Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@honeybunny81 ja mam sirup panadol baby..staci? my sme este neboli ockovane..tak pevne verim a dufam, ze ho ani treba nebude
@jankaslamka ja som davala po ockovani od teploty paralenovy cipok,ale len polku,dr. povedala ze staci a zabral nam 😉
@jankaslamka staci jasne!
@jankaslamka my vcera, noc ok, ale od rana he to peklo! Hukot a hukot! Spanok nic, len sa za nozicky chyta chudatko moje. A ja asi pomaly osediviem...
@vemako super dakujem 🙂
@honeybunny81 fuha to az tak? chudatko malinke :(
@honeybunny81 tak to mi je luto,aj moju malu tak boleli nozicky a este sme mali aj teploty,ale na druhy den uz bolo dobre,tak sa drzajte 😉
@honeybunny81 tak nas dnesny den sa da opisat len jednym slovom a to HOROR 😖 rano este ok, potom horucky a nervy mal a vecer spustil taky plac ze som na fit lopte skakala jak sprosta, rovno do cirkusu so mnou. Dnes spal dokopy asi 1,5 hod a to spava 5.
@jankaslamka aj my mame tento sirup a je fajn, ja som radsej dala cipok,mam paralenovy a bol ok ale raz sa mu to podarilo vytlacit,treba nachvilku pridrzat ritku 😉
Inak baby moj maly toto mal druhe preockovanie a pri prvom bol len trosku mrzuty ale nic strasne a teraz peklo.Som si myslela ze ked prve zvladol ze zvladne aj druhe a presny opak. 🙄 uz teraz sa tesim na to tretie preockovanie, jedno stastie ze bude az v marci 😉
@alena24 my total peklo!!! Teraz som ju uspala, chrbat v prdeli ruky jak snury na pradlo.,. Nervy.,,
@vemako dakujeme, dufam ze zajtra uz bude ok, inac ma odvezu... 😎
@alena24 mne vsetci hovorili, ze prve ockovanie babatka zvladaju najlepsie. ze pri tych druhych to byva ovela horsie, vraj aj teplotky vyssie zvyknu dostat. tak neboj to coskoro prejde, teraz nas ti mrnusi potrebuju najviac.
my sme tiez boli dneska na druhom ockovani, tak uvidim aka bude noc....
@alena24 super dakujem za info 🙂 no ja som zvedava jak zvladne to prve ockovanie..ale snad v pohode..veeeeelmi v to dufam
Prosim o radu, je tu niektora co dokrmuje aj UM? Nas vcera neockovali, lebo mala nepribrala, mala 5800 ako pred 2 tyzdnami. Mame sa ukazat o tyzden na prevazenie a ked nepriberie, mam davat navecer nutrilon. Papa ale kazdu 1-3 hod.vnoci a tak hltavo prehlta, mlieka mam dost, tak nerozumiem preco nepribrala. Je mozne ze jej uz jej moje mlieko nestaci? Mama mi uz dava radu, ze mam slabe mlieko a ja jej odporujem ze slabe neexistuje podla lekarov🙂
@avenev podla mna vydrz..ak mas mliecka dost tak je dobre....slabe urcite nie je neboj..to je fakt hlupost
@avenev opat a zase dalsia blbost, ku komu chodis?? Nasa tana ma 67 cm a 5350 g a ked sa narodila mala 4300g!!! Nikdy som nedokrmovala a ani nebudem pokial to bude mozne. Ockovali ju bez ohladu na vahu. Prosim nenechaj sa uchlacholit recami, slabe mlieko neexistuje, musis vidiet ci je tvoje dieta spokojne a prospieva. Nasa pribrala za mesiac 100 g a doktor povedal ze pokial pribera a je stastne babatko tak je to v poriadku. To ze 2 tyzdne nic nepribrala este nic neznamena. To dobehne neboj!!! Drzte sa
@honeybunny81 Pred 2 tyzdnami mala 5800 a 63cm, a vcera 5780 a 64cm. Ale vzdy ta vaha skace ked sa pohne tak to nie je az take presne. Doktor povedal, ze vyzera byt v poriadku, robil jej aj crp, ci nema zapal. Ja si myslim, ze prospieva, akurat ma to zaskocilo ked mi povedali, ze nepribrala, ved papa pomaly kazdu 1 az 3 hod.
ked vas tak citam tak sa zacinam velmi obavat toho nasho preockovania 😒 😕 , prve tiez zvladla v pohode, prespala cely den a na druhy den uplne normalka.... to druhe nam odlozili koli chorobe,mame sa ukazat az ked budeme zdrave.... takze bojim bojim.... a dnes uz je drobcom lepsie??
