icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

kukujka
11. sep 2011

@mathildica168 presne taka je aj moja ked jej chcem este nasilu prsnik dat tak sa len rozculuje ja nechapem ako jej moze stacit tie 4minuty,ale tvari sa ,ze je spokojna no pribera pomenej

mathildica168
11. sep 2011

@velvet26 a malu tiez nosim bud bruskom k sebe na ruke a druhou jej podopieram chrbatik, ale to ma hlavu uplne vytocenu a pozera sa stale dopredu v smere jazdy, tak ju musim po chvili otocit chrbatikom k sebe, oprem jej o seba chrbatik a posadim si ju na ruku. no a sem tam si ju davam aj do takeho polo lahu polo sedu ked ja sedim, ale ona stale zdviha hlavu, nechce si ju opret o mna ani na sekundu a dviha aj cely chrbatik, tak to je stale v takom krci... no a ze by som si ju nosila polozenu v naruci to nehrozi pomaly od prveho dna... to ona stale musela byt zvislo, alebo potom tvarou k zemi a nie tvarou k plafonu 🙂
a inak straaaaaaasne slintame... normalne ze prudy slin nam tecu, to len vymienam podbradniky, lebo ked nemame podbradnik, tak mame komplet premocene bodynko.

mathildica168
11. sep 2011

@kukujka no ja som tiez niekedy z toho na nervy, ale tak asi im to staci 🙂 proste vidim, ze ona je spokojna a to ma upokojuje.

vemako
12. sep 2011

ahojte vcera sme dostali s manzelom od nasej Vanesky najkrajsi narodeninovy darcek mame prvy zubok 😀 sice troska skoro,ale ked uz vysiel tak sa z neho velmi tesime 😉

honeybunny81
12. sep 2011

@vemako vauuuu!!! Gratulujeme! Len si chcem potvrdit, vravia ze je dedicne kedy vyjdu zubky, ty alebo manzel ste mali tiez tak skoro? 😀

vemako
12. sep 2011

@honeybunny81 dakujeme tak ja som mala prvy zub az po roku,aj sestra ma 3 deticky a vsetky mali prve zubky az po roku ale pytala som sa mm otca,kedze maminka im zomrela ked boli este maly a on si nepamata,ale podla fotiek mal ako 8 mes.uz 2 zubky 😀 a dokonca uz chodil 😉 ,to mi povedala starka,takze nasa mala je taka sikovnica po ocinovi 🙂

honeybunny81
12. sep 2011

@vemako no tak sikovna po tatinkovi krasna,mudra po maminke 😀 Tak sa hovori, nie? 😎

macka381
12. sep 2011

Ahojte, chcem sa opýtať ako vaše detičky a rast zúbkov...lebo my sme mali doteraz pokojné dieťa, ani sme skoro nevedli, že ho máme 🙂 a dva dni mi bud len reve alebo mrnká, teplotu nemá, prípadne kŕče ani nič podobné...strašne si hryzie prsty, ba aj celé ručičky, hryzátka nestačím vymienať do chladničky. Potierame dasienka a stále to isté....len by sa na rukách nosil a hlavne už sám aj sedel, čo sa mu nedarí....začal byť proste nekludný...neviem čo s ním je, či tie zúbky sa môžu až takto prejavovať....ako ste ste na tom vy??

vemako
13. sep 2011

@macka381 ja som ani neverila ked jej vysiel ten zubok,lebo bola celkom kludna,ani teploty,ani sopliky aj v noci pekne spinka,len 2 mesiace hrozne slinila a tiez vsetko hryzie rucicky,hrkalky,hryzatka,vsetko co som jej dala do rucicky bolo hned v ustach a tiez by uz tak strasne chcela sediet,ale este ju nedavam,dr. mi povedala ze od 6 mesiacov uz mozem,ale myslim ze dovtedy sa mi uz posadi aj sama 😉 @honeybunny81 tak tak sikovna ale aj krasna,kedze je total ako cez kopirku,cela po tatinovi,ale snad aspon mudra uz bude po maminke 😀

