Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
Ahojte no ja som v 36tt a som uz otvorena na 2 prsty doktorka mi povedala ze maly je dost nizko a mam obmedzit chodenie a dvihanie tazkych veci .. cize odych .. aj ked premna je lezanie skor trauma a poriadna nuda .. magnezium sa moze brat do 38 tt potom uz nie takze ak vam tvrdne mozte ho kludne brat ... mame vydrzat 2 tyzdne takze dufam ze maly este vydrzi aj ked v noci spavam zle a ked sedim mam bolesti v krizoch a na Wc ked idem mam taky tlak od bruska von ... na kontrolu idem o tyzden ... tak som zvedava .. maly kope ako divoch hlavne ked sa zapríe o rebra 🙂
@henika81 spinalu sa absolutne neboj,ja som tak rodila pred 3ma rokmi a 21.4.ma caka dalsi...Tiez som a bala toho,ze necitit bolest a citit dotyky,ale je to uplne v pohode,ja som okrem mojho manzela a anesteziologa,ktory sa s nami rozpraval a uplne inych veciach,ako o cisarskom,nepocula ziadne ine zvuky 🙂 az ked mi povedali,ze teraz trosku so mnou zatrasu ,lebo idu vytiahnut babo-a potom som pocula uz len detsky plac.Dost som sa bala toho,ze ked spinal zaucinkuje,ze ako to bude,ked si nebudem citit telo,ale ja som ho ''akoze '' citila,len tak tazke a akoby lezalo...tak ma dost prekvapilo,ked som si zbadala uz po zakroku nohu mimo postele 😀
@pepi_petra @katkanova no ma iba moja mama strašila, že budeš mať zápchu, nejedz to 2-krát denne, ale myslím, že v pohodke, jem vela vločiek a kadejakých vlákninových produktov + tie laktobacily, tak je to v pohodke zatial. Len dúfam, že sa to upraví do pôrodu, lebo som čím ďalej viacej a viacej unavenejšia, som už aj rada, že som na MD, lebo takto si pekne aj 2-krát denne poležím a oddychnem.
@veronikam tiež som o tom počula, že ku konca sa má magnézium vysadiť, ja som tak urobila pred dvoma dňami radšej, aj keď mne tvrdne bruško len pri namáhavej činnosti a niekoľko krát za deň po 10 minút. Tak som ho radšej vysadila a čuduj sa svete, že mi prestali kŕče v nohách, čo je maximálny super pocit pre mňa 🙂
Neviem uz komu idem odpisovat, ale zelezo same o sebe sa uziva nalacno inac sa z neho vstrebe do tela len 10 percent. Kedze nie kazdy je schopny prijimat tento liek nalacno tak je jasne ze ho bude uzivat po jedle. Ak vsak ma niekto zelezo a primes inej latky tak davkovanie bude zrejme odlisne. A uz uplne ine ak uzivate sj magnezium a ine pripravky.
Ja mam na pribalovom letaku nalacno aj vysvetlene preco to tak je.
A oznacit prispevok ako blbost vie asi kazdy, velmi jednoduche.
@alena24 diky za typ na tie glycerínové čípky 🙂 Uvidíme čo bude to železo so mnu robiť, ale zatial OK 🙂
No super, že sa máte s Adamkom dobre, poradňa dneska OK, tebe sa to už začína pekne krátiť, vlastne to môže byť aj každú chvíľku, ale tak snáď ešte vydržíte. A čo manžel, stíha to potom k pôrodu, ten môj je akýsi otázny a to ideme za dva týždne kopať základy RD, tak posledný mesiac bude pekne pestrý 😒
@irenea presne ako pises ked maly tlaci nemozem ani sediet ani dychat, nechcem to zarieknut ale dnes je zatial kludny 🙂 asi sa tesi kedy ocino pride z roboty aj s kocikom, lebo sme mu vcera o tom hovorili ze mu pride krasne faro 😀
@henika81 no dufam ze sa ten tlak umudry nad cisarskym ani neuvazujem , uvidim co mi povie lekar v utorok na poradni, teraz ked som bola na pouceni o EPIduralke tak tam anesteziologicka hovorila , ze pri spinale vsetko citit, ako tahaju a tak podobne... tak to ma dost vystrasilo, ale zase hned vidis babatko tak to je super
mate uz vsetky poprane veci pre babatka a zbalene tasky?
@honeybunny81 zalezi po com si ho das - ak napr po steaku alebo spenate, vstreba sa ti aj viac zeleza z tej potraviny - teda ak uz obsahuje zelezo. nemalo by sa hlavne kombinovat s mliecnymi vyrobkami lebo vtedy naozaj z neho telo prd ma 🙂 nalacno je to istota, aspon clovek nemusi skumat co jeho vstrebanie zhorsuje a co nie ... ale zas ak je to niekomu tazke na zaludok, lepsie do plneho brucha ako vobec - podla mna
@honeybunny81 Mne v lekarni nedali pribalovy letak lebo mali len velke balenie tak som sa pytala ako to brat a hvorila mi ze je to jedno len sa to nema zapijat mliekom a jest neicim mliecnym, tak toto ma celkom prekvapilo.
@katkanova @macka381 @mmmarta aj mne sestricka povedala, ze pri zeleze aspon hodinku pred a po nejest nic mliecne a cca 3-hodinovy odstup medzi magneziom a zelezom by mal byt. A pri magneziu aspon 2hodky pred a po nejest nic mliecne ☹
@aaddeell ani poprane, ani pozehlene a ani tasku do porodnice zbalenu 😅 asi by som mala zacat i ked dufam, ze mam este cas 😀
Neviem ako je to u vás ženy ale ja som v noci každé dve tri hodinky hore a len pre info zelezo neberiemmpravidelne ale tak každý 3den
@weronika187 tak to som rada , ze nie som sama co nema poprane a zbalene 😉
@katkanova ja chodim pravidelne spat poobede ,lebo kebyze nejdem tak okolo 17 uz spim 😎

@elsanka dakujem 🙂