Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@alena24 ja som tiež brala pred mesiacom antibiotika a k tomu aj probiotika a lekárka kázala žeby som zároveň dávala aj malému, obaja sme brali Nutrolin B a žiadne hnačky sme nemali
@weronika187 Ahoj, ja kojím, ale to, čo sa mi sprotivilo v tehotenstve, to stále nemôžem. Ani nie jedlo, ale vône- prášok na pranie, tekuté mydlo istého druhu, telové mlieko a tak. Myslím, že to tak už zostane.
Čaute žienky, už ste riešili stoličku na papanie? Ešte neprikrmujem, len dojčím, ale asi by už bolo po nejakej sa poobzerať. Neviete dať typ? Ktoré sú dobré?
@deborah77 vraj kym zena koji, tak je to normalne, ze sa to niekedy stava 😉 len ja uz nekojim a stale nic 😠
No a my sme uz kupili stolicku na papanie, lebo my uz prikrmujeme 🙂 kupili sme plastovu, polohovatelnu...no a chrustik v nej vyzera este taky malinky a ta stolicka taka velka 😀
@deborah77 my sme si vybrali prima pappa duplo, nie je najlacnejsia, ale da sa polohovat opierka chrbta, je vyskovo nastavitelna a ma vnutornu vyberatelnu vlozku pre mensie babo, co sa nam hodi kedze sme drobunky, a je dobre umyvatelna 🙂 tiez je dobra prima pappa dinner - to iste len bez tej vnutornej vlozky
@deborah77 Ahoj 🙂 takze mne po vsetkych tych peripetiach nakoniec zabrali tabletky Costi. original su urcene proti vracaniu, ale vedlajsi ucinok je zosilnenie laktacie. Jedna laktacna poradkyna mi povedala, ze sa moze uzivat aj 8 tabl. denne. ale ja som skusila "iba" styri denne a zabrali hned na druhy den. potom som ich brala este tyzden a nakoniec postupne po jednej vysadzala.
dva tyzdne to bolo v poho, teraz mam opat malo mliecka, tak ich idem nasadit. mozu sa uzivat aj dlhodobo. su na predpis, mne ich predpisal aj pediater aj moja obvodna lekarka, aby som mala zasobu 😀
drzim palceky, daj vediet, ci pomohli 😉
Cafte maminy, prosim vas, mam jednu otazocku. Napriek tomu, ze kojim, dostala som na den presne po styroch mesiacoch od porodu menstruaciu. /co je u mna fakt divne, lebo pred otehotnenim som nemala skoro rok a pol - uraduje u mna stitna zlaza :-/ /.
dalsiu som dostala po 37 dnoch a ked mi skoncila /inak poriadne silna a sedem dni/, tak som po tyzdni zacala tak slabo krvacat, ale nie cely den. len tak obcas. nechapem to, moze to byt hormomni alebo mam radsej zbehnut k dokimu? vdaka
@deborah77 ahoj, my sme kupili chicco polly 2v1, je polohovatelna, vyskovo nastavitelna, ma zmensovaciu vlozku a hlavne, co bolo pre mna rozhodujuce, ze ju lahko zlozim a supnem vzdy po papani do kuta, aby nezavadzala. V tejto farbe bola lacnejsia tusim o dvacku, ale na farbe mne nezalezi. Sme s nou velmi spokojni a malej sa tam tiez lubi.
@deborah77 my mame tu najjednoduchsiu, antilop z ikey. zda sa mi super - je stabilna, lahko umyvatelna, lacna, nezabera kopu miesta v kuchyni, je vhodna aj na cestovanie...a da sa krasne prilozit k stolu, takze konecne budeme moct jedavat vsetci spolu ako rodina 🙂 ok, nie je polohovatelna, ale tie cca dva mesiace, kym babo nezacne same sediet (priblizne v 8. mesiaci), moze jedavat este v lehatku. a potom vydrzi strasne dlho, starsia v nej jedavala skoro do 3 rokov, lebo sedela vyssie a pohodlnejsie ako pri normalnej stolicke.
Ahojte maminy, už ste niektorá kupovali zimný fusak, aké máte skúsenosti napr. s emitexovým fusakom?
@macka381 Ja som kupila tento fusak asi pred dvomi tyzdnami a zatial sa mi pozdava. Je fajn, ze spodok sa da odzipsovat, cize ho pekne zmestim do hlbokeho kociarika. Trosku neprakticke mi pride to, ze sa zipsuje len do urcitej vysky a poslednych 10 cm je len na "gombik" co sa dost zle zapina a rozopina. Ale uz som si zvykla. A zatial to ani zapinat nepotrebujem, lebo este nie je taka zima. Trochu zle sa asi budu aj stahovat snurky okolo hlavy - ale to asi preto, ze je to nove a "nevybehane". Ale asi by som ho kupila opat.
