Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@avenev tak ten tvoj pediater asi necital toto: http://www.mamila.sk/post/tak-kedy-babaetkam-za... vylozene sa tam pise, ze prikrmy vratane lepku az od 6 mesiacov!!! ja malu kojim a nechystam sa jej nic davat skor
@velvet26 ja som tiez cez nosime.sk kupovala, ale ergo, lebo ten ma aj novorodenecku vlozku a nosim ju v nom od narodenia a mala je v tom spokojna, ked sa vynadiva tak kludne zaspi, kupovali sme to tak, ze maju poradkyne na predvadzanie a tak sme sa s jednou dohodli a ona nam predviedla aj ergo aj manducu, pre ergo sme sa rozhodli kvoli novorodeneckej vlozke a nelutujem
@velvet26 ja mam liliputi a tiez som s nim spokojna. ma aj novorodenecku vlozku. mala v nom vzdy krasne spinka. kupovala som to cez noseniedeti.sk. 🙂 aj s tymi navlekmi na nozicky, aby nemala hole nohy, keby sa nahodou vyhrnuli gate 🙂 odporucam
@martuliena ale aj manduca má novorodeneckú vložku.
@velvet26 ja som kupovala tuším cez nosime.sk pozrela som kde bola najlepšia cena.
@martuliena ono to nie je myslene ako zavadzanie tuhej stravy, pise sa o to v septembrovom cisle Mamina ako predist alergiam, ide o ochutnanie minimalneho mnozstva novej potraviny.
baby ako je to s tou farbou oci? nasa ma stale modre. ostanu? vasim drobcom sa uz zmenila farba oci, ci stale mate take, ako ked sa narodili?
@avenev rozumiem, ze nechces zavadzat prikrm, ale tam sa pise o vylucnom dojceni, ak si si otvorila aj ten clanok o lepku tak sa tam presne pise: "Ak dojčenie trvá je bezpečnejšie odložiť zavedenie lepku do vyššieho veku za súčasného dojčenia, ktoré bude pokračovať aj po zavedení. Inými slovami, podstatná je skutočnosť, že zavádzanie lepku sprevádza dojčenie, nie časový údaj, kedy ho zaviesť. Je dokázané, že dlhodobé dojčenie znižuje riziko vzniku celiakie. Preto treba matky podporovať vo výlučnom dojčení do približne 6 mesiacov a v ďalšom dojčení spoločne so zavádzaním príkrmov minimálne do dvoch rokov a potom ďalej až do prirodzeného odstavenia. Samotný ESPGHAN zdôrazňuje, že výlučné dojčenie približne 6 mesiacov je želaným cieľom."
@mathildica168 my uz mame hnede a zacali sa jej menit uz asi po dvoch mesiacoch, tak budu po muzovi 🙂 🙂
@mathildica168 nasej sa nezmenili vobec, narodila sa s tmavomodrymi aj jej take ostali, my s muzom mame tiez modre, ale svetlejsie, ona ma presne farbu aj tvar oci take iste ako svokra.. 😀
baby,maly mi zacal plakavat pri zaspavani a aj pri vstavani, niekedy spusti tak ze uz neviem co mam robit.Robia to aj vase deti? Skusali ste nieco co zabera? Moj maly bol vzdy kludny a teraz vystraja jak keby mu cosi bolo, alebo zeby zuby? 😅 jedine co ho upokoji je prsnik ale ked sme niekde vonku kde nie je ani lavicka, je to problem 😖
ma napadlo, bo kamoska stale koji ale raz za den, vzdy pred spanim da malej UM, kedy ma potom ona zacat s prikrmami? V 4. ci v 6. mesiaci? Neviem preco si to tak zvykla ale robi to tak uz dlho.Akurat dnes sa ma to pytala ale ja neviem, nerozmyslala som nad tym.Co myslite?
@alena24 Ja som na tom podobne, ako tvoja kamoska....aj keby som velmi chcela, aby bol Lukasko plne dojceny, jednoducho nestiham...a mam problem hlavne s tym, ze som rada, ak kojim dvakrat denne a v noci, inak mu odstrekujem, lebo mame lieciky do mliecka a jemu sa ani velmi nechce kojit, strasne place a ked sa prisaje , taha aj 15 minut aje potom hladny. tak vzdy potom mu dam aj do flasky moje mliecko na dokrmenie ale vecer mi uz nevyjde, tak mu davam nutrilon.
