Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@jankaslamka super, dakujem za info... aj ja mam teraz dohodnuteho lekara, tak hadam bude tiez dobre... a kolko vas tam bolo, bol velky natresk? mala si nadstandard alebo normalnu izbu?
@paula1234 ahoj misulik, si nam dnes chybala na kave! 😅
No tak pani doktorka nam potvrdila ze pojdeme veru skor. 😀 uz sme otvorene na 1 cm. Takze ten moj odhad na 1.maja je akosi realny 😀 Hlavicku mame uz uplne dole,tak dufam teda ze tanicka uz planuje cestu 😀
My sa asi veru stretneme vsetky tri 😀
@paula1234 ahoj miska, no veru, dnes bolo aj mojito tak sme neostali len pri kave, nabuduce uz snad budeme vsetky aj s babatkami 😉 my sa este neotvarame, krcok drzi, ale maly uz klope na dierka 😀 ale Dr povedala ze to vyzera na maj takze budeme mat majovciatko 😉 uz to nejak tie dva tyzdne vydrzime, no nie? 😀
@honeybunny81
@alena24 no na prietokoch všetko super, je to v norme my povedala doktorka, nič ale bližšie nehovorila....váhu my tiež nepovedali, tak neviem ako je malý na tom. Inak tam mali taký obyčajné sono, som mala dr. povedať, aby ma poslala do Cegysu nie do IL nemocky.
Inak som riadne ochorela, musela som ist k dr. ráno, lebo som myslela, že sa zbláznim od bolesti hrdla a priedušiek ☹ Najhoršie je, že sám doktor mi nevedel, či mi má predpísať, lieky mi nemohol dať, tak si len stirekam nejaký sprej, ale zlepšenie nulové zatial, ach jaj, už len všetci trpnu, aby som sa nedostala do nemocky skôr a nebola tam aj mesiac.
Babulky, vám sa to inak blíži ten koniec.....už sa pomaličky otvárate, ja stále nič, akurát táto choroba ☹
@macka381 juj ta choroba vie uricte `potesit`. dufam ze to rychlo prejde. ja som v tehu bola chora len raz a zvladla som to studenymi sprchami a lezanim, ziadne lieky ale takto pred terminom porodu to isto nie je nic prijemne. bude asi najlepsie predpisat nejake lieky nech to mas rychlo z krku.
skoda ze vam nepovedal vahu, ja sa na nu vzdy pytam bo nie vzdy mi ju idu hovorit, nas mal pred viac ako 2 tyzdnami 2900 gramov tak teraz ratam ze moze mat tak 3 300 gramov, ale to je len moj odhad 😉 uvidime aka bude realita 😅
@honeybunny81 petiiiiiiiiiii hadaj co tlacim? tu rusku zmrzlinu, som ju objavila v Tescu tak som kupila hned dve 😀 tej prvej davam teraz max hodinu 😀 😀 😀
@honeybunny81
@alena24 kocky moje, no dnes som bola v takom stave, ze ani tu kavu by som nezvladla, asi 5x som spala, dorabala som veci este pre Adamka, od zajtra ma maly prazdniny, takze sa nudit nebudem) 😀 Dnes rano som mala aj bledulilinko hnedy vytok a krce v podbrusku, ale slabe, ale boli aj teraz sem tam su 😅 , tak cakame a uvidime, i ked mne vcera dr.povedal, ze je vsetko uzavrete a ani naznak po porode, akurat na uzv povedal, ze je hlavickou dolu, ked mi robil prietoky, ale ze sa este vsetko moze zmenit, tak uvidime, ci to zmakneme do 28.4., nakoniec sa asi v tom maji stretneme vsetky tri, to by bol narez..) 😀 Ved ked bude vsetko oki na buduci tyzden v stredu mozme dat este kaficko jedno..) 😉
@saeda mala som nadstandard..ale bala som sa ci ho dostanem...rodila som od rana do piatej a na izbu som sa dostala o siedmej vecer a to uz po mne nikto nerodil..a v ten den nas rodilo 9? a vsetky isli na nadstandard tak som trpla ..ale dr. mi to vybavil.. a vies ono..jeden den je natresk a druhy je prazdno..ked som lezala tyzden na gynekologii tak jeden den rodilo 15 a druhy 12 a treti nic.. mali tak plno, ze zastavili prijem a posielali na kramare..rodicky davali hore na gynekologiu lebo ich nemali kam dat... ked som ja isla domov tak nas pustili 11..takze je to fakt o stasti 🙂
@salomuska
@klba
@michala1515 tak ja som dnes mala poradňu a ešte ma neposlala na kontrolu do nemocnice, dala mi ešte 2.mája jednu poradňu ževraj poslednú a potom už len nemocnica, aj my to celkom vyhovuje lebo u nej sú kontroly šup-šup a v nemocnici to bude o držku.
