icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

elienka
9. sep 2011

@vemako ešte aby som dodala moja malá má 4 mesiace a 1 týždeň a váku skoro 7 kg, kamoška má tiež túto a vozí tam chlapca, ktorý má 9 mesiacov.

kakakina
9. sep 2011

my mame mame maxi cosi a ked zacne sediet tak po starsom mam kiddy infiniti pro.A starsiemu sme dokupili vasiu.Inak dievcence Palko sa mi dnes otocil z chrbatika na brusko na zemi 🙂 .A zas som mala ,,prijemnu skusenost..sesternica ma o dva tyzdne mladsieho a vraj uz ma 7kg,Palko ma 5700,tak vraj co robim,vraj to uz musim dokrmovat 😠 !

mathildica168
9. sep 2011

@vemako ahoj, ja si tiez myslim, ze pokial babo nesedi samo, tak by nemalo ist do autosedacky, ale malo by byt vo vajicku, ved jej zdemolujes chrbticu 😖 my mame vajicko maxi cosi, ale tak nasa je specificky pripad, lebo jej bude dobre asi aj ked bude mat 10 rokov. nasa je strasne malicka... ked hovoris ze jej je male, tak sa snaz kupit nejake siroke vajicko, kde sa zmesti, ako pise elienka, alebo skuste vydrzat este v tomto co mas pozicane pokial nebude sediet a potom kupis autosedacku...

elienka
9. sep 2011

@kakakina no už aby si začala 😀

mathildica168
9. sep 2011

@kakakina tak moja mala este hadam nema ani 5 kg, alebo len tesne nad (pred 2 tyzdnami mala 4890g) a nedokrmujem a ani sa nechystam... je to vesele, spokojne, sikovne babtko, ktore vobec nehladuje a ani nevyzera ze by jej nieco chybalo, tak naco. proste je to drobcek. nie kazde babatko musi vyzerat ako "michelin".

mathildica168
9. sep 2011

@wvwvw tak to ti zavidim, ze ti maly vydrzi v manduce. my sme kupili ergo nosic liliputi, a mala tam nechce byt. vydrzi tam tak 5 minut a potom uz nuda a potrebuje zmenu zacne revat ako diva, ako keby som ju z koze drala 😠 ale ja stale dufam, ze ju na to nalomim 😀 😀 😀

elienka
9. sep 2011

@mathildica168 ja mám tiež manducu a vydrží tam fakt dlho - ale ona tam len spať chce. Skús ju tam dať unavenú a nech si na tebe pospí

wvwvw
9. sep 2011

@mathildica168 presne som ti chcela napisat to co @elienka. Ja si ho tam tiez davam v ramci prechadzky na spanie ked uz viem ze by mal spinkat.niekedy zaspi za par minut,niekedy po pol hodke.tiez tam zo zaciatku vydrzal len pocas spanku a teraz aj hodku po zobudeni.zvykne si postupne neboj.ja na to nedam dopustit,velmi som s tym spokojna.

mathildica168
9. sep 2011

@elienka tak si ma teda namotivovala a vytiahla som nosic zo skrine a vyskusala som ju do toho dat... no a uz ju v tom mam hodinu a vyzera ze sa jej to paci... a uz si trosku aj podriemkava... zajtra ideme na svadbu, tak to tam zoberiem a vyskusam ju v tom mat. uvidime ci s tym bude suhlasit. 🙂 lebo toto je dnes prvy krat, co v tom vydrzala tak dlho... super!

kukujka
9. sep 2011

@mathildica168 ahoj a ockovali tvoju malu ked este nema ani 5kg ja mam tiez takeho drobca a ockovanie mi odlozili tak by som len chcela vediet,ci to robia aj iny lekari pri drobnejsich detickach

mathildica168
9. sep 2011

@wvwvw @elienka tak malinka uz spi na mne v nosici... to je krasny pocit... odpadavam. tesim sa z toho. 😀 😀 😀

mathildica168
9. sep 2011

@kukujka hej, normalne nas ockovali pred dvoma tyzdnami. a prebehlo to bez komplikacii. preco ti nechceli zaockovat?