s prikrmami planujem zacat az od ukonceneho 6. mesiaca. ved je prevazne kojeny, tak nechcem priskoro. ale davam mu ochutnat tak za spendlikovu hlavicku napr. mrkvicku alebo tak, ale on to len oblize a vypluje 😀
baby, ved nestresujte s tymi prikrmami...nasa ma 4 mesiace, je dojcena, na noc nutrilon z podobnych pricin ako stankadca, vecer uz nemam dost mlieka...mala sledovala uz dlhsie, co jeme, pijeme, natahovala sa za tym, ked som jej zacala davat zeleninku od ukonceneho 4. mesiaca (je tomu par dni), tak sa toho nevie dojest, tak jej to chuti, nema problem to prehltnut a pod. Cize podla mna nie je dolezity vek, ale pripravenost, ked babatko nechce, asi neni pripravene, ked chce, preco mu nedat. Nasa pediatricka ma rovnaky nazor, aby si postupne crevnu mikrofloru vytvarala, a v podstate aj na mamile to tak uvadzaju, ze dolezita je pripravenost (aj ked tam su niektore info trochu pritiahnute za vlasy podla mna). Takze my takto 🙂
Ide skor o imunitu ktoru moze dieta ziskat ak je vylucne plne dojcene 6 mesiacov. UM na veceru nie je vylucne dojcene a teda mozete zacat s prikrmami aj skor. Tolko odo mna na tuto temu 😲
baby co mate problem s materskym mlieckom skuste pohar cierneho piva na vecer a do rana bude mliecka dost mam to odskusane na sebe fakt to funguje
mne ani cierne pivko nezabera...pila som ho kazdy den a nic ☹ ale som rada, ze aspon nieco mam...
@alena24 nie tie som veru neskusala...a priznam sa, ze o nich pocujem prvykrat...to su homeopatika? ja uz sa pomaly zacinam zmierovat, ze asi viac mliecka mat nebudem...prezila som aj jednu hroznu laktacnu krizi...asi pred mesiacom, ked som maleho len kojila...styri dni vkuse plakal, snazila som sa aj odsavat a medzi papanim som odstrekovala aj trikrat a dokopy som mala ledva 100ml. bolo to strasne, ale vydrzala som a potom sa to trosku rozbehlo...stale vsak nemam tolko, aby to Lukaskovi stacilo...☹
Mne zabral dobre na zaciatku ricinus communis homeopatika. Mlieka jak na farme 😀
mne tiez zabera vinea, ked ju vecer vypijem, tak mam v noci uz prsia na prasknutie plne..
inak aj vam zacali tak deticky vymyslat pri papani? vsetko ine ju zaujima a kedze kojim vylucne poleziacky, tak si viete predstavit ako sa s nou niekedy dotahujem co sa mrvi, kope nohami no tiez mam niekedy sto chuti zarobit jej nutrilon, ale drzim sa, chcem ju len a len kojit pokial sa da..zda sa mi, ze velmi kratko papa, posledne dni to vyzera tak, ze je najviac hladna, ked je aj unavena, tak si da par hltov a chce spat, uspim ju, dam do postielky a za polhodinu je hore s placom, co chce jest, tak ju potom kojim a ona pritom zaspi...vase deticky su na tom ako s papanim?
@velvet26 no ako keby si mi prave opisala nasu tanu!!! 😲 to iste!!!!
@velvet26 moja zase zacala viac papakat, no teda ani nie viac, ale zase ako predtym. lebo mala take obdobie, ze dala si 10 glgov a tvarila sa, akoby pol hodinu jedla plnymi duskami a mala take plne brusko, ze asi praskne 🙂 tak som bola z toho na nervy. vydrzala normalne 2 hodiny a mne to neslo do hlavy, ze ved to nemoze. teraz zase papka ako predtym, takze za 5-7 min je najedena, ale mam pocit, ze si vytiahne dost. a je to asi aj tym, ze ona nekaka kazdy den, ale raz za 5 dni, tak to asi aj preto papka tak krato, proste si zoberie presne tolko kolko potrebuje, aby nebol ziadny odpad. to ja si teda tak vysvetlujem. ona je taka citotnicka, nerobi odpad 😀 ale inak je tiez lahko vyrusitelna. tiez ju kojim len po leziacky, ale ked napr. pride za nami muz alebo len prejde okolo, mala uz otaca hlavu a sleduje ho, nie este ked zacne nieco hovorit. to je hned po jedle. . takze pri jedeni musime mat uplne ticho a klud. 🙂
@velvet26 presne to iste mame aj my doma, adama zaujima vsetko okrem papania. Stale sa vykruca a najnovsie sa tak prehne a spravi mostik aby videl aj za seba, niekedy ho mam problem udrzat bo sa vrti. Pri papani musi mat uplne ticho, nikto kto by ho rozptyloval. Niekedy mam pocit akoby som len ja chcela aby sa napapal. Tiez som zacala davat adamovi podbradnik pri kojeni lebo mi stale blaboce pri papani a mlieko je vsade. Moj papava tak3-4 min pri vstavani ale aj pri zaspavani a tak sa mi potom nebudi kazdych 10min 😉
Baby, ja som si dnes po dlhej dobe kupila Vineu a uz nikdy viac, prsia preplene a mlieko mi natieklo az do nohaviciek a to som mala tri vlozky v podprde. 😅 Adam sa az zakuckaval a aj tak vela nevypil takze mame zamrazene...v mrazaku mame teraz dokopy asi 4 litre odsate behom 3 tyzdnov...zasoby ako keby som sla prec na tyzden 😅
@velvet26 babulky, to bude zrejme tym vekom, lebo nas Lukasko "odohra" pocas jedneho papania minimalne tri futbalove zapasy 😀 kope ako najaty, ci pije z flasky alebo ho kojim...ale tak snad sa to casom zlepsi...