v.elen
13. sep 2011

@macka381 Ahoj, presne takýto problém mám aj ja.. posledné dni je malý len umrnčaný a uplakaný 😒 , tiež nemá teplotu ani nič podobné.. no neviem, žeby to boli už zúbky 😉

honeybunny81
13. sep 2011

@macka381 my tiez, to je ako tlacidlo on/off akurat ze mi asi niekto zobral dialkove ovladanie... 😀 Ruky az po lakte v ustach. Zo smiechu prejde hned do placu a naopak. Jasne ze sa im nalievaju dasienka no akurat ze tento stav moze trvat aj do roka.. 😠 Kym sa tie zubky vykluju von, no dufam ze to bude skor. Pevne nervy prajem dievcata 😀

velvet26
13. sep 2011

no baby, to ako keby ste pisali o nasej malej, tiez ostala v posledne dni taka uskrecana, aj zaspava so skrekotom v kociku aj doma, co doteraz nebolo...a slinta a vsetko ma v pusinke pichnute, aj ked zaspava tak prstek ma na spodnom dasienku, tak tiez myslim ze to bude kvoli zubkom, no mame sa na co tesit, dufam, ze to zvladneme co najlepsie vsetky s tymi nasimi pokladikmi.. 😉

macka381
13. sep 2011

@v.elen
@honeybunny81
@velvet26
no musíme to vydržať, ved nás ešte toľko toho čaká... 🙂

vemako
14. sep 2011

tak baby vcera bola aj moja mala zla ako certik,len plakala,mrncala musela som ju cely den nosit na rukach 😒 a kuknem do pusu a tam sa tisne dalsi nezbednik zub 😝 takze dalsi pekny den pred nami,tak sa drzte maminky 🙂

weronika187
14. sep 2011

ahojky, chcem sa spytat, nema niektora maminka skusenost so Solmucolom v prasku? V navode je napisane, ze sacok rozriedit v pohary vody, my mame uzivat len pol sacku, takze pol pohara vody...lenze taketo mnozstvo mi chrustik ani za svet nevypije ☹ Neviete, ci to mozem rozriedit aj v mensom mnozstve vody? Nebude to potom prilis silne? 😒

alena24
14. sep 2011

ahojte baby, aky mate rezim cez den? resp ako dlho nechavate babo hore medzi spinkaniami cez den? nam sa to teraz nejak mota a chcem mu to troska upravit bo spavame aj 5-6 za den ale niekedy len 45min. Vy ste na tom ako?

honeybunny81
14. sep 2011

@alena24 my niekedy spime len 45 minut za cely den, ako napr.dnes.... Vrrrrr...dobre uz bolo, spankovy rezim v prdeli... Uz ani kocar nefunguje... Snad je to len docasne 😖

paula1234
14. sep 2011

@alena24
@honeybunny81 my spavame 4 x za den 3x po pol hodke a raz spime hodinku a pol a potom vecer idme buvkat okolo pol deviatej, v noci papame okolo 4 hod. a buvkame tak cca do siedmej ako kedy...) 😉 , no proste su to nase lasky nespave, cez den sme zvedavy a ukecany ako Palacky a uz vydrzi hore aj 2 hodky niekdy aj viacej, ale pohodka zvladam, moj skolacik mi vzdy pobede pomoze ak teda nie je vonku s kamosmi, ale to vzdy idem za nimi maleho dam do klokanky a cumi na nich ako sa hraju a pomaly pri tom zaspi, miluje spolocnost 😵 Pozdravujeme vas a posielame Adamkovi a Tanicke pusinky)))) 🙂

velvet26
15. sep 2011

@alena24 nasa spi tak 4 krat denne, zvycajne jedno spanie trva 50 minut max. hodinku, vynimocne hodinku a pol ako dnes..poobede je to uz so spanim horsie, niekedy spi len po polhodine, ako kedy...a medzi spaniami je hore maximalne dve a pol hodiny, to je potom uz velmi jedovata co je vycerpana...a v kociku najnovsie zacala tak skreklavo plakat az potom zaspi... 😀 no a vecer ju kupeme uz o siestej, potom sa koji a o siedmej uz zvycajne spi, rano vstava okolo pol siedmej..
postupne budu spavat cim dalej tym menej, tak mame sa veru na co tesit..budu chciet coraz viac objavovat svet.

