icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

lucia80
1. júl 2011

@honeybunny81 no ja teda nedávam, dnes sme mali poradňu, tak som už aj doktorke povedala. Dúfam teda, že nás nič také nepostihne a budeme zdravučkí.
@majulienka27 no veru, to máme teda šťastie 🙂 🙂 🙂 . Tak nech sú detičky aj naďalej také dobručké. Inak to video sa bojím ísť aj pozrieť...Ale určite ho pozriem.
@zabkatt no keď som dnes prišla akurát hlásili, že sa to prekladá, veď to počasie je jak strelené, neviem ani ako decká obliecť, ťahám pol skrine vždy zo sebou. Aj dnes som išla len mamu počkať a malého som zababušila, ja som si sveter nezobrala, ale mi bola teda kosa. Malinký je zlatý, máš také milené bábinko ešte, keď bude teplúčko a pôjdem k našim, dám ti vedieť a behneme na ihrisko, OK?

lucia80
1. júl 2011

inak dnes má Matias presne 2 mesiace, poradňa dopadla dobre, je zdravučký a vitálny, má 6040g a 64cm /vraj, dúfam že ho dobre odmerala/. Tak sa vytešujem, je to môj malý pokladík.

majulienka27
2. júl 2011

@lucia80 jej tak to ste teda už riadne veľký, a to video si kľudne pozri, bolo by len dobre ak by sa rodičia viac zaujímali o očkovanie, aby vedeli čím naše deti očkujeme 😠

paula1234
2. júl 2011

@lucia80 pkne, riadny macik, a to ja som si myslela, ze akeho mam tucinka, my budeme mat 2 mesiace v utorok a tento tyzden na poradni sme mali 5750 g a 63 cm 😵 , takze som prisla na to, ze tie dnesne deticky su ale zrutikovia maly a to jeme teraz 100-110 ml mliecka kazde 3 hodky a vecer vynechavame 1-2 papania, cize napapame sa tak okolo 19.30, zabuvkame o osmej - pol deviatej a spinkame niekedy do 1-3 hodiny a potom papame az rano okolo 5-6.30, ako kedy, ale je to oki, akurat nas stale trapi brusinko nad ranom, aj sme sa pekne vykakali 2 dni po sebe a vcera zasa iba s pomocou a dnes tiez, ja uz neviem, moc ma to trapi, ked sa tak zvija moje malinke..))) ☹ len verim, ze do toho 3-4 mesiacika to prejde) 😉

lucia80
2. júl 2011

@paula1234 no veru, aj som pozerala že tí májoví chlapci sú dobre chovaní 🙂 Vy tiež pekne papáte, ale tuším dávaš UM ak si dobre pamätám. Spinkáte krásne ale to bruško, verím že ťa to musí trápiť, to je hrozné pozerať na toho drobca a nedokázať mu pomôcť. My tento problém nemáme, kakáme tak raz za ca 5 dní, ale kojené detičky môžu a malého ani bruško netrápi ani pri kakaní nevidím problémy u neho, tak som veľmi rada. Neviem teda čo by vám mohlo pomôcť, určite si skúšala všeličo možné, holky dávajú nejaké probiotiká Biogiaga alebo také niečo, alebo Espumisan? Skús sa popýtať aj v lekárni alebo doktorky či sa tomu nedá nejako pomôcť. No ak by náhodou nie, tak 3 mesiačiky máte o chvíľku, tak dúfam že to čoskoro prejde.

macka381
3. júl 2011

@paula1234 ahoj miška, môžeš mi presne napísať ako alebo lepšie povedané, koľko mu zarábaš toho kamilkového čajíku a kolko granulovaného?? Ja mu dávať vypiť denne tak cca 100 ml granulovaného feniklového čajíku a niekedy namiesto tohto detský čajík pre maličké detičky (odporučili mi v lekárni), ale ten mi piť nechce, lebo je asi horký pre neho.

