Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
caute babeny, ako vidim, niektore uz aj porodili🙂) ja mam posledne 2 dni nenormalne tvrdnutie brucha, ako ste na tom vy? pri prvom tehu v kludovom stave nic take nebolo, to len ked som sa namahala ..dufam, ze este pobudne mala chvilu v brusku, zajtra mam poradnu, tak som zvedava, ci sa aj neotvaram..no a na piatok mame rezervovane divado, tak to by som este chcela stihnut
@anna249 diskusiu som necitala, ale mne davali klasika klystir, dost som mala z toho stres, ze to bude bolet a je to nechutne a neviemco, ale nic hrozne to nebolo, naopak velmi som si pochvalovala. uplne ma to vycistilo, lebo na tom stole, ono ked tlacis to mimi, tak tam vytlacis, este asi aj zo zaludka..takze ja som chvalabohu vytlacila len babo🙂
@anna249 dik, ja si beriem yal, lebo u nas v nemocke to odporucaju.
@anna249 aj ja ho mam, treba 2 ks lebo nie je az taky silny ako ten erar 😀 Cena do 10 eur obidva. Ale treba ho dat doma ked ti zacnu kontrakcie, potom to uz nemusis stihnut. 😎 tak povedali mne v nemocke.
@honeybunny81 ahoj Peťka, nevieš čo je s Alenkou, už sa tu dávno neozvala.....
@honeybunny81 @anna249 ja sa spolieham na klistir v nemocke 😉 cesta do porodnice mi trva cca 25 min a nechcem riskovat ze pustim v aute 😀 mne napr sestricka z nemocnice hovorila ze si mozme dat aj yal v nemocnici po prehliadnuti lekarom lebo my si tam nevidime a nevieme ako moc sme otvorene. Bo ze uz sa im stalo ze si dala mamicka yal doma sama a uz vtedy bola otvorena dost a sa im tam potom dost po..... na stole. Vraj je lepsie ked spravi mamicka bobek ako sa po....z yalu na porodnom stole 😀 Ale inak v nemocke su na to zvyknuti, takze netreba mat zabrany a hanbit sa 😉
ahoj babenky, vie mi niektora povedat ako zbadam, ze mi odisla hlienova zatka, ktora uzatvarala krcok maternice?
dnes som mala poradnu v nemocke a po dlhej dobe ma dr. vysetril zo spodu... od vtedy mam taky cudny pocit... dufam ze sa tym nic nespusti, sak este mam cas. Inac vsetko je ok aj na sone a prietoky na jednotku 😀 .
mi budem mit ted 5.5.dva roky ceka nas trhani mndli nic prijemneho
@alena24 ok, ja som si myslela, či náhodou už aj neležíš v pôrodnici....takže sa pekne držíš, no to som rada 🙂 Ozaj a čo poslíčkovia, či prípadne nejaké náznaky pôrodu stále nič??
Mňa túto noc akurát bolelo niekde v lone, akokeby sa mi lono rozťahovalo alebo čo, poriadne mi nedalo spať, každý pohyb ma tam dole kdesi bolel a a do toho neustále pichanie, tak sa mi to tam dole asi rozťahuje a pripravuje. A malý sa neskutočne krúti a vlní, hlavne v noci ho to baví 🙂
@mia_m tak to sa teda nestretneme v PN. A čo musia sledovať, čo sa im nezdá na malom? Tak potom je naozaj lepšie byť vo väčšej pôrodnici a asi sú aj lepšie vybavení. Ja len dúfam, že bude s maličkým všetko v poriadku, a nebudete mať žiadne problémy, fakt držím palce. My sme tiež ešte 2v1, podľa mrchy mám zajtra termín, podľa sona 6.5., tak by sme chceli vydržať do mája. Zatiaľ sa cítim dobre. Poradňu mám v piatok, ale môj doki toho moc nenahovorí, bude to len kontrola tlaku, moču a neviem, zo spodu ma už posledné 2x nepozeral a predtým bolo všetko OK.
