icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

barca25
1. jún 2011

@aaddeell dakujem moja...nech vas vyslisia..nech uz porodim bo ked budem mat este den bolesti,nebudem vladat a nevytlacim ho potom :/

aaddeell
1. jún 2011

@barca25 ja si ani neviem predstavit byt niekolko dni v takych bolestiach, dost ze ta lekar pustil

barca25
1. jún 2011

@aaddeell povedal ze to je normalne byt v bolestiach cca6hodin kazdy den..ze je to priprava..no diky uzasne.....

aaddeell
1. jún 2011

@barca25 to si neviem predstavit, nech si to skusi on 😖

barca25
1. jún 2011

@aaddeell ak to bude do noci pojdem a povim nech mi daju vyvolavacky bo vazne potom nebudem vladat

aaddeell
1. jún 2011

@barca25 urcite chod ved sa nemozes takto trapit

ingrid.kredatusova
1. jún 2011

@aaddeell
@barca25 baby ja takisto treti den bolesti neskutocne....a od vcera vecera uplne ze mega na bomby bolave 😒 tak dufam ze zajtra alebo keby este dnes to vyplujem

barca25
1. jún 2011

@aaddeell
@ingrid.kredatusova no holky,bolesti sa stlmili..uz su o moc slabsie...takze zasa plany poplach ☹

ingrid.kredatusova
1. jún 2011

@barca25 a ja som zacala trosku krvacat....takze kocky...neviem ci sa este zajtra ozvem..... 😎

barca25
1. jún 2011

@ingrid.kredatusova mojaaaaaaaaaaaaaa..chod do nemocnice uz...neriskuj....a sup sup... 😉 ..a zavidim ze uz ide na svet🙂 moj ducko nejak nechce

barca25
1. jún 2011

@ingrid.kredatusova joj a mne akurat vysiel trosku hlien s krvou :DDD ale to neznamena este asik nic..

majulienka27
1. jún 2011

@lucia80 no veď aj mne sa to zdá veľmi veľa, ale tiež som tam pri nej stála keď ho merala a som to videla, niekde určite nastala chyba buď v pôrodnici alebo u detskej, ale vôbec to neriešim, uvidíme ... a poradňu máme zatiaľ každý týždeň. Veľa zdravíčka vám prajeme

alan1
2. jún 2011

kočky, ktoré už máte drobcov doma, ako priberáte /dojčenie/ ? My máme za sebou prvú poradňu, za týždeň sme pribrali 400 g, dr, nás síce pochválila, ale podľa tabuľky je to veľa. 😉 ........

aaddeell
2. jún 2011

@ingrid.kredatusova @barca25 dobre tak ako baby stale kinderka? ja ano ziadne zmeny nic sa nedeje, tak si dnes pockam na verdikt lekara

barca25
2. jún 2011

@aaddeell ajoj... no @ingrid.kredatusova uz asi nie bo mala bolesti a krvacala vecer tak asi sla do nemocnice....ja stale nerozbalena:( akurat na 4cm otvorena vcera od rana do sestej vecera bolesti a nakonec presli:( takze uvidim..zajtra idem opat na kontrolu a ked do nedele nic tak v nedelu mam nastup do nemocnice a daju vyvolavacky:(((((((((((((

lucia80
2. jún 2011

@majulienka27 vidíš, to ma ani nenapadlo že aj v pôrodnici mohli zle odvážiť, ale veru, neriešme, hlavne že sú zdraví 🙂

kubinca
2. jún 2011

@alan1 ahoj, moja mala za 15 dni pribrala 780g a doktorka tiez pochvalila ze pekne papa, tak asi je to ok 😉

mathildica168
2. jún 2011

@alan1 @kubinca baby, no moja mala zase pribrala malinko, len 80g za tyzden a to som si myslela, ze ako pekne papka... mlieka mam dost, v podstate jej staci napit sa vzdy z jedneho, z druheho uz len par krat cucne a ma dost, viac nechce... taha ako besna, tak neviem kde je problem. uvidime co bude buduci tyzden na poradni, dufam ze sa to priberanie rozbehne...

lucia80
2. jún 2011

@majulienka27 teda odmerať som myslela 🙂

avenev
2. jún 2011

Dokedy vas bolelo zasivanie po porode? Mna zasivali hlavne zvnutra a doteraz to boli rovnako, nemozem ani sediet, ani vela chodit.

