icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

alena24
25. júl 2011

@paula1234 miska, aj my mame naliate dolne zubky, uz asi dva tyzdne dost slinta a aj rucicky si stale tlaci do pusy. Dokonca dnes sa mi zdalo ze uz vidim vrch zubka ale nie som si tym ista. Uvidime 🙂
Inak verim ze sa vam to kakanie upravi, a neskusala si nahodou zmenit UM? Mozno z inej by lepsie kakaval. Hm?
My sme mali vcera krst a som bola na neho hrda bo cely cas sa len rehotal, este aj farar a ministranti sa na nom chechtali, pokladik moj 😀 a aj slavnostny obed bol super, predvadzal sa a potom pekne zaspinkal. Len potom poobede sa mu uz akosi nechcelo spinkat tak daval len pol hodinovky, ale nevadi. V noci spava super tak som hrozne rada, dnes sme spali od 9tej vecer do 9tej rana s dvomi prestavkami co sa len napapal 🙂

paula1234
25. júl 2011

@alena24 aj to som uz rozmyslala, ze vyskusam ine mliecko, este pockam do 3.mesiaca a asi sa vratim k Sunaru obycajnemu, co som davala aj Vilkovi, 😉

wvwvw
26. júl 2011

@paula1234 no co pomohlo aspon trosku? Dufam ze ano a maly sa prestal trapit. Mam sa podla mna tiez nalievaju dasienka,lebo je trosku nepokojnejsie vecer,ale vsetci mi tvrdia ze je to skoro. No neviem...

olgynka
26. júl 2011

ahojte baby, mozem sa k vam pridat..tiez mam doma majoveho synaciaka a podobne problemy ako vy..kakanie...koliky..no hroza. pri dcere som to nepoznala ...☹ ja som skusala Nutrilon, Bebu obycajnu a teraz davam Bebu HA.....sa to trosku zlepsilo ale este to nieje ono.....davam probiotika Bio Gaia...a kakanie sa zlepsilo ...vy tie co davate Ha formulu mate ju na predpis? ja ju nemam na predpis a balenie vydrzi na 4 dni a ta cena...☹(( rozmyslam ze prejdem casom na sunar ..v okoli ho pouziavaju a su s nim spokojne...mate s nim skusenosti??
dakujem

weronika187
26. júl 2011

Ahojky baby, davala niektora svojmu babatku kvapky Sab Simplex? My ich totiz uzivame, mame ich cca od 3 tyzdna, potom sme ich mali vysadit, ale kedze koliky a krce v brusku boli spat, tak som ich naspat zacala davat. No poslednych par dni mam pocit, ze sa minaju ucinku, akoby uz vobec nezaberali ☹ Nemate s tym niekto skusenosti?
@olgynka My papkame sunar obycajny uz dost dlho a som s nim velmi spokojna 😉 Skusili sme aj sunar Nutradefense, mal by byt lepsi (a teda je aj drahsi), ale nasmu chrustikovi vobec nesadol, s kolikami a bolestou bruska to ovela horsie, tak sme ostali pri obycajnom 🙂 Ale to zalezi od babatka, kazdemu sadne nieco ine 😉

eda28
26. júl 2011

@olgynka my sme mali tiez na zaciatku problemy s bruskom, tak sme presli z Nutrilonu na bebu sensitive, ta je na brusko a mame ju na predpis, platime o polovicu menej, takze som rada. Aj ked uz aj na tuto potrebuju papier, ze je niekto z nas alergik, doteraz to bolo len pri HA. Neviem, co maju alergie spolocne s tym.