Hlavne že poradňa dopadla dobre až veľmi dobre, kŕčok drží žiadne zmeny aj keď by ma už nejaké to mäknutie potešilo ale nič, všetko príde keď bude ten správny čas 🙂
@alena24 dobru chut prajeme, som ti vravela ze je vyborna!!! 😀 U mna na jeden sup! 😅
@paula1234 drzte sa, misulka, ja neviem ci zvladnem tu kavu, ja chodim jak tulen!!!! Ale vsak uvidime 😝
@macka381 ja ked som bola taka chora tak som brala homeopatika paragrippe a preslo za 2 dni uplne! Skus ak ti neda nic ine.
@jankaslamka gratulujem mala je nadherna 😀 zelam vam vela zdravicka
inac pozicala som si tlakomer a meriam si doma a tlak mam super, podla mna a mojej diabetologicky mam sydrom bielych plastov, ked vidim doktora tak mi stupne tlak ale lieky na tlak radsej beriem 😉
@majulienka27 ale ty si este dobra, 36 tt, to este mate cas 🙂 ja sa teraz uz normalne vytesujem, ked mam poslickov, ze snad uz uz...ale tiez si hovorim, ze babatka asi vedia, kedy je ten spravny cas.
@alena24 @honeybunny81 no rapídne rýchlo to išlo so mnou dole, takže dobre že som šla k doktorovi, lebo u mna to nie je sranda kedžde mám astmu, tak ja budem ešte potom kašlať aj dva týždne. Homeopatiká preto u mna nezaberajú. Nastastie ma už tak krk, ani dychavičná trubica nebolí, iba tie nešťastné priedkušky pri kašli bolia, ale snad to nejako vydržím. Je mi však už omnoho lepšie oproti včerajšku.
No tá váha, ja to tipujem tak na cca 3,5 kg ked pred dvoma mesiacmi mal 2,6 kg, bude to riadny valibuk, lebo mi aj všetci hovoria, že mám hrozne veľké brucho..
@honeybunny81 ved v pohodke, nemusime, ja neviem co bude, lebo od rana mam zasa ten vytok a uz je tmavsi, moze to byt ta hlienova zatka? asi ano aj pri Vilkovi mi to tak a potom este tyzden-dva nic a nakoniec som prenasala a bol cisarak, takze sa necham prekvapit, ale uz mam lepy aj sa teskam na malinkeho bubinka) 😉 😵
Ahojte Trenčanky 🙂 , tak nakoniec možno budem musieť ísť rodiť do TN (aj keď ja pevne dúfam, že nie... ), uvidíme poobede podľa výsledkov, tak sa možno stretneme...
@majulienka27 super ze poradňa dopadla fajn a v tej nemocke je to čakanie fakt na nervy, 😝 tvoja dr ťa tak či tak pozrie a s rodením máš ešte čas, ešte si žii bruško. 😉
Inak na dnešnej poradni bábo tentokrát nemerali, doktor povedal že sa nemám stresovať kvôli minulotýždňovej odchýlke od daného týždňa, pokiaľ bábo priberá, placenta dostatočne vyživuje a plodovej vody je dostatok je všetko ok, dôležité sú merania v prvom trimestri, teraz je to len orientačné, tak ma trochu upokojil keďže bábo je o 2 tt menšie oproti sonu a 4 tt oproti poslednej MS.