kukujka
9. sep 2011

@mathildica168 zevraj musime pockat kym bude mat cca 5,5kg a az potom ju mozu no ako vidim tak kazdy lekar ma na to iny nazor.kolko mala tvoja ked sa narodila?

mathildica168
9. sep 2011

@kukujka 3420g a 51cm. dokonca v porodnici priberala najviac zo vsetkych deti... a teraz patri k najmensim... 🙂

kukujka
9. sep 2011

@mathildica168 moja mala 3270 a 48cm a teraz 4910 v troch mesiacoch drobcek je o,ale ona aj celkovo malo papa az som s toho niekedy na nervy

mathildica168
9. sep 2011

@kukujka kojis, ci krmis? lebo ja kojim a neviem kolko mala papka... ale hlavne sa naje velmi rychlo ale ona aj taha vela a velmi rychlo... niekedy jej az zabieha z tej rychlosti a toho tahu. smiesna je... no ale vyzera byt spokojna, tak to neriesime...🙂

honeybunny81
9. sep 2011

@kukujka
@mathildica168 nasa od porodnej vahy pribrala len 900g a je to stastne vesele babatko, vobec by som sa nestresovala! A to uz ma 66 cm slizik moj.Hlavne ze pribera, ockovat budeme buduci tyzden, nemusime cakat kym bude mat viac kg. To sa ani s predcasne narodenymi necaka, praveze sa doporucuje co najskor u nich, nechapem celkom postup tvojho lekara.
Mathildica, kedy sa idete vazit? 😀 Hadam uz date magicku 5-kilovku 😀

honeybunny81
9. sep 2011

@mathildica168 presne aj nasa napapana za 5 minut, hlce ako keby jej mal niekto ten prsnik ukradnut 😀

mathildica168
9. sep 2011

@honeybunny81 my na dalsiu poradnu ideme az v piatom mesiaci, ked nas budu aj ockovat. takze vahu teraz vobec nebudem vediet, kedze nemam doma vahu pre drobca. no a dufam, ze v tom piatom mesiaci tych 5 kg uz mat budeme 😀

wvwvw
9. sep 2011

@mathildica168 tak vidis ze to ide,tesim sa s vami ;) je to krasny pocit vsak. U mna este krajsi,lebo nikde inde mi tak dlho spat nechce a ten pohlad ked je vybuvany 🙂

kukujka
9. sep 2011

@mathildica168 ja len kojim a mala papa v priemere len tych cca--4-7minut ale ked sme boli v tatrach na dovolenke tak tam potvorka jedla skoro stale tych 15minut tam jej dako viac chutilo

elienka
9. sep 2011

@mathildica168 to som rada, že ti rada pomohla, ja som totiž strašne na moju manducu namotaná, už som ju doporučila ďalším 3 ľudom, z toho 2 ju majú už doma a obrovská spokojnosť. Ja som tam Sofi dávala len čo mala 3,5 kg a vždy len tam sa upokojila a zaspinkala. Teraz aj keď je vybúvaná a dám ju tam chvíľku pozerá, potom si začne dudlovať a cca po 10 minútach aj tak znova zaspí a pospí kludne aj hodinku

salomuska
9. sep 2011

ahojte, aj my sme boli vcera na poradni. mala pribera pekne (6,6kg/62cm), je len kojena a bolo aj ockovanie 😖 v noci sa chuda zacala prehadzovat, krutit, mala teplotu okolo 38,5...ale dnes uz je nastastie pohoda 🙂 tiez sa uz parkrat otocila z chrbatika na brusko, sikovnica jedna, tak uz musim byt v strehu kde a ako ju kladiem 😉

velvet26
10. sep 2011

@mathildica168 aj my sme tie supinky mali, vola sa to mliecna chrasta, dr. nam odporucila sampon BABE na mliecnu chrastu, tak sa to vola, kupis ho v lekarni stoji okolo 7 eur a je SUPER...po par umytiach nam supinky uplne zmizli, teraz jej s nim tak dvakrat za tyzden preventivne umyjem hlavicku, je to pediatricky sampon, velmi jemny a netreba tie supinky vobec vycesavat, iba umyjes a uvidis, kolko jej do rana samych vypadne..len mozu s nimi odist aj nejake vlasky ale to nie je tym, ze by bol sampon silny, prave naopak je jemnucky a vonia ako broskyne..tie vlasky su prichytene na supinke a odpadli by uz davno, len nemohli kvoli supinke ktora ich drzi..nasej vypadali nejake ale uz jej dorastli nove..urcite ho skus je velmi dobry.

