Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
Ahojte baby.Tak mi mame za sebou trojmesacnu koliku,aj laktacnu krizu!Krasne sa dojcime,v stredu idem do poradne aj ockovat tak som zvedava co nas caka 😉 .Palko sa prsnika nevzda,a nijako sa nedal nahovorit ani na flasu,ani lyzicku,takze ziadne UM,ziaden cajik,tak som zacala kojit castejsie,a mliecko sa aspon to vyzera tak,zas rozbehlo.Takze sa nevzdavajte,aj ked sa vam bude zdat ze mate malo mliecka,vela tekutin a caste,ale naozaj caste prikladanie,to vyriesi za vas 🙂 !
Ahojte májovky,
moc často sem neprispievam, ale sem-tam Vás čítam, keď mi malý dovolí 😀
Chcem sa Vás spýtať, stalo sa Vám, že Vám detičky viacej dní nekakali? My ak sa dnes nevykaká, tak
to bude 7 dní.. Malý je iba kojený, tak neviem vraj je to normálne, ale mne sa to nejako nezdá 😒
Samko je v pohode, aj si poprdkáva, len nekaká ☹ aj som skúšala rúrku, aj teplomer, ale nič..
Poradte mi niečo, čím by som mu pomohla..
Ďakujem..
@v.elen nepomahaj nic, to je v poriadku ak ho nic neboli. Nasa tana nekakala raz dva tyzdne, a segrin maly dokonca 5 tyzdnov. Ak sa teda bavime vylucne o kojenych detoch. Viem je to divne ale proste mlieckp hned spotrebuju 😀
@v.elen ahoj! ak je len kojený tak je to naozaj normálne môj malý nekakal raz 2 týždne a to som po piatich dnoch bola už vyľakaná a volala som lekárovi a on sa len usmial,že to je v poriadku ak je len kojený a neplače,tak je to v poriadku ale potom ked to z neho vyšlo tak to stálo za to... 😀 😀 😀 teraz mi to isté robí malinká,ale nie až taký extrém,bežne mi kaká tak raz za 3-4dni...
@v.elen ahoj, je to v poriadku, nasa karolinka tiez kaka kazdych 5 dni, niekedy aj viac. cisto kojene deti vobec nemusia kakat kazdy den. a vraj je to tym, ze je dobre mliecko a vsetko co spapaju aj stravia, nie je ziadny odpad, lebo vsetko spotrebuju 😀 tak sa z toho tes. dotera
@honeybunny81
@zojka05
@mathildica168
Ďakujem baby, trošičku ste ma upokojili 😉 v piatok idem na poradňu a očkovanie a poradím sa s doktorkou, lebo teraz má dovolenku..
Elen, bud naozaj v klude, nas maly uz cele leto kaka len 1x za dva alebo tri tyzdne 😀 Takto to bolo aj u prveho syna, u kojenych deti je to v poriadku. Aj pre nas mamicky je to pohodlne nie 😀 😀
@honeybunny81 tak co, ako to mate s vahou??? my sme sa boli minulu stredu vazit a mali sme 4890g. takze 5 kilov nemame stale 😀 aj nas ockovali a bolo to nastastie bez teploty a inych reakcii, tak som bola rada. ale vraj je mala velmi sikovna, vnimava, krasne reaguje, tak som rada. dobreho vela nebyva 😀 😀 😀
tak mi mame poradnu aj ockovanie za sebou,maly ma 5500g,takze od poslednej poradne pribral od poslednej poradne pol kila 🙂 .Trosku je uplackany dnes,ale dala som hned obkladiky zo studenej alpy na obe nozicky,tak dufam,ze noc bude kludna!!Dakujem baby, hlavne honeybunny81,vdaka vam som nezacala prikrmovat,aj ked dr.kazala, a dnes povedala ze pribral super,a mam iba dojcit 😉 !
