icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

kakakina
14. aug 2011

@honeybunny81 ,nemam tu ziadnu laktacnu poradkynu,ale bola tu kamoska z porodnickeho,a ona sa zaobera aj dojcenim.vravela ze prisava sa dobre,pekne pije len kratko,ze musim zvyit cas,ale ide to tazko.Ale dnes v noci krasne papal,a ani cez den tak neplace,asi ma nechava vydychnut 😉 ,prikladam ho ked,zaplace,stale nerobim rezimovo,kazde tri hodinky a pod.Skusim este ten infakol,ale on prdka stale a poriadne,a ja si na stravu davam sakramentsky pozor,tak asi sa nahlce vzduchu.Peknu nedelu

honeybunny81
14. aug 2011

@kakakina aspon trosku ulavy, ze? 😀 No niektore babatka sa vedia napit poriadne aj za 3 minutky. 😀
Dobre robis, pokracuj v tom, to pride, infacol je fajn aj my sme pouzivali.
Este ma napadlo, ze mu moze mliecko (s kyselinou pripadnou) spliechat naspat do hrdla, skus ho dojcit v sikmej polohe ak ste este neskusali. Uz treba vydrzat, pomaly pridu 3 mesiace a ono sa to same upravi trosku. Drzte sa a dajte vediet ako vam to ide. 😎

honeybunny81
14. aug 2011

@kakakina jaj a este mi tak malá vrieskala na prsniku ked bol velky tok mlieka, to sa deje len cez den, v noci skoro nikdy. To mi vtedy laktacna poradila ze sa mam zaklonit a tak dojcit, fakt pomohlo!

kakakina
14. aug 2011

@honeybunny81 dakujem za rady!Poskusam!Budeme bojovat spolu s drobcekom.Nutrilon schovany,tri mesiace sme odolavali,budeme aj nadalej,dnes mi kamoska vravela ze aj jej mala sa dokazala napapat do piatich minut.Este podotykam ze ma 6 a viac pocikanych plienok,a kaka denne,popripade obden a stolicu ma taku horcicovu s bielymi supinkami,tak dufam ze nehladuje chuda moje!Popoludni sme sa zas naplakali,a uz som zacala po dopapani odsavat,ale odsajem tak desat.Aspon zvysim produkciu,ak by mal malo 😉

honeybunny81
14. aug 2011

@kakakina tak to sa neboj vsetko Ok a koliky pominu neboj! Tie biele supinky to je nestravene mliecko takze mliecka ma az az, aj moja sa tak vie nadlabnut 😀 Pohoda, vahu mate dobru, len tak dalej!!! 😀

weronika187
14. aug 2011

@kakakina aj my podobne ako @paula1234 papkame probiotika Infant dophilus, myslim, ze @paula1234 nam ich poradila a som veeelmi spokojna 😉 kakame kazdy den bez problema a ani brusko nas uz tak velmi nebolieva 😀 a to sme mavali priam az krce v brusku ☹ Co sa tyka prikrmov, my papkame Sunar a som velmi spokojna, chrustikovi chuti, sadol mu super 😉 Ale podobne ako pise @honeybunny81, tiez by som sa najskor skusila poradit s laktacnou poradkynou, su fakt velmi mile a vedia pomoct 🙂
@mandy29 Risko je krasnucke babo 😵 😵 😵 Inak to poznam, aj nas chrustik, ked sa rano zobudi, okamzite velkeee ocka: jeeej, napapam sa a rodicia sa budu so mnou hrajkat 😀 tiez sa mu pokusam dat este cumlik, nech este chvilinku buva, ale kdeze, on je uz nabuvani dost 😅
@aaddeell aj my sa mame super, chrustik je tiez dobrucke babatko, v noci krasne spinka a je to velky smejko 😵 😵 😵

weronika187
14. aug 2011

@kakakina @honeybunny81 ...tak nic, vidim az teraz, ze mi zase nenacitalo najnovsie prispevky 😠 super, ze je to uz lepsie 😉 a @kakakina drzim palce, isto bude vsetko oki 🙂

kakakina
15. aug 2011

Ahojte maminky,tak my zas mame za sebou tazku noc,tri hodiny Palko krical,rano zas nechytil prsnik.Po pol hodinke kriku a vzopierania,potahal jeden dve minutky a dost,druhy ani nechytil.tak som mu dala svoje odsate mliecko odvcera,lyzickou vypluval,a z flasky vypil 90 az odfukoval.Ale po dvoch hodinkach,zas plac tak som ponukla prsniky a trosku potahal.Ja uz fakt neviem,nemozem cely den narabat s Palinkom,ved mam este aj oliverka ☹ .