Inak babulky, aj my riešime dovolenku, sme sa rozhodli, že ideme autom do Chorvátska na ostvo Pag, tiež tu počúvam názory kadejaké, tiež nie som ešte na 100 % rozhodnutá tam ist, ale rozhodnem sa na základe rozhovoru s detskou dr. Nech sa ti povie svoj názor na cestovanie a pobyt pri mori, ale rada by som tam ist pre svoje zdravie hlave, lebo ma ta astma raz zabije....

zabkatt
3. júl 2011

@lucia80 jasne moja budem
sa tešiť🙂

paula1234
3. júl 2011

@macka381 kupila som si v lekarni sackovy kamilkovy caj na 0,5 l a uvarim si a mam to na cely den dam mu 100 ml kamilkove caju a do toho normalne mlicko 4 lyzicky a zamiesam a vypije uz mu mliecko nezarabam s vodou cistou a granulovany mu davam ako cajik pol lyzicky fenykloveho a pol lyzicky kamilkoveho HIPPU na 100 ml a to ma tak na den) 😉 , vcera sa sam vykakal a dnes tiez, sice mu musime aj raz za den pomoct, ale potom sa aj raz vykaka, alebo mu pomozeme s nozickami pocvicit..))) aj tuto noc spal od pol deviatej do druhej a potom do piatej a do siestej mal bolenie a potom sme sa napapli a spali od pol siedmej do deviatej, tak aspon ze tak, ale medzitym sa aj trosku popretahuje poprdka a potlaci a pozvyja, ale pritom podriemkava..))) 😵

abc123abc
3. júl 2011

ahojte dievcata, suuuuuurne velmi SURNE sa potrebujem nakontaktovat na janku slamku. Ak mate niektora na nu kontakt, hodte mi ho prosim do internej posty, pripadne ju prezvonte, nech sa mi ozve na IP.
Prosim co najskôr. Dakujem

macka381
3. júl 2011

@paula1234 diky za info, vyskúšame.... 🙂

velvet26
3. júl 2011

ahojte baby, chcem sa vas opytat, tiez mam majove babo, ako uspavate svoje deticky cez den? zaspia vam same v postielke? moja tam zaspi sama len vecer, ked ju okupem, nakojim a polozim do nej, to tam zaspi bez vacsich problemov a prespi az do rana, no cez den by bola najradsej na rukach..este v kociku na prechadzke nema problem zaspat, ale doma ked ju kocikujem v byte, ked je skarede pocasie, tak ona vie ze nie je vonku a ani za svet tam nechce zaspat...zabera len ked ju nosim a chodim po byte, to ju uspava a potom mam na kolenach polozenu...vy ste ako na tom? tiez nieco podobne? ak mate radu ako uspat babo cez den, tak sem dajte, lebo mam pocit, ze ju cely den len nosim...uz mi odchadzaju ruky pomaly... 😀

honeybunny81
3. júl 2011

@velvet26 tak isto! My cez den bud ze sa hupem na fit lopte a ju mam na rukach, alebo v baby nosici alebo v babyvaku. Alebo len na rukach. Ale ta fit lopta pomaha najviac. Vecer zaspi sama tak ako aj tvoje babatko.
Najhorsie je ked "preserieme" cas kedy uz sa mala zacat uspavat, to potom ozaj trva dlho uspat. 😖 Inac ju skusam unavit na hrazdicke, tam si kopka alebo na brusko ju davam nech si pocvici.
Co sa tyka kocara, tiez nad uz odhalila, ze nie je vonku 😀

weronika187
4. júl 2011

@velvet26 @honeybunny81 aj my uplne to iste 😅 najcastejsie je to na rukach, no fit lopta je priam zazracna 😀 nechapem, co sa mu na hopkani na fit lopte tak paci, ale to ho utisi aj ked placka 🙂 a aj s tym kocikom to mame rovnake, presne vie, kedy sme vonku a kedy kocikujeme po dome...

paula1234
4. júl 2011

@honeybunny81
@weronika187 babulky tak s tym kocarom to poznam, zo zaciatku mu to bolo jedno, ale teraz je to asi podobne, ale mame dni, ked aj doma v nom zaspi aj na hodinu a pol, ale vonku vydrzi aj dve hodky, inak nam zaspava sam aj cez den, ale spi len po pol hodinkach a potom ho musim uspat bud na rukach, alebo uz nespi vobec a vecer to iste zabuvka sam, tie deti nam davaju zabrat co?) 😀 , ja som uplne vcudu s chrbatom, este ze manzel sa venuje masirovaniu, tak aspon raz za tyzden ma rozmasiruje, ale vydrzi to len na chvilu 😠 Inak to pocasie mi lezie total na nervy). Takze nam zelam pevne nervy) 😵 😉

paula1234
4. júl 2011

Babulky chcela som sa spytat ake mate skusenosti s probiotikami Infant Dophilus a BioGaya, pouzivate niektora a ktore su lepsie? Uz neviem co mam vyskusat na to brusko, tak skusim tieto probio na upravu crevnej mikroflory, lebo uz je to neunosne ako sa zvija a placka, sice nie stale, ale viacej ano ako nie) ☹ 😉 Dakujem za nazory) 😵

