icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

mathildica168
11. okt 2011

baby ako obliekate drobcov ked idete von, ked je taka zima???

macka381
11. okt 2011

Ahojte, dlhšie som tu nebola a spätne študovať sa mi nechce moc o čom sa teraz bavíte. My sme akurát v štádiu prikromovania, kedže sme od prvého mesiace života na umelom mliečku. Ide nám to pomaly, malý stále akosi odmieta papať tie príkrmy čo navarím a to zjde tak denne dokopy 5 lyžíc. Skúšala som aj napr.jablčko (že čo to urobí) ani to nám nejak nechutolo, za to z banána zjedol asi tak za tretinu. A to som si stále hovorila, že musí sa naučiť na zeleninku, ale nechce do neho akosi ísť a to už vidím, že by aj viacej mliečka spapal, ale radšej by som mu už dospelácku stravu chcela dať, ale nejde to akosi. Aké máte skúsenosti maminy? A ešte ma zaujíma či náhodou nemá niekto knižku, ktorý vydal časopis Mama a Ja, názov presne neviem, ale je to niečo o výžive dojčat...rozmýšlam, že si ju asi kúpim...

salomuska
11. okt 2011

@macka381 to je normalne, babetku to moze chvilu trvat, kym si zvykne na chut prikrmov...preto sa odporuca zacat zeleninkou, ktora je chutovo menej vyrazna. vy ste v podstate len na zaciatku. mojej starsej to trvalo skoro pol roka, kym jej ako tak zachutili zeleninove prikrmy!!! bezne mi z obeda zjedla tak 3 lyzice a viac nechcela. takze sa z toho prilis nestresuj, ono na zaciatku je to hlavne o tom, ze sa babo oboznamuje s novou chutou a nie o tom, ze sa ma z toho aj najest. ked mu nechuti, nevadi, aj zajtra je den 😉

alena24
12. okt 2011

@macka381 to je uplne normalne, chvilku mu urcite bude trvat kym spapa viac, ale mozes napr skusit kupovany prikrm napr z DMky Alnatura, zacat by si mala s mrvkvou. Niekedy detom chuti viac kupovany. Skus vyskusat ci Lukasko nebude radsej papat ten 😉

paula1234
12. okt 2011

@alena24 mozem potvrdit, moje moc nechce, ale ked mu otvorim Hame alebo Hipp tak aj polku tej malej spapa, ked mu to pripravim ja tak simuluje, ze vraca a dusi sa, je to maly herec, uz sme zacali aj s ovocim a hruskova presnidavka je na 1,ale aj mrkva s jablckom nam chuti))) 😉

hedka17
12. okt 2011

Ahojte -) nakolko uz niektore su stastnymi maminami 6 mesiacikov chcela by som vas poprosit o foto vasej 6 mesacnej lasky aby sme videli ako tie nase deturence rastu do krasy :°) Foto mi posielajte na mail h.kajsikova@zoznam.sk
Najdete ich: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/hedka17/albu...

velvet26
12. okt 2011

@honeybunny81 no, ja by som jej ho aj dala, no niekde som citala ze do jedneho roka by sa vraj nemal paplonik davat, ze sa nim moze babo udusit, no moc sa mi to nezda, vsak ked sa dekou nezakryje na tvaricke a vie sa cela odkopat, tak paplonik by asi tiez nemal byt problem, dnes som jej dala dve deky, hrubsiu a tensiu, lebo sa nam cely den nekurilo v byte tak bolo chladnejsie, no asi skusim tiez ten paplonik..

inak, dnes mame presne 5 mesiacikov... 😉 a vazime 7600 gramov..

honeybunny81
12. okt 2011

@velvet26 ja si myslim ze to je ok, mala ma dokonca taky obr paplonik a nikdy sa nestalo ze by s nim pohla nejako ze by sa tym mohlo udusit. Vie sa zakryt, odokryt, odkopat, vacsinou vsak stiska roztek toho paplonu v rukach ked zaspava 😀 Dokonca ma aj podusku ale ma v nej vydlabany taky valov ze vlastne ani podusku nema, len si vlastne o nu opiera licko. 😀
Gratulujeme k 5 mesiacikom, uz je to velka slecna 😅

alena24
13. okt 2011

@mathildica168 body, flisove dupacky, flisovy kabatik plus capicka a je vo fusaku 🙂

honeybunny81
14. okt 2011

@mathildica168 nasa mava body pancusky teplacky tricko s dlhym rukavom a mikinku/ svetrik (hruby, alebo flisovy), tiez je vo fusaku. A ked je brutal zima ako u nas dnes tak jej dam uz bundicku alebo overal.

