Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@elienka to sa máš, že ti mlieko netečie... mne cca každé 2 hod. stisne prsia (tak na 30 sekúnd, desne to bolí a vôbec nemôžem zdvihnúť ruky vtedy) a samovoľne trochu vytečie. Alebo po sprchovaní, to tiež takmer pravidelne keď sa dosprchujem, utriem a presne v tom, keď sa idem obliekať, tak vodopád 😀 a môžem ísť do sprchy znova 😠
Inak fajn, že si to nevzdala a kojíš 😉
@montana13 Zo začiatku som síce bola na nervy, lebo som sa snažila kojiť (trvalo to malej cca 50 min, aby zjedla tak cca 20 ml), potom som dorábala UM a ešte sa snažila odstrekovať, čo mi vôbec nešlo. Bolo to fakt psycho. Prvú som zahodila UM, potom aj odsávačku a malú som často prikladala. A ide to. Malá krásne prospieva, za 1 mesiac pribrala 1 kg
@ingrid.kredatusova ahoj, tak hadam mas uz aj ty za tym, nam sa malicka narodila v nedelu o 16:43 a bola som stasna, ze je konecne na svete.. veru, liezlo to na nervy poriadne aj mne, stale mi chodili sms-ky a same telefonaty, ci stale nic, ku koncu som telefon uz uplne ignorovala.. stale som bola nervozna ako pes, manzel mal zlate nervy ze ma posledne dni nezabil 😀
@kakajka blahoželám k dcérke a prajem veľa zdravia
@paula1234 s kakanim problemy chvala bohu nemame. Stolicu ma pomerne dost pravidelnu, skoro vzdy sa mi asi 3 krat pokaka doobeda a potom este dva krat tak poriadne navecer. Co sa tyka kvantity, niekedy mu dohovaram bo ja horko tazko vyrobim mliecko a on ho potom vsetko vykaka a je toho teda riadne. Uz stihol okakat aj mna ked som ho prebalovala 😀 My teraz asi 4ty den davame Espumisan L 3 krat denne 10 kvapiek a musim uznat, ma to cosi do seba. Nie je to uplne idealne ale koliky uz nie su take silne ako mal napr zaciatkom tohoto tyzdna. Dokonca mu aj chuti, len ja si potom musim prsnik umyvat co ho mam lepkavy od toho 😀
Nas maly vcera trhol rekord, spal 6 hodin vkuse, som sa uz bala ze s nim cosi je, dokonca sme sa ani nekupali bo o jednej v noci som uz nechcela. Asi po 3 hodinach mi ale zacali tvrdnut prsia/bo som zvyknuta ze spava tak po 2 hodinach/ tak som si musela odstriekat a potom este raz, a ked sa uz zobudil, bola som takaaaa rada bo uz ma to aj bolelo.
Ahojte dievčence. Ja som patrila k júnovkám ale náš Matejko sa narodil v máji. Chcem sa spýtať, aj vaše detičky keď sa napapajú tak potom štikútajú???? Lebo ten môj hladoš najskôr hlce mliečko, odgrgne si a potom štikúta. Ako mám tomu predísť?????????
@barca25
@aaddeell tak dievčence, Lilien sa narodila 2.6 presne o 00:05 😀 😀 😀 povedali ze som odrodila perfektne, pretoze ma manžel priviezol o desiatej s bolesťami....kontrakcie vraj boli len začinajúce, otvorená na 2 prsty....a mala bola do dvoch hodín na svete....neuveriteľné.....a dnes od rána sme už doma....super len 3 dni v nemocnici....mala ma 2900g a 52cm 😀 taký dlhýýýýýýý drobec 😀 krásne priberáme, mamka má kopec mliečka tak nás to teší.....