kakakina
15. sep 2011

prosim vas,ktora pouzivate infacol,kolko je jedna kvapka?Je to tu tak nezrozumitelne napisane!Ja som dala jednu malu kvapocku,ale na nete som nasla ze jedna kvapka je naplnene kvapkadlo.Dakujem

velvet26
15. sep 2011

@kakakina no my sme davali infacol par dni, ked sa mala narodila a mala bolesti bruska, davala som jej jednu kvapku, tak ako pises, malu kvapocku, ktora z kvapkadla vypadla, nie cele naplnene kvapkadlo, to by bola velmi velka davka..ale mozu sa dat aj dve kvapky...este mate bolesti bruska, ci koliky?

weronika187
15. sep 2011

@alena24 nase spanie cez den je hotova pohroma 😝 nase denne maximum je max. 45 min, ani o minutku dlhsie, to skor kratsie, resp. hodime mikrospanok cca 15-20 min a to je vse 😖 ale ked sa zobudi, tvari sa, ze spal aspon 3 hodky, plny energie a huraaaa hrat sa a vykecavat a nosit na rukach 😅 medzi spinkanim je cca 2 hodky hore, kedy mysli len na to, aby som s nim vystrajala 😀 ale uspat ho je nekonecny pribeh 😠 kocik uz nefunguje podobne ako u @honeybunny81, ani fit lopta, ta ho skor prebere... a zaspavame s placom ☹ on neskutocne bojuje proti spanku, hoci sa mu oci zatvaraju, unaveny je tak, ze by zaspal v sekunde, ale nie, on sa brani ako sa da 😒
@velvet26 no dufam, ze chrustik nebude spat este menej ako teraz, uz teraz nic nestiham urobit 😕

velvet26
15. sep 2011

@weronika187 ach jaj, musia ta velmi uz boliet ruky z nosenia, co.. 😒 a uspavas ho tak, ze ho nosis poleziacky ako keby bol v koliske alebo ho mas vo zvislej polohe..?nasa zaspava tak ze si ju pritisnem na telo a ako keby bola v koliske tak sa citi najlepsie a zaspi ozaj za chvilocku..skusila som aj taky maly trik, vytiahla som si prsnik na tej strane ako ma ona hlavicku a ako ho zaciti, tak hned zaspinka a tak stastne sa tvari..potom ako zaspi ju prenesiem do postielky..ale niekedy ako pises ty, tak sa jeduje ako ju zoberiem na ruky a vzpiera sa, no to je zvycajne velmi unavena a je podrazdena, no neustupim, pevne ju pritisnem a ona sa ukludni a zaspi, inak pochodujem po byte a hojdam nou..som zvedava ze dokedy vydrzim uz mam mala 7200 gramov, buchta..a na fitlopte moc neuspavam, len vynimocne, viac sa jej paci ked chodi..
no a ako pises, len vymyslat a vymyslat, to aj nasa tak ma rada svoje hracky az vyska od radosti, ked sa hra..tak to je ich priorita teraz objavovat svet a skumat nove a nove veci..hlavne, ze v noci sa poriadne vyspinkaju.. 😵
no a domacnost to je kapitola sama o sebe, tiez poriadne nic nestiham, som rada ked poumyvam riad a usteliem postele..mam to stastie co sa tyka varenia, ze mi moja mama a svokra pravidelne posiela, byvaju blizko, cez vikend varim, ked s nou ide muz na prechadzku, byva s nou vonku aj dve hodky, tak sa da co to porobit, no cez tyzden som s nou viacmenej sama..

honeybunny81
15. sep 2011

@kakakina mne kolkokrat uslo aj cele kvapkadlo, malo by byt len jedna kvapka, dve kvapky. 😅

kakakina
16. sep 2011

@velvet26 ,ja uz neviem!Palko tak velmi place,hodiny a hodiny denne☹.Vcera sme boli v meste a z mesta sme isli s takym krikom,ze vsetci ludia pozerali,co s tym dietataom robim!Dokonca jedna stara pani mi kricala,tomu dietatu nieco je!!!Ale on tak place uz styri mesiace,a v poradni je vzdy vsetko v poriadku.V noci spinka,neplace,budi sa dvakrat.Ale cele dni ked nespi,tak place,vobec sa nepohra,a spinka velmi malo!UFFF dufam ze to coskoro prejde,ani si neuzivam babetko,stale ho len tisism,ale to ani nejde.