@deborah77 my mame tiez chicco polly safari, super vec, odskusana aj mojou sestrou, maly tam papal skoro do 3 rokov lebo potom sa da ten podnos dat dole a prisunut k stolu ako obyc stolicka. Dobre sa skladuje. A je polohovatelna.
ahoj maminky, moja dcérkka buded mať o 6 dní 5 mesiacov a nechce sa mi pretáčať, hoci to s ňou poctivo cvičím. Sedieť by už chcela, už z ľahu dvíha hlavičku sama a chytá sa všetkého čo má po ruke len aby sa mohla zodvihnúť do sedu. 😉 Nemôže to byť aj tým, že je baculatejšia? Má 65 cm a 7850 g. 🙂
@matveja ahoj náš je približne váhou ako tvoja ale je vyšší má niečo cez 70 cm a ako 13. októbra prišiel na to že sa dá aj prevraciať na bruško, tak na chrbátiku vôbec netrávi svoj čas, a aj keď už nevládze držať hlavičku a dám ho na chrbátik tak v momente je zas na brušku
a my máme stoličku chicco magic polly a síce zatiaľ ešte v nej nepapáme ale od narodenia si v nej ležká a tiež je super akurát že je dosť ťažká a keď je v nej aj malý tak mi to robí problém ich oboch preniesť
@majulienka27 no Miška si od narodenia rada lebedí na brušku- je to jej najobľúbenejšia poloha. Včera sa 2 x sama pretočila z bruška na chrbátik, ale naspäť ani za svet !!!. My máme stoličku CAM CAMPIONE a sme veľmi spokojní, je polohovateľná- 6 ploôh a Michalku kŕmim v nej, dá sa aj v polosede, tak to je super. 😀
@matveja casu dost neboj 😀
Ahojte, môžem sa k vám pridať? Mám síce chlapčeka Samka, ktorý sa narodil 4.6.,ale baby si založili súkromnú skupinu a na stránke nikto neprispieva.
@alzbetka71 jasne, kludne sa pridaj!
dnesna poradna - 7450g a 65cm
@matveja ja si myslim, že sa nemusíš báť, lebo každé bábo je iné a detičky sedia tuším v 6. mesiacoch a neboj sa že ste bacuľkovai, tak my máme 5 mesiacov a týždeň, váha 8,80 kg a 71,5 cm dĺžka. sedieť by už sedel aj sám, len ešte sem-tam padne. A pretáčať sa začal asi 3 týždne dozadu, a to z chrbátika na bok a potom na bruško, opačne to nejde ešte, ani to neskúšal ešte.
@majulienka27 nasa robi presne to iste. stale sa pretaca na brusko, aj ked uz nevladze a uz mrnci, tak ju pretocim na chrbatik, nech si trosku oddychne, ale ona je v momente zase na brusku a zase funi a mrnci od unavy... ale neoddychne si ani za svet.
Sranda ze kazde dieta sa naopak zacina pretacat, nas z brucha na chrbat, ine z chrbta na brucho, no robia si co chcu 😀 tie nase dzeci.
@matveja môj timko sa narodil predčasne tiež som mala termín v máji. od nás chceli už pretáčanie v septembri, preto aj cvičíme vojtovú metodu ale len tak lait. vôbec v ničom nezaostávame, tiež sa pretáča na bok a ked sa mu chce aj na brucho sa mu podarí. dokáže sa pritiahnuť do sedu tak že sa chytí môjho trička. ale nesedíme ešte. môže mi poradiť niekto ako mám pripraviť malému špenát?? nevaríme ho lebo to nikto nechce... diky
Ahojte,tak my sme po druhom ockovani,a dnes mi dostal teplotu 39 rano,neklesla ani po cipku,tak som zasla k dr.ci to nebude z ockovania.Vraj po troch dnoch uz nie.Vzala crp,a uz mame antibiotika ☹ .A krasne pribral uz mame 6600g,a nikdy nas nemera v poradni.Vam babetka aj meraju?Vyzera celkom spokojny,tak dufam ze neboli nasadene antibiotika zbytocne,crp mal 26.oliver mi na dva krat dostal zbytocne atb.vybral ich a nakoniec sa zistila alergia.
ani naša p. Dr. nikdy nemeria detičky, len ich váži......ešte, že mám doma meter a odmeriam si ju sama. 🙂 Aj nás sa pýtala Dr. či sa pretáča už omnoho skôr, no vtedy to boli len také chabé pokusy z Miškinej strany, ale teraz ju musí naozaj niečo riadne zaujať, aby sa vôbec unúvala pozrieť na tú stranu. Dnes ráno už spievala v postieľke o 4: 22, tak som ju zobrala do našej posteli a ešte buvinkala do 7 :05 😉 V posteli uvidela bábiku tak som ju trochu špehovala jedným okom čo urobí- naťahovala ručičku za bábikou a sama sa prevrátila na bok. Je to riadna " špekulantka " 😝

@mathildica168 My sme boli v stredu na preočkovaní a malý to znášal tiež super, mal len zvýšenú teplotku 😉 a máme 7850gramov a 68 cm..
@alena24 Ja keď som brala ATB tak som tiež brala probiotiká, ale dávala som aj malému Biogaiu..