paula1234
27. júl 2011

Babulky chcem sa spytat, davate ockovat deticky proti rotavirusom, ja viem, ze ste to tu uz riesili, ale myslim, ze nedoriesili, nas dr.povedal, ze je to dobre, ale neviem sa rozhodnut, Vilka sme nedali, neviem ani ci to vtedy bolo, dal mi aj recept, ze ak sa rozhodneme, mame si to vybrat do tzydna a na buducej poradni nas zaockuje) dakujem za vase nazory) 😉
@wvwvw neviem ci pomohlo, prdime v noci, cez den je to tazsie, kakame sami aj 2x za den sami a vecer sem tam pomahame, lebo tlaci a tou rektalnou sa aj vyprdka, ale dnes mal velmi jedovity den, respektive placuci, vcera sme mali teplotku 37,1, dr.povedal, ze je to normalne u malych babatiek, ale mame aj sopliky, zatial davame, len morsku sol a sem tam odsajeme, zda sa, ze pomaha, uvidime do piatich dni, ak nie dal nam aj Sulphacetamid, ale ten este nedavame, chceme vyskusat priordne. No a rozhodla som sa, ze po 3.mesiaci zmenim mliecko z Nutrilonu na klasicky Sunar, sice este mam 5 baleni Nutrilonu, ale to za 2 tyzdne minieme a uz si ho nekupim, lebo moj nazor je , ze je to asi aj z neho..) 😉
Inak mame 6550 gramov po vcerajsej poradni, ..))), babulky vas aj meraju na poradni, lebo u nas nie? dr.len popocuva popozera a to je vsetko, iba ak sa ja pytam,...)

duracelko
27. júl 2011

@paula1234 aj ja rozmyslam nad tym očkovaním proti rotavirusom. dr odporučala koli tomu že sa timko skôr narodil. ale ja tomu velmi nedoverujem, deti mali hnačky aj v minulosti, a panika sa nerobila. ani bianka nebola očkovaná. prvé očkovanie už máte za sebou všetky??? dali ste očkovať aj prenevarom??

kincsem11
28. júl 2011

Ahojte babenky!!!tiez mam majovu dcerku,tak sa sem zaradim 🙂 16.8 ideme na povinne ockovanie,tiez sme rozmyslali nad ock.proti rotavirusom..do kedy sa to moze???a druha moja taka otazocka je taka ze plne dojcim,,iba cecok,ziadny cajik ci voda ci flasa ci nieco ine...a vcera som dostala menzes...je to normalne???a kedy sa davaju prepichnut uska,,som pocula ze v 3.mes lebo ze vraj to ani nebude citit,,,prepichnut ci prestrelit???to je otazka 😝 dakujem vam vseetkym!!!prijemne chviiiiilkyyy 🙂

vemako
28. júl 2011

Ahojte kocky @paula1234 mi sme sa boli ockovat minuly tyzden a dala som ju zaockovat aj proti rotavirusom,myslim ze je to dobre,poznam vela bab co nedali zaockovat a skoncili v nemocnici,tak radsej neriskujem @duracelko mi sme ockovali prevenarom,ja som chcela tym druhym,neviem uz nazov,lae dr. ma prehovorila,ze vacsinou ockuje prevenarom @kincsem11 myslim ze sa to ockuje do pol roka obidve davky,ale nie som si ista na 100% a mojem malej prepichli uska este v porodnici,takze som bola rada,lebo bola malicka a nevnimala to tak 😉 inac aj plne dojcim,tak dufam ze este tak skoro nedostanem,ako je len dobre bez neho 😉 chcem sa este spytat vcera sme boli na nozickach,je vsetko ok,len nam kazal dalej balit na siroko,dokedy sa to vlastne bali,ved uz mame 3 a pol mesiaca a uz ma to nebavi 😝 tak vam prajem krasny den 🙂

salomuska
28. júl 2011

@vemako a ake hodnotenie dal ortoped malej do spravy? my sme mali najprv 2b, tak som dostala doporucenie balit na noc, no a na kontrole o mesiac neskor bolo hodnotenie uz 1b, a balenia sme sa zbavili. starsia dcera mala dokonca 2c, to sme rovno dostali abdukcnu perinku a balili napevno do 3 mesiacov ☹