aaddeell
15. aug 2011

@weronika187 nas je tak isto velky smejko v noci sa zobudi a rehoce sa , sice nespi celu noc a budi sa tak 2 az 3 krat za noc ale nevadi uz somsi zvykla a ked pozrie velkymi ociskami na mna a usmeje sa tak nepotrebujem ani spat, ale za to mi krasne spi cely den 😎

honeybunny81
15. aug 2011

@kakakina v akej polohe dojcis?

alena24
15. aug 2011

@kakakina ahoj, moj maly papa cca 6min a to aj chvilku len dudle, potom sa uz uplne odmieta prisat a chce sa blaznit. Preto som zvykla pocas casu kym je hore, ponuknut mu dva alebo niekedy tri krat. V noci je behom 5 min tiez napapany a teda podvyzivou urcite netrpi 😉 Cim je babatko vacsie tym rychlejsie a silnejsie saje 😉

velvet26
15. aug 2011

@alena24 aj nasa tak isto za par minut je napapana... 🙂 myslela som tiez, ze ci jej to bude stacit ponukala prso viackrat no ona uz zvycajne nechce, zacne sa smiat a kecat... 😀 dnes sme inak boli na poradni vazi uz 6260 gramov a ma 13 tyzdnov..ja som tolko vazila vraj ked som mala polroka 😀 je po muzovi, ten mal ako rocny 15 kg, takze sa mam veru naco tesit, kedze sa rada nosi.. 😎 a ockovali ju do oboch noziciek, ach jaaaj, dufam, ze nebude mat ziadnu negativnu reakciu, zatial je v pohode, okupana, napapana, vykecana a vysmiata uz spinka v postielke..

velvet26
15. aug 2011

@kakakina a nekojis nahodou poleziacky? mozno sa jeduje, ze mu dobre netecie mliecko..lebo napr. ja kojim len poleziacky, tak som si zvykla hned od porodu, lebo som kvoli sitiu nastrihu nemohla sediet a uz som leniva kojit posediacky, aj vankus mam,no mala je uz velka, ze sa nanho ani pomaly nezmesti...a vsimla som si, ze niekedy ked mam nejak stlacene prso a dobre jej netecie, tak sa zacne jedovat, tak sa trosku zdvihnem na lakti, aby mala prsnik vyssie a lepsie jej tieklo a potom papa v pohode..mozno je to tym..hmm

kakakina
15. aug 2011

@honeybunny81 dojcim posediacky,s vankusom.Skusala som poleziacky,aj futbalovu polohu ale to sa jeduje este viac.Dnes som rozrobila nurilon,a dala flasu,uz som bola hotova!No moj drobcek flasu aj lyzicku odmietol,tak sme dojcili,a dojcili,skoro kazdu hodinu.Ale vyzeral celkom napapany,az sa pogrckal vecer pred spinkanim.Tak vdaka nemu s dojcenim neskoncim 🙂 !Vdaka Palko!A pozajtra mame tri mesiaciky,tak koncime aj s kolikami 😉 ,ved vsetci vravia ze do troch mesiacov!!!!

honeybunny81
15. aug 2011

@kakakina kokos tak ja uz neviem, je mi ta uprimne luto, snad to teda coskoro pominie. 😅 Skusim sa popytat tej mojej laktacnej, co by este mohlo pomoct. ☹

mipolka
16. aug 2011

@kakakina Ahojky, ja uz teda nekojim, sme na umelom, ale citala som, ze take caste, kratke satie pocas kojenia spojene s placom dietatka moze byt sposobene aj kyselinou babatka (v pripade ak mas dostatok mlieka). Skus to spomenut na poradni a mozno ta poslu s drobcom na odborne vysetrenie.

alena24
16. aug 2011

@velvet26 nas ockovali minuly tyzden a prvy den to bolo uplne v poriadku ale na druhy den bol strasne nervozny, nozicky ho boleli ale davala som mu studeny obkad a ten pomohol. O par dni sme ho tiez dali ockovat proti rotavirusom a to mu uplne rozhodili rezim, sice mi cez noc spinkal pekne ale cez den to bola hroza, co mi vzdy prespal tak 7 hodin tak teraz spaval tak 1,5 hodiny a bol hrozne nervozny co bol taky unaveny a nie a nie zaspat. Ako keby mu pichnu kofein. Dnes je to uz ok ale tych par dni po ockovani bolo na nic.