avenev
2. jún 2011

@barca25 Dakujeme

alan1
2. jún 2011

@kubinca Ďakujem! Hneď sme kľudnejší.... 🙂

honeybunny81
2. jún 2011

@avenev ahoj, podobne! Zasivane hlavne z vnutra, bez nastrihu, presiel tyzden a ja ak chodim a stojim dlhsie ako pol hodinu tak to strasne taha , jak so zavazim... Hadam to coskoro prejde! 😕

mathildica168
3. jún 2011

@avenev ja tiez zasivanie zvnutra (3 stehy), bez nastrihu a citila som to asi dva tyzdne necele, potom to zacalo svrbiet, teraz uz par dni necitim vobec nic... neboj, to prejde, predsa su to rany, musi sa to zahojit.

jankaslamka
3. jún 2011

@avenev mna cca 4 tyzdne, som si ani sadnut nemohla...ale ja som mala velke sitie vo vnutri...este tyzden do zadu som to citila...dnes uz je fajn

macka381
3. jún 2011

@elienka
@labutka no len malý sa mi budí každé tri hodiny, tak preto ho prikladám až po prebudení, a preto je toho mlieka asi aj málo. Inak som si všimla ešte v nemocnici, že vela maminiek si muselo mlieko odstriekavať, čo im tieklo mlieko prúdom z prsníkov, ja odkedy som porodila, tak nič podobné som nezažila. V podstate tak ako sme odišli z nemocnice, tak to je to s krmenim aj teraz rovnaké. Neviem, asi som jedna z tých, čo nemajú súdené mať kopec mlieka aj pomaly pre dve deti naraz.

paula1234
3. jún 2011

@macka381 nic si z toho nerob, ja som pri Vilkovi nemala vobec, hned po prichode z nemocnice som mu dala Sunar, a on sa ani nechcel prisat, len sa jedoval a jedoval a teraz pri Adamkovi som na tom tak ako ty, tiez sa kojime a aj dokrmujeme a ani mne mlieko netecie po bruchu, mam ho tak, ze vzdy este vypije 60-tku z flase a je spokojny, ale som rada, ze aspon nieco a ze sa prisaje a papka, lebo je to uzasny pocit, ktora som pri prvom nezazila a kolkokrat ho to upokoji, ked je nekludny,...)))takze sa netrap, je to oki a to mi aj dr.povedala na sono prsnikov, ze nemam mliecne zlazy a vidis, kojim a mliecko tam je, takze jej neverim!!! 😀 😵 😉

labutka
3. jún 2011

@macka381 trosku viac si ver. 🙂 Dojcenie je aj v hlave. Mliecko sa tvori podla toho, kolko si babatko vytiahne, preto ked mu das flasu, tvoje telo nema ako zistit, ze malemu je mliecka malo a treba urobit viac. Okrem toho, z flasky sa mu pije jednoduchsie, preto moze postupne zacat odmietat prsnik. Ja niesom laktacna poradkyna, tu na koniku ostala radit uz len @strapco13 , ak chces naozaj dojcit, nakontaktuj sa na niektoru. Cim skor to urobis, tym to bude pre vas dvoch jednoduchsie.
tu je stranka, kde si vies vyberat poradkynu, co byva najblizsie pri tebe
www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/
a to, ze ti mliecko netecie, nieje znamka toho, ze ho nemas. Mam kamosky co nepotrebovali vobec vlozky do podprsenky, lebo mliecko im netieklo, a dojcili takisto ako tie, ktorym mliecko tieklo.

alena24
3. jún 2011

@macka381 Martinka, ja ked som sla z porodnice mlieka som mala asi tak 5ml pre maleho, strasne malinko a som sa pytala na dokrmovanie a Dr mi povedala ze nech mu davam len mensie davky, ze napr 30ml aby mi dlho nespal a aby pekne sal aj z prsnika. Prve dni som vobec nedokrmovala a na poradni som mala neprijemne prekvapenie ze mi maly este schudol. Som bola zhrozena. Potom prisli ale 4 dni kedy drobek bol stale na prsniku, skoro kazdu pol hodinu som kojila. Dost psycho ale dalo sa. Potom mliecko prislo. Proste si to sam roztahal. Cim viac babo saje, tym viac stimuluje mliecne zlazy. Netreba to hlavne vzdavat. Mne tiez na sone prsnikov hovorili ze to moc slavne s kojenim nebudem mat, ale maly pribera tak myslim ze mliecka ma dost.
A vy ked dokrmujete, nemavate zapchu alebo koliky? Nas teraz chytili koliky, maly sa casto budi a je nervozny. Dufam ze to skoro prejde a vyrastie z toho.

paula1234
3. jún 2011

@alena24 aj my ich mame ved vies a dnes teda po kazdom papani je nervoznucky az kym nezaspi a zvyja sa, ozaj a vy nemate problemy s kakanim, my musime pouzivat aj trubicku na kakanie a po tom sa niekedy tak vykaka, ze nechapem kde sa to v nom berie, niekedy aj sam ale to je malokedy..))) ☹