velvet26
28. júl 2011

@vemako my sme boli tiez tento tyzden na nozickach, ze vsetko ok a dalsia kontrola o 6 tyzdnov a ze balit nadalej...a ja som ju zabalila asi tak trikrat za cely cas... 😀 mala sa na to jedovala, nohy mala ako baletka, ritku vysoko.. nic som jej nemohla obliect, vsetko male..tak som ju nebalila a ma nozicky v poriadku..z mojich znamych a kamaratok nebali ziadna...ani v okolitych krajinach sa nebali...len u nas...ale ak je dovod a nie su klbiky v poriadku tak to je ine, to by som balila ostosest..tak podla mna, ak ma nozicky v poriadku uz netreba, vsak uz je dost velka tvoja vaneska

honeybunny81
28. júl 2011

@vemako
@kincsem11
Ja som nebalila vobec, nam povedal ze ako chceme...
A nausnicky som jej dala prepichnut predvcerom, neviem kto plakal viac, ci ona alebo ja, ale hned potom zaspala a bola dobrucka, vobec nevypada ze by ju to bolelo aj ked jej to cistim, tak som rada, a hlavne si tie uska este nevie chytit tak to je vyhoda.
Rotaviry dam zaockovat, malo by sa to stihnut do 3-4 mesiaca, moze sa simultanne s hexa ockovat.
Tiez plne kojim, nastastie zatial som nedostala, tak sa este chvilku vytesujem. Ale poznam kocky co dostali hned po sestonedeli 🙄

velvet26
28. júl 2011

@kincsem11 aj ja len kojim, ziadna voda, cajik nic..nie je dovod, lebo materske mliecko obsahuje 70 percent vody tak sa nemoze stat, ze by bolo babatko smadne, ak kojis na poziadanie..ja tak kojim, niekedy je to aj kazdu hodinku, hodinku a pol cez den, ale v noci papa len dvakrat, pred spanim dlho papa, tak jej to staci do dalsieho kojenia...takze nie je dovod davat ziadne cajiky, pretoze aj tak babo este nedokaze spracovat tie latky co v tom caji su..pediatricka mi povedala, ze kedze mala dobre pribera nie je dovod na dokrmovanie umelou vyzivou ani vodu a caj netreba, tak sa toho drzim a mala je spokojna, staci jej moje mliecko ..ja som este menzes nedostala, tiez som zvedava, ze kedy dojde, moj gynekolog povedal, ze nemusi dojst za celu dobu co budem kojit..to by bolo super 😉
a proti rotavirusom nas budu 15.8 ockovat, vybrala som tu rozsirenu vakcinu proti 13 typom virusov, za nu sa doplaca 25 eur, je moznost ockovat tou zakladnou vakcinou proti 10 typom virusov, no som si povedala, ze ak ju uz maju ockovat, nech ma podchytene vsetky tie virusy, tak mi odporucala aj moja pediatricka..
uska nam budu prepichovat 1.8 v pondelok u pediatricky, uz teraz mam z toho hrozu, budem plakat asi s malou tiez..juuuj, dufam, ze to prebehne co najrychlejsie

velvet26
28. júl 2011

@honeybunny81 a bola si pri tom v ordinacii ked jej uska prepichovali? ja by som chcela ostat pri nej, aj ked mi dakto hovoril, ze matku poslu von 😒 a cim jej uska cistis? nasa si praveze usi stale nadrapuje, aj ked ju kojim, stale si do nich brnka s prstekmi, tak ju budem musiet ustrazit, ked bude hore, aby si potom do toho nerypala...

honeybunny81
28. júl 2011

@velvet26 to ockovanie co spominas ty je proti pneumokokom a nie rotavirusom. Či? 🙂
No ja som tiez chcela zostat pri nej ale poslali ma von a bolo to tak lepsie, poplakala som si v cakarni cca 3 minutky a potom sa otvorili dvere a kuk malicka uz mala nausnicky. Este asi 2 minutky plakala a potom hned zaspala, odporucam ist tam po kojeni a drzat ju bez spanku dovtedy.
Asi ti spominala dr, nausnicky namocit 24 hodin do liehu (nsmocene ich tam priniest potom) a ciapocku na zavazovanie aby tam tie tamponiky chvilku drzali.
Cistim pri kupani odvarom z repika (celu ju v tom okupem) a tak 2-3x denne len namocim vatovu tycinku do liehu a potieram jej to z oboch stran, pocas dna tiez trosku popretahujem tie nausnicky nech jej tam neschnu...