@ingrid.kredatusova jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej gratulujemeeeeeeeeeeeeeeeeeeea tesime sa..a som rada ze si mala taky rychly porod ty kokso....mna a @aaddeell cakaju vyvolavacky:((((((((...takze mi budeme mat tazky porod....este raz gratulujem..a nech malinka rastie ,pribera a poslucha maminku 🙂 🙂
@nenullienka nasa mala stikuta za kazdym kojenim, predist sa tomu neda, babo si same ovpkyvnuje tok mlieka. Ja ju potom dam este na chvilu na prsnik, chvilku poduda a je po stikavke. 😀 Ale ak najdes nieco lepsie, sem s tym 😀
@ingrid.kredatusova jej gratulujem takze junovciatko 🙂
aj nas maly stituta...asi je to normalne, stym asi nic nespravime ale na druhej strane ma to tesi lebo viem ze si odgrgol..a moze dalej spinkat...hihi ked sa podari..
@barca25 ja len chcem napisat ze ja som tiez sla vyvolavackou, a to este o tri tyzdne skor, rano v nemocke som ani nevedela ze v ten den budem rodit... dali mi vyvovalacku, bezbolesti na tri palce do hodinky otvorena, o tretej mi zacali kontrakcie a 16:40 bola Terezka na svete 😉 drzim palce, aby ste to mali tiez co najlepsie.....
@honeybunny81 nasa mala tiez stale stikuta, a tiez pomoze len ked jej dam este trosku cucnut
@barca25 @aaddeell ano nakoniec junovciatko...nevadi...hlavne ze uz ju mame vedla seba a ze sme doma zdrave 😀 dievcence, lezala som na izbe s kockou ktorej porod vyvolavali a povedala, ze to bolo trosku tazsie ako pri spontannom porode lebo uz mala 2 deticky, ale ja vam drzim vsetky prsty nech to ide rychlo a nech sa rychlo date dokopy.....musim povedat, ze ja si este ani dnes nemozem sadnut na zadok 😒 a to mam len 5 stehov.... ☹
@ingrid.kredatusova no ja stale dufam, ze sa to nejako rozbehne samo a ak nie tak snad ta vyvolavacka nebude az tak boliet 😕
@barca25
@aaddeell noo, pridavam osobnu skusenost, 3xtabletka, 2xflasa s oxytocinom a 20 hodin brutal bolesti... Drzim palce nech to ide same ako po masle, my sme rodili v 42.tt, malej sa hodne nechcelo 😀
Mala som aj 4x dostreknutu epi, z toho zabrala len ten prvy krat na 20 minut ale vdaka bohu aj za to...
Vyvolavany porod uz nikdy viac, i ked jasne ze to za to stalo !!!! 😅
Ale neboj boli tam aj kocky ktorym vyvolavacka zabrala hned a za chvilku boli babatka na svete 😎
Ahojte babenky, takze konecne sa pridavam i ja, lebo sa nam na MDD narodila mala Sofinka s vahou 3100 a 48 cm. Ja som dostala tiez vyvolavacku, lebo som prisla do nemocky ze mame termin a vraj sme uz na tri prsty otvoreny. O 10 hod s nami zacali robit a mala sa narodila 12.55 hod. Tíe konecne kontrakcie neboli najlahsie ale islo to dost rychlo. Takze drzim este palceky vsetkym, da sato zvladnut, najma ten pocit po vytlaceni a nasledny plac u mna stali za vsetko....
@zuzulienka51 gratulujeme k sofinke, hlavne vela zdravicka!!! Tak to ste boli rychlo, super! A mas pravdu, ten pocit ked ti daju babatko do narucia je na nezaplatenie 😅
@honeybunny81 @zuzulienka51 maminky gratulujem 🙂
@nenullienka
@honeybunny81
aj moj malý štikúta a štikúta, ked hlce mlieko z flaše ako zmyslov zbavený, ale potom to vždy prejde, hlavne ked sa prisaje na prsník, takže v pohode 🙂
@paula1234 @labutka @alena 24 ja viem, že som urobila asi chybu, ked som malému začala davať Nutrilon, len ťažko vyjsť z tohto "blúdneho kruhu", lebo v nemocnici mi začal pekne sať, hned na druhý deň po pôrode papal 40 minút z jedného a 40 minút z druhého prsníka, lenže potom si pospal tak hodinku a zrazu veľké hlady. TAk šup ho novorodenecké odd.kde mi ho dokŕmili a tam im vypil na "posedenie" rovných 100 ml, čomu sa hrozne všetci čudovali. Takže už tam sa to začalo, ako mi mlieko rýchlo nastúpilo, tak aj začalo ustupovať, lebo malý si stále medzi kojením pýtal umelé mlieko, asi vzhľadom k tomu, že je sa narodil ako viac 4 kg bábo a jednoducho toho potrebuje zjesť viacej. Povedali mi to aj sestričky z novor.odd., že jeho bude treba dokrmovať, takže asi takto...