v.elen
14. okt 2011

@mathildica168 body, pančušky, flisové tepláčky, tričko s dlhým rukávom a hrubú mikinku a nemala som ho vo fusaku, ale zabaleného v teplej deke.. Ale dnes ráno sa mi zdalo dosť zima, tak som mu dala overal.. A pod overalom mal pančušky, body a tenšie tričko s dlhým rukávom..

salomuska
14. okt 2011

@mathildica168 ja som dnes dala fusak (mam lodger bunker, bez vnutornej vlozky), doteraz som fungovala skoro vzdy len s dekou (okrem niekolkych ran v tomto tyzdni, ked som isla o osmej so starsou do skolky 🙂 ). oblecene mala mencestraciky a navrchu body a taky teply svetrik, ktory je zvnutra prijemne makky a chpaty...stacilo, bola teplucka, ked som testovala. ono je to teraz narocne, poobliekat ich tak, aby im bolo teplo a zaroven sa nespotili...a je rozdiel, ci ides na prechadzku rano alebo na obed, ci fuka alebo nie, aky teply mas fusak...ale vseobecne doporucujem neprehanat to 😉 bude este aj chladnejsie.

mathildica168
15. okt 2011

@alena24 @honeybunny81 @v.elen @salomuska 🙂 zaujimal ma ten fusak. lebo ja malu do fusaku uz davam ale tiez som videla mamicky, co fusak este nemali... tak som chcela vediet ci som jedina s fusakom a ci to nahodou neprehanam. tak ale ako vidim, je to pol na pol. no ale nasa je taky zimomravnicek. ona ma hned studene ruky, tak myslim, ze v tom fusaku jej je dobre. a tiez ma pancusky, bodycko, teplacky, tricko s dlhym rukavom a teplu mikinku. a zda sa ze jej je dobre. len si neviem predstavit to babusenie v zime, lebo kym sa vychystame, poobliekam ju a zapnem do fusaku tak uz ma pekne nervy a dava to dost jasne a nahlas najavo 😀 ale len co sme na chodbe pred bytom tak uz spi 😀

salomuska
15. okt 2011

@mathildica168 to poznam, je jej teplo vnutri a ked je nababusena, tak sa ani velmi hybat nemoze...asi preto deti vtedy placu. neboj, postupne sa vycvicis a hlavne zrychlis 😀 ja si najprv nachystam vsetky veci, kocik, potom obleciem seba (okrem bundy), dalej babo, sebe dam bundu a ide sa. horsie je, ked su deti dve a viac. tam zacinam od toho, komu to najdhsie trva... 😨

wvwvw
15. okt 2011

ahojte. ja maleho este velmi teplo neobliekam. kupili sme krasnu zimnu zavinovacku a ta je taka teplunka, ze malemu obleckam len pancusky, bodynko s dlhym rukavom a svetrik. ciapocka samozrejme, ale len taka nezateplena, lebo ma okolo hlavky kapucku zo zavinovacky.
Ked sa vratime domkov, vzdy kontrolujem chrbatik a este ho spoteny nemal. Je teplunky ako kuriatko.
Rano som mu dala namiesto svetrika, taku teplejsiu bundicku a este tensie teplacky a uz sa mi zdalo ze mu bolo moc teplo, chrbatik nemal uplne spoteny ale taky vlhkejsi.
Ja ho este nechcem moc naobliekat, lebo my nemame radi teplo od malicka a nechcem aby plackal ako aj salomuska pisala....

alena24
16. okt 2011

@mathildica168 to mi presne robil aj moj maly, kym som ho poobliekala plakal a najhorsie bolo obliekat mu bundicku, potom som ho ale naucila ze hned ako zacne byt nervozny poviem mu ze ideme PAPA a stichne bo asi si uz uvedomil ze ideme von 😉 trvalo mu topar dni kym to pochopil ale teraz pri obiekani len caka co mu poviem a ci vyslovim to magicke slovo 😀

mathildica168
17. okt 2011

@alena24 uz sa ucime aj my to "magicke slovo" 😀 😀 😀

paula1234
17. okt 2011

@alena24 aj my uz vieme, dat pa, pa a urobit moja a moj..)))) 😵

weronika187
18. okt 2011

Ahojte maminky, chcem sa opytat, ci sa vam vratili chute spred tehotensta? Lebo mne stale nieeee ☹ Dr. mi povedal, ze este kym kojim sa to stava...ale ja uz 2 mesiace nekojim a chute stale nic 😠 kavu nemozem ani citit a losos je uplne fuj 😖 Mate s tym niektora skusenost?

