Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@mathildica168 neboj urcite vedia co robia..nemusis sa bat
@macka381 urcite napisem, aj som si myslela, ze Alenku pustili v piatok domkov, aj tak jej to vychadzalo) 😵 My sme oki, maly je zlatucky, akurat nas trapia tie koliky, ale zvladame, kojime sa a aj dokrmujeme, hlavne v noci, mliecka neni az tolko, ze by mi tieklo po bruchu, len musime este prist na to ake mliecko budeme davat, zatial davame Sunar) 😉
GRATULUJEM vsetkym novym maminkam a prajem len tie krasne dni a vela, vela zdravicka 😉
@honeybunny81 drzkajte sa, myslime na vas s Adamuskom) 😵
Babulky nejde mi zmenit v profile, to otehotenstve a pocet deti, uz skusala kadeco, ako vidim jedina to tu ma Jankaslamka zmenene, viete nejaky grif na to? 😒
@mathildica168 zobral nejakú ihlicu a prepichol, potom už len tečie teplé.A nie je to cítiť, myslím bolesť alebo niečo také.
@honeybunny81 ahoj spolubojovníčka 😀 tak čo ešte nič??? u mna vôbec ale vôbec nič, už´mi len napadá, že asi budem prenášať, čo hrozne nechcem....jaaj keby bol aspon muž doma, čo by som prišla na iné myšlienky....
@paula1234 moja švagriná mala tie isté problémy s kŕmením, tak držím palčeky, aby ste vydržali pri materskom mliečku čo najdhšie, lebo ona to po týždni a pol vzdala a malý funguje na Nutrilone......drže sa paa
No a snad Ala sa ozve, čo a ako.....
Ahoj majovky a majovcatka 🙂 tak my sme dnes prisli z porodnice. Terezka sa narodila 6.5.2011, 51cm, 2900g, o 16:40.... chvilku nas potrapila zltacka ale uz je to ok... mliecka mame dost a mala bez problemov papa a pribera, dufam ze nam to tak vydrzi aj nadalej 🙂
musim si vas potom docitat ale gratulujem vsetkym novym mamickam a prajem vela vela zdravicka 😉
@kubinca gratulujem a zelam vela zdravicka 😵 😵 😵
@macka381 avoooj, no my uplne ze nic!! Teraz sme prisli z kina, lebo doma uz sa zozieram 😀 no my ak do stredy nic tak sa hlasime v nemocnici ale ja verim ze to dame !!! 😅
Ahojte!
Aj ja som Majovka 2011 a este 2in1. Zijem v Nemecku a termin mame 20.05. Si vas citam uz zopar mesiacov a som aktivna aj na inom fore. Tam sa nam to tiez uz rozrodilo a uz sme ostali len poniektore 2in1. Asi tolko v kratkosti ku mne a dufam ze sa mozeme pridat.
Ahojte, blahozelam vsetkym novym maminkam, nech vam malicke rastu len do zdravia a do krasy 😀
Baby, chcem sa opytat, neviete mi dat tip na prebalovaci pult, ale bez vanicky...? Taky na kolieskach, nie komodu... ale vanicku vlastne nepotrebujeme, mame po prvom... hladala som vsemozne na nete, ale vsade nachadzam len s vanickou 😒 Kazdy tip vitany... dakujem 😀
@saeda ahoj, ja mam objednany kubo prirodny od tohto dodavatela http://www.bambino-kociky.sk/index.php?cPath=118 už od 2/4, s dodavkou meškaju ale musim povedat, že mi každy tyžden daju vediet. Zatial sme dohodnuty tak, že ak nepride do buducej soboty, tak mi pošlu ten JAS za cenu kuba. tak uvidim, treba tam asi zavolat čo maju na sklade. najobyčajnejši pultik ma aj ikea len neviem ako je to tam s kolieskami, ja by som brala aj tie, len som si už na ikeu netrufla, kedže mi doktor prikazal šetriaci režim a ledva aj tak fučim a nejako som nepredpokladala, že int. obchod bude v omeškaní
@macka381 ja som mala aj pri prvom, Vilko sa nechcel vobec prisat, Adamko aspon cuca, len nema toho kopu, tak sa musi dokrmit, zacala som mu davat Sunar, ale ma bolesti bruska, davam mu sice Infacol, dali mi to v porodnici, ale niekedy aj prdka aj kaka pekne, ale mam pocit, ze ho to brusko boli medzi papanim a buvkanim. Viem, ze je nejake mliecko UM, je na predpis, musim sa spytat dr., ma prist v pondelok k nam) 😵
@saeda tak som to robila uz niekolkokrat, ale vobec mi to nejde, no neviem, asi budem tehotna nadalej,..))) 😀
@honeybunny81 jasne, ze to date, ved vidis ako to na Alenku prislo, myslim na teba a urcite sa ozvi, drzim palceky, nech mas bezproblemovy porod so stastnym koncom) 😵 Uz sa tesim ako sa s Alou a tebou stretneme v meste na kavicke s nasimi lasenkami malinkymi..) 😉
ahoj mamicky a mamicky cakatelky 🙂 . dnes mam termin a stale som doma, Cakam a cakam... ale nic sa nedeje, je mi dobre, nic ma neboli a nic nenaznacuje prichadzajuci porod. Tak len tisko zavidim maminkam, ktore to uz maju za sebou ale viem, ze aj mi sa urcite dockame, sak inac to nejde, no neee 😀 . Tak sa majte pekne.