macka381
4. júl 2011

@weronika187
@velvet26
@honeybunny81

Teeda babulky, asi máme fakt rovnaké deti v tomto smere, lebe sme na tom veľmoo podobne 🙂 Večer zaspí skoro sám, musím ho ešte trocha "pohontŕlať" v náručí, inak prespí 5 aj 6 hodín, akokedy. Cez deň, by sa len na rukách nosil, v kočiari zaspí tak na hodinu keď sme v byte, keď sme vonku, tak dve-tri hodinky si pobuvká. Najradšej spí však v aute, to len zavrieme dvere a je totálne tvrdý, asi mu robí dobe ked sa vozí a nadskajuje mu hlavička pri tom 😀 A tiež sa troška zahrá sám, teda kuká zvieratká na kolotočík, ale to ho prejde tak za desať minút a ked zistí, že je sám, tak plače akokeby nasilu, lebo akonáhle som pri nom,je tich a usmieva sa, no sranda s ním...

@paula1234 Miška, tak už som asi prišla na to, ako pomôcť môjmu drobcovi, aby nebolelo bruško. Na základe odporúčania detskej dr. som mu kúpila probiotiká Infant dophilus pre detičky od 0 - 6 rokov, tak je to tuším a začal mi pekne kakať aj niekoľko krát denne a hlavne žltučké, lebo doteraz to bolo iba zelené a videla som, že sa pri tom trápi. Tak snad to pôjde aj takto dalej, takže rozhodne tie probiotiká odporúčam, aj dr. mi povedala, že mi viacej pomôžu ako uškodia.

Chcem sa ešte opýtať tých maminiek, ktoré už prestali kojiť, za ako dlho ste dostali prvú menštruáciu po pôrode. Ja už nekojim 3 týždne a pár dní a podla gynekologičky, už by som mala mať svoje dni, tak len čakám, lebo ak sa nedočkám tento týžden, musím isť na vyvolávačku

macka381
4. júl 2011

@paula1234 Miška, tie BioGia, mi lekárnik nechcel predať, že až od tretieho mesiaca, tak určite kúp tie Infant Dophilus, fakt môžem len doporučiť. Inak účinok sa na mojom drobcovi ukázal až za pár dní, ja len aby si nečakala že to prejde za jeden deň...teda aspoň moja skúsenosť.

paula1234
4. júl 2011

@macka381 dakujem za radu, mne tiez radila tuto lekarnicka, ze ten Infant dophilus je od narodenia, ze su dobre, takze dnes si ich pojdem kupit v ramci prechadzky, ked nebudu mat tak si ich objednam na zajtra, to je jasne, ze to nebude fungovat hned od zaciatku, ale hadam do konca tyzdna sa uspech dostavi), lebo mne tiez maly kaka zelenkave a hlavne prve kym vytlaci to trva a je to tvrde a az potom ide zltucke a riedke a to sa mu az potom ulavi), tak verim, ze tie probiotika pomozu, lebo uz ma to boli, ze mu neviem inak pomoct, a ake mliecko papate, zabudla som, my papame Nutrilon HA1) 😉

paula1234
4. júl 2011

@macka381 ja nekojim uz tyzden aj nieco, uz nemam mliecko a tiez som este nemala menzes, ale mozem povedat, ze pri tomto pocasi ma teda dost boli podbrusko a jazva po sekcii) ☹

macka381
4. júl 2011

@paula1234 no tí naši drobci sú úplne rovnakí v tomte smere, takže smelo do toho, snad sa mu len za pár dní uľaví. My tiež papáme Nutrilon HA1..
A ten menzes sa ti možno aj čoskoro dostaví, ked máš troška bolesti podbruška...ja nemám priznaky na menzes žiadne, tak asi ma neminie ta vyvolávačka..

majulienka27
4. júl 2011

ja som pri prvom bábatku dostala menzes po mesiaci čo som nekojila, ale to môže byť rôzne.