kincsem11
28. júl 2011

@honeybunny81 no tak to ,co som teraz citala o nausnickach...fakt rozmyslam nad tym ze nech si to da ona prepichnut ked bude mat pubertu 🙂
@velvet26 moj gyn.tiez povedal ze menzes dostava iba 20% dojciacich matiek...no a jaaaaaaaaaa ,,patrim k nim..nenormalneeee, a ja som sa tesila..no tu mam 🙂

honeybunny81
29. júl 2011

@kincsem11 neboooj, aj ja som to velmi dlho zvazovala, ale urobila by som to znovu takto keby som sa mala opat rozhodnut. 😀

vemako
29. júl 2011

@salomuska @velvet26 vsak prave ze povedal ze je vsetko ok a kazal balit dalej a do papierov mi napisal 1B,asi ju budem balit tak do 4 mesiaca a potom prestanem,strasne sa jej to uz nepaci,lebo nemoze tak nozickami kopkat a este je aj buchticka tak ju to tlaci skazdej strany 😀 Jooj a nezavidim vam to s tym prepichovanim usiek,ja som rada ze jej to urobili v porodnici ked sme sli domov,lebo teraz neviem,ked ju kojim stale si ich taha,aj ked zaspava,ale diavcatka to urcite v pohode zvladnu,to len mi maminy to tak prezivame,tak sa drzkajte 😉

majusenka77
29. júl 2011

Ušká sme si dali prepichnúť tiež hneď v pôrodnici - urobili nám to pár minút pred prepustením. Malá preplakala celú cestu domou (a ja s ňou ☹). Potom sme jej to na odporúčanie lekárky ošetrovali len liehom, tým istým ako pupček a o pár dní to už mala zahojené. Teraz už to má úplne super - tá počiatočná bolesť je už zabudnutá.
Včera nás očkovali - hexa + pneumokoky (dali sme Synflorix - je síce na 10 kmeňov, ale vraj má lepšie výsledky pri prevencii zápalu stredného ucha, ktoré detičky môžu skôr dostať ako iné kmene, ktoré sa u nás tak často nevyskytujú) + dali sme aj proti rotavírusom (táto vakcína sa nepichá ale pije).
Zatiaľ to znáša bez väčších problémov - síce sa jej nabúral nočný režim (nedalo sa jej zaspať a mala zase po dlhšej dobe menší problém s prdíkmi), tak si vymyslela, že ju ukľudní len pricucnutie k prsníku (celá noc na didi 🙂 - ešteže sa kojíme po ležiačky), ale teplotu chvalabohu nemala - a dúfam, že ani nebude mať. Na nožičky sme dali studené obklady a aj zábal s octanovou masťou, tiež dúfam, že ani s rankami po vpichoch nebude mať problém.

mathildica168
29. júl 2011

@kincsem11 som na tom podobne 🙂 tiez som dostala menzes este minuly tyzden v piatok a stale este mam ☹ a to plne kojim... normalne som bola z toho nestastna, lebo som si myslela, aka bude terraz pohodka bez kramov... ale nie, my sme proste asi take plodnice plodne 😀 je to nas udel, cely zivot s vlozkami.
co sa tyka ockovania proti rotavirusom, ja nebudem davat, aj doktorka mi povedala, ze ona by svoje deti nedala, tak sme sa tak rozhodli, uvidime, dufam ze to nebudem lutovat...
nausnicky som zatial tiez nedavala, ale ako to tu citam, tak asi aj lutujem ze som jej to nedala skor. no neviem, lebo mame aj kupene uz doma, teda dostali sme od krstneho, ci jej to nedam cim skor, aby si to potom rucickami moc netrhala.
inak dost zasnem nad vahami vasich detureniec... nasa ma 4400g, porodnu mala 3420gm takze zatial pribrala len kilo, ale doktorka vravi ze je to dobre, ze priberame pekne, tak teraz neviem. mala papka kazde 3 hodiny, v noci mi prespi 7 hodin bez papkania, tak si myslim ze hladna nie je... karolinka je taky maly slizik, je dost dlha a chuda oproti inym detom. ale neviem kolko meria, lebo doktorka nas nemeria. len odvazi, zmera hlavicku, popocuva a to je vsetko. 😠

