Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@kakakina aj vies priblizne kolko mliecka si vytiahne? 😅
Ahojte, moja mala ma zajtra 4 mesiace a zacala sa v noci budit na kojenie kazde 2-3 hod. Predtym prespala okolo 5-6 napapala sa a este spala 3 hod. Je to tym ze uz je vacsia a hladnejsia ?Alebo jej uz len materske mlieko nepostacuje? Pediatrovi ideme az bud.tyzden tak som zvedava ako je tu u vas?
@avenev aj nasa ma teraz take obdobie 😖 U nas je to tym ze vyrazne skracuje cas kojenia a teda si nevytiahne tolko mliecka aby ju zasytilo na dlhu dobu, ale ako kedy. No rastu nam tie potvorky, ale hadam sa to zase coskoro utrasie na nasu pokojnu noc ako predtym 😀
@avenev ja si tiez myslim, ze je to iba docasne, aj nasa je plne kojena a je to u nas rovnako, predtym tiez spala v noci dlhsie, ale teraz je kratsie, ale nie je to kazdu noc rovnako...
Ahojte. Testik mi vyšiel s 2 čiarkami a podla mojich výpočtov by to mohol byť máj 🙂 Lekár je na dovči tak idem k nemu až vo štvrtok
Tešíme 😀
@suzann to je super, gratulujem, aj my sme sa takto pred rokom tesili 😀 akurat ze musis hladat temu maj 2012 😀 My uz nase pokladiky mame domka 😀
Ano všimla som si až neskôr 😀 To preto že sa tak teším 😅 😅 😅
@suzann 😀 Verim!!! Normalne si mi sprijemnila den, som si vybavila ako som sa tesila ja 😀 takze este raz gratulujem, hlavne nech vsetko dobre dopadne! Drzime palceky! 😅
@avenev presne to mame aj my, maly mi predtym spal aj 7 hodin vkuse a teraz sa budi kazde tri hodiny. Tiez je plne kojeny. Ja som to vyriesila tak ze rano ked sa napapa si odsajem tak 100ml mlieka a vecer mu to dam tiez.Snazim sa aby siel spat uplne napapany. Robim to tak asi 5 dni a zatial sa mi dari. Budi sa az po 5 hodinach. Kamaratky to mali tiez a hovorili ze to trvalo az do doby ked babo zacali prikrmovat takze na vecer im dali kasu ale neviem ci je to tym alebo niecim inym. Ja maleho tiez hadam pomaly nastavim na vecernu kasu.
Baby, mi ideme zajtra preockovavat 😒 uz teraz mam z toho des bo zas ho pichat a zas bolave nozicky. Len dufam ze nebudu ine komplikacie. Inak som dnes chcela ist ku kadernicke a som akosi nemohla, maly bol cely den ok v dobrej nalade a akurat ked som mala ist sa rozhodol ze bude strajkovat. Uspavam ho len ja takze som musela ostat doma a trosku ho utisit na prsniku. Nechcela som ho brat ku kadernicke bo vsetky tie farby a peroxid dost smrdia.Tak asi budem musiet este pockat s tymi vlasmi, hlavne je ze jemu nevadi ze chodim jak skareda betty 😉
@suzann gratulujem k dvom ciarockam. ja som sa tiez pred rokom v takomto case vytesovala z tehu testov. Teraz sa tesim z pokakanych plienok 😉
@alena24 dakujem,mala je natom lepsie dala som jej nejake homeopatika ale sopliky ma stale.. a tak aspon dr pozrie ci nema aj hrdielko chytene ... a ja vam drzim palce nech ockovanie dopadne dobre 🙂 tiez sa toho velmi obavam, hlavne toho strasneho placu... ach... to horsie prezivame ako tie nase deturence, moja sa 5 minut po ockovani uz smiala a mna klepalo este hodinu 😀
@avenev preco chces zacat s kasami ked mas plne kojene dieta? 😖 To ze sa teraz viac budi neznsmena ze je stale hladne, tento jav je podla mna docasny a vobec by som ti nedoporucovala dieta na vecer zabetonovat s kasou...
@alena24 su kase od 4.mesiaca, tak ako je aj mlieko od 1.tyzdna, zas vymyslas ? 😀 Ved adamkovi je najlepsie na didke!!! 😀 este mame cas zlato moje 😀 Drzte sa zajtra aj my ideme ☹
no baby ja som skusila dat vcera kasu,no nie z rozmaru,maly je plne kojeny,ale pomenej pribera a cele dni place.,tak dr.kazala dokrmovat.No po vecernej kasi bol horor,a aj tak sa zobudil po troch hodinach!Nakojila som a spinkal kludne od 22h,do 3.30h.Tak nedam a pockam aspon este mesiac.
