icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

stankadca
23. sep 2011

dakujem kocky, ja fakt netusim, kde sa dnes tie deticky /teda niektore/, tak ponahlaju....nasmu drobcovi uz dokonca asi dva tyzdne ide zubok....mam pocit, ze chce byt vsade prvy 🙂))
s prikrmami sme este nezacali, ale od stvrteho mesiaca mu davame vselico ochutnat...je to sice len odrobinka, ale nech sa Lukasko uci, ze existuju aj ine chute ako maminkine mliecko 😀

vemako
23. sep 2011

@stankadca vsak mi uz mame 2 zubky 😀 sikovne su tie nase deturence 😉

alena24
23. sep 2011

@paula1234 Miska, ako sa mate s Adamkom?dlho som o vas nepocula, uz ste zaockovani?

paula1234
23. sep 2011

@alena24 ahoj moja, mame sa fajn, deticky su nejake usoplene, uz zauradovali kvapky a sirupceky u Vilka, zacal aj nejako kaslat, uz to zacina jesen ako kazdy rok, cely rok nic a od jesene do jari kazdu chvilku, spinka s tatinkom a ja s Adamkom, musime ho chranit, ale co uz, hadam ho nezavriem do spajze, musime nejako imunitu ziskavat) Inak oki, Adusko uz sem tam popapa aj mrkvicku, zemiacik a cukinku, tak 2x za tyzden par lyziciek, ale nejako sa este neponahlam, este sa napapme, buvkame sporadicky ako sa mu chce, ucim ho doobeda v mojej velkej posteli, niekedy sa mu podari prespat aj hodiku a pol a niekedy len pol hodku a vkocariku ako kedy ma naladu) Vykecava ako &Palacky, smejka sa, vymysla, je to maly nezbedko. Ockovanie nas druhe caka 4.10. aj s rovarusami, prve sme teplotkovali den a pol, dvali sme nurofenik cipky, poplackali sme a bolo, to patri k tomu, ) S Petkou sa sem tam stretnem v meste, aj princezna je uz baba velka, takze som rada, ze sa mate vsetky dobre) Drzkajte sa a niekedy by si mohla dorazit do TN, do Lauga, dali by sme kavicku a pokecali, s Petkou sa chystame na bud.tyzden na kavicku, mali sme ist tento, ale nevyslo mi to, ale ako som citala, nemali to lahke po ockovani)
Drzkajte sa a bozkavame vas, ozvite sa)))) 😵 😉

honeybunny81
25. sep 2011

Baby pomooooc, u nas je kocar momentalne nepriatel c.1!!! bude vrieskat doctedy dokedy ju odtial nezoberiem!!! Nechapem absolutne, ved ho mala rada, dobre tam buvala, teraz ani za svet!!! Sa normalne bojim vyjst von, co zase bude... Nejake tipy??? ☹ P.S. ; skusala som ju dat uz aj do sportaku ale ta ista odozva...

veronikam
25. sep 2011

@honeybunny81 Mne toto zacal robit maly cca pred 3 tyzdnami. Ale nedala som sa a nechala som ho rucat a asi po pol hodine pochopil, ze ho proste von nezoberiem. Tak prestal. Este pomaha ked mu dam dolu strechu (pozera na stromy a tak), alebo mu menim po ceste hracky v kociku a on sa uz zabavi.

elienka
26. sep 2011

aj ja
@honeybunny81
@veronikam presne takto to bolo aj u nás, tak som sa vybrala do mesta aj na jarmok, malej sa po 4 hod. v kočíku aj začalo páčiť, odvtedy nemám problém

veronikam
26. sep 2011

@elienka Ja som myslela ze von nezoberiem akoze ho nevytiahnem z kocika, nie ze sme nechodili von 😉 . To nie, von kazdy den, ci ruci, alebo neruci, jedoducho ho necham kricat a on pocase prestane.