weronika187
16. sep 2011

@velvet26 ja sa uz smejem, ze budem mat ruky az po zem vytahane 😀 😀 😀 hej, hej, uspavam ho tak, ze nosim poleziacky ako keby bol v koliske, poriadne natisnuty na mne a k tomu hladkam po nosteku a pusinkujem licko 😉 takze tak, u nas je zaspavanie narocny proces 😀 a vcera vecer som ho tak uspavala 20 min (inak bol tak unaveny, ze zaspinkal pri papani, ale v sekunde bol hore 😠 ), a tak po 20min cela stastna, ze ho dam do postielky a v tom otvoril oci a obrovsky usmev na mna a spustil to svoje "geeee" 😅 rozhodne ho musim od toho oducit, ale ked on spusti taky plac, akoby sme ho z koze drali 😒 No len u nas ani ta noc nie je bohvieco 😖 Uz som hovorila aj dr., ze tak malo spinka aj v noci, nielen cez den, ale vraj mu to ocividne staci....pekne pribera (uz ma 7110g, takze vas dobiehame 😉 ), je culy a aktivny, takze vsetko ok 😀 len skoda, ze aj mne nestaci taky mikrospanok...
Inak vyskat sa naucil aj chrustik a tak cele dni vyska a vyska 😀 je to riadne cislo, pokladik nas 🙂 sa na nom tolko nasmejem 😀
@kakakina fuuuha, tak to ti nezavidim ☹ a neposlala ho dr. na nejake vysetrenia? kvoli niecomu plakat musi...

kakakina
16. sep 2011

@weronika187 bola som dnes u lekarky,ci nahodou nema intoleranciu laktozy,ale to by vraj mal krv v stolici.Pribral 200g za dva tyzdne,takze hlad to asi tiez nebude.V pondelok pojdeme na krv,uvidim.Potom sa ozvem.Krasy vikend,dievcence,a poslusne babetka,aj to moje 😉 !

honeybunny81
16. sep 2011

@kakakina chuda moje, to sa namakas! A nema reflux?
Mojej segry maly reval cca do roka, stale, tiez nevedeli co mu je, a to su obaja lekari... Male vyslobodenie prislo ked ho zacali nosit v nosici. Ale celkovo spanok nic moc, segra chodila jak matoha. Dufam ze u teba to bude iny pripad a coskoro ho to prejde. Aj tebe pekny vikendik (v ramci moznosti) 😀

kakakina
16. sep 2011

@honeybunny81 ,no vacsinu casu ho mam v nosici,lebo by sme ani nenakupili.Kociar len ked spinka,ked otvori ocka krik,tah ho radsej nosim.A placka aj ked sa nosizbojnik jeden!Tak dufam,ze to je len truc,aspon ten plac lahsie budem znasat.Uvidim v pondelok,co povedia krvne testy.Ak nic,tak len cas nam uz pomoze 🙂 .Este ze v noci spinka 😉

velvet26
16. sep 2011

@kakakina ach moja, tak to mas riadne tazke s chrustikom uplakanym.. 😖 on je na umelej vyzive? nie je to v tom, ze by mu nesadlo to mliecko co mu davas? alebo ho kojis? a pozeram, ze mas aj starsieho synceka, s tym ste take problemy asi nemali, ze..este ze mas ten nosic, ale ked aj v nom place, tak asi ma problemy s tym bruskom ako to vyzera..neviem veru..no hadam vysledky testu ukaze co mu moze byt..niektore deti su vraj velmi placlive, asi do tej kategorie patri aj tvoj maly, ale urcite z toho vyrastie, ked zacne lozit a behat, tak to bude uz o inom, to uz bude objavovat vsetko naokolo a plakat ho ani nenapadne, bude mat ine zaujmy, no nech vam to rychlo prejde, toto obdobie, drzim palce..