@kakakina dokrmovanie je blbost! Beton pre dieta ak je plne kojene, ved pribera aj ked pomenej ale pribera, dobre robis ze na to kasles, nasa napr.tuto noc spala od 20:00 do 6:00 bez prestavky aj bez kase 😀
@avenev u nas to je ako na koliske. jednu noc spinka krasne, prespi aj 8 hod, dalsiu noc sme kazde 3 hodiny hore... neviem cim to je, ale prikrmovat ju urcite nechcem. to je asi take obdobie, alebo to naozaj bude az do zacatia prikrmov. uvidime 🙂 nechame sa prekvapit.
inak baby stale mi strasne padaju vlasy. ja mam pocit ze budem o chvilu holohlavec. vy ste na tom ako? davate si aj nieco na vlasy? lebo rozmyslam ze zajdem koznej, nech mi nieco predpise, ved to nie je normalne. ja denne stratim za hrst vlasov. ☹ ☹ ☹
@mathildica168 podobne vlasy po celom byte, neboj to prejde 😀
@mathildica168 aj mne to tak hufne padalo, trosku som to dala prestrihat a skratit bo som mala dlhe vlasy, a kupila som si sampon v lekarni proti vypadavaniu vlasov, a dobry je aj pantenol si davat do vlasov pred kupanim, trosku vmasirovat nechat posobit a umyt, posledny tyzden je to u mna uz celkom ok, trosku este vycesavam vlasy ale to som aj predtym zakazdym cosi vycesala... dufam ze sa to uz nezhorsi 😅
caute baby, aj vasi krpci ostali taki umrncani? myslim ze tej nasej uz pojdu zuby, mrnci a stale si daco pcha do ust, vcera mi cucala prst a aj som citila, ze sa jej asi uz tlaci zubok, take tvrde tam mala na dasienku..aj spanie nic moc, cez den zaspi klasika na rukach,prenesiem ju do postielky, polhodinu spi a zobudi sa co je hladna, tak ju kojim a to pritom spi, aj tristrvrte hodinu tak vydrzi spat a cucat prso..ach jo..s tym papanim je to tiez tak, ze bud sa doslova nahlce alebo papa len malo a potom sa budi na hlad..
a ozaj, male sa vam uz zacali pretacat? nasa uz sa pekne otaca na bok a zacala uz aj na brusko, len vzdy jej ostane ruka pod telickom sem tam sa jej ju podari aj vytiahnut a potom taaaak pasie konikov, hrozne ju to bavi..robia pokroky tie nase deticky..co.
@velvet26 nasa presne to iste. pcha si do pusy vsetko co chyti a najradsej by mala moj palec, ten jej tam tak krasne pasuje 😀 😀 😀
a to pretacanie ju tiez strasne bavi. zdvihne nohy do praveho uhla, otocka na bok, potom na boku nohy vystrie a uz je na brusku a ruka zostava pod nou... tu si este nevie vytiahnut, ale ked jej pomozem, tak koniky dokaze past dlho dlho... zlata je. no ale co mame najnovsie tak to je asi to, ze si nasla nohy-chodidla a stale si ich straka do pusy. takze ponozky ma permanentne mokre... ale najvacsia sranda je to pri prebalovani alebo kupani, ked ma hole nozky a cmula si prst na nohe takym sposobom ze pri tom az mlaska. babula moja krasna. bude z nej asi gymnastka 😀 😀 😀
@honeybunny81 uz aby to bolo, lebo uz ma to nebavi. ja uz mam normalne kuty na cele. fakt. 😠
@avenev jj presne, kojene deti sa odpruca dokrmovat od 6mesiaca a tie na UM od 4teho. Ale je na kazdom ako a kedy sa rozhdone.
@honeybunny81 😀 o prikmoch som toho citala neskutocne vela a chcem maleho pomaly navykat. Nechcem ho valit kasou a tlacit zemiakmi, ale chcem ho pomalicky pripravovat na normalnu stravu. Nech vie ze su aj ine chute okrem MM 😉 Ale teraz ked je zaockovany nebudem nic vymyslat este aspon dva tyzdne, ved ma chudiatko este dost co robit s tym ockovanim.
@kubinca ani nehovor, mne padaju neskutocne vela. Som sa radsej prestala cesat 😉 ved maly ma lubi aj strapatu 😉
No a dnes sme to ockovanie zlvadli celkom pekne, deti co ockovali pred adamom hucali a adam len mrnkol pri vpichu a potom sa rehotal a pekne zaspal v aute. Navecer bol trosku mrzuty ale nic strasne. Teraz spinka a dala som mu aj cipok neh ho nozicky v noci nebolia a vyspi sa. Tiez je uz riadny chlap, ma 7.9kg a 72 cm. A Dr nas pochvalila ze je velmi pohyblivy 🙂
Btw, k tym prikrmom, je naj ked je babo len cisto kojene do 6 mesiaca ale v pripade ze je babo hlados, stale place a kojis kazdu hodinu plus stagnuje na vahe, moze sa zacat skor tj od ukoncenia 17 tyzdna. Najvhodnejsie je zacat so zeleninkou kedze kasa moze zatazit traviaci trak viac, avsak kasa sa dava hlavne hladosom ktory sa v noci stale budia na hlad. Tiez napr v inych krajinach sa zacina s prikmami v 4 mesiaci ci kojis alebo nie. Pokial je prikrmovane dieta zaroven aj kojene nemalo by mat problem so zapchou.
@alena24 my sme neni kojeny a ja este neprikrmujem, ani kase nedavam, asi 4 x som skusila zeleninku, ale este nema velky uspech, tak cakam do 5 mesica a ani kasu neskusame. S Vilkom som zacala az ked mal 5 a pol mesiaca a islo to jedna radost, jedol ako o dusu a tiez nebol kojeny) Nic nezmeskaju) 😵
@alena24 aky cipok davas?

@velvet26 ,maly je iba kojeny!Skusala som prikrmovat UM,ale ziadne nevezme do ust.vsetko okrem MM vypluje.Starsi bol na nutrilone,a mas pravdu nebol taky placko,ale zato teraz je trucko,odkedy mame Palka.Aj ja si myslim,ze ked ho zacne viac zaujimat svet naokolo(uz by mohol 🙂 )tak bude lepsie!