honeybunny81
26. sep 2011

@veronikam no len ja som ju nechala hucat a ona hucala az dokedy sme neprisli domov, ledva lapala po dychu chudatko. A toto mame kazdy den uz cca 10 dni, ide ma roztrhnut!!!! 😖 Hej strecha dole pomahala dovtedy ale teraz uz ani to ani hracky, nic! Ked sa doma dovre vyspi (a to je malokedy) tak potom je v kociku rada ale len dovtedy dokedy je unavena a uvedomuje si ze by v tom kocari mala spat....

vemako
26. sep 2011

Fuha baby tak to vam nezavidim,aj moja obcas strajkuje,tak s nou chodim von az vtedy ked treba spinkat,chvilu pomrnka a zaspi a ked nechce spat,tak zdvihnem troska operadlo do polosedu a hra sa,alebo sa pozera sa na mna a to ju teda uspi 😀 mi mame skor problem vydrzat doma,vsetky hracky hadze po zemi,stale musim vymyslat nieco nove cim ju zabavit,ale uz mi dochadzaju napady 😝 ,bola by stale iba na rukach,tam sa jej paci 😉 aj teraz ju mam na rukacha snazi sa mi stukat po klavesnici a tolko radosti ma z toho 😀

salomuska
26. sep 2011

my sme mali tiez problem s kocikom, ale v case, ked mala mala asi dva mesiace. a potom to preslo. plakavat som ju nenechavala, iba ked nebola ina moznost, nakolko som musela este aj starsie dieta nahanat. teraz sa jej tam nastastie paci, ci uz spiaca alebo aj bdela, ked je treba. podla mna to prejde, dieta cim bude vacsie, tym sa mu viac paci sledovanie okolia.

alena24
26. sep 2011

@honeybunny81 😀 😀 😀 zlatko, sme na tom rovnako, moj v kociku nespal uz peknych par tyzdnov. Chvilku vydrzi sa pozerat ale potom zacne mrncat az sa rozplace. Skusala som ho aj nechat vyplakat ale bolo to na dve veci. Rucal jak jelen v ruji a potom bol zachripnuty takze vyplakavanie ja uz nebudem praktizovat. Jednak mi ho potom bolo luto a potom sa mi strhaval zo spanku. Najskor na chvilku pomohlo vyvysenie ale to som sa zas bala ze mi vypadne bo sa stale dvihal, potom chvilku hracky ale nakoniec aj tak vzdy skonci na rukach. Ja uz hlboky kocik asi ani pouzivat nebudem, len som zvedava co bude v zime bo na rukach mu bude zima, trdielku mojmu 😅 Do sporotveho som ho este neskusala dat ale v kutiku duse dufam ze tam sa mu bude pacit viac a vydrzi 😉

elienka
26. sep 2011

@veronikam ja som vedela čo myslíš, tým že von nezoberiem. To len ja som chcela povedať, že som ju zobrala do mesta aj na jarmok, aj keď plakala, nech sa aj pozerajú ostatní. To by som dopracovala, aby som sa nechala ňou ovplyvniť, len nech druhý nezazerajú

elienka
26. sep 2011

a ešte, ja moju tiež nenechávam vyplakať, a keby bolo najhoršie, všade so sebou vláčim manducu, takže to riešim takto. No a práve kvoli manduce moja nechcela byť v kočíku, lebo predsa na mamičke je jej najlepšie

mathildica168
26. sep 2011

@honeybunny81 u nas zacalo presne to iste. ale davam ju tam len ked je unavena a ma spat. to zaspi hned. spi cca pol az tristvrte hodinku, ale akonahle sa zobudi a mala by tam len tak necinne lezkat, tak to ani za svet. stromy, hracky, dudlik pomozu len na chvilocku. minule sme vybehli len do obchodu, co je asi 5 min od domu. cestou spat vyhodila dudel z kocika a ja som nemala vodu na umytie ani nahradny dudlik. to ste mali pocut tie revy. ako keby som ju z koze drala a tak sme isli cez cele sidlisko. ludia vychadzali na balkony... no krasa. 😀 😀 😀