kincsem11
29. júl 2011

@mathildica168 jeeeej mala Karolinka je krasna,,priblizne ma tolko ako moja Vikinka!!tiez mi hovoril gynekolog ze mozem rodit dalsie deti...asi sa zblaznil,vtedy bolo moc teplo tak mozno dostal upal kym sa dostal do robotky 😎 tiez lutujem tie nausnicky aj mi ich mame doma... lebo moje slniecko si hladka vlasky ked papa a dociahne aj na usko,skusala som to...Vikinka sa narodila 13.5.s vahou 3480g 52cma 16.7 mala 5290g a 57cm...hlavicku jej nemerali asi to u nas neni v mooooode 😖 Dneska som merala, papa kazde 2 hodinky maximalne 7 minut...ale ona mi prespinka noc cca od 21:00 do 6:30...a co sa tyka vahy,,neboj ona to dozenie mozno za mesiac, dva,,len hlavne nestresuj aby si mala mliecko!!!! 🙂

honeybunny81
29. júl 2011

@mathildica168 nestresuj sa vobec, moja tanicka pribrala zatial 600 g od porodnej vahy a vsetko je v poriadku. Prospieva a hotovo, syslie líčka mame, tak je dobre. 😎

velvet26
29. júl 2011

@mathildica168 no nasa tlstoska sa narodila s vahou 3630 gramov a merala 51 centimetrov, teraz ma uz 6 kg kolko meria neviem, ale uz sme zacali nosit velkost 68 😎 a to ju len kojim...kopec veci mi ani nevynosila, ja som bola ako babo drobcek, no muz bol tstoch, ako rocny mal 15 kg, takze tymto tempom to vyzera, ze mala bude po nom, aj sa nanho neskutocne podoba, aj postavu ma nanho, prsteky uplne ako on, dokonca aj ciary na dlaniach, presne ako on na lavej aj pravej..neskutocneee...avsak aj ja som cely otec, tak co sa cudujem, ze baby byvaju na tatov. 🙂

martuliena
29. júl 2011

Ahojte baby, ja mam tiez majovu slecnu a tak sa pridavam k vam
@kincsem11 my nausnice zatial nejdeme dat, vsak ked bude vacsia a bude chciet da sa prestrelit kedykolvek
@paula1234urcite nebudeme davat ockovat proti rotavirusom, mam aj starsieho syna, vtedy take ockovannie nebolo a neskoncil v nemocnici 🙂

velvet26
29. júl 2011

@honeybunny81 no ak si dobre pamatam,tak dr. spominala ze je to ockovanie proti rotavirusom..ak si dobre spominam, do noziciek sa bude pichat, ale mozno sa mylim, kazdopadne, uz som dala 25 eur na tu vakcinu, aby ju mohli objednat..a tak lutujem aj ja, ze som nedala uska malej prepichnut uz v porodnici... ☹ bolo by to aj pre nu setrnejsie, lebo teraz ked uz vsetko vnima a chapem, tak chudatko bude mat z toho stres, ale asi je ozaj pravda, ze my matky to prezivame tu bolest intenzivnejsie ako babatka...juuuj, no ked by sme za tie nase deturence dali aj zivot, co narobime...tak ich milujeme... 😵 😵

velvet26
29. júl 2011

@martuliena a dr. ti dala na vyber, ze nemusis dat ockovat? lebo moja dr. ze nabuduce bude ockovanie a ani sa nepytala, ci s tym suhlasim alebo nie... 😒 tak dufam, ze nebude mat ziadnu negativnu reakciu z toho ockovania...ach jaj, tak sa bojim uz vsetkeho, co jej budu robit..

salomuska
29. júl 2011

@vemako ja som nasla taketo objasnenie pojmov:

Klasifikace podle Grafa:
Kyčel I (zralá kyčel)
Podtyp Ia - vše v pořádku
Podtyp Ib - úhel alfa u stříšek v pořádku, úhel beta zatím větší, tj. stříšky mírně nezralé
Nález Ia a Ib u 3měsíčního dítěte je normální, tj. nemusí se dále sledovat.