V rizikovej ambulancii ma dr vyšetril, krčok opotrebovaný a dlhý 0,5 cm a zatiaľ som stále otvorená len na tesný prst, sám dr povedal že je zbytočné časté kontrolovanie krčku, keďže to čo platilo ráno už poobede môže byť inak, vraj to už môže prísť kedykoľvek, že už si to môžem v mojom tt dovoliť.
Budúcu stredu mám poradňu u svojho gynekológa a vo štvrtok rizik. poradňu, vtedy mi vraj budú robiť aj presnejšie merania ako sa bábo ďalej vyvíja.
Baby mozem sa spytat co je to ctg ?
@majcaalexko http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1400/pr...
Predpôrodná kardiografia
@jankaslamka takze Lara dava pozor na liniu uz v utlom veku....no pekne.Ale vraj sa o vsetko upravi, teraz sa otukavate, asi skusa kolko si moze dovolit 😉
Ja nechcem prenasat, ale zial toto fakt neviem ovplyvnit, snazim sa mu to naznacit, prechadzamsa ako besna ale okna sa mi umyvat fakt nechce k tomu ma nedotlaci, tak uvidime ma este tyzden a pol sancu.
Kym ja pojdem rodit ty uz budes skusena mamina, no na porazenie.
to je to co prito da doktor pocuvnut aj srdiecko babetka ?
@mmmarta jaj vidis..ona si dava pozor na liniu 🙂) to mi nenapadlo 🙂)
ale neboj nebudes prenasat..bud rada, ze mas babo este v brusku..ja ked som vedela, ze rano idem na vyvoalvacku taom si celu noc hladkala brusko a hovorila si, ze taaaak mi bude chybat 🙂) Jaj a ani nehovor..uz by som bola teraz rada skusena mamina 🙂 niekedy neviem co snou ..ale to je asi normalne 🙂
@majcaalexko ctg je pristroj, ktory meria ozvy babatka a maternicu..ci su kontrakcie a ci nie a aj pohyby babatka
@majcaalexko na ctg sa chodi tesne pred porodom, asi tyzden a srdiecko babatka budes pri tom pocut nahlas, bude sa ozyvat po celej miestnosti, obopnu ti brusko takymi pasmi a tie ti zaznamenavaju kontrakcie a akciu srdiecka tvojho babatka) 😉
@paula1234 takze to mi bude robit asi az na dalsi tyzden ked pojdem na poradnu si myslim 🙂 az ju este stihnem :D ak sa mala nevypyta von skor 🙂
@majcaalexko no ak to ma tvoj dr., vacsinou sa to robi v nemocnici kam pojdes rodit a pred porodom ti to spravia urcite) 😉
aha tak dakujem za info lebo uz som sa zlakla ze mi nieco doktor neurobil 🙂
Takže planý poplach, dnešné výsledky sú v poriadku, neviem kde nastala chyba, ale hlavne, že mi nemusia predčasne vyvolávať pôrod a bábätko nie je ohrozené 😵 . Veľkú noc by som síce strávila v nemocnici, ale mala by som pri pôrode super doktorku... to už je jedno, hlavne, že je všetko v poriadku 🙂
Ahojte kocky tak ja som uz stastna mamicka malej Vanesky,narodila sa 15.4. o 12.15hod ,vazila 2800 a 46 cm,taky maly drobcek,ale hlavne ze je zdravucka,dnes sme prisli domov,dufam ze to spolu zvladneme 😉
@mandy29 rodila som predcasne v 36t+4,odtiekla mi plodova voda,porod som velmi tazky ,som rada ze je to za mnou,su to ukrutne bolesti,samotny porod som uz ani nevnimala,3x mi skocili na brucho a bola von,ale som sa aj riadne potrhala a to sitie tiez hroza,ale ked mi ukazali malu bolo po bolesti,uz som plakala,len od stastia... 🙂

@saeda ja som rodila v ruzinove a uplne pohoda co sa tyka personalu..ale tak ja som mala dohodnuteho porodnika..a vtedy je to este lepsie 🙂 hlavne ked vies, ze sa mozes nanho spolahnut... inak centralny prijem je z boku tej vysokej budovy..ked sa postavis pred nu tak pojdes napravo a tam z boku je vchod 🙂