honeybunny81
26. sep 2011

@elienka no presne to zrejme sposobilo nas problem, lebo ako som ju zacala sem-tam nosit v manduce aj to len k doktorovi a do obchodu tak odvtedy ani za svet v kocari. Tiez to nosim so sebou ale nakoniec tam aj vzdy skonci kokos. Asi to pekne spracem do skrine este aspon na dva mesiace 😀
@mathildica168 no hej len presne ako hovoris pospi pol hodku a vybavene, tvari sa ako keby spala cely den a sup sup von z kocara! Tiez minule revala jak tur som myslela ze na mna zavolaju socialku... Tie pohlady ludi su na nezaplatenie, pripadne este premudrele tetky co mi zacnu hovoris ze, dajte ju na brusko, zoberte na rucky, je hladna a podobne.. Nemam vacsich nervov ako ked sa niekto totalne cudzi stara do toho preco place moje dieta ... ☹
No mame to my dietky 🙂 hadam ich to prejde a zistia ze v kocari je fasa, boze keby tak mna niekto cely den vozil,furt by som tam spala 😉

salomuska
26. sep 2011

moja starsia bola taka v kociku, ze 40 minut spanok a potom rev odusu a musela ist von. zlepsilo sa to po polroku v sportaku, ked ju uz bavilo sledovanie diania naokolo. takze ja som v tomto smere vyborne vytrenovana a vdacna za to, ze mladsia tam dokaze daky cas aj bdelo meditovat 😉 ale inak celkom chapem, ze takymto zvedavym babetkam je tam otrava len tak lezat a pozerat sa dohora. nasa ma najradsej, ked chodim popod stromy, aby bolo co sledovat 🙂 joj, a este jedna vec - tej starsej kocikovanie tak prislo na chut, ze aj teraz, v 3 rokoch sa s oblubou povozi 😎

mathildica168
26. sep 2011

@honeybunny81 no presne, tiez ma vytacaju tie rady okolia, ako napr. ze asi uz mam slabe mlieko a je hladna. AAAAAAAAAAAAA, skoro ma hodilo o zem. no ale nevadi. su to mali spekulanti. ja by som sa teda tiez rada nechala cely den vozit v kociku a ani by som nepipla. aj niekedy prosim karolinku nech sa posunie, ze ja si idem k nej lazkat, ze tata nas bude vozit, ale nechce mi tam spravit miestecko. 😀

kubinca
26. sep 2011

nasa mi kocik bojkotovala hned od zaciatku, tak sme ju nosili na rukach, potom som objednala babysatku a nosili sme v nej, tiez som si vypocula strasne vela "super pozitívnych" reakcii od okolia a bola som oznacena za krkavciu mater, bolo mi z toho az zle.... neznasam to ked maju vsetci nutkanie sa starat do cudzich ludi 😠 , napr sprievodkyna vo vlaku 😀 potom sme s malou dusickou kupili sportovy kocik ( pred troma tyzdnami) a mala je v nom taka spokojnucka 😵 , dufam ze ju to neprejde 😀 by ma slak trafil.....

alena24
26. sep 2011

ahojte, my sme dnes boli na ortopedii a vsetko ok. Boli tam tiez take rozkosne mesacne dvojicky a spolu s nimi sme sli pripravit deti na sono. Boli tak malinke ze moj otec zahlasil ze Adam vyzera jak ich tato 😀 😀 😀 dnes sme tiez papali mrkvicku a nieco sme aj do bruska dostali, celkom sranda pozerat ake grimasz struhal 😉

velvet26
27. sep 2011

ahojte baby, tak nas vcera preockovali, znova ju pichali do oboch noziciek, dnes ma uz zvysenu teplotku, dufam, ze jej nevyskoci horucka..a vazime 7300 gramov, prvy prikrm az v 6 mesiaci som sa pytala budeme davat..