alena24
4. júl 2011

ahojte baby, ako vas tu tak citam, tak sa len smejem ze ja mam doma presne to iste 😀 vcera sme dokonca kocikovali vonku bo maly mi cez den vnutri nezaspi tak som hodila prsiplast a dazdnik a sla som, no mohli sa na mne len smiat susedia bo prsalo jak z krhle a naj bolo ze maly spal jak zarezany 😀 comu som ale rada je ze koliky uz nemavame /uz len pekne prdka bez cervenania/ a dari sa nam uz druhz tyzden mat rezim ktory vyhuvuje mne a aj Adamkovi. Konecne zacal pekne spinkavat aj ked cez den len vonku ale to je ok kym mi ma kto pomoct s kocikovanim 😉
Inak co sa tyka menzesu, ja som ho uz mala a to kojim, mala som ho hned po 600 nedeli a poviem vam, nic moc to nie je, brusko ma bolelo a este do toho nosit maleho a kojit, a aj migrena trosku bola. Ale co narobim, som asi nejak moc plodna a muz si ma dobera ze hura na druhe 😀 😀 😀
@paula1234 Tiez ja som malemu davnejsie skusala dat Dolphinus probiotika ale jemu nezabrali 😖 Ale za skusku nic nedas Miska 😉

@honeybunny81 Peti, tak ako, ockovat rotavirus alebo nie? Ja som sa stale nerozhodla na 100 percent.

paula1234
4. júl 2011

@macka381 a davas mu tie probiotika do mliecka, alebo pred mlieckom, ja som dala dnes prvykrat do mliecka vecer, ale teraz tu spinka pri mne a tlaci v spanku o sto sest, ach jaj..))) ☹
@alena24 a co vam vlastne zabralo na to brusko, alebo to preslo len tak samo od seba) 😨 , ozik chcela som sa ta spytat, ci mas maleho odfotene z Trencianskych novin tu fotecku, lebo ak nie ja mam tie kde je aj tvoj maly) 😵

macka381
4. júl 2011

@paula1234 hej, dávam mu to to mliečka, tak ako je v návode, a tiež som sa pýtala aj lekárničky. Takže pol tej odmerky do mliečka...A ešte mu dávam pre papaním 5 krát denne po 5 kvapiek espumisanu, vraj sa to nebije.
Inak ja som videla tvojho a Alenkinho v TN novinách, ked sa narodili, ja som vtedy ešte len čakala na pôrod, no neviem či tie noviny nemáme ešte aj doma 🙂

macka381
4. júl 2011

@alena24 ahoj alenka, asi u každej to funguje inak, teda isto je to individuálne. Inak zrovna včera som čítala, že prvý menzes po pôrode, býva dosť silný, tak len čakám a čakám, inak už mám troška návaly, tak sa obávam najhoršie, lebo ja som tie moje menzesové mindráky mávala kedysi hrozné a tie bolesti, no hrôza.
Alenka, ja som tiež dneska premýšlala nad tým očkovaním proti Rotavírusom, tiež neviem či mám dať alebo nedať na 100 % očkovať, asi začnem googliť.... 🙂

veronikam
6. júl 2011

Ahojte, mozem sa spytat prosim Vas, moj maly bude mat v piatok 10 tyzdnov (narodil sa 29.4., termin sme mali 6.5.). Lekarka sa ma pytala, ci uz sa snazi chytit si hracky do ruky a tak. Zda sa mi to skoro, neviem. Nezda sa mi, ze by sa snazil si chytit do ruky nieco. Iba ak mu tam nieco dam ja, hrkalku alebo tak. S hrazdickou sa pohra aj hodinu, pozera, tesi sa z toho, vykrikuje a tak, ale ze by sa snazil chytit si nieco, to neviem veru. Ake mate prosim Vy deticky co sa tohto tyka, dakujem pekne za radu.

weronika187
6. júl 2011

Ahojte baby, chcela by som sa spytat, ci ste uz niektora pocula o kompenzacnej hnacke? Nas maly chrustik ju vraj ma, chudatko male ☹
@veronikam nas chrustik ma sice len nieco cez 5 tyzdnov, ale ked ho dam ku hrazdicke, tak sa natahuje za hrackami a niekedy zacne az plakat od zlosti, ze to nemoze chytit 😀 mozno to myslela tvoja dr. 😉

sonnya
6. júl 2011

@weronika187 to čo je malému Chrustikovi??? Prajem skoré uzdravenie

weronika187
7. júl 2011

@sonnya ma hnacku, lebo vela spapa a jeho telicko nadbytok vyluci tak, ze ma hnacku ☹ Nikdy predtym som o nicom takom nepocula, ale som rada, ze to nie je nic vazne 🙂

paula1234
7. júl 2011

@veronikam nas maly mal 2 mesiace v utorok, a teda tiez si este nechyti hracku do rucky, na hrazdicke su buchenka po hrackach, ale chyti si moju roku pevne a hrkalku len ked mu ju maly Vilko da do rucky, inak sam nie, netrap sa podla mna je to skoro, Vilko ked bol maly zacal az po 3 mesiecoch si chytat do rucky a tak,...))) 😉