velvet26
10. sep 2011

inak, boli sme tento tyzden na kontrole u ortopeda na nozickach, vsetko je ok, nemusime balit uz nasiroko ani ist na dalsiu kontrolu..sranda na tom je, ze som ju nasiroko vobec ani nebalila..uz na prvej kontrole bolo vsetko ok, tak som si povedala, ze nebudem malej sa to nepacilo a kedze mala klbiky v poriadku prislo mi to zbytocne a veru aj bolo...vsak by v tych teplach bola zaparena chudatko..takze pride mi to ozaj zbytocne balenie, ked je vsetko od zaciatku ok.. 🙂

inak baby ako drzite svoje babatka, davate si ich do sedu, ked sedite? ja tak malu sem tam skusam, no normalne sa z nohami zapiera a nechce tak byt..vraj by sa do sedu este nemali davat, lebo nemaju na to vyvinutu chrbticu..no u lekara som videla jednu babu co mala tiez 4 mesacnu a ta jej sedela sama a ani ju nedrzala..neviem ako ju mam drzat poriadne.. 😕

kubinca
10. sep 2011

@velvet26 s tymi nozickami sme natom podobne, boli sme v utorok na kontrole a vsetko OK a tak isto ako ty som nebalila z tych istych dovodov 😉
a malu drzim ako mi pride,ona sa rada nosi chrbatikom ku mne aby vsetko videla a aj ked sedim tak sa tak viac zvleciem na stolicke/ gauci a dam si ju na seba do takeho pololahu/polosedu ale ona sa proste furt dotahuje sama do sedu, ale hned ju zas o seba opriem..... co uz s nou.... 😅

weronika187
10. sep 2011

@mathildica168 tak to ano, su to riadni aktivisti 😀 no co uz, tak neostava nic ine ako zmierit sa s tym, ze sa uz zasa v noci nevyspim 😅 len to jeho nocne budenie kazdych 10-20 min je dost narocne 😝 a rano potom vyzeram ako zombie 😀

mathildica168
11. sep 2011

@kukujka nasa tiez papka 4-7 min. presne ako tvoja. a niekedy mam fakt pocit, ze si len cucla a mam chut jej nasilu naliat to mlieko, lebo mam pocit ze musi byt hladna... ale ona ked je najedena a ma dost, tak mi uz bradavku nechce ani za svet odvracia sa smerom odo mna a ked jej ju ja opakovane ponukam, tak to ju len na.eriem a zacne plakat, tak ju teda radsej uz nenasieram 😀 😀 😀 ale hovorim si ze oni sami vedia kolko potrebuju tolko si potiahnu... ona si potom zase pri dalsom kojeni potiahne viac, tak ma to upokoji, hoci dnes podla mna papkala velmi malo, ale cestovali sme z nitri, bolo horuco tak to pripisujem aj tomu, ze jej nechutilo. ale uz spinka, tak hadam nehladuje 🙂

mathildica168
11. sep 2011

@velvet26 hej, presne ten sampon mame a davame... zatial sme jej to umyli tym samponom 3 krat, ale vcera sme nekupali, boli sme na svadbe... ale dnes rano som si vsimla ze to ma uz viac, rozsirilo sa jej to... ale dufam ze tento tyzden sa uz toho zbavime, ked jej to budem kazdy vecer umyvat.

mathildica168
11. sep 2011

@velvet26 my sme balili nasiroko len na noc, ale aj to nie kazdu noc, len ked sme si spomenuli... tiez ma odradili tie horucavy a pripadne zapareniny, ktore by to sposobilo. a mame vsetko v poriadku a nemusime uz balit... som rada...