baby, nestraste s tym preckovanim, mala mala v noci teploty uz po prvom ockovani 🙄 ja sa ukludnujem tym, ze aj pri starsej boli prejavy najsilnejsie po prvom ockovani, tie dalsie boli uz v pohode...teda, az na ten hrozny plac u doktorky 😢
@avenev slabe mlieko naozaj neexstuje, pokial papa casto, tak si vytiahne kolko potrebuje, ma ten doktor dobru vahu??? podla mna pokial doteraz priberala, tak mozno docasne prestala, lebo sa zacala viac hybat... materske mliecko je pre nu naozaj najlepsie... drzim palce
no ked to tu tak citam, tak sa zacinam bat ockovania ☹ my sme este neboli ani na prvom ockovani, lebo chrustik bol chory a ideme buducu stredu a uz teraz mam strach 😕
fuha baby, tak toho preockovania sa bojim uz aj ja podla toho co pisete, v pondelok ideme na poradnu tak neviem ci ju budu ockovat znova, dr. nespominala nic..dufam, ze nieee...
a s tym spanim, ach jaaaj, dnes sme sa len na rukach nosili, ked som ju polozila do postielky zachvilku bola hore hladna..a ked sa napapala, uz bola hore akoze vyspata..tak mi chyba to lahnut si a pospat si ked ona spi ako to bolo doteraz..ale vecer uz byva taka unavena, o pol siestej ju uz musim okupat a ked sa napapa v momente zaspi..som zvedava, ked bude posun casu, kedy bude chciet ist spat..vy kedy vecer kupete?
baby moj maly bol vysmiate spokojne babatko a potom prislo preockovanie. Brutal, hroza. Cely den je len na rukach a aj to mrnci, horucku ma, zabali mu davam a pri nich place o dusu. Vecer pred spanim spusti taky plac ze uz neviem co s nim robit.
Nikdy mi to nerobil a dokonca mozem povedat ze posledne tri mesiace skoro vobec neplakal a od pondelka co ho preockovali mam doma certa 😢
@velvet26 my sme mali zase dnesnu noc uplne hroznu. skoro kazdu hodinu-dve bola hore. takze rano som sa citila fakt "prijemne" na vacky pod ocami som si stupala... cez den celkom pohodka, ale teraz na vecer zase nechcela zaspat, som ju musela na rukach uspavat a to tu este nebolo. vecer vzdy ked som ju dala do postielky zaspala sama do 5 min. tak som zvedava aka bude noc 😨
my sa kupeme vecer po siedmej a ukladame sa tak priblizne o osmej plus-minus. keby som ju dala skor, tak selma by uz bola od piatej hore. a to sa mi fakt nechce 😀
inak co sa toho ockovania tyka, tak sa zacim bat aj ja. nam ma prist pozvanka do schranky, tak fakt neviem kedy, ale dufam ze este nie. teraz som uz tyzden u nasich, tak dufam ze v schranke sa zatial este nepovaluje. ale kazala som muzovi pozerat, tak hadam nezabudol. prve sme zvladli ale bez problemov.
Ahojte kocky, trosku sa vam sem votrem, kedze forum, na ktorom som bola povodne akosi stagnuje a nikto tam nepise, radsej by som sa o info a rady delila s vami, lebo pozeram, ze ste velmi aktivne 🙂
Vola sa Stanislava a som z Dubnice nad Váhom. 2. maja 2011 sa mi narodil syncek Lukáško /aj ked termin bol az 16. jul, takze mame predcasniatko/.
Chcem sa spytat, ci niektora z vas ma takisto predcasne narodene dietatko a ci je tu nejaka mamicka z Dubnice 😉
@stankadca tak to bol riadne skorej ja to tu dosť sledujem aj keď prispievam pomenej, a jedine jejo má dosť predčasne narodenú dcérku a ostatné čo tu prispievajú, tak sa im detičky narodili viac menej v termíne. Moja bola len o 3 týždne skôr, takže ani sa nedá porovnávať s tvojím Lukáškom
Ahoojte, uz tu niekto zacal s prvymi prikrmami ? ak ano, podelte sa o skusenosti...ako sa vam dari a pod. 😉
@elienka jankaslamka ma predcasne narodenu princeznicku sa mi zda. 😀
@honeybunny81 to áno, ale myslím že tiež len o pár týždňov, tak ako ja, ale stankadaca má Lukáška cca o 10 t.-11 t skôr

@jankaslamka my nurofenovy. Ale nemal uspech, za 5 min bol vonku 😠 takze sme dali nirofenovy sirup.