babule, co citam s tym kakanim ako je to u vas, tak nasa kaka veru kazdy den, doobeda aj dvakrat a poobede raz niekedy aj dvakrat...takze u nas sa zmenilo len to, ze kaka menej ako doteraz, ale kazdy den, ale nastastie nema problemy s tym, vykaka sa ani okom nemihne...no ja by som veru uz tiez stresovala, keby nekakala niekolko dni, minule sa vykakala rano az o pol desiatej a uz som stresovala, ze co s nou je, lebo zvycajne ako sa zobudi, tak da bombu do plienky.. 😀
@mathildica168 juuj, vasa malinka aky drobcurik je.. 🙂 nasa buchta ma uz istotne vyse 6500 gramov, pred dvomi tyzdnami ako trojmesacna mala 6260...tlstoska nasa..a to ju len kojim..ale hlavne je ako pises, ze je vnimava a sikovna, to je hlavne, ze krasne prospieva..nasa sa uz pretaca na bok, tak sa z toho tesi a najnovsie sa hra so svojimi rucickami, stale si zmoli prstiky ako keby isla strikovat..potvorka a co robi s hrackami, hrkalkami a hrazdickami, hotovy cirkus humberto ako ju bavi hrat sa... 🙂
@kakakina super!!!! To som rada ze ste to dotiahli takto daleko s kojenim, parada, tesim sa spolu s vami a ak som sa mohla o to aspon trosku pricinit tak dakujem, fakt sa tesim😀 z vlastnych skusenosti viem ze podpora v pravu chvilu je na nezaplatenie 😅
@mathildica168 nooo my sme boli dnes a mame 5250g a 65 cm, taky dlhy slizik 😀 Ale konecne sme prekonali tu magicku 5 kilovku 😀 Ale doktor nas chvalil, ze pekne, priberame pomalicky ale zato konstantne.
Ockovat budeme az o dva tyzdne lebo my sme mali tbc neskor nie hned v nrmocnici, tak meskame tie dva tyzdne. 😕
Ahojte kocky tak uz mame za sebou 2 ockovanie a to uz malo aj vedlajsie ucinky,malinka mi plackala cely den a ked neplackala tak len spala,tak ju boleli nozicky ze s nimi ani nepohla ani na rukach nechcela byt,len lezkala bez pohnutia chudatko moje a vecer a celu noc teplota az 39 st. aj rano este mala 38 ☹ ,len dufam ze pocas dna sa to uz zlepsi a mame uz 7050g 😉 prajem pekny den maminky
no dnes som ju zo zvedavosti odvazila a ma 6800 gr. takze coskoro mame cez 7 kg...veeelka baba to asi bude.. 🙂
@vemako ach to mi je luto, ze to ockovanie malo taku reakciu u tvojej malinkej... ☹ to musi byt strasna supa, co je v tych vakcinach, ved ktovie co by to urobilo s dospelym clovekom nieto este s takym malym babatkom...davala si aj cipok na horucku, ci nie? nasa mala z toho nastastie len zvysenu teplotu, nozicky ju asi neboleli, lebo som jej ich normalne chytila aj v mieste vpichu a ani nemukla, smiala sa, no tiez viacej spala..tak verim, ze sa tvoja mala coskoro dostane do normalu, a krasnu vahu ma...papa
@vemako je mi luto malej, podla mna by si takuto reakciu na ockovanie mala hlasit pediatricke, neviem aku mas, ale pri takychto reakciach je na zvazenie podanie dalsej davky...
@velvet@martuliena dakujem malinkej je uz dobre ani vcera cez den uz nemala teplotu,ani nozicky ju uz neboleli,len ked som jej na ne pritlacila a davala som jej aj cipok od horucky,to mi povedala aj moja pediatricka a len dnes v noci spustila taky plac,ze sme mysleli ze pojdeme na pohotovost,celu hodinu plakala az zaspala od unavy a potom uz spinkala ako anjelik,tiez neviem co to bolo,to sa nam este nestalo.V pondelok ideme na krv tak sa na to spytam dr. ked prve ockovanie sme zvladli super,bez bolesti,bez horucky a pri druhom sme sa takto vytrapili,ale dufam ze uz bude dobre 😉
@vemako som rada, ze je malej lepsie, ale ten nocny plac moze byt reakcia na ockovanie, fakt by som zvazila podanie dalsej davky...