Inak nam sa dnes Adam sam posadil, lezal na hrazde a len sa zacal dvihat a pekne sa posadil, trvalo to sice len par sekund co sedel ale som z toho uuuuuplne na vetvy 🙂))

mathildica168
16. aug 2011

@alena24 tak my ideme na to ockovanie buduci tyzden, tak sa mame na co tesit... uf a to si len odskocime z dovolenky, ideme chatovat, tak to bude na chaticke veselo... ☹

mandy29
17. aug 2011

ahojte kočky...ako vy uspávate svojich drobcov večer? hojdáte ich, čičíkate...Riško mi pospí sám do 22,30 a potom sa zobudí a nechce spinkať sám v postielke...už som aj inak otočila postielku tak ako máme my postel ale ani to nepomohlo...možno je problém že keď zaspinká po papaní nechám si ho ešte ležať na sebe a keď už spí v hlbokom spánku tak ho dám do postielky...ja neviem čo robiť aby chcel spinkať sám v postielke... 😖

mandy29
17. aug 2011

@alena24 to fakt sa sám posadil 🙂 to je jaká šikulka 🙂 Riško sa nechce ani sám pritiahnuť keď mu dám palce, hlavička mu padá jedna radosť ale zase na druhej strane keď ho držím na rukách tak nemusím mu už podopierať hlavičku(pre istotu mam aj tak ruku pripravenú 🙂 )

velvet26
17. aug 2011

@alena24 no nasa nastastie nemala ziadnu negativnu reakciu po tom ockovani, bala som sa hlavne horucky, no mala vcera trosku zvysenu teplotu 37.5 tak som s nou ani nebola na prechadzke, aby sa neprehriala v kociku,no dnes uz bola ok, tak sme boli aj vonku, aj to len po tieni sme isli, vsak bolo velmi horuco...a teeeda, tvoj spava dobre cez den 7 hodin to nasa tak volakedy spavala, uz spava kratsie, no rychlo jej travi, lebo je len kojena a casto sa zobudi na to, ze je hladna a vidim, ze by este spala no preberie sa...tvoj je na umelom mliecku asi, ze..

velvet26
17. aug 2011

@mandy29 ja som zaviedla od narodenia ritual, ktory ma mala rada a to okupat, nakojit a hned do postielky, uz ju ani nenosim nic, hned ju tam dam a ona v momente zaspi..teraz ked je uz vacsia, tak uz viac vymysla pri kojeni, pusta bradavku a rehoce sa na mna aj 10 minut v kuse, taka je stastna...usmieva sa, snazi sa pretocit na bok, ked vidim tie jej stastne ocka, tak sa mi chce smiat s nou..tak ju necham,nech sa povytesuje, lezim pri nej, kojim poleziacky a potom znova jej ponuknem prsko, dopapa a ked ju dam do postielky, tak hned sa jej ocka zavru a spi..niekedy ked ma extra veselu naladu tak sa tam este smeje ale zaspi bez problemov..budi sa okolo jednej v noci a piatej potom co papa, to pocujem ze sa zacne mrvit a cuca si palcek, tak ju nakojim a znova ulozim a spi dalej, niekedy ani oci neotvori...no sem tam sa precika, to ju musim prezliect a to sa preberie smeje sa na tom, ale znova uz ju nenosim nic, nehovorim na nu..len ju pohladkam a dam znova spinkat a zaspi...tak skus to aj ty tak, ked ho okupes a nakojis daj ho hned do postielky, necakaj kym zaspi na tebe, lebo si na to zvykne, ono deti potrebuju svoje ritualy a ja som si povedala, ze cez den sa jej dost nanosim vecer uz mame klud, inak kupeme ju okolo siestej a o siedmej uz spi..

mandy29
17. aug 2011

@velvet26 no vyskúšam...díki za rady 🙂

velvet26
17. aug 2011

@mandy29 skus, podla mna to zaberie... 🙂 on si spoji postielku so spanim, bude to brat, ze to tak ma byt, ze v postielke sa spinka..a zastri si zaluzie alebo rolety, ak mate, aby bolo v izbe pritmie, to tiez evokuje pocit na spanie...my ju aj kupeme v izbe, sice uz tak zacala kopat s nohami do vody, ze vsetko oprska, no nechce sa mi ju prenasat z kupelky do izby, pokial sa este zmesti do vanicky, tak ju budeme kupat v spalni, potom uz vo vani..inak ako ju uspavas cez den? ja som nasu doteraz na rukach, lebo inak nezaspala, ale v poslednej dobe sa zacala jedovat, ked som ju niekedy brala na ruky, normalne sa vzpierala, tak som ju dala do postielky a zaspala aj cez den v nej sama..niekedy aj doobeda aj poobede zaspi sama, niekedy len doobeda..podebatuje sama so sebou a zaspi...tak pevne verim, ze jej to ostane..v kociku v poslednej dobe vymyslala, co jej bolo teplo nechcela spat, ak zaspala tak s revom, dnes to bolo v pohode, pozerala a bez placu zaspinkala..ti poviem, ze uz sa s nou aj niekedy bojim ist na prechadzku co zas bude..vymyslaju tie nase deti..co. 😀