co sa tyka viney, tu som pila na litre a nic ☹(( jednoducho akosi nic nezabera. uz neviem, co mam robit, v pondelok este skusim zohnat nejake tie homeopatika alebo kapsuly.
posledne dva dni uz sma na nutrilone aj dvakrat denne ☹(((
@kakakina
@stankadca baby netrapte sa tym, my sme na tom rovnako, mam pomenej mliecka od zaciazku a to som skusala tiez uz asi vsetko, laktacnu poradkynu, kapsuly, homeopatika, kojila som kazdu hodinu, malu nosim stale v satke alebo manduce...nic nepomohlo, proste niekto ma nadprodukciu, niekto ma mensiu produkciu mliecka. Tiez uz davame castejsie nutrilon a aj zeleninku sme zacali, mala sa nevie dojest, jak jej chuti. Podla mna nie je zla matka ta, co da svojmu babetku jest, ked je hladne, ci uz to je MM, UM alebo zelenina 🙂
@zuzana369 uplne suhlasim, hlavne je ze je babo spokojne a stastne ci uz je kojene alebo nie.
@kakakina nic si z toho nerob,Palko potrebuje hlavne maminku v klude 😉 hlavne neries kolko mas mlieka, to pomaha, ja som mala na zaciatku dost problem s kojenim. Kupila som si vahu a maleho vazila pred a po papani. Bol to stres. Potom som sa na to vykaslala a neriesila som to a prekvapivo fungovalo to. Mne sa hroooozne paci jedna veta z casopisu : Mleko je v hlave a nie v prsiach 😉 Inak, malemu chutia obediky? kolko asi spapa?
Ja som malemu skusala dat mrkvu a potom aj zemiak, no akosi mu to nebere. Spapa tak 3 lyzicky a potom vypluva.. Jemu este asi staci MM. Ale aspon si zvyka na nove chute 😉
@alena24 chuti mu mrkvicka.Aj tie kupene hami,a hipp prikrmy zatial len mrkvicku,a mrkvicku so zemiacikom spapal.Cisty zemiacik vypluval,ked som odstriekala mliecko a zriedila trosku spapal.Dnes spapal mrkvicku s jablkom polovicku tej malickej presnidavky.Nedavam mu vela vzdy ho este dokojim.On cicu lubi,tak verim ze popri prikrmoch budeme dojcit este dost dlho 🙂 .A verte,ci nie Palinko sa trosku skludnil,a neplace uz tolko,on bol asi hladny,biedacik moj 😉 !
Baby kolko spia vase deti, ja uz som zufala lebo ta nasa krcica spi 20 minut doobeda a 20 poobede, nech robim co robim spat nebude, skacem s nou na lopte aj hodinu a pol a nic kuka na mna ze co som taka zadychana 😠 no a kocar stale bojkotuje takze ani tam spanok nehrozi, ja uz neviem co s nou, hrame sa, natahujeme, prevalujeme nech sa unavi a ona nic... 😕

@velvet26 my mame babybjorn, tiez super aj manducu. Ale ako vravi Salomuska je lepsie si to na jeden dva dni pozicat od niekoho a vyskusat, ono to nie je zrovna najlacnejsie. Mame doma aj lodger babyvak a v tom bola raz inac sa tam kruti jak veverica... 😀 Nechce tam byt. Zato v tych druhych je spokojna, ale teraz som to odlozila lebo si myslim ze je to zdroj odmietania kocika v nasom pripade. 😠