@paula1234 aj my sa tesime ako budeme brazdit ulice 😀 Misulik skus toto na mliecko, vela kockam pomohlo, viac aj na mamila.sk je tam na objednanie super knizka o dojceni, mam ju doma.
5.
Byliny: Užívajte semienka senovky gréckej (Trigonella foenum – graecum) a listy a kvitnúce kvety benedikta lekárskeho (Cnicus benedictus). Zdá sa, že tieto dve bylinky zvyšujú tvorbu mlieka a urýchľujú tok mlieka. Keďže pre bylinky nie je stanovený štandardný postup, odporúčame matkám užívať toľko senovky gréckej, kým nezacítia, ako ňou cez kožu voňajú. Často pomôžu 3 tobolky z každého – senovky i benedikta (alebo 20 kvapiek tinktúry) 3x/deň a účinok by mal byť zjavný po 12-24 hodinách. Ak to nezaúčinkuje do 72 hodín napriek tomu, že matka vonia od senovky, vtedy to už pravdepodobne nebude účinkovať.
@honeybunny81 no aj my sme doma, túto noc sme vôbec nespali, už som mala chvílami aj pocit, že by to mohlo prist, ale asi len namýšľaľa...., ale už ma to tiež doma nebaví a ešte k tomu to počasie ☹ Keby idem aspoň do poradne v pondelok, ale až v utorok a ktovie čo bude potom...
@judis no vitaj medzi nami poslednými čakateľkami, ktoré to už majú za pár, ale stále nič 😒
@judis @honeybunny81 @marsi28 @macka381 baby, vy to uz aspon mate za par, ale my s @aaddeell sme az na konci maja 😒 a ked sa to tak pekne rozbehlo, uz aj ja chceeem 😅 mam pocit, ze sa to nejako vlecie a tieto posledne dni su priam nekonecne 😅
@weronika187 Ja sa pridavam k vam, tiez mam termin az koncom maja 🙂
@weronika187 no posledné dva týždne sa mi vlečú neuveriteľne pomaly, takže možno aj tebe sa to bude zdať...alebo nás môžeš aj predbehnúť 😀
@paula1234 no presne to isté si zažial švagriná s jej malým, takže asi ten Sunar malému Adamkovi nepasuje, radšej sa poraď s detským lekárom.....a prečo máš málo mliečka?? Inak tohto sa ja hrozne bojím, že budem mať málo mlieka a budem musieť dokrmovať, ja by som ho chcela dojčiť, ale ked to nepôjde tak to nepojde 😒
@weronika187 s tym ze posledne dni su nekonecne suhlasim s tebou 🙂 mne pride , ze som tehu uz celu vecnost a koniec je v nedohladne
@mipolka tak som rada ze nie som s @weronika187 same a nasiel sa este niekto 😉
@macka381 ja som rozhodnuta kojit za kazdu cenu a ked to nepojde tak si zavolam laktacnu sestru domov
No ja som uz povedala ze mne sa zda ze asi ostanem uz navzdy tehotna....ale som rada ze nie som sama ktora tak tuzobne caka.... 😉 😉 😉 Nakoniec som sa s malou ale dohodla ze tam neostane navzdy...takze to ma upokojuje... 😀
tiez sa pripajam k cakatelkam, stale nic ani u nas 😠
@weronika187 aj ja sa uz citim ako slonik 😀
Ahojte dievčatá, ja sa tiež pridávam medzi posledné májové čakateľky 🙂 U nás sa tiež nič nedeje, na monitore absolútne žiadne kontrakcie, ale idem dnes, tak uvidím, či sa niečo pohlo, predpokladám ale že nič. Predsa len ma však pobolievajú kríže občas a večer mi malá tak skáče na mechúr, že sa len krútim, brucho mám však stále hore. Inak naša malá priberá 300 gramov za týždeň, už má cca 3600g, vám bábatka tiež tak veľa priberajú? Preto by som čo najradšej už porodila, lebo takýmto tempom sa bude história a genetika opakovať...ja som mala 5 kíl keď som sa narodila a to moja mama nebola ani tučná, ani veľa nepribrala a ani nemala cukrovku...zbohom 😀

@jankaslamka uf, no ale ked pises ze to neboli, tak teda dobre. verim. a nemoze nejak tym hakom ublizit babatku??? ale asi vedia ako na to, dufam.
@lucig gratulujem vam a prajem vsetko dobre, hlavne aby ste boli zdrave 🙂