco to tak je.
A oznacit prispevok ako blbost vie asi kazdy, velmi jednoduche.

macka381
8. apr 2011

@alena24 diky za typ na tie glycerínové čípky 🙂 Uvidíme čo bude to železo so mnu robiť, ale zatial OK 🙂

No super, že sa máte s Adamkom dobre, poradňa dneska OK, tebe sa to už začína pekne krátiť, vlastne to môže byť aj každú chvíľku, ale tak snáď ešte vydržíte. A čo manžel, stíha to potom k pôrodu, ten môj je akýsi otázny a to ideme za dva týždne kopať základy RD, tak posledný mesiac bude pekne pestrý 😒

aaddeell
8. apr 2011

@irenea presne ako pises ked maly tlaci nemozem ani sediet ani dychat, nechcem to zarieknut ale dnes je zatial kludny 🙂 asi sa tesi kedy ocino pride z roboty aj s kocikom, lebo sme mu vcera o tom hovorili ze mu pride krasne faro 😀
@henika81 no dufam ze sa ten tlak umudry nad cisarskym ani neuvazujem , uvidim co mi povie lekar v utorok na poradni, teraz ked som bola na pouceni o EPIduralke tak tam anesteziologicka hovorila , ze pri spinale vsetko citit, ako tahaju a tak podobne... tak to ma dost vystrasilo, ale zase hned vidis babatko tak to je super

paula1234
8. apr 2011

@alena24 super, ze ste oki,...inak na CTG, ked budes oki staci aj tyzden, dva pred porodom, pokial nemas problemy,... 😉

aaddeell
8. apr 2011

mate uz vsetky poprane veci pre babatka a zbalene tasky?

katkanova
8. apr 2011

@honeybunny81 zalezi po com si ho das - ak napr po steaku alebo spenate, vstreba sa ti aj viac zeleza z tej potraviny - teda ak uz obsahuje zelezo. nemalo by sa hlavne kombinovat s mliecnymi vyrobkami lebo vtedy naozaj z neho telo prd ma 🙂 nalacno je to istota, aspon clovek nemusi skumat co jeho vstrebanie zhorsuje a co nie ... ale zas ak je to niekomu tazke na zaludok, lepsie do plneho brucha ako vobec - podla mna

katkanova
8. apr 2011

@macka381 ono to zelezo je prave na unavu uplne super - ja som bola uplne nepouzitelna a odkedy ho beriem mam ovela viac energie. a za ten cas do porodu by sa to urcite malo stihnut upravit 😉

macka381
8. apr 2011

@katkanova práveže aj ja sa citím ok po železe, čo som hrozne rada, lebo ked si pospím cez den, tak v noci sa len pravalujem z boka na bok 🙂
@aaddeell oprané aj požehlené mám, len nie zbalené do pôrodnice, ale mám všetko po ruke na chystané keby čosi, už to len hodím do tašky môže sa isť...

mmmarta
8. apr 2011

@honeybunny81 Mne v lekarni nedali pribalovy letak lebo mali len velke balenie tak som sa pytala ako to brat a hvorila mi ze je to jedno len sa to nema zapijat mliekom a jest neicim mliecnym, tak toto ma celkom prekvapilo.

weronika187
8. apr 2011

@katkanova @macka381 @mmmarta aj mne sestricka povedala, ze pri zeleze aspon hodinku pred a po nejest nic mliecne a cca 3-hodinovy odstup medzi magneziom a zelezom by mal byt. A pri magneziu aspon 2hodky pred a po nejest nic mliecne ☹
@aaddeell ani poprane, ani pozehlene a ani tasku do porodnice zbalenu 😅 asi by som mala zacat i ked dufam, ze mam este cas 😀

katkanova
8. apr 2011

@macka381 no ja som take skusila raz - ze zdriemnut si poobede - a potom som v noci pocitala pruzky na perine asi do tretej ... takze sa radsej unavim ako kon, do postele najskor o 12 a spim ako medved 🙂

andysok
8. apr 2011

Neviem ako je to u vás ženy ale ja som v noci každé dve tri hodinky hore a len pre info zelezo neberiemmpravidelne ale tak každý 3den

katkanova
8. apr 2011

@andysok a co ta budi? ci len tak sama od seba? ja som tiez hore aj 6 krat vzdy, ale len zajdem na wc a hned som zas tvrda 😵

andysok
8. apr 2011

@katkanova no ved aj ja ,sup na wc,trosku si odfucim a spim ale dr mi predpísala protazin ale vôbec mi to nezabera povedala že to nie je dobre že tak často chodím v noci na wec

katkanova
8. apr 2011

@andysok ja to nejako zvlast neriesim - pokial nie som nevyspata, unavena az tak mi to nevadi robit tie prechadzky (drahy ma isto iny nazor) 😝 aj ti vravela dr ze preco to nie je dobre?

andysok
8. apr 2011

@katkanova no tak u mna preto že čakám dve deticky a robili mi serklaz a proste ten častý tlak,ale ved cely den aj tak ležím a väčšinou idem fakt len na to wc čiže to určite nie je tvoj prípad 😉

katkanova
8. apr 2011

@andysok aha, no tak to je ine ... tak to len vegetovat a behat asi naozaj co najmenej 🙂 ale uz nezostava vela, to vydrzite 😵

aaddeell
8. apr 2011

@weronika187 tak to som rada , ze nie som sama co nema poprane a zbalene 😉
@katkanova ja chodim pravidelne spat poobede ,lebo kebyze nejdem tak okolo 17 uz spim 😎

andysok
8. apr 2011

@katkanova ďakujem ved aj preto som v máji lebo je to viac menej predpoklad pôrodu ;)

katkanova
8. apr 2011

@aaddeell ja spim tiez, akurat ze v praci 😀 zatial sa nik nestazoval tak hadam tych par dni to tu uz so mnou - uplne neproduktivnou vydrzia 😝

katkanova
8. apr 2011

@andysok dvojicky asi len vynimocne vydrzia do 40 tt, ze? akurat vcera som niekde citala, ze napr pre trojcata je v podstate bezny termin v 33 tt 😨

andysok
8. apr 2011

@katkanova jooooj to je skoro musím vydržať do minimálne 36tyzdna,ono deti by uz vedeli zachrániť ale mali by celoživotné problemi ako s ockami a podobne :-/

katkanova
8. apr 2011

@andysok no to urcite - ja mam sice len jedneho ale tiez si stale hovorim ze 36 tt je taka moja meta 🙂 dufajme ze sa im tam dnu zatial paci 🙂

andysok
8. apr 2011

@katkanova dúfam aj ja 🙂 v utorok idem na to Sono čo sa chodí v 30tom týždni tak sa neviem dočkať 🙂držím samozrejme aj tebe prsty;) a kde sa chystas rodiť?