@martuliena aby toho nebolo malo tak na cele,vo vlaskoch a na chrbatiku sa jej spravili take male cervene fliaciky,ale neviem ci je to s toho placu s teploty,alebo dalsia reakcia,inac je spokojna,ale ja som uz s toho normalne nestastna ☹
@vemako moze to byt dalsia reakcia, ale ak ju kojis moze to byt aj reakcia na nejake jedlo, nejedla si nieco nove??? Co sa tyka ockovania tak aj pri Hexe aj pri Prevenare su ako neziaduce ucinky pisane vyrazky, ekzem, zihlavka... Urcite to treba nahlasit dr. a ona by to mala nahlasit dalej... Pri takychto ucinkoch rozumny lekar nepoda dalsiu davku...
Ahojte, takže sme sa nakoniec vykakali bez pomoci na 10-ty deň, ale bolo toho riadne, pomaly 3 plné plienky 😀 😀 😀 včera sme boli na poradni a 1. očkovaní.. Takže máme 66cm a 6920g.. Malý zvládol očkovanie na jednotku, len trošičku zaplakal a bolo dobre.. Celú noc mi prespal úplne v pohodke, ale teraz ráno má v teplotu 38 v ritke.. Teda merala som viacej krát a každý krát mi nameralo inak, ale najviac 38 😒 Mám mu dať niečo od teploty, lebo vyzerá spokojne a normálne, tak ako inokedy.. Teraz buvá a keď sa zobudí a bude mať stále teplotku, tak mu asi dám Nurofen sirupček.. Budem rada za akúkoľvek radu 😉
@v.elen Ja som hned po prichode domov po ockovani malej dala cipok Nurofen a to este ani teplotu nemala, poradila mi to Dr., vraj je to aj proti zapalu, tak aby sa jej miesto vpichu nezapalilo a asi to zafungovalo, pretoze som jej na druhy den to miestocko uz ani nenasla. Dalsiu cipku som jej dala vecer, pretoze uz mala zvysenu teplotku a to iste na dalsi den rano a vecer jeden cipok...potom uz nebolo treba, teplotka presla 🙂
@mipolka mne dr. hovorila, že mám dať nurofen sirupček až bude mať teplotu nad 38, alebo bude nervózny.. Čím viac lekárov, tým viac názorov 😉
Zatiaľ som mu nedala nič a v miesta vpichu tiež už neviem nájsť.. má to celkom v pohode.. uvidíme ako bude do večera, ale tvári sa normálne 😉
@v.elen treba odratat 0,5 stupna v konecniku, tych 38 je pred ci po odratani?
Tiez by som volila cipok. 😎
@honeybunny81 pred odrátaním, takže mal 37,5, ale teraz už má len 37,4 pred odrátaním, takže v pohode 🙂
@v.elen tak to je v pohodicke, to zvlada super 😀
ahojte baby, chcem sa opytat ako ste na tom s dennym spankom upravuje sa vam uz spinkanie tak ze vam zaspinkaju deticky same v postielke aj cez den? nasa zatial len doobeda, poobede nosime a nosiime, tak ma uz boli chrbat, hovorim muzovi ze po materskej si pojdem rovno asi invalidny vybavti.. 😀
@velvet26 ja mam satku aj nosic, a veru niektore dni cez den spi poriadne (1-2h.) iba v satke, v posteli tak max 20 min a je hore, v satke aj v nosici a chrbat neboli, inak by som ozaj skoncila na invalidnom 😀
@velvet26 fit loptuuuuuuuu!!!! Bez nej by mi davno odisli ruky aj chrbat! 😀

@mandy29 super ze nevracia a ze nieco pije! 😅 No nefrologiu by som si ziadala na tvojom mieste urcite. Tak hadam to uz bude ok, potom dajte vediet ako ste dopadli.