Tak teda nech ti to dobre dopadne a potom daj info čo a ako 😉
@jasminka
@erika12345
@honeybunny81
ja som tiež chcela vyskúšať ten yal, ale čo som si čítala všelijaké diskusie tak som sa rozhodla pre klasiku, klasický klystír som mala aj pri Danielke a nič zlé som na tom nevidela. Yal gél je ževraj dosť slabý a nevyčistí tak dobre. Ak by som sa rozhodla pre yal tak doma by som si ho určite sama nedávala, lebo že sestričky tomu neveria že už sme si dali a aj tak nám dajú klasiku, že keď už ho chceme ale máme ho priniesť a dať ho im nech ho dajú, tak neviem rozhodne je to na každej ako sa rozhodne 😉
@majulienka27 je to vec nazoru ale sestrickam je to jedno ci si si ho dala alebo nie. Neviem ci by som chcela rodit v porodnici v ktorej ma do toho nutia a "neveria" mi.
Ja som hlavne vyzdvihla to ze je vhodne dat si ho doma ked zacnu kontrakcie lebo potom to nemusis stihnut tak ako pise @alena24
Ja nemam nic proti klasike eráru, je to naozaj na kazdej ako sa rozhodne. Hlavne nech je vsetko ok 😀
Ahojte baby, tak ja som sa rano zobudila s ukrutnou bolestou v krku.... a plnym nosom... uplna hroza.... a teraz na konci mi to teda vobec netreba... tak sa dopujem cajom a dala som si hned rano obe Calibrum mami naraz... no a to som asi nemala robit...som tak hrozne potom vracala... cele ranajky, caj ... myslela som, ze umrem ... ☹ Idem pohladat nejake babske recepty....
kocky, yal alebo klistir, hlavne je ze stravi svoje a inak mne napr kamosky co nemali klistir a ani yal hovorili ze kontrakcie a tlaky na konecnik su vacsinou take silne ze tak ci tak nas to poprehana 😅 A uprimne, keby sa mi aj podari sa tam po.... tak to je neriesim, ved je to prirodzene a su na to zvyknuti 😉
@macka381 poslickov mam ale takych slabych, nic brutalne tak uvidime co mi povie zajtra na poradni, ale myslim ze na 99% budeme mat majovciatko 😀 jedine co nechcem je prenasat a potom vyvolavat porod, to bych bola dost nerada tak snad drobec pride na termin 😉
@honeybunny81 @paula123 kocky, sup sem s info z poradne nech vieme ci uz mam Adamkovi zacat dohovarat😀
Ahojte, kupili ste si pre babatko monitor dychu? Lekarka mi povedala, ze si ho mame kupit ale neviem sa rozhodnut ktory.
@alena24 my ideme az o 12:30 potom ti dame vediet 😀 Pusku od tanicky 😅
@alena24 ja som na ten Yal dostala dobré referencie, ale som sa rozhodla, že nechám na nemocnicu, čiže klasický klistír. Inak mi bolo doporučené, že keby si kúpim Yal, tak si hô môžem aplikovať až v nemocke, že rozhodne nie sama doma....
Takže májovčatko to predsa bude, už len dva dni keby čosi 🙂 A akých máš poslíčkov zatial?
@avenev my sme kupili nanny
@avenev my sme kupovali snuza halo.
@majulienka27 @michala1515 dakujem za radu ja som zohnala iba sypany , je dost tazke zohnat ten caj
tak uz som vsetko poprala uz sa peru iba deky, a mozem zacat zehlit a balit si tasku
a velmi sa tesim kamaratka prave porodila volal mi jej manzel takze Adamkova mozno raz frajerka je uz na svete, mala byt majovciatko ale rodila cisarakom 😀
@avenev aj my budeme mat monitor dychu

@kakakina @erika12345 teraz som trochu hladala na nete pre a proti a nasla som takuto diskusiu http://www.emimino.cz/diskuse/yal-gel-nebo-klis... tak mam teraz dilemu 😕 ...