Kyčel II (dysplasie) - úhel alfa u stříšek menší, úhel beta větší, tj. stříšky nezralé
Podtyp IIa - fyziologická, tj. normální nezralost (děti mladší 3 měsíců)
Podtyp IIb - opožděná zralost (děti starší 3 měsíců)(prodlužuje se abdukční, tj. široké balení)
Kyčel IIc - určitá dysplasie, tzv. ohrožená kyčel (léčení abdukčními pomůckami, např. třmínky)
Kyčel D - nestabilní, decentrovaná (hospitalizace)

Kyčel III (subluxace) - částečné nebo neúplné vykloubení kyčelního kloubu, hlavice stehenní kosti má ještě částečně kontakt s jamkou kyčelního kloubu (okamžitá hospitalizace)
Kyčel IV (luxace) - vykloubený kyčelní kloub, hlavice stehenní kosti opustila jamku kyčelního kloubu (okamžitá hospitalizace)

Cize to vase (aj nase) hodnotenie 1b je uplne v pohode! 🙂

mathildica168
29. júl 2011

@kincsem11 ved ja nestresujem, to len na porovnanie, hlavne ze ona je spokojna... 🙂 mliecka je zatial dost, tak dufam ze to tak aj zostane. lebo kojit chcem urcite, budem pre to robit vsetko... inak mne doktor povedal presne to iste, ked ma pozeral po 6-to nedeli, ze staci ze si muz lahne vedla mna a budem znova tehotna 😀 tak ma vystrasil, ze som si dala hned predpisat antiku 😀
a nasa karolinka je tiez taky expresny papkac 🙂 ona je za pat minut najedena a pomaly aj odgrgnuta. niekedy sa normalne cudujem, ci jej to staci, ale ked ju pocujem ako glga az sa smejem. v noci normalne zobudi muza na to, ako hlasno preglga 😀 moje zlaticko. tak si asi vie riadne potiahnut.

@honeybunny81 my mame tiez pekne syslie licka. pri kocikovani sa musim niekedy nahlas smiat ako sa jej pri vacsich nerovnostiach na ceste trasu. je to zlate.

@velvet26 jeminecku, mame rovnako stare deti a my stale nosime este 56-tku, zopar veciciek uz 62, ale tie su jej este dost volne, takze ich este dlho ponosime 🙂)) vsetci mi hovorili ako nebudem potrebovat vela malickych veciciek a pritom sme dost dlho nosili dokonca 50-tky. takze sme museli dokupovat. nasa karolinka je taky maly drobec. A najvacsi problem mame s ciapkami... bud su jej male alebo velke. nemozem najst take, co by jej pekne sedeli a hlavne ona stale hybe hlavou v kociku zo strany na stranu, takze si ju stale stahuje, no je to vecny boj s ciapkou 😀

majulienka27
29. júl 2011

ahojte, my nebudeme očkovať vôbec, takto sme sa s manželom rozhodli a kto by si čo to preštudoval o očkovaní
http://www.slobodavockovani.sk/pribehy/ inak by sa ani nerozhodol. Jakubko nám pekne rastie, nás na poradni stále vážia merajú dĺžku aj obvod hlávky, na poradni sme boli v pondelok a to mal 6400g a 65 cm, takže veľmi pekne priberáme, cez deň papkáme také každé dve hodinky no v noci zato pekne spinkáme zaspí o 2O a najskôr vstane o 5, ale napr. včera sa nám stalo že vstal až o 7 15, anjelik malý 🙂