majulienka27
17. aug 2011

@mandy29 náš drobček večer zaspáva sám, čo je super, lebo cez deň sa nám to takto nedarí, cez deň zaspí iba v kočiariku v postieľke nehrozí ☹ iba tam plače a nakoniec ho aj tak dám do kočiara trošku povozím a zaspí, ale na večer sme sa nejako tak naučili že o 19 sa okúpeme, napapáme a šup do postieľky, chvíľku je hore ale ani neplače ani sa nezlostí a za chvíľku pekne zaspí. Ráno vstáva o pol 7 a len málokedy sa nám podarí ešte zaspať.
Ty by si mala malému dať papkať trošku ho ponos a ulož, ale nie úplne spiaceho, ľahko si zvykne a ťažko si bude odvykať. Ja malého od začiatku takto večer ukladám a krásne si zvykol aj keď cez deň je to oveľa horšie.

mathildica168
17. aug 2011

@majulienka27 pri citani tvojho prispevku som mala pocit, ze opisujes nasu karolinku 🙂 mame to presne tak isto. kupeme o pol osmej, potom papkame, dam ju odgrgnut, a polozim do postielky a sama tam po chvilke zaspinka. cez den postielku nechce ani vidiet, ked ju tam dam tak place a place, musi byt len v kociku, bud na balkone, tam ju musim uspat vozenim, alebo musime ist von a kocikovat sa...

weronika187
17. aug 2011

@aaddeell tak to teda, ked sa chrustik na nas usmeje, nic viac uz nepotrebujeme 😵 ale to mas super, ze spinka cely den a aj noc je v pohodke 😉 chrusticek spinka celu noc, cca od 20tej do 5tej rano (niekedy dlhsie, niekedy trosku kratsie), ale zase cez den spinka tak 1-2 hod poobedu a 2-3 poobede, ale ja som spokojna, myslim, ze spinka pekne 😉
@mandy29 my taktiez mame taky kazdodenny ritual: vecer okolo 19tej sa okupkame, napapame a spinkat 🙂 niekedy zaspinka na rukach, niekedy v kociku a potom ho prelozime do postielky 😀 no cez den podobne ako @majulienka27 ho uspime iba v kociku 😅 predtym zaspinkal hocijako, ale posledny tyzden chce zaspinakt len v kociku 🙂 parkrat povozime a uz spinka 😀

aaddeell
18. aug 2011

@weronika187 tak to mas super ze spi tak krasne v noci, nas drobec zaspi okolo 20.30 a okolo 1 je hore chce papat a tak kazde 3 hodinky asi ma budik v brusku, ale vecer ked je okupany a napapany krsne zaspi sam v postielke, cez den nechce spat v postielke tak sa naucil spat v nasej posteli polozim ho na vankus a je vybavene , cez den mi spi krasne spi tak 3 aj 4 hodinky a 1-2 hodinky je hore a to sa hrame s hrkalkami alebo si rozpravame 😀

macka381
18. aug 2011

Ahojte, dlhšie som tu nebola a ako tak čítam, tí naši drobci si robia čo chcú a menia svoje režimy. Ten náš ako vaše detičky, nie a nie spať poriadne v postielke cez deň, večer zaspáva ako-kedy sa naje a musím ho uspať na rukách, inak to vôbec nejde.
Inak sme boli v CHorvátsku na dovolenke. Hrozne som sa bála ako to zvládne malý takmer trojmesačný drobec, ale bolo skvelo. Bol hrozne dobručký, dokonca nám tam zaspával už o osmej večer, cez spal hrozne málo, asi kvôli vyšším teplotám. Inak cesta tam aj spät bola super, takmer všetko presal, keď bol hore, tak sa napapal a inak sme sa hrali a rozprávali. TAkže rozhodne odporúčam ísť na dofču, ak to ešte stíhate 🙂

velvet26
18. aug 2011

@macka381 super, ze ste si tak uzili dovolenku a malinky posluchal, muselo sa mu tam pacit, predsa len aj ked bolo teplejsie, tak od mora isiel vlhkejsi vzduch...super.. 🙂 my na dovolenku nejdeme, lebo muz si vsetku dovolenku minul, ked sa ucil na statnice, ale nevadi, nabuduce leto uz nieco vymyslime aj my..a veru, vsetky deti nemaju radi cez den postielku, nasa uz ju zacala viac akceptovat cez den, zaspi tam aj sama no hlavne doobeda, poobede vynimocne...ale vecer ako ju nakojim tak hned tam zaspi..skus to aj ty tak okupat, nakojit a postielka..aby si nenosila tolko..urcite si maly zvykne, ak by plakal, tak ho samozrejme zober na ruky, ale stoji to za pokus skusit..