vemako
19. okt 2011

@weronika187 ja kojim,ale chute sa mi vratili uz davno a dokonca mi ostali aj tie co som mala v tehotenstve,takze sa stale prezieram,esteze to zatial nevidno na mojej vahe 😀

martuliena
19. okt 2011

@weronika187 ja sice stale kojim, ale zas kavu ktoru som ako tehulka mohla, tak max 1 za den, teraz mi vobec nechuti, inak som ako srotovnik 😀 , nastastie vaha sa uz sama vratila na tu spred porodu, ale to brucho hroza nie a nie splasnut 😖

weronika187
19. okt 2011

@vemako a okram prejedania ti ostali aj nejake specialne chute, co si mala pocas tehulkovania?
@martuliena no ja som pred tehulkovanim mala strasne rada kavu - aj 3x denne som pila 😀 a este som ani nevedela, ze som tehu a zrazu mi prestala chutit 😅 a odvtedy mi nechuti, uz som viackrat skusala, ci mi nezachuti, ale nic 😖 a to iste losos 😠 ja len, ze ci je to normalne...

vemako
19. okt 2011

@weronika187 ja som v tehotenstve nemala neake specialne chute,len mi strasne chutili sladkosti co som do vtedy nemusela a to mi ostalo a nemohla som pit kavu,ale teraz ju uz v pohode pijem 😉

mathildica168
20. okt 2011

takze po vcerajsej poradni: magicka 5000-cofka zdolana. mame 5620g 😀 sme preockovani, zatial to dost dobre znasame. ziadne place, teploty ani bolesti, takze super. je to hrdinka... no a vraj je extremne pohybovo vyvinuta. ze ci s nou cvicim nejake specialne cviky 😀 😀 😀 uf, zacinam sa bat, ze nam vyrasta hyperaktivistka 😅

alena24
21. okt 2011

@mathildica168 no krasna vaha, Karolinka je sikulka 😀

ja mam od dnes antibiotika bo som chora uz od nedele a uz sa to nedalo vydrzat, najhorsie je ze maly vyzaduje vela pozornosti a ja s nemam energiu kvoli chorobe, ale verim ze sa to zlepsi. Dr povedala ze s tymito antiobiotikami mozem bez problemov kojit tak super super 😉 Adam zatial nic nechyta tak ma to tesi, snad to tak aj ostane.

elienka
21. okt 2011

@alena24 len ti poradím ako užívaš antibiotiká, tak tvojmu malému nasaď hneď probiotiká. Ja som využívala už 3 antibiotiká, čo kojím a malej to tak zničilo mikroflóru, že sme mali dosť veľké problémy s kakaním.

alena24
21. okt 2011

@elienka ja mam svoje probiotika a vraj prejdu aj malemu do MM, teda aspon tak hovorili, myslis ze treba davat aj jemu zvlast jeho probiotika? Ty si tiez brala probiotika? Ake antibiotika si mala = myslim nazov 😉

elienka
21. okt 2011

@alena24 ano aj ja som užívala probiotiká a poctivo, malej som nedávala nič, lebo biogaia sú až od 3 mesiacov a potom som to kruto olutovala. Tieto 3 ATB som užívala od Sofinkiného mesiaca do 3 mesiacov. Brala som penicín, dalacin a aj niečo s amoxicyklínom. Stane sa ti, že malý by mohol hnačkovať - to sa stalo aj mojej, kakanie išlo super lahko, len prd a čvrk 😀 a keď som ATB prestala brať, tak to mala tak husté, že to išlo len rúrkou, lenže rúrka je návyková, tak že treba nech samo vyjde, to boli strašné plače a aj tak som často znova siahla po rúrke. Spravili to až probiotiká podávané pravidelne a aj tak to trvalo skoro mesiac, než sa dala do poriadku. Takže teraz by som už preventívne dávala probiotiká hneď. aj tak nechápem ako by mohli baktérie pre tráviaci trakt prejsť cez mliečko. O ATB je to iné, mamka moja hovorila, že keď som bola bábätko mala som silný studený zápal plúc, tak som mala kombináciu 2 antibiotík a ešte ona musela 3 naraz užívať, aby cez mlieko išli mne, inak by som asi zomrela.

elienka
21. okt 2011

@alena24 Inak ten dalacin bol asi najväčší kentus, v letáku je napísané, že treba prestať dojčiť, ale lekár, ktorý sám má doma rovnako staré bábätko, si všetko naštudoval a povedal, že nech dojčím ďalej, že toto predpisujú aj tehotným. A dôrazne ma upozornil aby som brala hneď probiotiká, lebo z nich budem mať hnačky, a ak by hnačky boli stále, musím ich prestať brať. Toto som brala, keď Sofi mala 6 týždňov. A Sofi z toho hnačkovala kvalitne, ale lepšie ako penicilín, ten jej bol tak ťažký na žalúdok, že všetko vyvrátila, som sa až bála aby nemala reflux.

honeybunny81
21. okt 2011

@mathildica168 pekne! My mame 5700 g! 😀