@honeybunny81 ja som mala tiez vyvolavacku a 10hod to trvalo kym sa mala narodila..ale teda mne doplnali EPI 3krat a 4ty krat na sitie..ale mne zakazdym zabrala nastastie 🙂
@macka381 zlatko, to je blbost aj mne povedali ze ju bude treba dokrmovat, mala sa narodila 4300 g !!! Netreba nic, zahod nutrilon a pod ho na didky! Ja som prikladala aj kazdych 15 minut na zaciatku, je to sice na nervy ale da sa to! Neexistuje nieco ako slabe mlieko, moze byt zla technika prisatia, ja som tu mala laktacnu a velmi mi s tym pomohla, vyskusaj, nic za to nedas. Ale je to velka pomoc. 😲
@jankaslamka
Mne len ta prva zabrala kokos, ale co uz, hlavne ze sme zdrave a ze sme domka ze? 😀
@macka381 mne tiez v nemocke hovorili ze budem musiet dokrmovat, som si preto aj nutrilon kupila. martinka, skus mu zarobil menej, napr len 40ml, potom tak dlho nebude spinkat a bude pekne tahat a on si to roztaha. Este nie je nic stratene 😉 Len to skus na par dni a potom uvidis. Keby sa to nelepsi /urcite sa to zlepsi/ UM je tu vzdy 😉
@honeybunny81 petka ako sa ma Tanicka? Uz kakala? posielame bocku 😉
@honeybunny81 tak tak presne ako hovoris...mne ju zakazdym prisla dopichnut iny anesteziolog a vzdy to bolo ine lebo to sa miesa a vzdy inak namiesali
@alena24 ahoj moja ako na sone, my mame oki nozicky a za 3 mesiaciky kontrola, potom sme hned isli na poradnu a mame 4800g, pozdravujeme vas a posielame bosteky Adamuskovi, pa, pa) 😉
@honeybunny81 ahoj, neboli ste nahodou v sobotu v Laugu? Ja som ta zazrela, ale bola si daleko a nechcela som skriekat..))) 😀 😉 bosteky aj pre Tanicku))) 😵
@alena24 avoooj no jasne uz kakame o sto sest! 😀 Tanicka dobre, taky pokladik, spinka a papka dobre tak sa nestazujem, konecne sa vyspim!!! 😀 Aj my posielame bocku, dufam ze sa coskoro sa aj uvidime !!!
@paula1234 avooojte aj vy, jasne boli sme v laugu, bola som si kupit poriadnu koj.podprdu lebo uz som bola na nervy z tych co mam. Co si na mna nezakricala, som vas chcela vidiet aki ste uz velki 😀 Aj my posielame bocku!!!

@macka381 Nič si z toho nerob, ani ja som nikdy neodstrekovala, čo je to mať tvrdé prsníky resp. tvrdšie viem až teraz, keď malá má 1 mesiac a konečne pije viac. Mám presne toľko koľko malá potrebuje a nič navyše. A malý sa ti budí po troch hodinách lebo je napapkaný z umelého mliečka. To že je to vhlave je pravda, ja som mala CS bez pôrodu, proste kvôli tlaku mi malú museli urýchlene vybrať, bola som na pooperačnej izbe ešte s jednou, jej sa narodila tiež dcéra, tiež 3 týždne popredu s podobnou váhou ako moja a ona ju kojila, tak som si ani nepripustila, že mne by to nešlo, tak kojím aj ja. Táto baba mi pomohla zo všetkých najviac, vďaka nej kojím 🙂