kubinca
27. sep 2011

@velvet26 a cim vas ockovali? hexa a prevenar 13? alebo tou 10-valentnou.... inak aj nasa mala minuly tyzden presne 7300g ale na ockovanie ideme az teraz vo stvrtok, a s prikrmami tiez cakame do 6. mesiaca 🙂 drzim palce nech teplotky nevybehnu este viac.....

monika0001
27. sep 2011

ahojte žienky!

ako sa mávate? ja sem nestíham chodiť....
rozbehla som v lete fotenie, teraz ustalo ale zasa hackujem o 106...
malá rastie rýchlejšie ako z vody a ja nestíham preberať veci na oblečenie 😀
máme vyše 7 kíl 😀
už asi 3 týždeň sa nám tlačí zúbok. dokonca už teraz aj druhý.. sranda ale je, že sú to 3 dole 😀
vľavo už vidno bielu hrčku ten v pravo zatiaľ iba takú ďobku 😀

strašne to letí.. o chvíľu majú drobci pol roka za sebou....

vemako
27. sep 2011

@monika0001 ahoj tak ty si tu fakt dlho nebola,Stelinka je uzasna aj fotky co mas v albume su super,naozaj ten cas leti,nasa ma za 2 tyzdne pol roka a 2 zubky uz mame 😀 ,tak nech sa ti dari a drzkajte sa 😉

monika0001
27. sep 2011

@vemako - kokso letí to veru...
dakujeme a aj vy sa držkajte!!!

evaon
28. sep 2011

Finta s hlbokym kocikom 😉

veronikam
28. sep 2011

@evaon 🙂 Toto som aj ja zacala robit ked uz sa tam nudi a fakt to funguje 😉

velvet26
28. sep 2011

@kubinca ahoj tou hexa a prevenar 13..vcera jej teplota vystupila az na 37.9 ale potom som jej dala dole ponozky a klesla.. 😀 dnes je uz v pohode, nema ani zvysenu teplotu a vymysla o dusu.vcera bola skoro cely den na rukach, mala som dost vecer...
inak aj nasa mala obdobie, ze nechcela byt v kociku asi tak pred mesiacom, trvalo to dva tyzdne, no boli vtedy horka a bola asi smadna, zacala som jej preto bravat na prechadzku aj vodu,tak ked nahodou zacne mrncat tak jej dam napit a potom je spokojna a zaspi..no zvycajne tak polhodinku pozera a medituje potichu a potom zaspi bud potichu alebo aj s placom ale ked vidim, ze si rozhodi rucicky ze chce spinkat, tak ju necham trochu vyplakat, do par minut spi...ak sa jeduje a sermuje s rukami, tak idem radsej domov,lebo viem ze nezaspi, ale na ruky ju z kocika uz neberiem..
inak baby, ake nosice mate? citala som ze niektore pouzivate manducu, ste spokojne? tiez nad nou rozmyslam...odkial ste kupovali?

avenev
28. sep 2011

Ahojte, pytala som da dnes pediatra, ako je to s tym lepkom a potrvrdil mi ze najnovsie sa ma davat skor, kvoli alergiam. Mam pockat kym bude mat mala 5 mesiacov a potom, ze jej mozem do materskeho mlieka nadrobit trochu rozku. Len neviem ako to podat, asi na lyzicke, lebo cez tu dierku vo flasi to neprejde

salomuska
28. sep 2011

@velvet26 mam manducu, kupenu este pri starsej dcere. starsia v nej rada aj spala, pri mladsej ju pouzivam hlavne v bdelom stave, napriklad pri vacsom nakupe (je dost neprakticke ist nakupovat s kosikom a mat este aj velky vozik), ked sme niekde na vylete a uz sa otravuje v kociku, niekedy pri upratovani v domacnosti a podobne...kupovala som tusim cez nosime.sk, bola vtedy aj taka moznost, najprv si ju len zapocizat a ked sa rozhodnes kupit, pozicovne ti neuctuju...tak sme to aj urobili. dopredu sa da niekedy tazko odhadnut, ci sa tvojmu dietatku bude nosic pacit, alebo nie. aj ked vacsine deti sa to paci.